Spring naar bijdragen

Marilou01

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    6
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Geslacht
    Vrouw

Marilou01's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Marilou01

    Voorstellen Marilou

    Thanks voor de reacties! Ik zal het boek eens gaan lezen Ik denk dat ik inderdaad wel duidelijkheid nodig heb. Ik heb een tijdje gehad waarin ik de afspraak met mezelf had om niet alleen thuis te drinken (ik woon alleen). Daar wil ik eigenlijk naar terug. Een avondje stappen is oké, of met een vriendin een wijntje bij het eten, zolang het maar bij dezelfde hoeveelheid houd als haar. Alleen niet meer grotere hoeveelheden in mijn eentje. Het zogenaamde 'verdriet verdrinken'
  2. Leuk Jowan, niet het enige jonkie En bedankt voor al jullie welkomstwoorden Ik heb vandaag totaal niets gedaan, hoofdpijn en voelde me rot, maar het is nu 23:00 en sta nog steeds droog! Merk wel dat het een beetje helpt dat ik hier geroepen heb een dag niet te drinken. Het voelt wel rotter dan ik had gedacht, maar het zal ook een goed gevoel geven als ik straks in bed lig en mijn doel is bereikt.
  3. Gisteren niet gelukt, vandaag dus een nieuwe poging tot de eerste alcoholvrije dag. Ik dacht dat ik een 'normale' drinker was waarbij het ietwat uit de hand gelopen was. Vandaag toch wel wat trillen, hoofdpijn, lusteloos, onrust... Wel nog goed te verdragen hoor Avonden zijn wel het lastigst, dus het begint nu wel te jeuken. Nu dus niet opgeven! Gelukkig is het pas sinds een 1/2 jaar echt uit de hand gelopen dus ik ben nog wel in staat het zelf recht te zetten en andere keuzes te maken. Ik laat internetbehandeling dus voor nu even zitten. Zelfstandig aan de bak dus! Zijn hier eigenlijk nog meer 20'ers?
  4. Hallo allemaal! Goedemorgen Ik ben nieuw hier dus even een vraag: Wat is de dagpact? Verder: Voor zowel hier als bij een andere website wordt uiteindelijk een verwijzing van de huisarts gevraagd. Geregeld door hun, maar toch... Liever probeer ik het eerst op andere manieren voordat ik de huisarts erbij betrek.... Heeft iemand andere tips? Anders bijvoorbeeld boeken oid?
  5. Marilou01

    Voorstellen Marilou

    Hallo allemaal, Ik ben dus nieuw Ik zie alcohol niet als iets waar ik verslaafd aan ben, maar wel een probleem mee heb. Vanmiddag melde ik me op de website aan en melde ik me ook maar aan voor het forum. Ik ben me ervan bewust dat de manier waarop ik nu met alcohol omga niet oké is en wil dan ook gaan minderen totdat ik me sociaal drinker kan noemen. Het grootste probleem is eigenlijk de avonden alleen thuis wanneer ik geen maat kan houden en drink totdat al mijn gevoelens zijn uitgedoofd. Ik dacht en denk op sommige vlakken nog wel dat het mee valt maar aan de andere kant probeerde ik vandaag 1 dag alcoholvrij en dat is niet gelukt. Morgen weer een nieuwe kans
  6. Ik vroeg me af of je het internetprogramma kunt volgen zonder verwijzing van de huisarts. Ik wil niet langs mijn huisarts en juist daarom lijkt een online hulpprogramma mij wel wat. Verder ben ik niet alcoholverslaafd, maar heb wel een alcoholprobleem. Ik wil ook niet stoppen met drinken, maar het terugbrengen naar normale hoeveelheden. Alcohol niet meer gebruiken met als doel te verdoven, maar kunnen zien als iets voor sociale gelegenheden. Is het programma zinvol om te volgen als je wilt minderen maar niet wilt stoppen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...