Spring naar bijdragen

Simone32

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    5
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Simone32's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Simone32

    Stress en sociaal drinker

    @Adrian Het gaat goed! Ik heb wat hobby's van vroeger opgepakt die mij ontspanning geven en vind het (voor mij) een gerustellend gevoel dat ik helemaal gestopt ben met drinken. Vind het lastig in te zien over langer termijn maar heb een soort van plan van aanpak gemaakt voor de toekomst wat betreft niet drinken. Bedankt voor het vragen. Zelf ben ik bij mensen die ik vertrouw er open over dat ik niet meer drink en de rest gaat het niet aan voor mijn gevoel.
  2. Simone32

    Stress en sociaal drinker

    Dank jullie wel voor alle adviezen en tips. Sociale drinker is voor mij inderdaad geen optie meer. Dat is wel duidelijk. 9 van de 10 keer gaat het goed en dan weer mis. Dus het besluit om niet meer te drinken geeft ook rust voor mij.
  3. Simone32

    Stress en sociaal drinker

    @Adrian bedankt voor je tips. Ik ga inderdaad qat mindful oefeningen zoeken die bij mij past. Ik ben van mezelf qua emoties en sociaal zijn van nature vrij gesloten, ik vind het heel vermoeiend om lang sociaal te zijn terwijl ik het mezelf wel aangeleerd heb. Met alcohol kost dit veel minder energie. Hebben jullie hier ook adviezen over?
  4. Simone32

    Stress en sociaal drinker

    Dank je wel. Dat zijn goede tips. Ik ga nu eerlijk alles voor mijzelf opschrijven.
  5. Hoi, heel vaak heb ik mij voorgenomen om niet meer te drinken voor de gezelligheid. Zodra ik 2 wijntjes op heb snak ik gelijk naar meer en drink ik zoveel dat ik de eind van de avond vergeet. Ik drink doordeweeks nooit maar in het weekend om de 2 weken wel echt teveel. Dan heb ik stress gehad, daar ben ik helaas gevoelig voor icm angstklachten en dan wil ik graag ontspannen en dat lukt na een wijntje en dan wil ik het gevoel aanhouden. Ik wil heel graag helemaal stoppen. Mijn omgeving zijn allemaal gezellige drinkers dus vind ik het lastig om nee te zeggen vooral omdat ik zelf vaak ook zin in heb. Hebben jullie adviezen om volledig te stoppen en dan niet over een maand weer te beginnen? Ik voel mij namelijk altijd schuldig erover en schaam mij ook erg ervoor. Alvast bedankt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...