Spring naar bijdragen

ZeroProcent

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    7
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Profile Information

  • Geslacht
    Man
  • Interesses
    Fietsen, wandelen, zwemmen, gezonde voeding.. etcetera..

Recente profielbezoeken

144 profielweergaven

ZeroProcent's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. ZeroProcent

    Even kennismaken!

    Ik denk dat ze er gemiddeld op een bedrijfsborrel toch wel 75% van de tijd mee bezig, alsof ze het ook afspreken om om beurten een poging te doen, ik zie het als pestgedrag en weet ook wel dat het probleem en de fout niet bij mij ligt, maar soms is het zo irritant en heb ik er dagen, soms weken last van dat ik die mensen niet meer recht aan wil kijken, terwijl hun het zogenaamd alweer vergeten zijn. Het is gewoon moeilijk te accepteren inderdaad en ja, met roken en eten en drinken ook zo.
  2. ZeroProcent

    Even kennismaken!

    Je bent goed bezig lees ik wel, zo sta ik er ook in, ik probeer ook allang niet meer om mensen mijn standpunt duidelijk te maken, maar ik wil gewoon gerespecteert worden in mijn keuzes zoals ik ben. Andersom begrijpen sommigen niet waarom ik me niet met hun keuze wil bemoeien, want hun zien dat als belangstelling tonen.. mijn God, daar ben ik dan het spoor echt kwijt. :'-D
  3. ZeroProcent

    Even kennismaken!

    Klopt zeker, ik zou vaak allang blij zijn als ik niet meer naar zogenaamd "vrijblijvend bedrijfsborrels" hoefde. Soms weet ik ook niet precies wat ik er nu zo moeilijk aan vind, het meer de irritate die het oplevert als ze me wéér proberen over te halen alcohol te drinken i.p.v. dat het me ook nog echt triggert het daadwerkelijk te doen, ik zou zo graag willen dat ze het gewoon niet meer probeerde, lijkt me zoveel gezelliger. ;-)
  4. ZeroProcent

    Even kennismaken!

    In het begin gaf ik aan bij vrienden en familie dat ik slechts voor drie maanden geen drank meer wilde, gewoon om te kijken als ik dat vol kon houden, meteen werden daarom als reactie uitnodigingen ingetrokken met de mededelingen 'dat ze me niet wilden triggeren en dat ik maar weer eens moest bellen als ik mijn verstand terug had gevonden', dat zorgden er bij mij voor dat ik uiteindelijk de drank definitief heb laten staan en excuses van hun kant hadden later op mij ook geen effect meer. Ze lieten me immers vallen zonder reden terwijl ik juist wat steun had verwacht. Maar nu nog steeds op (bedrijfs-)feestjes endergelijken zijn er toch altijd een aantal die blijven aandringen toch mee te drinken "voor de gezelligheid", persoonlijk vind ik die opdringerigheid juist erg ongezellig en voel me dan ook niet geaccepteert in mijn keuze niet te willen drinken. Uiteraard is het ook maar net hoe je het zelf opvat, maar kennelijk vinden ze zichzelf echt vreselijk gezellig!
  5. ZeroProcent

    Even kennismaken!

    Dat is een mooie redenering, ik had me er nog niet op die manier in verdiept, maar wellicht zit er inderdaad wel een dergelijke logica achter. Dankje
  6. ZeroProcent

    Even kennismaken!

    Ik weet niet precies wat ik mis, ik denk zelf dat ik me nu juist voel zoals ik me anders ook gevoeld zou hebben als ik nooit gedronken zou hebben. Echter vallen de reacties van de omgeving nog altijd enorm tegen, want ik hoor er zonder drankgebruik gewoon niet meer bij kennelijk, het blijft iedere dag weer voor jezelf die keuze opnieuw maken!
  7. ZeroProcent

    Even kennismaken!

    Hoi, ik ben een man, 48 en sinds Augustus 2015 van de drank af gestapt, begin 2018 heb ik vervolgens ook, na dertig jaar, het roken aan de kant gegooid. Bevalt me prima, maar soms vind ik het moeilijk, juist voor die momenten hoop ik op wat steun.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...