Spring naar bijdragen

Nigel

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    11
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

Nigel's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Hi excuuszoeker, ik zie dat ik ongeveer een jaar geleden ook op je topic heb gereageerd. Net als jij heb ik hierin ook regelmatig een terugval gehad. Ondanks een periode van 4 maanden niet gokken is het toch weer mis gegaan. Voor mij is nu ook het punt bereikt dat ik definitief afscheid wil nemen van gokken. Ik zit nog in een situatie dat de (financiële) consequenties te overzien zijn en dat wil ik maar al te graag zo houden. Jij bent in ieder geval goed bezig met een maand gokvrij! Ik ben benieuwd naar je updates!!
  2. Thanks TB! Na de eerste periode van 2-3 weken merk ik dat het me nu erg makkelijk afgaat. Ik zie in de app dat dag 56 zonder gokken inmiddels is aangebroken en de cravings zijn al een ruime tijd verdwenen. Ik moet er wel bij zeggen dat het nu makkelijk is om niet te gokken omdat ik me financieel geen misstappen kan permitteren en ook ingeschreven sta bij Cruks. Aan het einde van deze maand zal ik een paar meevallers hebben waardoor ik direct ook weer een financiële buffer heb en dan extra waakzaam moet zijn. Merk dat het me goed doet om dit forum regelmatig te checken en te beseffen wat de gevolgen zijn als ik nog een keer de mist in ga.
  3. Dag 27 is inmiddels aangebroken hier! Sinds een week merk ik dat ik vrijwel niet meer aan het gokken denk. Heb deze maand een paar flinke uitgaven en dan vraagt het gokkersbrein zich nog wel eens af 'wat als je nu een paar honderd euro zou winnen?'. Hoe meer tijd er verstrijkt, hoe meer ik ook inzie hoe ridicuul het is om het geld waar je hard voor hebt gewerkt in te zetten op een verliesgevend spel omdat je hoopt een klapper te maken. Ik ben vastbesloten om deze reeks nog veel langer door te trekken en hoop over een hele tijd te kunnen zeggen dat ik het gokken in zijn geheel achter me heb kunnen laten. Hoe is het met de rest?
  4. Ah balen dat je bent geweest maar wel erg sterk dat je tijdens het spelen nog voldoende het besef had om tijdig te stoppen. Het ontsnappen uit die gokwaas en nog enigszins rationeel kunnen nadenken is ontzettend lastig, dus knap dat je jezelf hebt gecorrigeerd. Ook meteen weer een goede wake-up call dat je constant scherp moet blijven en dat het er zo weer insluipt. Was er een bepaalde trigger voor? Hier gaat het vrij goed! Zit inmiddels op dag 16 en heb nog weinig drang gehad om weer te gaan gokken, ondanks dat het salaris weer is gestort. Heb de afgelopen tijd best wat financiële stress gehad omdat ik samen met mijn vriendin binnenkort op zoek wil naar een koopwoning. Vanwege het gokken kreeg ik best veel stress omdat ik betwijfel of ik tegen die tijd wel de kosten koper kan ophoesten. Afgelopen week hebben m'n ouders aangeboden bij te willen springen op het moment dat dit het geval zou zijn. Merk dat ik hierdoor weer een stuk rustiger in mijn hoofd ben. Probeer verder zo min mogelijk naar mijn bankrekening te kijken en niet te focussen op het verloren geld. Lijk voor het eerst geaccepteerd te hebben dat dat niet meer terugkomt, maar dat ik ondanks dat nog steeds een prima leven kan leiden met voldoende ruimte voor avondjes uit, nieuwe kleding etc.
  5. Hi excuuszoeker, hoe gaat het nu met je? Heb je je goede start een vervolg kunnen geven?
  6. De drang om te gokken als je een financiële tegenvaller hebt is denk ik voor iedere gokker wel herkenbaar. Goed dat je het moment hebt herkend en niet heb toegegeven aan de drang! Als je deze gevaarlijke triggers kunt doorstaan ben je goed op weg!! Ik zit zelf momenteel op dag 9, ook nog geen enkele drang gehad om te gokken. Merk dat het me vooralsnog erg gemakkelijk afgaat, maar moet wel scherp blijven omdat een terugval je duizenden euro's kan kosten. Keep up the good work!
  7. Kan me goed voorstellen dat dat gevoel aan je knaagt. Zoals hierboven al genoemd is hoop ik dat die gebeurtenis je uiteindelijk helpt om compleet afscheid te kunnen nemen van het gokken. In ieder geval positief dat je jezelf niet helemaal meer te gronde richt. Met mij gaat het inmiddels weer goed. Zit nu op dag 5 en dit keer voelt het alsof ik definitief afscheid neem van het gokken. De vorige keer ging het 90 dagen goed, maar de afgelopen uitglijder heeft me nogmaals laten zien dat 'een beetje gokken' absoluut geen optie is.
  8. Heel sterk dat je dit verhaal hebt gedeeld. Geeft goed weer hoe hardnekkig de verslaving kan zijn en waar je toe in staat bent als je in zo'n roes zit. Hoe gaat het nu met je Roel?
  9. Goed bezig, lijkt alsof je heel goed weet waar je het voor doet! Ik zit nu zelf op dag 5 en heb ook nog geen moment aan gokken gedacht. Heb onlangs het boek 'De verslaving voorbij' van Jan Geurtz gelezen en hier een aantal waardevolle inzichten uitgehaald. In essentie is er bij iedere (gok)verslaafde een eerste aanleiding voor het gebruik van een middel. In mijn geval is het verveling/gebrek aan spanning wat onstaan is tijdens het vele thuiswerken door corona. Door dit negatieve gevoel ben ik een uitweg gaan zoeken in de vorm van gokken. De spanning en de kick die je krijgt zorgt ervoor dat je alle andere problematiek compleet vergeet. Als je weer uit de roes bent begint de ellende pas echt want dan kom je tot de conclusie dat je in een half uur tijd een compleet maandsalaris hebt vergokt. Het oorspronkelijke gevoel (gebrek aan spanning) is nu alleen maar erger geworden omdat je jezelf ook nog eens verwijt een heleboel geld verbrast te hebben. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht waarbij je jezelf een steeds grotere l*l vindt. Ik denk dat het belangrijk is om op een gegeven moment te stoppen met het zelfverwijt en te accepteren dat het verloren geld niet meer gaat terugkomen. We hebben verkeerde keuzes gemaakt maar zijn geen verkeerde mensen. Als we met meer compassie naar onszelf kunnen kijken verdwijnt het zelfverwijt en wordt het stukken makkelijker om het gokverleden achter ons te laten.
  10. Dank voor je opbeurende woorden man! De afgelopen maanden heb ik regelmatig de verhalen van de andere forumleden gelezen en besef me heel goed dat ik nu moet stoppen voordat ik mezelf echt de nesten in help. Ik ga regelmatig updates geven over de voortgang en hoop dat we elkaar op deze manier kunnen ondersteunen. Je bent in ieder geval goed gestart met de eerste week gokvrij!
  11. Hi excuuszoeker, dank voor het delen van je verhaal! Ik ben zelf nieuw op het forum en herken veel van het eenzame gevoel dat je ervaart als gokker. Zoals bij de meesten begon het gokken bij mij ook onschuldig met maximaal een paar tientjes in de maand op sportweddenschappen. Wanneer ik verloor baalde ik en haalde ik het niet in mijn hoofd om dit verlies meteen goed te maken. De afgelopen 2.5 jaar, waarin ik vooral veel vanuit huis heb gewerkt, is voor mij de periode geweest waarin het gokken problematisch is geworden. Vanwege corona lagen veel sportwedstrijden stil en ontdekte ik dat je op slots ook leuke bedragen kon winnen. Toen ik op een avond weinig te doen had en opeens 1.5k won, wilde ik dit gevoel vaker evenaren op momenten dat ik me verveelde. Ik schat dat ik vanaf dat moment tot aan vandaag ongeveer 15k (al mijn spaargeld) heb verloren. Gelukkig heb ik een goede baan en heb ik bij niemand geld geleend, maar het voelt zo kut als je je bedenkt wat je met het geld had kunnen doen. In mijn omgeving is er niemand die ook maar iets vermoedt en ik durf het ook niet aan mijn vriendin te vertellen. Vandaag heb ik weer flink verloren en besloten om voor eens en voor altijd te kappen met deze onzin. Door op dit forum regelmatig wat te posten hoop ik anoniem mijn hart te kunnen luchten en mijn voortgang bij te houden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...