Spring naar bijdragen

Bailey2703

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    8
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Bailey2703

  1. 3 minuten geleden zei Cyclad58:

    Ja en nee. Het zijn allebei kalmeringsmiddelen, maar Oxazepam heeft een korte halfwaardetijd en Diazepam een veel langere. Bovendien metaboliseert (omzetting in stofwisseling) Diazepam en Oxazepam niet. Diazepam stapelt door de lange halfwaardetijd, Oxazepam is vrij snel weer uit je lichaam en systeem. Om die reden is afbouwen van Oxazepam veel lastiger dan van Diazepam. 

    Lastig hoor zo noodgedwongen afkicken en er geen goede begeleiding bij te krijgen. Voel me heel machteloos. Hoop dat ik idd in aanmerking kom voor Diazepam en dat het werkt! Vooralsnog zie ik alweer als een berg op tegen bedtijd ;((. 

  2. 2 minuten geleden zei Cyclad58:

    Oxazepam is lichter dan Temazepam. Slik je de Oxazepam nu? Omzetten naar Diazepam kan zeker. In feite is dat een soort herinstallatie, maar als je nu heel veel klachten ervaart geeft je dat wel weer meer rust en kun je gestaag afbouwen. Ik zou het zeker bespreken met je arts! 

    Nee, ik slikte alleen Temazepam. Had wel een strip Oxazepam van een vriendin gekregen. Strip Oxazepam is overigens nu al 3 maanden over de datum hahah. Heb het geprobeerd maar merkte er helemaal niks van (vriendin slaapt er wel heerlijk op). 

  3. 15 minuten geleden zei Cyclad58:

    Hoi @Bailey2703, nog van harte welkom op dit forum! Ik antwoord nu even uitgebreider, achter de laptop toch gemakkelijker dan op een GSM.

    Ja, je moet echt teruggaan en aangeven dat je dit niet trekt en allerklei klachten krijgt die je je nachtrust en je functioneren belemmeren. Dat kan en mag niet de bedoeling zijn! 
    Wat de opties zijn:
    - de Temazepam via een langzaam schema afbouwen. Zoek eens naar het Ashton Manual, daarvan is ook een Nederlandse versie en wordt als de benzobijbel beschouwd. 
    - beter is het om de Temazepam om te zetten naar Diazepam. Equivalent voor 20 mg Temazepam is 10 mg Diazepam. Temazepam is kortwerkend, Diazepam verblijft veel langer in je systeem en is daardoor gemakkelijker om af te bouwen. Bovendien is Diazepam in tabletten van 2 mg te verkrijgen en daarmee beter te doseren dan Temazepam. Degene die met Diazepam hebben afgebouwd hebben daar goede ervaringen mee. De klachten zijn er dan ook wel, maar beter hanteerbaar en milder.

    Ik wil je ook uitnodigen mee te praten met lotgenoten en ervaringsdeskundigen in onze dagelijkse huiskamer.  Je vindt de huiskamer onder Ditjes datjes en Dagdraad. 
    Veel sterkte!

     

     

    Dank voor je reactie Cyclad58!

    Ik ben morgen precies een week verplicht cold turkey afgekickt. Heeft het dan nog zin om over te stappen op de Diazepam? en dat ik daar dan weer van moet afkicken...Ik wel een strip oxazepam in huis, maar dat doet heel weinig bij mij...eigenlijk merk ik daar helemaal niks van!

  4. 1 minuut geleden zei Cyclad58:

    Ik vind het prima dat je huisarts meent  dat je moet stoppen. Wat ik niet begrijp is dat hij je niet wil laten afbouwen. Dat is echt een risico dat een huisarts nooit mag lopen met een patiënt. Kun je niet eerder terecht bij je huisarts of eventueel een andere huisarts bezoeken? Je moet echt aandringen  op een rustige afbouw 

    Ik had niet het idee dat ik serieus werd genomen door de assistente. Ik moest het zelf maar met de huisarts overleggen, want ik heb het zelf te lang laten duren. Ik vond het inderdaad ook wel prima zo...Ga morgen maar weer proberen erdoorheen te komen. Ik moet ook gewoon werken, maar zo kan ik niet functioneren. Ben heel kortaf en huilerig.

     

  5. begon met 1 tot 2 keer per week. Maar na half jaar dagelijks 20 mg door traumatische scheiding. Al snel gewenning. Ben er totaal niet suf of neerslachtig van. Ik slaap er meestal hoogstens 5 uurtjes op en ben daar weer helemaal fit. Kan niet begrijpen dat de huisarts zomaar kan stoppen met voorschrijven!! Ik kan pas over 2 weken bij hem terecht. Maar wat moet ik in de tussentijd doen....

     

  6. Ik slik al ruim 4 jaar dagelijks temazepam. Sinds vorige week krijg ik het opeens niet meer voorgeschreven van de huisarts. Hij zegt ik het al te lang slik en moet het verder maar uitzoeken (werking zou er toch al niet meer zijn). Maar mijn lichaam en geest denken hier anders over. Ik ben toch wel afhankelijk geworden! Ik slaap nu al bijna een week niet meer. Hooguit 2 uurtjes per nacht. Paniek en zweten. Huisarts geloofd niet in afbouwen, maar dat mij lijkt juist dus heel onverstandig...Hoelang moet ik dit volhouden voordat ik uberhaupt weer een paar uurtjes slaap. 

    Ben echt radeloos ;(

×
×
  • Nieuwe aanmaken...