Spring naar bijdragen

GuusNulPuntNul

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    5
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

GuusNulPuntNul's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Klasse Maarten. Eigenlijk maakt het aantal dagen niet uit. Zolang je elke dag maar besluit om niet te drinken. Fijn om hier "medestrijders" te vinden, we zijn niet alleen!
  2. Mooi verhaal Bob en herkenbaar. En heel knap dat je al 6,5 jaar gestopt bent. Goed idee, dat jaarpact. Ik ga het opzoeken.
  3. Bedankt voor je berichtje en gefeliciteerd met je 18 dagen. Ik ga je volgen, ben benieuwd hoe het je vergaat!
  4. Hi allemaal, ik stel me graag even voor. Ik ben Guus (51) en was sinds mijn 15e een gezellige drinker. Kan me eigenlijk geen tijd herinneren dat alcohol geen belangrijke rol in mijn leven speelde. Ik deed de afgelopen jaren wel aan Dry January, maar dat was meer aftellen, zodat ik in februari weer kon starten. Vorig jaar gingen we met twee bevriende gezinnen in de meivakantie naar de Wadden. Heerlijke week, sporten, ontspannen en natuurlijk lekker speciaal biertjes drinken. Na terugkomst zat ik op de bank en schonk ik mezelf een speciaal biertje in. En nog een. En ineens bekroop me het gevoel dat het genoeg was. Ik zag mezelf als het ware zitten. Eigenlijk had alcohol de regie over mijn leven besefte ik me. Later eten, omdat het roesje er dan lekker inklapt. Liever niet naar feestjes verder weg, omdat je dan moet rijden en niet kunt drinken. 's Nachts na een paar uur wakker worden en niet meer in slaap kunnen vallen. Bij sociale gelegenheden altijd snel een paar drankjes als smeermiddel in je gesprekken. Je zult het misschien herkennen. Ik was er helemaal klaar mee en bedacht dat ik voor langere tijd wilde stoppen. Honderd dagen, dat leek me een mooi aantal. Ik ben de dag erop niet meer begonnen en de alcohol was eigenlijk onverwachts snel uit mijn systeem. Ik las wel veel over stoppen en luisterde naar podcasts wat me enorm motiveerde. Na enkele weken was het gevoel van leegte en iets missen tijdens borreltijd wel een beetje weg. Ook had ik weinig moeite met drinkende vrienden om me heen (dat laatste is inmiddels nu wel anders, het irriteert me best vaak om te zien dat er zoveel onzin uitkomt wanneer je drinkt. En ja, ik weet het. Ik was geen haar beter). Na die 100 dagen heb ik besloten door te gaan en Inmiddels ben ik ruim 250 dagen gestopt en ik voel me echt een stuk beter, fitter en blijer. Eerlijk is eerlijk, ik denk nog geregeld aan alcohol, maar er zijn voor mij zoveel meer voordelen dan nadelen. Dus ik ga ervoor! Benieuwd naar jullie ervaringen en lijkt me leuk om in gesprek te zijn met andere mensen die gestopt zijn of willen gaan stoppen!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...