Spring naar bijdragen

lieske

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    5
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Alles door lieske geplaatst

  1. lieske

    Psychose en drinken

    Ik wil ook niet meer terug naar het drinken, ik voel me nuchter toch echt een stuk beter. Met de seroquel heb ik gelukkig kunnen stoppen, ik hoop alleen dat de psychoses weg blijven. Volgens mijn arts kunnen de psychoses door de alcohol veroorzaakt zijn.
  2. lieske

    Psychose en drinken

    Ik ben ook psychose gevoelig en heb veel te veel gedronken, vanaf eind juli 2009 drink ik niet meer. Daarvoor nam ik alles door elkaar, voor ik ging slapen had ik minimaal 1 fles wijn leeg, meestal wel anderhalf of 2 flessen, en daarnaast nog 2 x 50mg oxazepam, 80 mg citalopram (AD) en ik weet niet hoeveel seroquel (anti psychotica). Ik ben gestopt met alcohol, de seroquel heb ik langzaam afgebouwd. Ik gebruik alleen nog 40 mg oxazepam per dag en 80 mg citalopram. En vanaf ik niet meer drink heb ik geen psychoses meer gehad. Wel depressies maar die heb ik al tientallen jaren.
  3. lieske

    lieske

    Die 2 glaasjes champagne was voor mij ook een beetje een experiment, als het mislukt was en ik had de fles leeg gedronken dan had ik van mijn leven geen alcohol meer aangeraakt. Nu heb ik mezelf voorgenomen om volgend nieuwjaar weer met 2 glazen champagne in te luiden en op feestjes en verjaardagen helemaal niet omdat ik bang ben dat de verleiding dan misschien wel te groot gaat worden om toch weer vaker te drinken. Ik heb wel geleerd dat het drinken mijn problemen niet heeft verholpen het heeft alleen steeds tijdelijk het leed wat verzacht. Ik heb mijn psychische pijn proberen weg te drinken maar psychische pijn kan niet weggedronken worden. Gelukkig hebben mijn kinderen niet geleden onder mijn alcohol gebruik, ze zijn alledrie goed terecht gekomen en drinken en roken alledrie niet. Mijn oudste is 24 en mijn jongste is pas 20 geworden.
  4. lieske

    lieske

    Dank jullie voor het welkom, De 2 glazen champagne waren lekker, maar ik had gelukkig niet het gevoel van ik moet meer, na de champagne ben ik weer gewoon op de sinas overgegaan. Ik denk dat ik niet zo verslavingsgevoelig ben. Met roken ben ik ook van de één op de andere dag gestopt, 20 jaar geleden en ik heb nooit meer zin gehad in een sigaret.
  5. lieske

    lieske

    Hallo Ik ben lieske, ik ben 48 jaar en moeder van 3 kinderen. Ik heb heel veel gedronken, minimaal 1 fles wijn per avond maar vaak werden het wel 2 flessen en in de weekends weleens 3. Ik heb dit een jaar of 9 gedaan, daarvoor dronk ik ook wel maar niet zo extreem en meestal alleen in de weekends. Vorig jaar eind juli ben ik van de één op de andere dag gestopt met drinken en heb behalve 2 glaasjes champagne met nieuwjaar niet meer gedronken. Ik heb na die 2 glaasjes champagne totaal geen moeite gehad te stoppen. Ik had me voorgenomen 2 glaasjes te drinken en me daar ook aan gehouden. De rest van de fles heb ik de volgende dag door de aanrecht gespoeld. Wel ben ik ongeveer een maand na het stoppen heel erg depressief geweest zo erg dat ik er zelfs 4 weken voor opgenomen ben geweest. Maar tijdens mijn alcohol gebruik ben ik ook meerdere keren depressief geweest alleen dronk ik het toen weg. Nu slik ik anti depressiva en dat werkt stukken beter, je wordt er teminste niet dronken van. Ik heb me op dit forum aangemeld omdat ik erg benieuwd ben hoe anderen met het stoppen van alcohol omgaan. Ik lees dat veel mensen nooit meer kunnen drinken, het is alles of niets lees ik veel. Ik heb me voorgenomen om elk jaar met nieuwjaar 1 of 2 glaasjes champagne te drinken en verder helemaal niet, dit jaar is het me goed gelukt en ik weet zeker dat het me volgend jaar weer gaat lukken. Ik hoop op dit forum nog een en ander te leren, en het leven zonder alcohol bevalt me prima.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...