Spring naar bijdragen

SNM1417

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    3
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

SNM1417's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Hoi allemaal, inmiddels zit ik op dag 25 zonder alcohol, ik ben cold turkey gestopt. Dronk bijna dagelijks een fles wijn (soms iets meer, soms iets minder). het ging mentaal niet goed, en mijn werk, gezinsleven en sociale leven gingen eronder lijden. ook hulp gezocht bij huisarts en psycholoog ivm depressieve klachten en hartkloppingen, pijn op de borst bij stress. ik heb nu bètablokkers en wacht op mijn intake bij de psycholoog. vandaag heb ik een lastig moment. Gisteravond had ik opeens heel veel zin in wijn. Zat in dubio, wel of niet gaan halen. Net zo lang tot de supermarkt dicht was. Vandaag opgestaan met de gedachte: ik wil gewoon drinken.. iemand tips? Heb in de 3,5 week dat ik gestopt ben nog niet eerder deze drang gehad.. ik probeer aan de voordelen te denken, ik ben rustiger, kan mijn werk beter doen, ben leuker voor mijn gezin, 4 kilo afgevallen en heb al heel wat euro’s bespaard.. maar toch is die drang er vandaag.
  2. Goedemorgen, vanmorgen bij de huisarts geweest ivm depressieve/mentale klachten icm lichamelijke klachten die ik daaraan kan linken. sta al op de wachtlijst bij een psycholoog, waar ik ook het alcoholmisbruik mee ga bespreken/behandelen. echter vanwege mijn werk en evt. Veilig thuis melding wil ik niet dat de huisarts van het alcoholmisbruik op de hoogte is. Via de crisisdienst heb ik daarom via een andere weg een verwijzing naar de psycholoog gekregen. menu heeft de huisarts wel wat onderzoeken aangevraagd, waaronder hartfilmpje (ivm hartkloppingen, hoge bloeddruk) en bloedonderzoek. Bij het bloedonderzoek zal ook de ALAT bepaalt worden. mijn vraag is hoe lang het ongeveer duurt voor de ALAT weer begint te dalen. Ik dronk de afgelopen 9 maanden ongeveer 4 a 5 dagen in de week, een fles wijn leeg. Vaker 5 dan 4 dagen in de week. ik ben nu 15 dagen geheel gestopt met drinken. mijn maagklachten/buikpijn die ik dagelijks had zijn inmiddels over, wel heb ik nog elke dag hoofdpijn en ben ik erg moe. Ik ben iets meer dan 2kg afgevallen. Wat zijn jullie ervaringen met herstel bloeddruk en ALAT na het stoppen met drinken?
  3. SNM1417

    Nieuw, voorstellen

    Goedemorgen, ik ben nieuw hier en wil me voorstellen. dertiger, vrouw met een gezin met jonge kinderen en een baan en opleiding. altijd al een problematische relatie met alcohol gehad (als tiener/twintiger meerdere keren in ziekenhuis beland na avond “zuipen”). laatste jaren bij stress veel gaan drinken, wat resulteerde in het afgelopen jaar ongeveer 5 dagen per week een glas of 6 (altijd wijn of bier), stiekem drinken, lege flessen verstoppen. Na een “psychose” en bezoek van de crisisdienst drie weken geleden nog even door gegaan met drinken maar nu 15 dagen geleden mijn laatste glas alcohol op. ik hoop dit vol te kunnen houden, het niet drinken gaat me makkelijker af dan ik dacht, maar ik voel me mentaal en lichamelijk nog niet goed. Mijn partner steunt me enorm en motiveert me vol te houden. Ook sta ik op de wachtlijst voor behandeling bij een psycholoog, vanwege depressieve klachten, stemmingswisselingen en woede-uitbarstingen. ik hoop hier terecht te kunnen met vragen en voor het delen van ervaringen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...