Spring naar bijdragen

Klein

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    4
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Klein's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Klein

    Even voorstellen...

    Hoi Bob, duidelijk. Misschien ben ik nog in ontkenning en denk ik dat ik dit wel even doe.. en kan.. maar inderdaad, wat is nou 1 wijntje? Dat worden er snel 2.. 3.. Ik merk dat er veel moet worden ‘opgeruimd.’ Na het toegeven aan mezelf dat ik echt alcohol-afhankelijk ben, lijkt het alsof ik ineens veel meer dingen helder zie. Ik ben al lange tijd niet gelukkig. En ik heb dit gevoel heel lang verdoofd. Vele gevoelens.. het voelt echt alsof het nu mijn tijd is om te gaan werken aan mezelf. Op vele fronten! Ik begin bij dit probleem. En ik neem jullie adviezen graag mee...
  2. Klein

    Even voorstellen...

    Bob en Pytje, bedankt voor jullie reactie. Ik voel me eigenlijk wel sterk nu. Het is me nu al twee avonden gelukt. En het gaat... Maar waar ik tegenop zie: vanavond een uitje met vriendinnen en zaterdag ook... Daar hoort automatisch wijn bij. Ik ben van plan om vanavond niet te drinken en zaterdag wel, maar dan niet buiten proportie. Bob geeft aan dat dit niet zo verstandig is..? Maar ik kan dan toch ook bewijzen dat het me gewoon lukt om ‘gezellig’ een wijntje te drinken? En dan niet ‘s avonds thuis, in mijn eentje, alsnog de fles te pakken? Want die heb ik dan gewoon niet in huis... trouwens, hoort het er bij dat ik me wat zweverig voel en zo warm steeds? Zweet-aanvallen? Dank jullie.
  3. Klein

    Even voorstellen...

    hoi pytje, bedankt voor je reactie.. Wat betreft die ‘tijd’ die je over hebt... dat is eigenlijk gek he? Gisteravond voelde ik dat ook al... “Huh, is het nog maar 21.00?” Waarschijnlijk werkt het zo omdat ik normaliter in een ‘roes’ verkeerde... Ik lig/ lag nooit voor 01.00 op bed..! Oh man, wat een besef heb ik ineens... Dat ik gewoon een probleem heb...! Ik moet er steeds aan denken, vind het echt heel erg van mezelf...En schaam me ook. Ik ben de afgelopen periode serieus verdronken. echt, tijd om weer mijn leven te leven.. ik ga er voor!
  4. Klein

    Even voorstellen...

    Hoi allemaal, ik kwam dit forum voorbij toen ik afgelopen weekend ineens besefte dat ik alcohol afhankelijk ben... ik ben erg geschrokken van mezelf. Ik maakte de balans op en heb de afgelopen periode, eigenlijk al een paar jaar, veel en veeel te veel gedronken. Ik heb de eerste bekentenis aan mezelf gedaan; ik ben verslaaf aan wijn. En doe deze bekentenis nu hier.. niet wetende wat het me gaat opleveren, maar het helpt alleen al om het even op te schrijven.. Na veel te hebben gelezen zit ik vanavond mijn tweede avond ‘uit’ zonder wijn.. En oh wat vind ik het moeilijk. Het scheelt dat ik geen wijn in huis heb (ik heb maandag alles weg gegooid), maar trek heb ik wel... Verder voel ik me moe, maar ook onrustig. Ik heb hoofdpijn, sliep de afgelopen dagen heel slecht of niet en heb last van nachtmerries. Vandaag heb ik ineens ook jeuk op mijn lichaam.. Is dat een ontwenningsverschijnsel? Wel, ik ga het aan. Ik ga mijn alcohol inname beperken. Als in; doordeweeks niets, in het weekend wel, maar geen twee flessen meer op een avond! Twee glaasjes moet ook genoeg zijn.. of 1. benieuwd nu naar andere verhalen.. Ik ga even lezen. zet ‘m op allemaal.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...