Spring naar bijdragen

Leoo

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    6
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Leoo's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Leoo

    Is minderen effectief?

    Dag Bob, bedankt voor je reactie. De paniekaanvallen komen voor een groot deel als gevolg van het overspannen raken bij m'n vorige baan vorig jaar. Ik heb te lang genegeerd dat die werkplek, samen met de druk die er op mij werd uitgeoefend, niet goed voor mij was. Het andere deel is een samenloop van omstandigheden van dingen die er over de jaren heen zijn gebeurt. Daar ga ik niet verder op in. Hoe dan ook, dat is allemaal al uitgevolgeld, en dat gaat ook steeds beter. Af en toe als het echt veel te druk om me heen is heb ik nog last, maar ik probeer het steeds minder uit de weg te gaan, want ik weet dat er niet veel zal gebeuren, ookal lijkt het alsof ik elk moment out kan gaan. In ieder geval word er aan gewerkt dus.
  2. Leoo

    Is minderen effectief?

    Yes goed punt. Voorlopig zal ik door die hyperventilatie troep nog even niet uit gaan, dat is mij veel te druk. Ik ga er vanaf nu gewoon voor zorgen dat ik het bij de vrijdag met die maat hou, en dan dat 1 a 3 biertjes met m'n vriendin op de zaterdag eventueel ook kan. En de rest van de dagen komt er bij mij geen alcohol in huis. Ik wil je heel erg bedanken voor de reacties, ik waardeer het heel erg. Ik denk dat het me wel zal lukken. En mocht ik toch het idee hebben dat dit te veel alcohol is of wat dan ook, ga ik cold turkey.
  3. Leoo

    Is minderen effectief?

    Hmm tsja, ik hou met die maat van me het liefst wel die ene dag in de week er in. Dit is trouwens de vrijdag, oftewel ik heb dit vannacht zwaar aangeschoten zitten typen. En op de zaterdag met m'n vriendin die biertjes. Dus ik hou het wel op twee vaste dagen, waardoor er in m'n hoofd dus al wel regels zijn van wanneer het kan. Verder is het dan dus de bedoeling om niets in huis te halen. En verder kan het wel eens voorkomen dat ik en m'n vriendin ergens wat gaan drinken, maar daar is het meestal maar 2 biertjes, al loopt dat soms uit op vier. Het hangt er maar net vanaf hoe gezellig het is. Ik denk dat het voor mij zo het best te doen is..
  4. Leoo

    Is minderen effectief?

    Dag Lars, Ik ben erg blij dat je dit met mij deelt, en dit zal mij zeker extra motivatie geven. Ik hoop dat je niet te veel met jezelf in de knoop gaat zitten, en dat je ondanks dat niet alles meer even soepel verloopt toch nog een beetje kunt genieten. Ik zal dit zeker in gedachte meenemen allemaal, nogmaals bedankt voor je reactie!
  5. Leoo

    Is minderen effectief?

    Bedankt voor je snelle reactie! M'n vriendin weet dat het eerst veel meer was, en die vind dit verder prima. Het zijn er dan ook maximaal 6 zegmaar. Dat aantal haal ik met haar erbij niet eens zo vaak, omdat ik me dan inderdaad een beetje een lulletje ga voelen. Verder was deze week vooral in het begin van de avonden de drang om toch nog even snel een sixpack of een fles wijn te halen wel erg groot, maar ik heb me er uiteindelijk prima vanaf weten te houden tot nu toe. Dit komt omdat ik al een aantal maanden er in m'n hoofd echt klaar mee ben. Ook ben ik een beetje angstig, vooral in de avonden.. Ik schrik dan nogal snel en ben wat onrustig, maar daar kan wel mee leven, met de gedachte dat het tijdelijk is. Ik ga maar eens van die 6 een 3 maken. Als het me dan lukt om bij die 2 keer in de week te blijven, dan ben ik voorlopig al hardstikke tevreden. Het was namelijk wel echt erg veel geworden uiteindelijk. Een sixpack was niks, daar moesten minstens nog 3 sterke speciaalbiertjes bij. Maar goed, ik vraag me dus wel heel erg af of ik lang last zal hebben van die vermoeidheid en het angstige gevoel als ik alleen ben in de avond. En ook hoe veel sneller ik van die bijwerkingen af ben als ik cold turkey zou gaan. Al zie ik dat wel echt als last resort, omdat ik het idee heb dat ik het daar stukken moeilijker mee zal krijgen. In ieder geval bedankt voor de reactie! Leo
  6. Dag allemaal, Ik ben Leo, 22 jaar. Ik heb de afgelopen jaren veel gedronken, en dat is nogal uit de hand gelopen de afgelopen 2 jaar. Het begon bij regelmatig na school van de opleiding die ik volgde bij vrienden drinken en blowen, en toen was het in principe nog wat drinken betreft te doen. Het was wel buiten proporsie, maar het was niet iets dat in de weg zat. Ik ben met blowen gestopt, ongeveer 2 jaar geleden, maar daarvoor dronk ik steeds meer. En tot voor kort uiteindelijk ongeveer 1,5 jaar lang (naar schatting het kan meer zijn) bijna elke avond, en op z'n minst een sixpack. Sinds een half jaar heb ik erg last van paniekaanvallen (hyperventilatie) en ik heb sinds een week besloten zwaar te minderen. Wat ik er wel nog in wil houden is dat ik samen met mijn beste vriend op de vrijdag avond ga drinken en films kijk, en/of ga gamen. Ook doe ik met mijn nieuwe vriendin door de weeks wel eens ergens een drankje, (max. 3 a 4 biertjes) en soms op een zaterdag of zondag als ze bij mij is ook ongeveer 4 tot een 6pack. Ik zit in mn eerste week dat het mij lukt om het hierbij te houden, en met de wilskracht en mezelf echt pushen moet het wel lukken om dit vol te houden. Ik merk wel dat deze week op de dagen dat ik niet dronk, ik echt erg moe was en veel aan het zweten was. Ik weet dat het afkickverschijnselen zijn. Maar ik vraag me dit af: Moet ik nu helemaal stoppen om hier vanaf te komen? Of gaat dit vanzelf? Ik denk dat het mij zal lukken om het bij deze hoeveelheid te houden, maar ik heb graag wel wat advies van ervaringsdeskundige zegmaar.. In ieder geval alvast bedankt voor eventuele reacties, ik kijk er erg naar uit. Groetjes, Leo
×
×
  • Nieuwe aanmaken...