Spring naar bijdragen

echt ziek worden van chronisch gebruik


sjaan

Aanbevolen berichten

hallo iedereen.
ik ben nieuw en heb net vanochtend dit forum gelezen. ook ik kan mij dus bij jullie aansluiten... ik drink teveel en ik wil stoppen. ik MOET zelfs stoppen i.v.m. mijn gezondheid. het is vorig jaar deze tijd begonnen, ik voelde me zo ziek, alsof ik een ontzettende griep had. er begon vocht in mijn lichaam te komen: dikke voeten, benen en buik. de veroorzaker: mijn lever. daar ben ik erg van geschrokken, zeker omdat ik drie weken het ziekenhuis in moest. al die ellende door die achterlijk stomme alcohol! maar ja, in het ziekenhuis krijg je geen neut, vreemd genoeg had ik er helemaal niet zo'n probleem mee. ook de maanden daarna thuis ging het goed. ben nog steeds onder behandeling bij mijn internist, de laatste afspraak heb ik afgezegd.... want tijdens de zomervakantie ging het dus gewoon weer mis. en daarna ook. tot nu toe. ik kan niet zeggen hoe schuldig ik me voel dat ik dat toch weer doe en zelfs die afspraak heb afgezegd. ik heb angst om naar de internist tegaan, ik weet zeker dat hij gaat zeggen dat het niet goed is. en dat'ie boos c.q. teleurgesteld is. wat doe je jezelf aan he. dit moest ik even kwijt. en vanaf vandaag stop ik. over drie weken een afspraak maken met de internist....
het meest stomme is nog wel dat toen ik 'droog" stond ik mezelf veeeeeel beter voelde. qua functioneren en denken, wat een helderheid. nu ben ik per 1 november voor mijzelf begonnen. ik mag dit niet verkeerd doen, stel je voor. en dan weer door die achterlijke drank.
blij met dit forum, je kunt hier toch dingen kwijt die je eigenlijk nooit zo tegen iemand kunt of wilt zeggen... en ik ben niet de enigste maar dat wist ik al langer natuurlijk.
ik wens iedereen sterkte en ja, gewoon volhouden en trots op jezelf zijn (zei ze).

Aangepast: 03-11-2005 at 02:22 door sjaan

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Sjaan,
Ik ben ook nieuw hier. Ik heb al een beetje rondgeneusd op dit forum. Hier mijn reactie. Ik hoop, dat je er iets aan hebt, want eigenlijk weet je zelf natuurlijk donders goed wat het beste voor jou is. Als je onder behandeling bent van een specialist, kan dat een goede stok achter de deur zijn om helemaal te stoppen. Dat weet je al, nu nog doen en volhouden. Het leven is zonder drank ook nog zo zinvol. Als dit forum je niet kan helpen, zul je andere hulp erbij moeten zoeken. Maar ik hoop, dat je de kracht vindt om nu te kappen met de drank. Mij hielp het om geen lange-termijn-planning te maken, maar dag voor dag: vandaag geen alcohol, morgen zeg ik dat weer. Sterkte en tot horens.
Groetjes, Fleur

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Sjaan,
Welkom hier.
Jouw verhaal is mijn verhaal.
Denk je, dat over weken je bloed en leverfunctie weer in orde is als je naar de internist gaat?
Ik ben na veel vallen en opstaan ook nog maar kort geleden gestopt en moet over vier weken terug naar de internist.
Ik ben zo bang dat de tijd te kort is om een verbetering te laten zien.
Weet iemand dat misschien? Hoe lang moet je 'droog staan'om je bloedwaarde (Alat en Asat of zo iets) te laten dalen?
Ik wens je, buiten deze dingen om, veel kracht en steun.
Persoonlijk voel ik me erg gesterkt door de kontakten hier op het forumen dat gun ik eigenlijk iedereen.

Groetje,
Mathilde

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha Sjaan,

ik heb ook zo iets ooit gehad en na zes weken (geen druppel, geen aspirine, en migraine "cold turkey" doormaken) was het redelijk oke. Een lever herstelt zich, goddank.

Met mij gaat het niet goed. ik lees en ik neem op en ik neem me voor.... stapjes.

sterkte een ieder, ben blij jullie verhalen te kunnen lezen.
groetjes Emma

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mathilde,

Ik heb dit stukje ooit ergens vandaan getoverd. Weet niet meet welke site, maar geeft wel antwoord op je vraag.

>>>>>>>>>>>>>>>>>
De CDT bepaling is de meest gevoelige
leverfunctiebepaling en meet het alcoholgebruik van heel kort voor de keuring.
Bij 60 gram alcohol gedurende 6 dagen achter elkaar volgt al een
afwijkende bepaling. Heb je 1 of twee weken voor de keuring niet gedronken
dan zal die bepaling geen probleem vormen. Er zijn echter ook bepalingen
zoals de ASAT en ALAT die overmatig alcoholgebruik over langere tijd
meten. De Gamma GT kan ook al afwijkend zijn na een paar avonden flink
stappen. Over het algemeen kun je zeggen dat als het niet te gek is
geweest met je drinken je na 3 a 4 maanden onthouding geen afwijkende
leverfuncties meer hebt.
Overigens kun je bij sommige ARBO diensten als particulier
leverfuncties testen. De 4 genoemde functies voor zo'n 75 euro, waardoor je zelf
tussentijds kunt zien of het in orde is. De normaalwaardes staan ook op
het afschrift dus je kunt het zelf controleren.


>>>>>>>>>>>>>
Dit soort testen wordt ook gebruikt als iemand een alcoholverbod opgelegd krijgt door de rechter. Ik begreep de straf in eerste instantie niet, want hij is niet controleerbaar, maar met deze test is de controle goed uitvoerbaar.

G> Frank

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Frank,

Hartstikke bedankt voor het opduikelen van deze informatie.
Ik ben er heel blij mee.
Het betekent voor mij dat ik met het (weliswaar haperende) stopgedrag vanaf augustus en nu geen enkele slok, met weinig gezichtsverlies naar de internist kan.
Dat is niet mijn hoofddoel, maar dat zul je wel begrijpen.

Je bent voor veel mensen hier een symphatieke hulpverlener en praatpaal maar hoe gaat het met jouzelf?

Groet,
Mathilde

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo iedereen die gereageerd heeft op mijn stukje. En heel erg bedankt, ben er blij mee. Het gaat met mij iets beter, de weekenden wil het niet helemaal lukken, door de week ook niet altijd, maar ik hen wel steeds vaker een avond gewoon niks. En daar is niks ergs aan. Ik verheug me dan maar op hoe lekker ik me de volgende dag zal voelen. Nu wil ik inderdaad dat stapje voor stapje. Eerst vandaag, dan morgen.
Ben nog steeds niet naar de internist geweest omdat ik weet dat het nog niet ok is.
En ja, Mathilde, het bloed wordt onderzocht op o.a. Alk. Fostafase, y-GT en ALAT (misschien bij jou ook ASAT) en ik weet dat het zo'n zes weken duurt om dat te laten dalen. Vandaar dat ik na 2 maanden terug moest komen. En dat kunnen ze daaraan dus precies zien.
Nu las ik in de krant dat er een nieuw ontgiftingsproduct op de markt is die een reinigende werking heeft. In de krant staat dat het een drankje is, op internet heb ik het opgezocht en daar lees ik in de vorm van pleisters die je onder je voeten aan moet brengen. Nu ben ik helemaal niet weg van dat soort dingen hoor, ze zijn vaak ook hartstikke duur. Het heet in ieder geval L3 dtox. Het zou ook de lever helpen te reinigen. Dan bedoel ik natuurlijk niet het product gebruiken en lekker door blijven drinken.... maar ik overweeg toch 10 pleisters te bestellen, een 5 daagse kuur, twee pleisters onder de voeten. De volgende ochtend zijn ze verkleurd, afhankelijk van de hoeveelheid gif wat is uitgescheiden. Dan niet drinken natuurlijk en over een maand naar de internist.... dat kost € 28,00. Wel duur, maar als het helpt zou ik het doen. Je vind het op bijv Google, L3 dtox. Ik voel nu al een regen van commentaar, maar zoals ik zei, ik koop nooit dergelijke dingen.
Het is en blijft moeilijk, een lever herstelt zich gelukkig, ja. Bedankt iedereen en sterkte! Volhouden!!

Groetjes, Sjaan

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Sjaan
Je krijgt vast geen regen aan commentaar, hoor. Alleen maar goedbedoelde adviezen. Een lever hestelt zich gelukkig, schrijf je. Ja dat is zo. Maar alleen door te stoppen met drinken. En die pleisters geven een beeld, wat een internist jou ook kan geven. Misschien ben ik te hard voor je, maar ik denk, dat je toch moet proberen om helemaal te stoppen met drinken en de afspraak met de internist moet gaan nakomen. Sterkte, groetjes, Fleur

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Sjaan en Fleur & alle anderen,

Ik heb het betreffende spul (er is zelfs een hele serie van, lotion, pleisters e.d.) ook wel eens gezien op Internet, toen ik aan het zoeken was naar dingen die mij zouden kunnen helpen met mijn stop-poging. :wacko: Ik moet je eerlijk zeggen dat ik er niet in geloof maar dat is mijn mening. Daarentegen geloof ik wel in homeopathie en bach-bloesem-therapie, dus dat is allemaal maar persoonlijk waar je wel en niet in gelooft. Als jij denkt dat dit middel je kan helpen, waarom zou je het dan niet nemen?

Als je stopt met het toedienen van het vergif wat in de alcohol zit en waarvan je ziek wordt, kun je natuurlijk alleen extra veel water drinken, veel fruit eten en zo en je te pletter slikken aan vitaminen, maar je kunt ook andere hulpmiddelen inschakelen. Geloof jij persoonlijk in dit middel als hulpmiddel, dan zal het je wel helpen. Maar mijn vraag is: waarbij wil je dat dit middel je helpt?

Géén enkel middel zal je helpen een gezonder lichaam te krijgen (en bij de internist "beter te scooren" als je aan de andere kant het gif wat in de alcohol zit, blijft toedienen. Houd je dan jezelf niet voor de gek? En wil je alleen stoppen met alcohol drinken omdat je het zelf ook wil? Doe je ook de internet-therapie? Daarin wordt voor jezelf wel heel duidelijk wat je motivatie is om te drinken en wat je motivatie zou kunnen zijn om NIET te drinken.

Als je dat helder is, kun je misschien minder twijfelen over wat goed en niet goed voor je is. Het is allemaal hartstikke moeilijk maar dit wel een veilige plek om je twijels te uiten denk ik.

Ik ga maar niet vertellen dat het gezondste is om helemaal niet te drinken, want dat zul jij zelf best weten, maar misschien kun je door het schrijven op dit forum er achter komen, waarom je zelf drinkt.

Als ik er aan denk dat ik de rest van mijn leven (hahaha) elke dag dit gevecht zou moeten leveren, denk ik DAT LUKT ME NOOIT. Maar als ik denk ik hoef het maar 10 minuten vol te houden (zie mijn verhaal aan Emma afgelopen zondag)dan is het best te doen. Sterkte joh!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Sjaan,

Ik ben bang dat je je misschien toch aangevallen voelt door mijn opmerking over hulpmiddelen bij het stoppen. Iedereen kan pas stoppen als je er aan toe bent. Ik heb het meer klats-boem gedaan omdat ik het zat was maar ik kan me heel goed voorstellen dat je zover niet bent.

Heb je al ervaring met het internetspul of met andere dingen? Ik houd het bij mega-veel vitaminen ook duur hoor maar volgens mij helpt het wel.

Sterkte hoor, we weten allemaal dat het niet meevalt

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Houten en iedereen,

Bedankt voor jullie reactie en, Houten, nee hoor, ik voel me zeker niet aangevallen door wat je zei. Je hebt gewoon gelijk en dat weten we ook zo goed. Jazeker ik doe ook de internet therapie en dat bevalt mij goed. Dat het nu meteen helpt nee, maar dat verwacht ik ook niet. Het gaat er inderdaad om dat je zelf je risico momenten door krijgt, bij mij is dat bijvoorbeeld standaard voor het eten. Gezellig, mannetje net thuis, koken en dan samen een wijntje en hij een biertje meestal. En ik WEET dat na eentje... neem je nog eentje. Dus om niet te drinken ben ik maar s begonnen om in ieder geval dat niet meer te doen. En zo lang mogelijk uitstellen. Dus helemaal gestopt niet helemaal, maar toch wel nu ook een dag gewoon niet. Volgens de hulpverlener ging het vooruit.
Heee, Emma! probeer dat misschien ook eens. Het kan niet dat het niet goed met je gaat! Je kunt het best, als ik het kan..... En steeds wanneer je eraan denkt neem ik een snoepje. In het begin denk je er heel vaak aan maar ik merk dat dat steeds minder wordt.
Maar goed, helemaal droog dus nog niet, vooral de weekenden en in gezelschap vind ik het lastig. Al onze vrienden of kennissen drinken gewoon, echt waar. Dus daar moet ik nog overheen. Mijn internist zei dat ik niet de goede vrienden had (!), vind ik wel cru hoor.
Ik hoop dat het ons allemaal gaat lukken, Houten gaat ervoor, ik ook, jullie toch allemaal....?

Oh ja, eh die pleisters, toch maar niet gedaan. Kan mezelf beter iets leuks kopen als "schouderklopje".

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Sjaan,

Ik heb ook die risico-momenten voor het eten (moe, geen zin, de bank lokt, met tv en.... wijn) 1,2,3 glazen o nee doe maar een fles.
Maar ik weet dat het na het eten ook weer overgaat en daar doe ik het voor.

Wat me opvalt: je zegt tussen neus en lippen door .... de internist.... maarre:

WAT DAPPER dat je daar geweest bent, je zag er zó tegenop. Wat zei die verder?
Nog iets positiefs of alleen : "Hoi Sjaan, zeg jij hebt de verkeerde vrienden". Nee, ik denk dat je je kwetsbaar hebt opgesteld en dat is HEEL KNAP.
Ik zou zeggen een dikke beloning voor jou, een enorme schouderklop en ga effe lekker denken, van die 28 euro kan je HELE LEUKE DINGEN doen.

Onwijs goed van je hoor, alle lof (en dat is geen witlof)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Sjaan, leuk weer wat van je te horen; en naar de internist geweest, wat je steeds maar uitstelde. Je schreef het alsof het niks was. Die opmerking over je vrienden vind ik ook wel cru: ten eerste zoek je die zelf uit en het is ook niet zo, dat die vrienden de oorzaak zijn van je probleem. Want jij hebt een probleem, jij moet het oplossen en echte vrienden zullen je steunen bij je proces. Maar misschien bedoelde die internist het niet zo. Hou het daar maar op. Sterkte met je internet-behandeling. Ben benieuwd naar je ervaring daarmee.
Groetjes, Fleur

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...