Spring naar bijdragen

leendert

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    2
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door leendert

  1. Inmiddels ben ik maanden verder nadat ik dit onderwerp ben gestart. Op 26 november 2014 ben ik gestopt met de benzo's. Nu, op 16 januari 2015 ervaar ik nog steeds veel klachten, maar elke dag gaat het iets beter. Het zijn afschuwelijke zwarte maanden geweest, ik heb er geen andere woorden voor. Veel klachten die ik had tijdens het benzo-gebruik verdwijnen langzaam aan. Ik weet in ieder geval zeker dat  de afschuwelijke tijd de moeite waard was. Het is zeker niet zo dat na stoppen het probleem meteen weg is. Mijn receptoren moeten heel langzaam herstellen en daar is veel tijd voor nodig, erg veel tijd. Na heel veel lezen op allerlei forums kom ik tot de conclusie dat de artsen geen enkel idee hebben wat benzo's met je lijf en je hersenen doen. Zeker niet als het langdurig gebruikt wordt.

    Nu ik heel langzaam uit de benzo-roes aan het komen ben, besef ik me steeds meer dat het echt noodzakelijk was om te stoppen. Ik merk nu pas wat deze benzo heeft aangericht en ik kan alleen maar hopen dat ik alles weer een beetje op de rit ga krijgen.

    Het ergste van alles is volgens mij dat je niet weet dat je verslaafd bent en zodra je gaat stoppen tegen een muur van onbegrip aanloopt. De ontwenningsverschijnselen zijn zeer heftig en het is een eenzame strijd in een donkere zwarte kamer.

     

    Ik durf eigenlijk wel te zeggen dat ik mijn leven heb te danken aan het engelstalige forum benzobuddies.org en ook aan de amerikaanse Dr.Jennifer Leigh die een blog bijhoudt genaamd benzowithdrawalhelp.com.

    Ik heb het geluk dat ik redelijk goed engels kan lezen want nederlandstalige forums zijn er nauwelijks. 

     

    Omdat ik deze afschuwelijke benzo met de hulp van anderen heb kunnen verslaan, zou ik heel graag ook mensen belangeloos willen helpen. Gewoon een steun bij het stoppen.

    Weten dat je niet alleen bent en de enige bent die dit meemaakt.

     

    Dus wie hulp nodig heeft is welkom!

    hallo help  ik herken alles van u verhaal vraag had u ook gewicht verlies? en deze hel gaat toch niet jaar duren ben helemaal op ben van 500 mg op een dag dit jaren lang 6 jaar naar 50 gegaan nu helemaal zonder val ik af 16 kilo in 5weken zit vol met angst depressie duizelingen stress diepe angst niet meer een winkel in kunnen echt hel met was het leefbaar zonder een hel ben op..

  2. Hallo shakemarieke,

    Het is loodzwaar en je voelt je heel eenzaam in dit proces, omdat het gewoon niet te beschrijven is wat het met je doet. Wat me opvalt is dat je door je arts niet bent overgezet op diazepam. Diazepam is degene met de langste halfwaardetijd. Hierdoor gaat het stofje veel langzamer uit je lichaam en zijn de ontwenningsverschijnselen beter te handelen. In de Ashton Manuel (deze staat op het internet) staan de verhoudingen, zal dit ook voor je nakijken. Je arts had in mijn ogen nooit xanax mogen geven. Dit is kwaad met kwaad bestrijden. Veel mensen willen te snel afbouwen en hier gaat het mis. Neem de tijd en houd je eigen tempo aan. Wat er nu eigenlijk gebeurd is dat heel je zenuwstelsel ontregeld is en deze moet weer herstellen. Artsen onderkennen of hebben er echt geen verstand van wat dit met je doet. Je bent niet gek, dit is wat het met je kan doen! Ik herken heel veel in je verhaal. Ik durfde niet meer alleen thuis te zijn, durfde geen boodschappen meer te doen. Kortom ik herkende mezelf totaal niet meer. Ik vond het heel raar dat ik me op een gegeven moment alleen maar slechter en angstiger begon te voelen. Ik heb 2 jaar lang lorazepam geslikt. 3 MG per dag. Dit is overbezet naar diazepam. Alleen de stap was veel te groot. 3 MG lorazepam staat gelijk aan 30mg diazepam en ik ben op een dosis gezet van 7,5 gr diazepam. Dit was nadat ik in het ziekenhuis was beland want mijn arts liet mij in 4 dagen afbouwen. Vervolgens heb ik 7,5 MG diazepam afgebouwd in 8 maanden en nu sinds 4 maanden vrij, maar ben nog elke dag ziek. Kortom mensen zouden dit niet mogen meemaken en helaas kan je meer van dit soort verhalen lezen op het forum. Ben heel blij dat je de weg naar het forum hebt gevonden. Vraag alles wat je wil , want kennis geeft macht. Ik ben van mening dat wij elkaar hier beter kunnen helpen dan de artsen. Wat ik je als tip kan geven is echinaforce vitaal te gaan slikken. Dit is volledig plantaardig, dit zorgt ervoor dat je iets meer energie krijgt. Werkt bij mij goed. Drink zo min mogelijk koffie en alcohol werkt allemaal op je zenuwstelsel en zorg voordat je gaat slapen je niet teveel prikkels krijgt. Drink genoeg water voor je afvalstoffen. Het gaat echt over, maar dit proces gaat heel langzaam. Hou je taai!

    hoi snoes ben blij met deze side vond hem via google dacht dat ik de enigste was maar na 5 jaar dacht ik te stoppen met benzo traxenen dus niet was helemaal op  nu nog steeds ben opgenomen lumc maar ook niet geholpen slik nu 4weken niks meer maar ben van 112 kilo naar 96 gegaan spieren zijn er niet mee mijn hele leven storten in wou dood meer niet ik ben en was echt helemaal op nu heb ik gevraagd  net of ik die benzo s weer mag opstarten in lage dosering die mail heb ik net verstuurt maar goed dat ik nu weet dat er mensen zijn die dit ook hebben kan ik er over praten de heren dokters weten niet wat ze voorschrijven  durf niet meer winkel in krijg dan paniek aanvallen echt moet me dwingen om weg te gaan trainde veel maar nu kan ik me niet meer zetten hier toe,, en gewicht verlies wie herken zich hier ook in hoop dat ik meer hoor van mensen die wel succes vol zijn gestopt  groetjes leendert

×
×
  • Nieuwe aanmaken...