Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Klassement


Populaire bijdragen

Inhoud met de hoogste waardering op 22-10-19 in Berichten tonen

 1. 4 punten
  lady jane

  Hoi

  welkom Eva, herkenbaar zo je schrijft, en toch.......... hulp komt niet atijd zo maar op jouw manier. Mijn les was hulp te vragen..... èn aanvaarden. Ook ik trof mensen die me niet snapten, die mijn drinken bagatelliseerden. Ik dacht toen dus dat het wel meeviel, zag immers anderen ook veel te veel drinken. Maar diep van binnen wist ik wel dat ikzelf wel met mijn eigen shit aan de gang moest. En toen ik dit forum ontdekte ging bij mij de knop pas echt om. Geen smoesjes meer, hulp echt aangaan, de therapie volgen, maar nu om mezelf en niet meer om schaamte, anderen en om stiekem door te blijven drinken. Ik had een aanleiding mbt tot mijn dochter toen, die ook vlak voor haar puberteit zat. En wat ik voor mezelf moeilijk vond, bleek als voorbeeld zijn voor haar wel een goede motivatie (voor mij dus). Ik hield al zolang niet van mezelf. Maar gunde haar beter, méér. Het stond haaks op wat men hier schreef; je moet het voor jezelf doen, maar werkte voor mij wel. Het gaat dus niet om anderen, maar om jouw manier, hoe het ook werkt, als het werkt dan werkt het. Het stuk over mezelf kwam ik even wel tegen en daar moest ik dus echt mee aan de gang. Mijn jeugd, mijn trauma's, de genen van verslaving. Alles kwam voorbij, ook schaamte en schuld. Niets is een reden om te drinken uiteindelijk, want dat stelde het verwerken uit. Ik raad je aan, spring in het diepe, gebruik de hulpverlening en dit forum waar het voor is bedoeld en hoe ze echt kunnen werken vóór jou en niet tegen jou. je bent je eigen vijand als je je kansen niet aangrijpt.succes meis.
 2. 3 punten
  Paardenbloem

  Lotgevallen & strapatsen

  Ik voel enige weerstand om hier te posten (want het is zijn plek en niet de mijne, zoals sommigen hier me al duidelijk hebben gemaakt), maar gezien de ongeruste berichten: Knakker heeft vorige week een terugval gehad en plan A (korte klinische opname) is alsnog, maar dan 1 week later, doorgegaan. Dus hij zit nu in dat hutje op de hei, zonder telefoon, en dat doet hem goed. Morgen ga ik hem samen met de kids ophalen en dan gaan we aan de slag met een ambulant traject. Ik laat het verder aan hem om hier de draad weer op te pakken, maar jullie betrokkenheid doet me goed en ik voel me daarom toch wel geroepen om enige duidelijkheid te verschaffen
 3. 2 punten
  Kohtje

  Dinsdag 22 oktober 2019

  Maar dan wel een heel voorzichtige en twijfelende allochtone vakkenvuller die de taal nog niet geheel beheerst.. Eén pakje zuurkool. Eéntje maar. Tussen al die flessen.
 4. 2 punten
  Kohtje

  Dinsdag 22 oktober 2019

  Laat ik nou ooit in het alcoholschap van de supermarkt een pakje zuurkool "gevonden" hebben... Geen gekheid. Je komt in supermarkten op de vreemdste plekken artikelen tegen die iemand daar weer uit z'n karretje gemikt heeft. Ik denk dat in dit geval iemand (van dit forum??) niet door het 'alcopad' had willen gaan, voor de zuurkool ging, begon te twijfelen toen er wijnzuurkool in de aanbieding was, daardoor toch weer het water in de mond kreeg, maar tóch probeerde standvastig te zijn en alsnog op weg naar de kassa 'bezweek', gauw dat wijnpad in sloeg, zuurkool er uit, wijn er in en afrekenen.... zoiets. Wie legt er anders zuurkool tussen de wijnflessen?
 5. 2 punten
  Bor

  Lotgevallen & strapatsen

  Ik vind dit heel moeilijk.... dus ik hou beter maar me mond en wacht op @knakker zelf.
 6. 2 punten
  Myle

  Lotgevallen & strapatsen

  Is zo hoor @nancy. Ik vind het gewoon heel erg naar voor Knakker en zijn vrouw en kindjes. Ik zag hem op de meeting vorige maand en heb even alleen met hem gepraat. Dus dit gaat en raakt me nogal aan 't hart. Sorry.
 7. 2 punten
  Ties

  Harald

  Mijn man van 46 heeft lang haar oorbellen en loopt altijd in bandshirts... Hij is een stuk volwassener dan ik
 8. 2 punten
  Adri02

  Lotgevallen & strapatsen

  ...en zolang je niet begrijpt dat een leven zonder drank veel eenvoudiger is.
 9. 2 punten
  bumperjim

  Wie kan me helpen.... radeloos.

  Zo werkt het dus. Ga sporten en je voelt je goed. Ga niks doen (of drinken) en je voelt je k.
 10. 1 punt
  nancy

  Dinsdag 22 oktober 2019

  Jaaaaaaaaa zuurkool met spekjes, heerlijk! Helaas niet in huis, het wordt aardappelen met bloemkool en biefstuk: we hebben nu al dagen roerbak en pizza en zo gegeten, nu maar even iets gewoons .
 11. 1 punt
  Lightspacer

  onze h. kamer 22-10-2019

  Ha mensen, Over zo n 10 dagen gaat de behandeling van mijn moeder beginnen denk ik. Chemo en bestraling. Ze heeft een kwaadaardige tumor in haar hoofd.. Ik heb vandaag een kadootje voor haar. Een aanblaasbaar toetsenbord, ook wel een melodica geheten. Ik dacht, dat vind ze vast leuk, omdat ze bijna niet meer kan zien. Ze zei dat ze zich best wel veel verveeld, dus misschien is dit dan wat voor haar. Ik lunch nog even, en daarna ga ik zwemmen. Sterkte allemaal! Jeroen
 12. 1 punt
  Myle

  Wie kan me helpen.... radeloos.

  Het is de manier waarop Adrian het zegt. Waarom en waarop ik denk wtf. Neemt niet weg dat ik ook wel denk dat een goede vriend of partner goed kan zijn voor je herstel. Maar als dat wegvalt? Wat dan?
 13. 1 punt
  Bor

  Wie kan me helpen.... radeloos.

  Nou ja een leuke meid of knul, whatever, maakt misschien wel minder eenzaam. Of gewoon iemand om leuke dingen mee te doen of zo..waarom niet?
 14. 1 punt
  spirit

  Dinsdag 22 oktober 2019

  Ach ja Nancy. Voel me alweer wat rustiger gelukkig. Ben zo blij dat ik totaal niet de behoefde had om te drinken, maar de emoties gewoon hun gang liet gaan. Kwam mijn zus ook nog eens onverwachts aan, afgelopen vrijdag.. Wel leuk natuurlijk, maar had haar totaal niet verwacht. Kon gelukkig veel spuien bij haar en we hebben er ook wel om gelachen. Ik ben echt erg als ik me irriteer Maar geeft niet hoor. Ook dat zijn emoties en dat moet er allemaal uit. We hebben een lange boswandeling gemaakt, lekker gekookt en lekker een beetje tutten, maar ook mijn zus is soms vet irritant O en ik ook hoor!
 15. 1 punt
  nancy

  Lotgevallen & strapatsen

  Hier heeft de Ggz geen schuld aan. Drinken doe je jezélf aan.
 16. 1 punt
  Myle

  Wie kan me helpen.... radeloos.

  @Adrian Wat? Ik vind je reactie nogal (erg) kort door de bocht. @Bas Sterkte vandaag. Je zo slecht voelen is waardeloos. Ik hoop dat je van vandaag iets moois kan maken.
 17. 1 punt
  Adrian

  Wie kan me helpen.... radeloos.

  Bas, probeer eens aan een leuke meid te komen.. Kan wonderen verrichten. Was bij mij ook het geval.. Dankzij haar rook en drink ik niet meer en voel me stukken beter..
 18. 1 punt
  Kohtje

  Lotgevallen & strapatsen

  Je zegt jammer, maar als dit plan B was is het toch gelukt om plan A door te laten gaan.
 19. 1 punt
  Manou

  Dinsdag 22 oktober 2019

  @Myle morgen komen hier mensen kijken omdat als het hard regent het lekt in mijn slaapkamer.Vind het ook 2 X niks. Sterkte Nadia.
 20. 1 punt
  Nadia

  Dinsdag 22 oktober 2019

  Op zich is het een goed teken dat ik uit die bubbel probeer te krabbelen. Dat ik hier kom en contact maak. Tja, drie weken lang, elke dag @Bor, soms al om 12.00 uur. Niet normaal voor mij, drink meestal eens in de 2 of 3 dagen vanaf een uur of 4. Beperkt drinken lukt zelden, meestal moet de fles (wijn) wel leeg. Gisteren wijn met een laag percentage gekocht en tweede fles leeggekieperd.
 21. 1 punt
  Erizo

  Harald

  Nu moet ik wel lachen. Jij hebt zo een speciale humor Harald. Geweldig!
 22. 1 punt
  harald

  Harald

  Goedemorgen @Erizo. Ik ben niet dieper in de put geraakt hoor. Ik voel me niet fijn, lichamelijk en mentaal. Maar ik red het wel vandaag.
 23. 1 punt
  harald

  Harald

  @Adri02, ik denk dat ik je wel begrijp wat betreft mild voor jezelf zijn. Voor mij is mild voor mezelf zijn oa ook aardig voor mezelf zijn, respecteren wie ik ben, accepteren dat ik er ook mag zijn. Maar dat is iets waar ik nog heel veel werk aan heb.
 24. 1 punt
  Adri02

  Harald

  Aan de andere kant zou je kunnen zeggen dat iemand die drank voor zichzelf gaat halen en dat opdrinkt wél mild voor zichzelf is. Als je minder mild voor jezelf bent, zou je kunnen zeggen: ik geef mooi niet toe aan die verleiding om mezelf te verdoven. Kiezen voor de drank geleidelijk afbouwen na een binge kan denk ik ook als best mild gezien worden. In één keer cold turkey door de afkick gaan is toch minder mild, lijkt me. Maar vooruit, ik snap ook wel dat met die mildheid hier niet wordt gedoeld op het drankgedrag zelf, maar meer op de perceptie van jezelf als mens. En daar kan enige mildheid inderdaad geen kwaad.
 25. 1 punt
  Jopie

  Jopie

  Alle angst, zeker als hij irreel is, is relatief. Iets doen wat nóg griezeliger is dan "het heden" vermaakt "het heden" acuut tot veilig. Ieder rit voorwaarts, naar nieuw gebied, met iedere keer nieuwe uitdagingen, bergen, tunnels, gladheid, kou, slecht wegdek, verlatenheid..... iedere rit heen bezorgt me van te voren poepindwbroek van angst. En... Bij ieder van die momenten tot ik daadwerkelijk inpak om verder te gaan verlang ik ernaar om terug te gaan over die weg die ik hiervoor gegaan ben. Immers, die is nu veilig en thuis en eigen geworden. Al was ie slechts 3 dagen eerder de grootste hindernis in mijn leven. Een vreemd, ook metaforisch fenomeen, en wellicht ongeveer dat wat ik zoek. Nodig heb misschien wel. Om niet, vanuit de comfortabele veiligheid van een bestaan in nederland keer op keer nieuwe angsten en zorgen te creeren. En toch: ik ben nu hier, wilde dit nog net voor de grote winter meemaken en daarna terug naar zweden, maar nee, deze ga ik niet over. Ik durf t niet. Op naar zweden vandaag. Daar waar ik t 2 weken geleden spannend vond, maar waar t mij nu als veilig thuiskomen voorkomt. https://www.vegvesen.no/Trafikkinformasjon/Reiseinformasjon/Trafikkmeldinger/Webkamera?kamera=2072869&zoom=7
 26. 1 punt
  Myle

  Wie kan me helpen.... radeloos.

  Het helpt om (ook en misschien vooral) als je geen zin of energie hebt toch dingen te ondernemen. Sporten, huishouden, hobby. Blijf uit je hoofd.
 27. 1 punt
  Myle

  Hoi

  Ja dagelijks was het. Maar de hoeveelheid maakt uiteindelijk niet uit. Jij hebt een probleem. Daar wil je vanaf. Heel goed dus dat je je hebt aangemeld. En wat ik doe bij de GGZ, ik zou haast willen zeggen -hier zo vlug als kan wegkomen-. Maar tot die tijd heb ik gesprekken bij een psycholoog en woon ik er begeleid (zelfstandig appartement met begeleiding). En vanuit hier ben ik bezig met fitness en vrijwilligerswerk. Succes.
 28. 1 punt
  harald

  Harald

  Zal ik doen @Myle.
 29. 1 punt
  Kohtje

  Maandag 21 oktober

  Ach, natuurlijk, ja... m'n Vlaams is niet meer wat het geweest is...
 30. 1 punt
  Nadia

  Dinsdag 22 oktober 2019

  Goedemorgen, Dagpact Nadia
 31. 1 punt
  GewoonDoen

  GewoonDoen

  We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing.
 32. 1 punt
  GewoonDoen

  Hoi

  Welkom
 33. 1 punt
  harald

  Harald

  Goedemorgen mensen. Ik heb even mn draadje terug gelezen van gisteravond. Moeilijk, maar ik ben heel dankbaar voor de mensen die me gisteren aangehoord hebben. Heel dankbaar, omdat jullie er voor gezorgd hebben, dat ik mn bier weg gegooid heb. Had ik dat niet gedaan, dan had ik nu weer aan het bier gezeten ipv koffie. En ja ik heb nu een flinke kater en toch ook weer trek. Maar die gaan allebei weer over.
 34. 1 punt
  Bob

  Hoi

  Ik heb zelf veel gehad aan de on-line cursus "30 dagen zonder alcohol" van Petra Moes. Die gaat (vooral) in op onderliggende zaken maar anders dan de hulpverlening die je tot nu toe had. Op petramoes.nl vind je meer informatie.
 35. 1 punt
  Yvonne

  Dinsdag 22 oktober 2019

  Goedemorgen Niks en Bolletje. @niks gefeliciteerd met jou woning, dagen aftellen inderdaad. Heerlijk hoor een plekje voor jezelf straks. @Bor, wat verschrikkelijk moeilijk, als het niet goed gaat met je kinderen... dan kun je nóg zo sterk zijn ...
 36. 1 punt
  bumperjim

  Lotgevallen & strapatsen

  Het is niet slechts een verslaving volgens mij. Als je langere tijd droog staat en je valt dan ineens terug, dan kan je wel zeggen tja die alcohol, het blijft k-spul hè, maar mijn inziens moet je graven naar de echte oorzaak. Waarom ging het goed en opeens niet meer.
 37. 1 punt
  Myle

  Hoi

  En ook niet als je 36 bent trouwens. Je bent het meer dan waard. Dat wilde ik even toevoegen.
 38. 1 punt
  Myle

  Hoi

  Hoi Eva, welkom. Ik dronk (en soms nog) ook voornamelijk wodka. Gemengd met wat ook maar, want anders is het niet makkelijk weg te krijgen. Zo'n 3/4 liter minstens. Je vertelt dat je je schaamt. Dat had ik (ook) heel lang. Tegenover iedereen in mijn omgeving, inclusief de GGZ waar ik In behandeling ben. De schaamte moest ik voorbij. Mijn psycholoog vond het niet eens zo bijzonder of ik wel of niet nuchter was maar wel (denk ik) of ik eerlijk was. Ik heb het uiteindelijk wel gedaan, eerlijk zijn. En het gaf een enorme opluchting. Ik ben er niet vanaf, want dat is aan jezelf. Je wordt over het algemeen geen. nummer als je 26 of 27 bent. Je bent geen nummertje zolang je jezelf kan presenteren.
 39. 1 punt
  Myle

  Lotgevallen & strapatsen

  Dankjewel voor je bericht @Paardenbloem. Maar wel heel erg rot zeg @knakker. Zet 'm op, jullie allebei. Het is verslaving, het is vaak een uitzichtloos iets. Maar ik vertrouw op die (meestal) o zo verstandige knakker.
 40. 1 punt
  lady jane

  Lotgevallen & strapatsen

  dankjewel, en wens hem maar veel kracht♥
 41. 1 punt
  harald

  Harald

  Klopt helemaal @Oes, ik volg het idee van @Cleo66. Gevallen, knietjes afvegen, kroontje recht, en voorwaarts
 42. 1 punt
  lady jane

  Maandag 21 oktober

  weinig uitgevoerd vandaag maar wel gewonnen:
 43. 1 punt
  Myle

  Lotgevallen & strapatsen

  Knakker laat even iets horen alsjeblieft..? Ik hoop dat je ergens in een hutje op de hei zit zonder enige verbinding (maar wel aan de marshmallows en fristi dan).
 44. 1 punt
  bolletje

  Ik dreig het op te geven

 45. 1 punt
  Pelle2

  Hier ben ik dan; Maartje.

  Goed om te lezen dat over een maand al m'n hoofdpijn is verdwenen . Het wordt al minder. Ik herken me ook in de rest van je verhaal. Het hoeft niet meer! En volgend jaar zomer zien we wel weer verder.
 46. 1 punt
  Rosee

  Hier ben ik dan; Maartje.

  Vier maanden lekker hoor! Ik had ook heel lang na het stoppen nog hoofdpijn, zal wel bij het ontgiften horen, gelukkig gaat het voorbij. Zet m op
 47. 1 punt
  Roosje01

  Hier ben ik dan; Maartje.

  Wat fijn om te lezen. 4 maanden! Top. Heel erg herkenbaar wat je schrijft. Tijd geleden ook 3 maanden niet gedronken. Had verwacht me fantastisch te voelen, maar niets was minder waar. Erg moe. Wil ook weer helemaal stoppen en het vertrouwen hebben dat je uiteindelijk veel beter gaat voelen. Je bericht doet mij goed! Doorgaan zo Maartje!
 48. 1 punt
  catoo

  Hier ben ik dan; Maartje.

  Wat een heerlijk positief verhaal! Dankjewel. Gefeliciteerd met vier maanden alcoholvrij! Heel erg goed, en fijn om te lezen dat t zo goed gaat. Ik ben vandaag twee maanden alcoholvrij en ik hoop dat ik me ook beter en energieker ga voelen want dat kan ik nog niet echt zeggen..
 49. 1 punt
  Cleo66

  Hier ben ik dan; Maartje.

  Heel veel herkenning in je stuk Maartje , gefeliciteerd!! Dat gevoel moeten we niet vergeten . Het word normaal, en de drank shit raakt naar de achtergrond . Intussen worden we de hele dag doodgegooid met hoe lekker drank wel niet is en hoe gezellig en wint chateau Meiland (wijnen , wijnen, wijnen) de Televizier ring . Samen staan we sterk, wij weten wel beter.
 50. 1 punt
  knakker

  Hier ben ik dan; Maartje.

  Ha, dat klinkt lekker positief Maartje. Fuck de wijn. Groots & meeslepend het Nieuwe Leven in!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...