Spring naar bijdragen

Frankmelk

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    13
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Frankmelk

  1. 2 uur geleden zei Weegschaal81:

    Ik hoop dat je iets anders kunt vinden als alternatief!

    Die pammetjes zijn fijn om heel even kort te gebruiken in tijden van nood, maar daar moet het dan ook wel bij blijven.

    Uiteindelijk wordt er helemaal niks opgelost met de pammetjes, alles wordt alleen maar erger. 

    Heel veel succes met de afbouw, ik zal voor je duimen dat het goed gaat en dat je er zonder al te veel moeite van af komt!

    Hartstikke bedankt voor je advies ik ga mijn best doen

     

  2. 18 minuten geleden zei Weegschaal81:

    Uiteindelijk verliezen alle benzo's na een paar weken hun effect... En dat is nou juist het verslavende! Je gaat er steeds meer en meer en meer van gebruiken en voor je het weet kun je niet meer zonder en begint de lange weg van het afbouwen, de ontwenningsverschijnselen en het herstellen... Een halve tablet minder kan al heel veel zijn in 1 keer. Het kan, maar het hoeft niet. Het werkt voor iedereen weer anders. Waar de één 0,5 mg per week of per 2 weken afbouwt, doet de ander daar een maand of 2 maanden over. Weer een ander stopt in 1 keer met alles. Dit even als voorbeeld want het is gewoon heel erg persoonlijk en afhankelijk van je verdere situatie. Maar over het algemeen geldt dat een langzame afbouw de voorkeur heeft. Ik durf geen uitspraken te doen over hoe lang je precies op die 0,25 moet blijven want dat weet ik gewoon niet. Maar ik denk zeker wel 2 weken (dat zijn de "algemene richtlijnen") en ik denk ook dat je heel goed naar je lichaam moet luisteren, wat die aangeeft. Je voelt het vanzelf als het te snel gaat en/of dat je er aan toe bent om ermee te stoppen of nog een stapje te minderen. 

    Gebruik je ook nog steeds de Alprazolam of die niet meer? En is het medisch gezien echt noodzakelijk dat je iets gebruikt voor die gespannen spieren? Kun je anders niet functioneren? Wellicht is er ook iets homeopathisch wat je kunt gebruiken? In ieder geval iets dat niet verslavend is. Je zou eens kunnen informeren bij zo'n reformwinkel. Want waarschijnlijk komt je huisarts binnenkort weer met een ander soort benzo aanzetten, als jij daar aangeeft dat de Clonazepam niet meer werkt...

    Wederom dank je

    Ik gebruik de alprozalam niet meer

    Ik heb voornamelijk last van een te gespannen bekkenbodemspieren en die beknellen bepaalde zenuwen en die geven veel pijn vooral in rust

    In het begin verdween de pijn naar een pammetje als sneeuw voor de zon.

    Maar zoals je al aangaf je hebt steeds meer nodig helaas.

    En als je weer stopt kan je ook nog een rebound effect krijgen.

    Ik zal inderdaad me ontspanning ergens anders moeten zoeken.

    Ik probeer gewoon de halve en kijk hoe ik daar op reageer.

    Duimen maar 

  3. 19 minuten geleden zei Weegschaal81:

    @Frankmelk, persoonlijk zou ik in jouw situatie eerst proberen om rustig de Clonazepam af te bouwen. Omzetten naar Diazepam kan altijd nog, mocht het niet lukken. Diazepam heeft als voordeel dat het langwerkend is, lang in je lichaam blijft en daardoor minder ontwenningsklachten geeft ten opzichte van benzo's die kortwerkend zijn. Het nadeel is dat je lichaam weer moet wennen aan een ander soort benzo, weer extra klachten kan geven en je niet zeker weet of je lichaam de Diazepam goed verdraagt. Ik heb zelf wel de omzetting gedaan (van Temazepam + Oxazepam naar Diazepam). De ontwenningsklachten zijn minder dan met de Temazepam maar ze zijn er alsnog... Dus: kijk eerst even aan hoe je gaat reageren op minder Clonazepam. Heel veel succes en voel je vrij om hier vragen te stellen!  

    Oké bedankt voor de uitgebreide uitleg super. Ik ben vandaag begonnen met een halve tablet van 0.5 mg (0.25mg)

    Hoelang zal ik ongeveer op de 0.25 blijven? Ik wil al gauw te snel en dat blijkt niet zo goed te zijn las ik.

    Voor dat ik met de clorazepam vorige maand begon nam ik ook wel benzo (alprozalam) maar dat was niet meer van 1 x per week.

    Omdat dat redelijk goed effect gaf (mijn spieren staan te gespannen) rade mijn dokter aan om het een maand clonszepam dagelijks te proberen. Maar het verliest zijn effect.

    Alvast bedankt voor de feedback

    Groetjes Frank

  4. 8 minuten geleden zei Cyclad58:

    Met stabiliseren bedoel ik dat je bij eventuele klachten het beste op de dosis waarop je dan zit kan blijven tot de klachten weer weg zijn of flink zijn verminderd 

    Nogmaals bedankt voor je reactie ik snap hem ik ga het voorzichtig doen want lees veel horror verhalen.of is het verstandig om over te schakelen naar diazepam en die afbouwen

  5. 1 uur geleden zei Cyclad58:

    Ik heb zelf heel even Clonazepam gehad, maar reageerde er niet goed op. ik weet wel, dat Clonazepam ondanks de lange werkingsduur een gemene benzo is om af te bouwen. 

    Nu is jouw dosering niet heel erg hoog en heb je het nog niet lang geslikt. Kijk even hoe je reageert op de halvering. Gaat dat goed, prima, dan kun je doorpakken. Als je lichaam en geest heel stevig reageren is het slim om even pas op de plaats te maken en te stabiliseren.

    Succes!

    Bedankt voor je reactie, ik ga het inderdaad ook zo proberen af te bouwen.

    Wat bedoel je precies met stabiliseren?als het te heftig wordt.

    Groetjes Frank

  6. Beste Roberto,

    Ik heb gespannen bekkenbodemspieren die weer zenuwen beknellen. Ik had daar altijd diazepam voor en dat werkte goed als ik het ongeveer 2 x per week gebruikte.

    Nu heeft de arts clorazepam voorgeschreven en dat werkte in het begin best goed , alleen na een maand niet meer . Ik durf het niet aan om te verhogen omdat ik zo veel horror verhalen lees.

    Gr Frank

×
×
  • Nieuwe aanmaken...