Spring naar bijdragen

De verleiding weerstaan


Binorosa

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

ik heb een behoorlijk aantal mailtjes doorgenomen en vind het een steun in de rug. Ook al zijn we dan anoniem, jullie dank daarvoor.

Zoals ik eerder mailde baalde ik van mijn situatie en heb ik nu eens de stap gezet om van deel, of is het lot, genoten te horen hoe zij omgaan met het fenomeen alcohol en al zijn verleidelijkheden. Na mijn ingezonden bericht heb ik meteen de stap gezet om proberen te minderen. Welnu, dat minderen is wat anders geworden voorlopig. Ik sta nu 3 dagen geheel droog en het bevalt me prima. Het gaat me (tot nu toe, you devil!!) makkelijker af dan ik gedacht had.

Vooral de VERLEIDING te weerstaan had ik moeilijker verwacht, maar nu blijkt eigenlijk alleen dat ik tot nu toe gewoon een waardeloze lul ben geweest door me vooral als een klein kind te laten beinvloeden door de mensen en de situatie om me heen. De dagelijks op de buis geslingerde uitspraak; Hé Biertje! kennen we allemaal en we weten ook hoe makkelijk het is om daar in mee te gaan. Voor mij was dat een routinekwestie, meer niet! Zelfs een heftig ongeluk waarbij mijn halve kop eraf lag mocht de pret niet drukken. We zullen doorgaan................

Vooral in de sportkantine en kroeg (waar ik overigens zelden kom) ligt die routine op de loer. Metertje hier, metertje daar, aanpakken en klokken maar, glaasje of 5, half dronken, en toch soms..............rijden maar!!!!!!! Te belachelijk voor woorden, maar wel de waarheid.............

Welnu, afgelopen zaterdag hadden we dus een feest. Heb ik maar afgezegd, geen zin in. De wijn stond ook thuis paraat, vrouwlief had er eentje voor haar staan en ik had mezelf er twee, maximaal drie gegund maar ik heb maar eens overgeslagen. Bewust een bakkie thee en vroeg naar bed gegaan.

Zondag in de sportkantine vlogen de meters als vanouds in een rap tempo langs, maar ik heb mijn maten hartelijk bedankt voor het aanbod. De smoes 'ik moet nog rijden' ging natuurlijk niet op, want de week ervoor had ik er ook nog een stuk of 4/5 genomen, weliswaar met een karaf water ernaast maar toch? Daarop volgde natuurlijk de onvermijdelijke; Ah joh, kom op man, eentje dan!!!

'NEE, nee en nog eens nee. Doe mij maar een spa'tje rood.'

Het gekke was dat het me weinig moeite kostte. Toen ik terug naar huis reed zei de ene helft in mijn kop; 'zonde man, allemaal van die lekkere biertjes afgeslagen..............de ander helft dacht : krijg toch de kolere met je hele handel.............ik heb met jou helemaal niets te maken en bepaal dat zelf wel!
Het voelde echt als een overwinning. (voor wat het morgen waard is, by the way)

Eenmaal thuis stond de wijn nog steeds te wachten, maar ook die heb ik weer laten staan. Zonder problemen, afgezien van die rare gedachtenkronkels in mij kop; 'pak er nou maar éentje jongen, het staat er voor. ff naar de kast lopen en inschenken die handel. Eéntje mag toch wel!

Maar ik kon dus weer vrij makkelijk bedanken. Bakkie thee genomen, weer vroeg naar bed gegaan.
Heerlijk geslapen. Ongelooflijk, 9 uur geslapen in een nacht!! Ook al in geen jaren voorgekomen, want als je pas om elf uur 's avonds met je 'hobby' begint ben je natuurlijk niet zomaar om 1 uur klaar!

Gisteravond lagen de 4 flesjes bier en de (overigens wel echt heel smakelijke biologische rode) wijn nog altijd onaangeroerd in de (ijs)kast, maar ondanks de wel degelijk aanwezige aandrang is het me weer gelukt 'de verleiding' te weerstaan. Nu al (belachelijk om dit als 'al' te moeten betitelen maar het is niet anders) 3 dagen zonder een druppel! Dit is me de laatste 10 jaar misschien twee keer overkomen!

Vanavond weer een test ; de gang weer naar de sportkantine, eerst lekker trainen en dan..............
'Hé, biertje.................nee, doe mij maar een glas water. Kijken of 't weer zo makkelijk gaat, maar ik ga daar in ieder geval niets nemen. En dan thuis? Dat zien we dan wel weer! Voorlopig ben ik aardig op weg. Ik ben in ieder geval er mee bezig en dat is voor mij al heel wat. Nogmaals dank voor jullie aanwezigheid en steun in deze.

Groeten en sterkte,
Bino Rosa























TextText

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo BinoRosa,

Tjonge, ik heb met plezier jou verhaal gelezen. Ik vindt je echt een KANJER! Ik weet niet of ik dat gekunt zou hebben.
Zeker als het zo dicht in de buurt is en open staat, thuis, en de sportkantine, maten onder elkaar.
Dan heb je een wilskracht nodig in mijn ogen.

Ik vind het echt TOP wat je neer gezet hebt, zelfs nieteens als beloning voor jezelf thuis toch nog een afzakkertje.

Dat kopje thee herken ik s'avonds. Eerst nam ik Yoy of sap, maar nu het weer wat kouder word drink ik s'avonds heerlijk een kopje thee. Ik heb verschillende smaken in huis gehaald. En inderdaad, je slaapt er heerlijk op. Heb nu ook 1 week niets gedronken dan koffie of thee dus.

Ga zo door, ik ben bebieuwd naar jou vervolg.

Groetjes, Sweetling

Link naar opmerking
Deel via andere websites

BinoRosa

quote:


Originally posted by:
Binorosa

Vooral de VERLEIDING te weerstaan had ik moeilijker verwacht, maar nu blijkt eigenlijk alleen dat ik tot nu toe gewoon een waardeloze lul ben geweest door me vooral als een klein kind te laten beinvloeden door de mensen en de situatie om me heen. De dagelijks op de buis geslingerde uitspraak; Hé Biertje! kennen we allemaal en we weten ook hoe makkelijk het is om daar in mee te gaan. Voor mij was dat een routinekwestie, meer niet!




Goede start, nu effe doorpakken (denk ik, hoop ik) Het gevoel dat je beschrijft ken ik, bij mij is het ook mijn eigen zwakte en automatisme. Ik vond de eerste dagen goed te doen, vergelijkbaar met wat jij nu schrijft. Een soort euforie, de confrontatie viel mij wel mee.

quote:


Originally posted by:
Binorosa


Nu al (belachelijk om dit als 'al' te moeten betitelen maar het is niet anders) 3 dagen zonder een druppel! Dit is me de laatste 10 jaar misschien twee keer overkomen!





He, dat had een quote van mij kunnen zijn :)


G> Frank

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi Bino Rosa,
erg leuk, om jouw met vrolijk enthousiasme doordrenkt verhaal te kunnen hebben lezen.
Ja: zo ervaar je de plezierige kanten van het niet-drinken, nietwaar?
En wat je omschrijft als "die rare gedachtenkronkels in mijn kop" vind ik erg treffend getypeerd.
Dus: waarom eigenlijk aandacht schenken aan die rare gedachtenkronkels?
Als je ze negeert, zijn ze zo weer weg.

Houd je dit forum zo af en toe op de hoogte van je reilen en zeilen?

Hartelijke groet,

opa2

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beste allemaal,

dank voor de vleiende woorden en het hart onder de riem. Zoals ik al schreef was het gister weer een triggermoment. Weer sporten en daarna met de maten de kantine in. Ik vind mijn socialisen (en vooral het lachen) te belangrijk en te leuk om direct weg te gaan en het bier te ontlopen, dus zat ik er gisteravond weer middenin. Ik vind het aan de ene kant klotemomenten, maar eerlijk gezegd vind ik het goed om de directe confrontatie aan te gaan. Vooral die met die gedachtenkronkels (en die vrolijk dansende biertjes) die je af en toe door de kop schieten. Ik kick er nu gewoon op die strijd aan te gaan en proberen te winnen.

Tot 4 x toe gingen de vingertjes vrolijk in het rond; Hé Biertje, was de vraag weer eens. '
'Nee, dank je geen zin. Heb alle 4 de flesjes afgeslagen. Het koste me ogenschijnlijk geen moeite maar terwijl ik, alsof het de gewoonste zaak van de wereld was, antwoordde; doe mij maar een Spa'tje Rood, joelde mijn verstand van binnen;

Olé, olé, olé, olé, olé, olé, SPA ROOD!!! SPA ROOD!!!

Ik reed naar huis als een koning zo wijs; de Stones op 10 en herhalend;
jezus man, je bent al drie dagen overal drank aan het afslaan, alsof het niets is!!! Euforie dus.

Toen ik thuis kwam twijfelde ik nog, maar heb toch een wijntje ingeschonken, daar een kwartiertje mee gedaan en daarna ook een 2e genomen. Niet als 'beloning', want waarom zou ik mezelf belonen voor 'normaal' gedrag.

Nee, ten eerste omdat ik er wel degelijk van kan genieten en ook om eens te kijken hoe mijn lichaam en geest zouden reageren. Dat was tweeledig. Het lichaam werd ineens erg moe (dacht natuurlijk; begint dat gelazer nu al weer, ik kom potverdorie net tot rust sukkel!!!) Mijn geest, als je gedachtenkronkels zo mag noemen, wilde maar eén ding; MEER, MEER, MEER. Na die twee opwarmertjes moesten er natuurlijk wel meer komen!

En ja hoor, daar was ie weer. 'Neem er nu toch eentje jongen, kan toch geen kwaad, afijn jullie kennen die kronkels vast.

Voor de ijskast gestaan, hand aan de deurknop, leeg glas in de hand....................
Ja, daaag, doei....................... daar trappen wij (even) niet (meer) in! Slapen doen we s'nachts!!

Twee glazen water genomen, wassen, plassen, tandjes poetsen en naar bedje toe! Haha, wat een
(h) eerlijk gevoel. Got you again, sucker!

Het lijkt alsof het me weinig moeite kost op dit moment, maar de strijd is er niet minder door. Steeds weer word je geconfronteerd met het feit dat een lading alcohol net zo 'in je systeem zit' als je dagelijkse bak koffie bij het wakker worden. Die routine doorbreken is niet zo makkelijk, maar het begin is er bij mij in ieder geval.


Groet
Bino

Link naar opmerking
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...