Spring naar bijdragen

Wilco1973

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    29
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Wilco1973

  1. Ik zie dit toch anders. Als ik terugval of dat nou in gokken of in middelen is doet er niet toe. Het is altijd mijn fout! Wat betreft deze video`s je kunt je ook afvragen waarom jullie hierna kijken??? natuurlijk zijn het filmpjes die trek geven aan verslaafden. Het is net als reclame voor tabak, alcohol of wat dan ook.

    mocht je dit soort filmpjes te vaak zien omdat je er talloze malen op gezocht hebt maak dan een nieuwe youtube account aan.

  2. 15 uur geleden zei Timberland:

    Na de weken van doorbikkelen en een positieve mindset heb ik alles weer in 1,5 week naar de tering geholpen. Wat een sukkeltje blijf ik toch, terwijl er hoop gloort ga ik weer terug naar de bekende ellende. De afgelopen 1,5 week heb ik bijna dagelijks gegokt en uiteindelijk € 4000 geleend geld erdoor heen gebrast. Wel heb ik 1x 1500 € van een "winst" op een rekening gezet. Dus uiteindelijk 2.500 € pats boem weg en 1,5 week amper gewerkt, mijn hele mindset van streek gemaakt, stevige zucht en weer terugbetalen wat eigenlijk niet kan. Gisteravond won ik nog van het laatste geleend geld van een hele boze kennis € 2500 en wilde dit gaan storten, zodat het financeel gezien geen drama zou worden. Wat doe ik, alles weer opspelen in 4 uur tijd op multiplayers. 

    Dusja het is weer een feestje geworden. Het lijkt er telkens weer op dat als ik een tijdje een andere weg  inga/wil, da ik dat de nieuwe route niet wil en ook onrustig wordt en dan maar weer de bekende route neem. Waar je je eigen potentie totaal niet benut en weer als een suffe vent op je bank hangt en wachtend op de problemen die gaan komen.

    Kom op zeg, dit past helemaal niet bij me en doe het alweer!! 

    heb je weleens aan een opname gedacht? het heeft mijn leven gered. zoals je mogelijk weet heb ik het hier vaker gepost in diverse topics maar ben gewoon een groot fan klinische opnames. Simpel omdat het zo goed is om er even uit te zijn en dan aan jezelf te kunnen werken.

  3. Op ‎2‎-‎8‎-‎2017 om 01:16 zei aegon:

    Probleem is, als ik mij ziek meld of als ik een tijd geinterneerd wil worden voor dit probleem, dan kan het dat ze op het leger mijn "veiligheid" afnemen en ik als een risico aanschouwd kan worden. nl. iemand die beinvloedbaar is voor andere krijgsmachten en omgekocht kan worden. Dit is niet waar, zou zoiets nooit doen.

    Kwil dat niemand ziet dat ik een gokprobleem heb en ik wil vooral blijven werken, ik wil blijven geld verdienen, missies doen, zodat ik op korte termijn zoveel mogelijk geld kan verdienen dus het is een beetje dubbel :( 

    ik wil graag * maar dat zit er ook niet in... Het gaat niet om wat je wilt, maar wat je nodig hebt. Verslaving is een hardnekkig probleem wat je niet 123 tackelt. Er is al helemaal geen magisch middeltje om van verslaving af te komen.  genoeg verhalen op dit forum die dat duidelijk maken.

    succes

  4. 28 minuten geleden zei aegon:

    Dag Wilco,

    Ja ik heb het gelezen alsook je PB.
    Waar zou ik dan hulp moeten zoeken in België? 

    Ben nu al 3 dagen clean, het tikkelt nog wel een beetje maar ben precies wel terug bij mijn verstand.
    Ook het feit dat mijn vriend nooit meer zijn account gaat uitlenen aan mij is een geruststelling.

    Welke tips heb je ? Waar kan ik terecht?
    Heb ook geen zin om geld in sessies te steken, want heb amper tijd wegens missies met het leger.

    je moet niks, maar mijn advies is wel om echte hulp te zoeken. Weet niet hoe het in Belgie is geregeld met ziektewet maar verslaving is een ziekte. Je hoeft ook niet perse in Belgie terecht. Veel nederlanders gaan naar zuid afrika, schotland of nederland en voor de jeugdige the yes you can clinics voor jongeren in de ardennen.

    Je kan ook kijken naar ambulante hulp, zelf ben ik groot fan van klinische behandelingen gewoon omdat het zo goed is om er even helemaal uit te zijn en aan jezelf te kunnen werken.

    nogmaals geen idee hoe de mogelijkheden binnen belgie zijn

  5. 14 uur geleden zei aegon:

    Hey Wilco bedankt voor je reactie,

    Ik heb al een paar dagen geen toegang meer tot het gokaccount van mijn vriend.
    Toevallig stuurt hij me vandaag dat ik van mijn laatste bets nog een 500€ bonus heb verdiend in een of andere promotie met Blackjack.

    Heb gezegd dat hij deze meteen moet incashen en naar mijn rekening moet storten. Mooi toch, die 500€ is onverhoopt :) 
    Alsook ben ik momenteel al 2 weken op missie en zou ik nog 1 week moeten doen vooralleer mijn 15dagen feestvakantie gaan beginnen.

    Het feest van het jaar in ons dorp, dat is een festival dat dit jaar zelfs 2 dagen duurt !! is over 2 weken.
    Ik heb besloten om dus de 4de week hier ook nog te gaan draaien en een collega uit de nood te helpen die van zijn "week" missie afwilt.

    Uitgerekend en daardoor bekom ik al snel weer 900€ extra door de onthoudingen. Als het ware leg ik mij nu een heel zware straf op, maar ik moet het maar voelen vind ik op deze momenten!

    Heb een financieel schema gemaakt met mijn toekomstplan tot September 2018 en ik kan 25K spaargeld maken tot dan als ik mij strict hou aan alles.

    Ik hoop dat het me deze keer echt gaat lukken. 

    graag gedaan wel jammer dat je mijn enige en belangrijkste kernpunt onbeantwoord laat. Dit is geen toeval denk ik. Je mag doen wat je wilt laat dat duidelijk zijn, maar ik zeg je dit: "verslaving ga je alleen niet overwinnen" doe ermee wat je wilt... succes

  6. Op 29-7-2017 om 06:46 zei aegon:

    Wat ik hoop:

    1.  Volledig onthouding van alles wat met gokken te maken heeft
    2.  Afkicken op mezelf, en niet via een instelling. Ik ben hier te trots voor en heb er ook geen geld voor momenteel (vervoerkosten/betalingen)
    3.  Dat ik mijn vriendin in de toekomst een standvastige vriend kan laten zien, iemand die geld heeft en van het leven wil genieten
    4.  Geluk terugvinden, en mezelf onder controle houden

    1. dat is inderdaad wat nodig is

    2. de definitie van verslaving is dat het iets is dat groter en sterker is dan jezelf dus dit punt is niet haalbaar. Onthou dit maar, je zult het waarschijnelijk niet van mij aannemen. Maar eens zal het kwartje vallen. Lees je maar eens in hier. In het verlengde hiervan als je een gebroken been hebt ga je toch ook geen voorwaarden stellen? doe je gewoon wat nodig is.

    3. focus op je herstel de rest is secundair en volgt automatisch

    4. zie 3

     

  7. 5 uur geleden zei Hutsefluts:

    Bedankt voor je bericht Wilco!

    Ik ben vandaag geweest voor het eerst... wat een opluchting. 

    Hoop dat ik over een tijd terug kan kijken met een lach en denken... wat fijn dat ik daar vanaf ben!

    Zal nu eerst overal doorheen moeten 

     

    graag gedaan!

    waar ben je geweest? fijn dat het een opluchting was

    komt goed, maar onthou dat dit niet vanzelf gaat, zeker niet aan het begin

    ja maar het wordt beter! echt waar

  8. Op 26-6-2017 om 21:02 zei Hutsefluts:

    Hallo,

    Ik ben nieuw op dit forum. Vind het "fijn" dat er iets is waar je vrijuit kunt praten met lotgenoten .

    Donderdag eerste afspraak bij verslavingszorg.

    Omgeving weet pas sinds paar dagen. Voel me vooral erg schuldig en super dom.  Ben bovendien moeder van 2 kinderen hoe erg is dat!

    Mijn relatie op dit moment ook stuk nu!

    Is het bij jullie ook Over gekomen? Of zijn jullie alleen?

    Veel succes sowieso!

    je hoeft je niet dom te voelen, verslaving treft mensen uit alle bevolkings groepen en alle niveaus van inteligentie. Dat je je schuldig voelt is vrij normaal. Belangrijkste is dat je er nu wat aan wilt doen en dat begint bij hulp zoeken en je omgeving op de hoogte te stellen.

  9. Op 26-6-2017 om 17:20 zei Nadan:

    Dus een verslaafde aan drugs die is altijd verslaafd. Daar ben ik niet mee eens omdat verslaving in je eigen handen zit. Iemand die een terugval krijgt na 10 jaar is niet meer verslaafd in mijn ogen. En in een groep bespreken over je verslaving lijkt mij wel heel erg goed maar ik vind dat je altijd zelf moet proberen om te stoppen. Je moet het zo zien, stoppen met roken. Je heb de colt turkey methode en met pillen stoppen. Wat is de beste, natuurlijk cold Turkey vind ik omdat je met je eigen vecht. En zo zie ik gokken nu ook. Inderdaad ik heb het helemaal gehad en wil ook niks meer terug winnen. Ik kijk nu vooruit en niet meer achteruit. Ik dank je wel zeer voor je reactie 

    correct eens verslaafd altijd verslaafd ik ken verhalen van mensen die na 20 jaar zijn teruggevallen. Ik hoop en gun je een leven zonder gokken laat dat voorop staan, echter en dan spreek ik voor mezelf als ik het alleen ga doen en blijf vechten tegen mijn verslaving gaat het vroeg of laat fout.

    Je hoeft mij natuurlijk niet te geloven maar ik heb bijna 30 jaar actieve verslaving achter de rug zowel middelen als gokken en ben nu al 5 jaar in herstel met de nodige terugvallen en bijna 2 jaar clean en nuchter nu en nog langer vrij van gokken. Werk al paar jaar als vrijwilliger in de verslavingszorg en ga al 4 jaar wekelijks naar  1 tot 3 meetings, waar ik de shares van vele verslaafden heb gehoord heb eerst leefstijl training gehad toen 2 ambulante klinieken gehad en een klinische opname en ruim 4 maanden in safehouse gezeten, maar jij weet het natuurlijk beter...

    succes

  10. de definitie van verslaving is dat het een gevecht is dat je niet kan winnen. Net als dat je altijd verslaafd blijft dus er geen einde is. Je kan wel stoppen met actieve verslaving maar mijnziens is dat meer dan even stoppen omdat je het zat bent. Ga eens naar een meeting toe kan leerzaam zijn er zijn GA meetings maar ook AGOG meetings maar ook een AA, NA of CA meeting kan prima aangezien er meer overeenkomsten zijn dan verschillen. succes

  11. ik lees zoveel mensen die allerlei trukjes toepassen om niet te kunnen gokken of de kans om te gaan gokken wat moeilijker of omslachtiger maken. Natuurlijk is elke stap gemaakt met de beste intenties maar zijn het wel allemaal methodes waardoor je achter de feiten aan hobbelt, maar feit is dat jullie vechten tegen een verslaving en mijnziens ligt de oplossing in acceptatie ik hoef niet meer te vechten, en dat is maar goed ook want dat wint mijn verslaving altijd!!!

    Ik had echt een klinische opname nodig, maar uiteindelijk kan ik zeggen dat ik nu bijna 22 maanden clean en nuchter ben en nog langer vrij ben van gokken. Dit is iets dat me op een andere manier nooit was gelukt. Ik snap dat de meeste al een nare gedachte krijgen bij de gedachte om opgenomen te worden, maar het brengt je zoveel!!! en ik heb er op het begin na een erg fijne periode gehad.

    Ik kan het iedereen aanbevelen, want dan pas ben je echt vrij! zolang je vecht om niet te gokken/gebruiken/drinken is het gewoon lijden.... dat is in ieder geval mijn mening

  12. Op 11-4-2017 om 22:18 zei kale:

    Zijn hier nog wel mensen met gokverslaving bezig?

    jazeker wel, het is geen topic die storm loopt maar er zijn wel aantal mensen die met enige regelmaat kijken en posten. Ik ben er 1 van, ben niet meer met mijn verslaving bezig maar met mijn herstel. Je post is wat aan de korte kant

  13. 3 uur geleden zei lex:

    hi there,

    Tijdje niets van me laten horen maar daar is lex weer :), helaas niet om te melden dat hij de afgelopen maanden niet meer heeft gegokt, het tegenovergestelde is waar :(.

    Middels onder andere dit forum wil ik wederom een poging doen te stoppen. Ik zou mezelf als een "functioning addict" willen omschrijven. Ik heb geen schulden maar ook niet de financiele middelen die ik na al die jaren gokken had kunnen hebben. Of het gaat lukken weet ik niet. Realistisch gezien en in alle eerlijkheid is de kans groter dat het niet lukt dan dat het wel lukt maar we gaan er in ieder geval wel voor: eerste doel is 100 dagen clean !

    Er wordt best wel meegelezen op dit forum en derhalve zie ik het ook als nuttig niet alleen voor mezelf, maar hoop ook anderen wellicht net even die tip of eyeopener te kunnen geven waardoor hij/zij net even dat zetje de goede richting in krijgt om te stoppen. Ik heb de laatste tijd de volgende 2 boeken gelezen die ik van harte zou willen aanbevelen:

    1. the easy way to stop gambling - Allen Carr

    De schrijver is beroemd geworden door zijn zelfhulpboek over hoe te stoppen met roken. Op dezelfde manier probeert hij je mbv dit boek van het gokken af te krijgen

    2. All bets are off - Arnie en Sheila Wexler

    Dit boek gaat over een zware gokverslaafde die nu al bijna 50 jaar clean is: een fascinerende read !

    doel van 100 dagen klinkt geweldig, maar als je er wat over gaat nadenken wordt dat gevoel een stuk minder wat denk je dat er na die 100 dagen gebeurd ALS je het al haalt? vanuit mijn eigen ervaringen wilde ik dan beloond worden en dat betekende in mijn geval dan een terugval.

    ik denk echt dat al die jojo`s eens moeten gaan evalueren en dan kom je er wel achter dat dit traject voor de meeste niet genoeg is. zie mijn post hierboven en pak het eens goed aan door je te laten opnemen voor mij was het de enige manier om de cirkel te doorbreken en ik ben al ruim 19 maanden clean en nuchter en nog langer gestopt met gokken.

    Wil niet beweren dat ik alle antwoorden heb, maar doe blijkbaar iets goed :)

  14. als ik het hier zo zie zijn er een aantal die heel graag willen stoppen, maar dit gewoon niet lukt voor langere tijd. Dit is heel vervelend maar geen schande. Het is heel moeilijk om te herstellen van verslaving. Mijn advies is dan ook (voor degene die het niet kunnen met deze site of andere ambulante zorg) laat jezelf opnemen. Je zult verbaasd zijn over wat zo`n opname voor je kan betekenen.

  15. 14 minuten geleden zei TripleR:

    Hallo Wilco, welke hulp heb jij ingeschakeld?

    ik heb meerdere trajecten gehad. De kliniek waar ik heb gezeten bestaat helaas niet meer. Er zijn diverse goede 12 stappen klinieken en  dat zou mijn aanbeveling zijn naar jou. Dan ben je er even helemaal uit en kan je tot rust komen. vandaaruit kan je verder bouwen aan je herstel en een fijn leven opbouwen zonder gokken.

  16. Op 10-2-2017 om 14:10 zei TripleR:

    Ja ik vrees dat je gelijk hebt. Ik heb het in het verleden wel tegen haar gezegd. Toen heb ik een laatste kans gekregen. Die is nu voorbij. Als ik wederom hiermee kom, na al het gelieg, dan is mijn relatie voorbij. Ik moet het alleen doen. MAAR dan lukt niet. Daarom ben ik ook begonnen op dit forum. Hopelijk is dit een bron van kracht en steun. 

    MAAR je hebt gelijk, eerlijkheid is nodig. Ik ben alleen te laf.

    Dit is een nuttige website maar geen magisch middel. Zoek hulp zonder dat blijft het voor de meesten zonder behandeling gewoon een jo jo effect ze stoppen en willen dat ook volhouden maar gaan vroeg of laat weer voor de bijl. dan stoppen ze weer enz enz.

    Ik herken het enorm en heb jaren lang hetzelfde gedaan en bleef maar onderuit gaan. Tot ik echt hulp zocht en nu ben ik bijna 1,5 jaar clean en nuchter en nog langer gok vrij. Dat kan jij ook, maar het komt niet vanzelf aanwaaien.

    Ik denk niet dat je laf bent, ik denk dat je bang bent, maar geloof mij als ik je zeg dat een klinische opname niet is wat ik wilde, en toch heeft het mijn leven gered. De beste oplossing is zelden de makkelijkste

  17. Zojuist zei TripleR:

    Hallo Wilco1973, bedankt voor je bijdrage en tips. Het gokken is bij mij begonnen met een gulden toen ik kind was. De lichtjes en geluiden van.de machine vond ik geweldig. En toen won ik ook nog geld. Die spanning ben ik altijd blijven najagen. Maar nu is het is het voor mij een vlucht geworden uit het dagelijkse bestaan, uit mijn gevoel. Hoe meer ik verlies des te slechter en depressiever ik mij voel. En in dat gevoel lijk ik me op dat moment ook thuis te voelen. Een soort rush. Pas na de rush komt de spijt.

    Herken jij of iemand anders dit?

    ja dat herken ik zeker... Maak van je hart geen moordkuil en geef gewoon aan dat je een probleem hebt en hulp wilt. Dat is heel moeilijk, ik vond dat ook vreselijk om te doen maar eenmaal gedaan valt er een last van je schouders, en ik kreeg alleen maar positieve reacties. Alleen is dit niet te doorbreken (is mijn ervaring)

  18. ik kan niet zien wat jou naar het gokken bracht en brengt in een terugval, ik kan je wel vertellen hoe het voor mij was...

    Bij mij was het een coping mechanisme, ik kon niet met het leven overweg (problemen, stress, emoties en gevoelens) en als ik gokte of middelen gebruikte had ik daar geen last van. Bij mij is het begonnen met gokken en ook ik wist toen niet waarom ik gokte, pas toen ik hulp ging zoeken kwam ik erachter waarom ik gokte. Pas toen ik echt accepteerde dat ik verslaafd was aan gokken en middelen ging het met mij de goede kant op. Na meerdere behandelingen en terugvallen kan ik nu zeggen dat ik al bijna 1,5 jaar clean en nuchter ben, en nog langer vrij van gokken.

    Mijn advies is toch je geheim te onthullen aan je omgeving, geef aan dat je een probleem hebt en hulp wil. Je kan geen hulp krijgen als je het probleem niet aangeeft en zonder dat is het verschrikkelijk moeilijk om uit die cirkel te komen. Geheimen houden je ziek geloof dat. Ook wil ik je aanraden naar meetings te gaan er zijn diverse GA (Gamblers Anonymous) meetings als ook AGOG (Anonieme Gokkers Over Gokken) meetings door heel Nederland.

    Zelf ben ik een GA begonnen in Apeldoorn weet niet waar je woont maar je bent meer dan welkom uiteraard.

  19. Hallo Wilco,

    Bedankt voor je bericht. Ik snap dat je denkt dat het onverstandig is om een gokhal of casino te bezoeken terwijl ik nog maar een jaar niet heb gegokt. Echter zie ik die bezoeken juist als een training om mezelf te bedwingen niet te gaan, en door te kijken hoe andere mensen spelen (en 9 van de 10 keer verliezen) ga je inzien dat gokken vrijwel nooit rendabel kan zijn.

    Ik hoop nooit een terugval te krijgen en heb hier ook veel vertrouwen in. Mede door dit forum kan ik eindelijk praten met mensen die hetzelfde is overkomen. Alleen dat al geeft veel steun.

     

    even kijken of ik het begrijp...

     

    jij wil naar het casino gaan om jezelf te bedwingen naar het casino te gaan, dat is wat je zegt namelijk en het is absurd.

    Of je mensen ziet verliezen doet er niet toe. Los daarvan kan je ook mensen zien winnen.

    Het is gewoon absurd om daarheen te gaan

     

    probeer eens naar een meeting te gaan, dan krijg je ervaringen die veel gezonder zijn. er zijn diverse GA en AGOG meetings.

  20. Zie jij Shoryuken al als hopeloos verslaafd dan? Ik niet.

    Voor een gokverslaafde zou het een slecht advies zijn, maar dat weet die zelf ook wel mag ik aannemen, want die dingen heeft ie allemaal al geprobeerd.

     

    ik vind het niet prettig dat jij mij woorden in de mond legt die ik niet heb gezegd, ik zie niemand als hopeloos. Hij is echter wel verslaafd dat is niet mijn conclusie maar die van Shoryuken zelf, wie ben jij om dat te betwijfelen?

  21. Hier misschien vast wat ideeën die je in zo'n plan zou kunnen gebruiken.

     

    1. Je inzetten klein houden, zo klein dat je het grootste verlies nog met een al of niet wrange glimlach kunt dragen.

    2. Maximum bedrag per maand afspreken dat je er aan wil besteden en je daar ook aan houden.

    3. Je verdiepen in risicobeheersingstechnieken die passen bij de door jou gebruikte instrumenten. 

    4. Met een stoeipotje waar je je geen buil aan kunt vallen werken aan je veronderstelde verdienmethoden, en eens in de paar weken of maanden eerlijk evalueren of het je wel lukt zoals je gehoopt had.

     

    Ik ben in 2005 begonnen met beleggen en speculeren op de beurs. Allerlei technieken uitgeprobeerd en veel erover gelezen.

    Mijn conclusie is inmiddels dat ik het zelf speculeren klein moet houden en als een hobby zien. Ik kan het namelijk toch niet laten. 

    De rest van mijn geld zit in crowdfunding of laat ik beleggen, heel mooi gespreid.

     

    Overigens mijn compliment dat je uit zelfbescherming bewust maatregelen hebt genomen om de rest van je geld te beschermen. Hou dat vast. Sommigen proberen met geleend geld eerdere verliezen te compenseren, en dan ben je echt bloedje riskant bezig.

     

    sorry maar hier moet ik echt op reageren...

    1. dit is ongeveer hetzelfde als een alcoholist zeggen dat hij het bij bier moet houden ipv sterke drank

    2. ja leuk, maar als je verslaafd bent werkt dat dus niet omdat je rem kapot is

    3. zie antwoord 2

    4. nogmaals rem is kapot dus dat werkt niet

  22. Heb uiteraard wel gewoon netjes een limiet bij Holland casino van 3 bezoeken per half jaar. Want af en toe een gokje wagen met de juiste personen is natuurlijk wel amuserend.

    Wat vinden jullie hiervan persoonlijk van?

     

    Ik wil even op dit stuk inzoomen... voor een gokverslaafde is het absoluut niet goed om 1 gokje te wagen, om dezelfde reden waarom een alcoholist niet 1 drankje kan doen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...