Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Paardenbloem

Forumdeelnemers
 • Aantal bijdragen

  6
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Paardenbloem

 • Rang
  Nieuw hier

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Paardenbloem

  Lotgevallen & strapatsen

  Ik voel enige weerstand om hier te posten (want het is zijn plek en niet de mijne, zoals sommigen hier me al duidelijk hebben gemaakt), maar gezien de ongeruste berichten: Knakker heeft vorige week een terugval gehad en plan A (korte klinische opname) is alsnog, maar dan 1 week later, doorgegaan. Dus hij zit nu in dat hutje op de hei, zonder telefoon, en dat doet hem goed. Morgen ga ik hem samen met de kids ophalen en dan gaan we aan de slag met een ambulant traject. Ik laat het verder aan hem om hier de draad weer op te pakken, maar jullie betrokkenheid doet me goed en ik voel me daarom toch wel geroepen om enige duidelijkheid te verschaffen
 2. Paardenbloem

  Lotgevallen & strapatsen

  Dank bumperjim, die richting zie ik ook. Helaas is stap 1 nog steeds niet genomen (ga terug), maar ik blijf hopen dat hij vandaag naar huis komt.
 3. Paardenbloem

  Lotgevallen & strapatsen

  Als ik zijn berichten hier lees, heeft hij daarin minstens net zo veel gedeeld over ons gezin en alle beslommeringen. Ik geloof niet dat ik veel nieuws vertel, hooguit wat details, en ik geloof ook niet dat dit nu zijn grootste zorg zal zijn. Ik dacht hier wellicht wat te kunnen opsteken, zoals een oplossing die we nog niet geprobeerd hebben, maar als dat niet gewenst is dan is dit bij deze mijn laatste bericht. Ik behoor niet tot de doelgroep dus het is zeker niet mijn bedoeling om te blijven meeschrijven. Bedankt voor allen die steun hebben betuigd.
 4. Paardenbloem

  Lotgevallen & strapatsen

  Dat eerste (dat het geen toeval is dat ik op een verslaafde val), daar geloof ik oprecht niet in. Het steeds laten overhalen, dat doe ik de laatste tijd vooral vanwege de kinderen: ik wil hen eigenlijk niet laten opgroeien zonder vader in huis. Ik heb me er altijd over verbaasd hoeveel mensen met kinderen gaan scheiden en dat is iets wat ik altijd heb willen voorkomen. Op de dagen dat hij geen terugval heeft, zijn we ten slotte hartstikke gelukkig met z'n allen. Keiharde grenzen probeer ik na elke terugval, tot aan het verstoppen van zijn portemonnee en al het overige geld in huis, zoals spaarpotten van de kinderen. Dat is erg onhandig en niet echt leefbaar op de langere termijn, en ik denk dat je dat ook niet moet willen. Verder is Knakker er sterk van overtuigd dat hij door het slikken van Refusal juist extra getriggerd wordt zodra hij het 1x niet neemt en er ineens mogelijkheden zijn (en dat die trigger minder is als hij geen Refusal slikt en het 'altijd al kan'). Ik denk dat er in praten nog wel winst te behalen valt, ik ben van nature geen prater dus vermijd dat vaak en ga over tot de orde van de dag. En als we het er wel over hebben, mondt het vaak uit in urenlange en vermoeiende dialogen waar we niet veel verder mee komen.
 5. Paardenbloem

  Lotgevallen & strapatsen

  Bedankt @Maverick, dat doet me goed om te horen. Na de ontdekking van een terugval ben ik boos/verdrietig/teleurgesteld en dan uit ik dat richting knakker, maar hij kruipt dan ook in een soort slachtofferrol en wordt op zijn beurt kwaad op mij "omdat ik het toch allemaal niet begrijp". Vannacht probeerde ik verdere escalatie te voorkomen door alle nog aanwezige drank in de kofferbak te gooien (en sleutels in beslag te nemen), maar ondertussen had hij die sleutels al voor mij verstopt. Zo kinderachtig gaat het en we zijn de halve nacht wakker geweest omdat ik hem niet zonder toezicht durfde laten, uit angst voor nog meer drankinname. Uiteindelijk hebben we een compromis gesloten: nog 1 (normaal) glas rum en 1 sigaar, en dan naar bed. Ik geloof niet dat knakker mijn bericht heeft gelezen. Ik weet ook niet waar hij is en of hij vandaag weer gedronken heeft, maar ik probeer zo goed en kwaad als het gaat de dag door te komen met mijn werk en de kinderen. Ik hoop dat het op de één of andere manier goed komt, maar ik wil kost wat kost voorkomen dat hij het hele gezin meesleept in zijn ellende.
 6. Paardenbloem

  Lotgevallen & strapatsen

  Hier is 'De Vrouw Van'. Ik weet dat hij hier regelmatig schrijft en heb dit forum al eens eerder opgezocht. Voor mij komt de terugval volkomen uit het niets. Voordat ik gisterochtend naar mijn werk ging, heb ik nog gevraagd of het wel goed zou gaan. "Ja hoor, natuurlijk!". Kom je terug uit je werk, blijkt het toch helemaal mis en probeer je te redden wat er te redden valt. Hij is 2 dagen per week alleen thuis met onze twee jonge kinderen en ik wil niet dat er gevaarlijke situaties ontstaan of dat zij worden geconfronteerd met genante situaties door zijn drankgebruik. Zo zou het niet de eerste keer zijn dat hij onze oudste vergeet van school te halen omdat hij dronken ligt te slapen (terwijl de jongste, nog een baby, keihard ligt te huilen in zijn bedje). Ik voel me ervoor verantwoordelijk om een veilige omgeving te creëren voor mijn kinderen, en daarom denk ik nu dat ik de stekker uit ons huwelijk moet trekken. Het gevecht tegen de drank speelt al jaren en jaren en lijkt hij niet duurzaam te kunnen winnen. Elke keer als het weer even onder controle lijkt, laat ik me overhalen om weer te stoppen met Refusal of verslavingszorg. Niet lang daarna gaat het weer mis, doorgaans gepaard met liegen en het verstoppen van lege flessen. Ik kan het niet meer. Het laatste restje vertrouwen dat ik nog had, is nu weg.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...