Spring naar bijdragen

Voorstellen


Tess

Aanbevolen berichten

Dag, ik ben Tess. 42 jaar, getrouwd, moeder van 2 kinderen (10 en 6).

Ik heb al van kleins af aan eetproblemen. Ik heb periodes dat het beter gaat. Ik heb meestal geen enorme eetbuien, maar ik eet/snoep veel door de dag heen. Om mezelf te 'helpen' heb ik inmiddels veel kennis vergaard over gezond eten. Ik neem mezelf vaak voor om het gezond eten weer op te pakken en soms lukt dat een halve dag, 1 dag, meerdere dagen of weken, maar er komt altijd weer dat moment dat ik terugval. En dan krijg ik het meteen weken niet meer voor elkaar om de draad op te pakken. Ik heb overgewicht, obesitas. Mijn omgeving vindt dat wel meevallen. Het lijkt niet op te vallen ofzo. Maar ik heb er last van en wil uiteindelijk naar een gezond gewicht, maar boven alles een gezond lijf en een gezonde huid (ik heb al sinds mijn 11 ernstige acné). En ik wil zo graag af van die enorme onrust. Altijd aan eten/niet snoepen denken en me altijd bewust zijn van mijn lichaam en daar lelijk over denken. Ik zag dat het forum toegankelijk is, ook als je (nog) geen behandeling volgt. Dit is m'n eerste stap...

Groetjes, Tess

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 7 months later...

Beste Tess, 

Dapper dat je deze eerste stap durft te zetten. Een eerste stap naar hulp is altijd moeilijk, dat weet ikzelf ook vanuit mijn eetstoornis verleden. 
Echter kan het zo opluchten en fijn zijn om dingen waar je tegen aanloopt met anderen te delen. Met mensen die je kunt vertrouwen en die jou ook verder kunnen helpen. Heb je momenteel behandeling/ begeleiding bij jouw eetproblemen? 
Zelf vocht ik ruim 9 jaar tegen de eetstoornis anorexia. Veel behandelingen en therapieën heb ik gehad en sinds ruim 5 jaar ben ik volledig herstelt. Nu help ik vanuit mijn ervaringsdeskundigheid mensen op weg naar een leven zonder eetstoornis. Dat gun ik jou ook. 


Groetjes, 
Laura

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...