Spring naar bijdragen

vipaepe

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    5
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

vipaepe's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. vipaepe

    Wijnliefhebber

    Dank je voor jouw inzichten. Aangezien ik beide extremen wil vermijden, en af en toe gewoon wil kunnen genieten, zal ik je advies zeker volgen om het als iets sporadisch te houden; waar dus ook momenten zijn van 'niet drinken'. Ik denk dan ook aan wat bumperjim zei, mijn theecollectie zal dus wat uitgebreid worden
  2. vipaepe

    Wijnliefhebber

    Ik begrijp wat je bedoelt, bedankt!
  3. vipaepe

    Wijnliefhebber

    Mijn antwoorden: - geen last van. ik functioneer niet echt anders. mijn vrouw merkt ook niets anders. - daarstraks fles open gedaan, twee glazen gedronken (eentje voor en eentje tijdens het eten), de rest is voor morgen en eventueel de dag daarna. - paniek, niet echt. 's avonds drink ik meestal gewoon thee - de reden is dat ik het lekker vind. Ik word er meestal niets van gewaar, soms een beetje een lichte roes, maar eigenlijk nooit echt dronken of zo. Wat ik wel heb, is dat ik er naar uit kijk om naar de kelder te gaan en een wijntje te kiezen, en als het een nieuwe is te ontdekken hoe hij zal smaken. Ik probeer die dan ook te beoordelen en zo. - mijn leven draait rond mijn kinderen. alcohol verandert daar niets aan. Maar ik kan niet ontkennen dat de lockdown er zeker mee te maken had, want het is dan begonnen. De regelmaat verdwijnt een beetje, constant thuis enz.... - het fysiek sociaal contact is eigenlijk grotendeels stilgevallen, maar dat komt door corona. Wij houden onze bubbel bewust heel klein. Bedankt voor je vragen, het maakt mij wel duidelijk dat er niet echt een verslavingsprobleem is; maar eerder dat ik een soort van ongerustheid heb na gelezen te hebben dat één glas al schadelijk kan zijn.
  4. vipaepe

    Wijnliefhebber

    Last, nee, niet echt. Het is puur omdat ik het lekker vind en graag nieuwe dingen ontdek. Het gaat ook over de 'betere' wijn, als ik het niet lekker vind dan drink ik het ook niet. Maar ik denk er wel over na, net om te vermijden dat het een probleem zou worden zonder dat ik het zelf besef. Ik heb inderdaad eens een online vragenlijst ingevuld, en dat gaf aan dat er geen probleem was. Maar ik heb ook artikels gelezen waar ze redelijk duidelijk waren dat een glas alcohol er al één te veel was. Dat was de trigger om hier eens de vraag te stellen.
  5. vipaepe

    Wijnliefhebber

    Hallo, ik heb me geregistreerd op dit forum omdat ik als wijnliefhebber met een vraag zit. Ik was voor het begin van dit jaar een zeer sporadische wijn drinker. Ik dronk wel af en toe eens een pintje, maar zeker niets problematisch, en al zeker niet regelmatig. Met de lock down en constant thuis werk is mijn interesse in wijn fors toegenomen, en heb ik sinds maart van dit jaar een wijnkelder aangelegd met een honderdtal flessen wijn. Ik ben mij ook beginnen inlezen in wijn, volg diverse wijngroepen enz. In maart/april/mei van dit jaar dronk ik in het weekend een fles, tijdens het koken en tijdens het eten. Daarna kwam er vaak in de week ook een tweede fles bij. Met andere woorden, ik zit nu gemiddeld aan twee flessen per week, verdeeld over 4-5 dagen met de overige 2-3 dagen zonder alcohol. Dat is misschien niet onrustwekkend, maar het heeft mij wel doen nadenken dat ik dit niet uit de hand wil laten lopen. Dat is dan ook de reden dat ik mij hier geregistreerd heb, om niet met mijn vragen te blijven zitten; en om ervaringen en uitgangspunten van anderen te leren kennen. Zit ik in de gevarenzone?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...