Spring naar bijdragen

Ben ik verslaafd?


Shoryuken

Aanbevolen berichten

Hi all,

 

Even kort voorstellen: ik ben 32 jaar. Zelf heb ik niet direct een alcohol of drugsprobleem maar merk wel degelijk dat ik last heb van een gokverslaving. 

 

Ik kom uit een gezin waarbij mijn vader in het verleden veel dronk. Een verslaving is nooit gediagnosticeerd maar het moge duidelijk zijn dat hij elke dag dronken was en veel kapot gemaakt heeft erdoor. Ook zijn eigen gezondheid is met grote stappen achteruit gegaan. Momenteel drinkt hij niet meer veel omdat het gewoonweg niet meer kan of mag. Hij is ook niet meer in staat zelf drank te kopen, dus gedwongen afbouw kan je dat noemen.

 

Mijn zusje van 29 heeft in de afgelopen jaren ook een alcohol verslaving ontwikkeld. Ik heb al een tijd helaas geen goed contact meer met haar. Via mijn moeder hoe het met haar gaat. Ze is zelfs de voogdij van haar kinderen kwijtgeraakt omdat ze meerdere keren in beschonken toestand is aangetroffen. Ze heeft nu professionele zorg die aan lijkt te slaan.. maar het fijne kan ik er niet over vertellen. 

 

Zelf merk ik dat ik een gokverslaving heb. of er in iedergeval heel gevoelig voor ben. Zelf ga ik niet naar een casino of online pokeren.. maar vergok ik het op de beurs door te beleggen (zeg maar gerust speculeren). Door (grote) bedragen in te zetten op turbo's hoop ik dat ik in korte tijd veel winst maak. Soms lukte dit. Maar vaak ook niet. Vandaag ging ik er vanuit dat Hillary Clinton zoals in alle polls uitwees zou winnen. Nu Trump won openden de beurzen flink lager. In totaal ben ik dit jaar 10.000 euro kwijt geraakt. Dankzij de winst van Trump is daar vanmorgen nog eens 5000 euro bij gekomen. 

 

Zoals jullie begrijpen baal ik nu als een stekker en zie ik in dat dit op deze manier niet opschiet. ik zie alle symptomen van gokverslaving terug. Uit zelfbescherming heb ik zojuist al het geld wat ik nog heb gebruikt om schulden af te lossen (hypotheek) zodat ik niet meer bij het geld kan. Zolang geld op de (spaarrekening) staat ben ik bereid risico te nemen om er meer geld van te maken... met als gevolg vaak verlies. 

 

Ik hoop dat ik op dit forum wat steun kan vinden om er doorheen te komen en op het juiste pad te blijven. Ik zie wel dat veel gericht is op alcohol en roken... dus hoop dat ik wel op de goede plek zit. 

 

Groeten!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...