Spring naar bijdragen

Drinkertje

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    6
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Drinkertje's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Drinkertje

    De eerste stap

    @Dandelion Ja heel herkenbaar. Dat "nooit meer" is iets wat moeilijk te bevatten/accepteren is. Daarom per dag bekijken denk ik dan maar.
  2. Drinkertje

    De eerste stap

    Het plan: Ik wil afvallen. Kilo'tje of 5-10, dus dat is een goede stok achter de deur om toch niet naar de fles te grijpen. Dat houdt me wel een aantal maandjes zoet. Ik was altijd redelijk op gewicht, maar de corona crisis heeft daar verandering in gebracht. Helaas is het gisteren en vandaag mis gegaan. Ik had nog wat bier thuis... slecht excuus, maar beter is om gewoon helemaal geen drank in huis te hebben. Zo lang ik ver uit de buurt van de drank blijf, is die verleiding er ook niet. Ik ben te lui om namelijk naar de super te gaan, maar tijdens het uit eten gaan of een leuke stapavond is het gewoon lastig. Maar ook daar zal ik aan moeten wennen.
  3. Drinkertje

    Help…

    Afleiding is zo ontzettend belangrijk. Verveling geeft te veel ruimte aan Mr. Alcohol, die alles in het werk stelt om je te laten proberen weer die eerste te laten nemen.
  4. Drinkertje

    De eerste stap

    Tsja, ik zal moeten accepteren dat de lust naar alcohol is iets wat bij mij hoort en heel m'n leven beteugeld zal moeten worden. Vorig jaar Januari/Februari ben ik ook 1 maand gestopt vanwege een heel stressvolle situatie. Het vreemde is dat dit soort situaties mij niet naar de drank doen grijpen. Lichamelijk gezien ging ik zo snel vooruit, maar ook psychisch was ik een stuk kalmer. Toch weer snel teruggevallen in mijn oude gewoontes. Ik drink om emoties te voelen. Ik denk me beter te voelen met drank. Er komt een orkaan aan emoties vrij en vind dat heerlijk om te ervaren. Dat is wat drank voor mij doet en dat maakt het ook zo lastig. Ik drink voor de roes. Ik besef wel dat het een illusie is, want de rekening komt in de dagen erna: onrustig, angstig soms, depressievere gedachtes. Het zit zo in mijn systeem inmiddels. Eigenlijk triest dat ik zo veel met drank bezig ben. Heb altijd een voorraad. Waarom 1 kratje kopen ? 2 is beter, want je weet maar nooit... Het begin van de week alweer denken dat je over een aantal dagen weer 'mag'. Ik drink niet dagelijks, omdat ik het mentaal niet op kan brengen. Als ik flink gedronken heb, ben ik soms ook voor een aantal dagen 'genezen'. 0 zin in drank. Dan denk ik wel eens: waarom doe ik dit eigenlijk ?
  5. Drinkertje

    De eerste stap

    Thanks ! @Lonster -------------------------- Hoe het allemaal begon Mijn sociaal leven is doordrenkt van de drank. Vrienden, kennissen… over word ik er mee geconfronteerd. Het eerste drankje nuttigde ik op mijn 14de en mijn laatste 3 dagen geleden. De eerste jaren dronk ik alleen tijdens het uitgaan. Op mijn 20ste ging ik samenwonen, ik studeerde nog en was veel thuis. Daar ging het mis… Ik dronk gemiddeld 4 dagen in de week van soms ’s ochtends tot het slapen gaan. Denk gemiddeld rond de 15 biertjes, maar soms ook (veel) meer. Je merkt het wel, ik heb geen rem. Dit heeft pak en beet 1,5 jaar geduurd en toen ben ik ‘gestopt’. Ik had soms last van verschrikkelijke katers, dat heeft geholpen in de beslissing om te stoppen. Ik ging weer terug naar het zelden tot niet thuis drinken en alleen als we naar de kroeg gingen of tijdens feestjes. Hoe het verder ging Het ‘sociale’ drinken ging voor aardig wat jaartjes goed, maar ook nu besef ik dat het toch niet altijd zo ‘sociaal’ was. Er waren maanden dat ik niet dronk, maar ook maanden met gemiddeld 3 gelegenheden per week waarin er wel flink gedronken werd. In 2015 ging het weer mis. Ik dronk ook weer thuis, lekker bij het eten. Een thuistap leek mij wel een goed idee, want tja er gaat niets boven een pilsje van de tap. Mijn drankgebruik nam over de jaren langzaam toe. Ben ook gaan sporten, maar daar kwam ook de 3de helft bij. Ik word in mijn sociale leven veel met drank geconfronteerd, maar ik zoek het gewoon zelf op… Ik drink nu gemiddeld 2 a 4 dagen van rond 15:00 tot het slapen gaan (10-15 eenheden). Ik drink bier, maar zeker ook de nodige borrels en soms wijn. Alle flessen die opengaan moeten leeg, behalve de sterke drank tot nu toe.. Ik heb een hoge tolerantie en zelden een echte kater meer. Wel vermoeid in de ochtend, maar geen katers meer zoals in mijn jongere jaren. To be continued... Ben benieuwd of jullie dit ook herkennen in jullie eigen situatie. Afgelopen 10 dagen 'slechts' 1 fles wijn gedronken, op 1 avond. De rest droog gebleven.
  6. Drinkertje

    De eerste stap

    Ik ben een 34 jarige man met een drankprobleem. Ik drink al sinds mijn 14de, maar de laatste 5,5 jaar is het toch wel behoorlijk uit de hand gelopen. Ik drink gemiddeld 2-4 dagen per week en dan toch behoorlijke hoeveelheden. Ik wist al vrij snel dat het drinken problematisch was, maar die alcohol is me toch de baas gebleven. Nu besef ik dat ik eigenlijk altijd al een probleem had met alcohol. Dat het mis zou gaan, was achteraf gezien slechts een kwestie van tijd. Ik wil mijn verhaal met jullie delen en zal in de komende posts wat dieper ingaan op sommige aspecten. Mijn doel is om (flink) te minderen, als dat nog kan i.p.v stoppen. Het idee dat ik niet meer kan drinken, maakt mij doodsbenauwd en paniekerig. Ik bekijk het van dag tot dag.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...