Spring naar bijdragen

viciente

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    27
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

401 profielweergaven

viciente's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. En als laatste als ik inlog zie ik nergens eigenlijk of er iemand op me gereageerd heeft oid. Kunnen jullie me nog even op weg helpen hoe ik zie waar iemand op me gereageerd heeft etc.?
  2. Moeilijk om hier een icoontje te vinden dat bij je persoonlijkheid past. Na een Nerdyman icoontje en een stapel boeken heb ik toch gekozen voor 'AsianMan' ondanks het feit dat ik 100% Nederlands ben. Hopelijk herkennen jullie me nog sinds de vorige reacties.
  3. Ik ga me naar de huiskamer begeven zodra ik de situatie wat gestabiliseerd heb. Ik heb e.e.a. gelezen hier en wil niemand verder verstoren in zijn proces als dat mij nog niet lukt. Als ik een paar dagen teruglees dan begrijp ik dat dat risico ook bestaat. @Joy je hebt inderdaad gelijk met het doel stellen en jullie beide met het zoeken naar oorzaken achter het drinken. Die zijn er genoeg. Onderliggend zit veel eenzaamheid. Of mijn vrienden wat kunnen opzoeken over verslaving. Ik snap je misnoegen over onbegrip volkomen. Anderzijds mijn beste vriend gaat zich af en toe te buiten aan drank en veel meer maar heeft geen enkele vorm van verslaving want hij heeft ook weken dat hij niets gebruikt. Het zit hem toch in het doorgronden idd. Als ik mezelf 10 jaar geleden zou zien dan zou ik ook de situatie waarin ik nu zit niet begrijpen. Het is een complex samenstel van levensloop, erfelijkheid, mate van gebruik en veel meer. @LadyN Inderdaad is er niets zichtbaar. Ik verzorg me tot in de puntjes qua kleding en persoonlijke verzorging dus dat wekt al helemaal geen argwaan. Katers vallen alsnog niet op behalve van de week toen ik in een vergadering werkelijk op niets kwam, zelfs geen namen van collega's. Ik heb zelfs een prachtige vriendin op het moment. Alleen de waarheid achter dit alles is minder fraai, niets ervan klopt echt. En als je kijkt hoe ik in de maatschappij sta dan ben ik keurig bezig mee te helpen en doe alles met betrekkelijk weinig hulp. Onopvallend, niemand heeft er last van en toch enorm destructief. Compleet iets anders. Ik heb me aangewend ook positieve zaken direct te benoemen. Je lijkt me uit je reacties een warme persoonlijkheid. Dank beide voor jullie reactie!
  4. Hoi Joy, LadyN, Bedankt voor jullie reacties. Naja ik heb wel wat coachings- en psychologie trajecten achter de rug maar ben er nooit veel mee opgeschoten. Mezelf laten opnemen etc. klinkt wat zwaar geschut maar dat kan ook ontkenning zijn. Elke dag opnieuw begin ik echt met goede moed en ergens gaande de avond maak ik een verkeerde keus. Gelukkig gisterenavond niet (1 dag gestopt zou je kunnen zeggen). De dagdraad kan ik lang niet altijd bezoeken, is dat vrije inloop voor 'vreemden'. Carriere valt trouwens wel mee hoor. Verdient goed en ben wel blij dat ik een baan heb maar inhoudelijk is de uitdaging er al jaren uit. Naja die steun is er echt hoor. Serieus ik heb echt fijne vrienden maar ik probeer dan uit te leggen dat met één drankje beginnen betekent dat het eind zoek is. Dat wordt dan wel aangenomen maar niet doorgrond. Gr. Viciente
  5. Ik ben 35 jaar en drink tussen de 1 en 3 liter bier per dag. Het totale probleem bestaat al 10-15 jaar maar de hoeveelheden worden steeds meer. Aangezien ik fulltime werk in en ook in staat ben sociale contacten daarbuiten te onderhouden (ik drink het meest alleen thuis 18.00-23.30 uur) is er voor de buitenwereld geen probleem. Ik heb ook geen kwade dronk. Ik weet wel dat ik mezelf enorm veel schade toebreng op deze manier en wil mijn alcoholverslaving onder controle krijgen. Een zelfhulpprogramma via internet bood geen uitkomst en over professionele hulp heb ik mijn bedenkingen (alhoewel ik dat niet baseer op eigen ervaring). Minderen vind ik moeilijk en ik begin meer te geloven (ook gebaseerd op dit forum) dat stoppen de enige manier is. Ik heb me verdiept in verandermanagement en heb daaruit nuttige dingen geleerd. Een van die zaken is dat de kans van slagen groter is met inzet van je sociale netwerk/een buddy. Echter mijn sociale netwerk ziet mijn probleem vaak niet als een probleem hoe goede vrienden het ook zijn. Als je het zelf niet meemaakt is dan is de dynamiek van een verslaving moeilijk te bevatten vandaar mijn oproep hier. Ik zou graag een buddy zijn en vinden hier. Het is prettig als je je (enigszins) in bovenstaande verhaal herkent (leeftijd, persoonlijke omstandigheden, hoeveelheid drank en omschrijving verslaving). Hoe we e.e.a. vormgeven bekijken we gezamenlijk (1-op-1 of meerdere mensen, digitaal of in het echte leven). In Wie is Wie heet ik Vic.
  6. viciente

    Vic

    Hoi Jaap, Ik reken zelf niet in flessen maar in standaard glazen. Da's 1,3 per flesje normaal bier en 2 voor een half liter blik/fles (informatie van internet afgeplukt). Daar nog iets bovenop voor de zwaardere varianten. Ik drink meestal eind van de avond en val met 8 op vanzelf wel zo ongeveer in slaap (da's het stopmoment) :-) Nee 15 in 1 keer is ook niet zo best idd. Dat heet dan binge drinking. Ofterwijl nooit drinken en dan in één keer heel veel. Dat zou je dan moeten verspreiden over de week. Maar ja dan is inderdaad wel het hele effect natuurlijk weg. Dat kan ik me als geen ander voorstellen. Ik hou de score bij en ben deze week geeindigd op 24. Rekenend van vrijdag t/m donderdag. Dat laatste doe ik om eerst het weekend gehad te hebben en dan nog te kunnen zien hoeveel ik 'over' heb. Vooral het thuis drinken tikt bij mij aan. Maandag ben ik gestopt en niets meer in huis gehaald en heb ik drie dagen droog gestaan. Hoofdpijn, belabberd slapen, trillende handen, rothumeur (treurig maar waar) maar goed het is wel gelukt. Het idee om patronen te doorbreken en met iets nieuws bezig te zijn geeft de burger moed. Gisterenavond uitgeweest en drie flesjes gedaan. Ben van plan volgende week doordeweek weer zelfde offensief in te zetten en dan verder te minderen. Nou als je hier vandaan gaat en op oude level zit dan moeten we hier nog maar even blijven he :-) Doe ik ook. Nog niet echt in de huiskamer gehangen maar dat komt nog wel.
  7. viciente

    Vic

    @Jaap Eigenlijk heb ik ooit met een collega samen een borrelavond opgezet op donderdag. Steeds meer collega's kregen we mee en het werd zelfs zo'n succes dat we van de trendy tent in Amsterdam waar we dat deden een lidmaatschapspas kregen. De collega met wie ik dat samendeed was achteraf bezien wel alcoholist. Gescheiden, baan liep niet lekker... Ik zelf zag me de studententijd inhalen die ik nooit heb gebruikt voor feesten. Daar is het pas echt goed begonnen. Ik zit al wel jarenlang redelijkstabiel op gemiddeld 35 standaardglazen per week. Ik heb een paar uitschieters gekend maar veel meer dan dat is het niet geweest. Overigens doe ik dan al mijn best om het enigszins binnen de perken te houden. Ja zelfreflexie en het feit dat anderen beduidend minder drinken brengen dan wel het besef. Ook iedere keer met een kater wakker worden, geheugen problemen en ook het gevoel 'niet verder te komen' in mijn ontwikkeling frustreren. Merk jij trouwens ook geheugenproblemen? (niet op simpele woorden kunnen komen, verstrooidheid, vaker dingen kapot laten vallen). Ik heb op AdB het advies gekregen aanvullende vitamine B1 te slikken om dat zoveel mogelijk in te perken. Ik heb al heel wat stop- en minderpogingen gedaan. Voor jouw halveer aktie is ook wat te zeggen. Stel dat je dat nog een keer doet dan zit je in feite op een aantal dat je nog normaliter redelijk kan afbreken. Maar ja voor mij geld dat één biertje drinken weinig zin heeft. Het gaat om de relaxede ontspannen staat aan het eind van de avond bij mij. En dat lukt niet met minder dan een blikje of 4 à 5. @Jane. Dank voor je bemoedigende worden. Momenteel is verstoorde nachtrust echt vervelend. Voel me ook best wel moe en down. Maar goed doorzetten per dag. Je hebt helemaal gelijk.
  8. viciente

    Vic

    He allemaal, Bedankt voor jullie warme welkom. Ik geloof dat iedereen hier dezelfde mening is toegedaan. Minderen werkt niet, stoppen wel. Resoluut stoppen is wel een erg naar idee. Voelt ook onhaalbaar op dit moment maar wellicht denk ik er binnenkort net als jullie over. Gisteravond had ik dus geen koud bier in huis. Belt een vriend op met wie ik regelmaat 'bijbier'. BIJNA toegezegd maar toch een frisje genomen. Best stoer. Voelde bijna als een onmogelijkheid maar ik ben wel vastberaden de gevoelens die ik altijd wegstopt te willen ervaren om verder te komen. Vanavond avond twee en nu de hele avond thuis... volgende uitdaging. Vooralsnog kwam mijn voorspelling uit en heb ik een kleine 4 uur geslapen. Hopelijk dat het niet zo lang duurt voordat dat zich normaliseert zoals hierboven beschreven (half jaar meen ik). Nogmaals bedankt voor jullie bemoedigende woorden en ik ga eens op zoek naar 'De Huiskamer'....
  9. viciente

    Vic

    Beste mensen, Goed gebruik om je hier even voor te stellen zie ik. Ik ben heel kort eerder op dit forum geweest. Ben nu 34 jaar en sinds ik uit huis ben rond mijn 22e drink ik teveel. Probleem speelt in mindere of meerdere mate dus al 12 jaar zo'n beetje. Momenteel hebben we het over rond de 30 à 35 standaardglazen per week. Dat doe ik zowel thuis als tijdens uitgaan. Anderen merken er weinig van. Ben meer een emotie wegdrinker, geen zin in gevoelens van eenzaamheid en afwijzing. Alhoewel ik op feestjes juist weer drink om de positieve stemming daar verder door te voeren of mezelf relaxed te voelen. Eigenlijk is mijn doel terug gaan naar max 15 glazen per week, goed verdeel. Ik twijfel eerlijk gezegd of dat lukt en ik niet helemaal moet stoppen. Dat laatste zou een behoorlijke klus worden. Ik heb al een Alchohol de Baas traject afgelegd maar ben helaas één van de mensen die niet aan de hoge successcores daar heeft meegewerkt. Vanmorgen weer met een kater opgestaan en er verandert niets in mijn leven. Ik taal eigenlijk alleen naar koude biertjes en grijp niet zo vaak naar iets anders. Vanmorgen dus bierblikjes uit de koelkast leeggegooid en wil weer een nieuwe start maken per direkt. Eerst eens even zorgen dat ik tot donderdag alcoholvrij blijf ook om mijn lichaam rust te gunnen. Vervelende wel is dat uit eerdere stop pogingen blijkt dat mijn nachtrust ontregeld wordt juist door te stoppen (gewenning). Dat in tegenstelling tot berichten dat het drinken zelf dus je nachtrust ontregelt. Benieuwd naar jullie ervaringen. Ik ben al jaren aan het 'tellen' in Excel sheets en heb het nodige inzicht in waarom ik drink. Alleen het doen... moeilijk zat. Omslagpunt kwam vreemd genoeg met de Nationale IQ test laatst. Ik beschouw mezelf als redelijk intelligent en de buitenwereld denkt dat ook zeker maar kwam met een belabberde score uit de bus. Bedacht met toen dat dat misschien wel die hersencellen zijn die massaal afsterven. Geen goede zet qua carrière dus :-S Dat laatste zal wel grappig klinken trouwens... Iedereen hier veel succes gewenst met zijn persoonlijke strijd!
  10. Nee ga de deur niet meer uit vandaag. Ik vond het ook gezellig! Slaap lekker voor straks...
  11. Ik ga ook de laptop sluiten... en eindelijk aan dat wandelingetje beginnen :-) Bedankt voor de leuke en bemoedigende berichten en tot gauw!
  12. TV aansluiten ja da's ook lastig zo over internet... Of bedoelde je dat ik verstand heb van TV's in open haarden smijten nu we toch hadden over het smijten met dingen ;-)
  13. Ja alleen ieder keer als ik iets post schiet weer naar het eerste bericht terug... maar dat zal normaal zijn dan...
  14. Handige tip! Nee je hebt er geen non-verbale communicatie bij hier dus je moet het doen met tekst... Zoals je zegt accepteren... ik zie wel pogingen tot begrijpend lezen hier dus er is geen sprake van onwil...
  15. Ja dacht zal wel insiderstalk zijn maar begreep er ook niet veel van...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...