Spring naar bijdragen

12 januari


Thil

Aanbevolen berichten

Goedemorgen allemaal,
Nu ik hier toch ben verzorg ik maar gelijk de dagopening én de óchtendbespreking.
Anton is weer in ons midden maar eigenlijk had hij zich niet teruggetrokken. Enfin, lees zelf maar.
Voor iedereen waar het gisteren een beetje lastig was; 'een nieuwe dag is de schone lei waar je altijd weer mee mag beginnen.'
Sterkte en een prettige dag!
Lieve groet,
Mathilde
:rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jongens en meiden,

Het is schan-da-lig ik moet allang op mijn werk zitten maar er is even AKTIE nodig. Ik heb nog twee wielen, wie heeft er een recht stuur, en wat andere onderdelen voor Hermiena? Als ik zo achterom kijk op de route liggen er heeeeeeeel wat remsporen van ons allemaal .....

Dus in de pen en we vissen haar eruit, op de fiets, Bino, tandempje inzetten? Frank, kan jij tegels zetten? Opa2, graag wat fruit en noten voor de gezondheid, ik begin met punnikken voor een reddingsdraad, PP maakt lapjes om je weer op te warmen, Moon, lief zijn voor Hermiena en verstandige woorden. Gerda, kan jij ff inspringen?

Als je huis een zootje is hermiena heb ik geleerd, is je hoofd ook een zootje. Dus ik ga therapeutisch strijken en mijn kasten millimeteren als ik warrig ben. En breien en punnikken. Jouw verhaal is een nachtmerrie. Hoe kom je eruit? 1. zonder drank 2. misschien gewoon even je sigaretje houden 3. iets extra's voor jezelf kopen ter ondersteuning ik zweer nog steeds bij parfum en lippenstift elke keer dat ik hem gebruik denk ik OKEE IK WEET HET WEER.
4. laat je man de keukenboer uitkafferen, doe dat niet zelf. 5. die minnaar is niks, maar ik herinner me een klaagzang van Emma (sorry Ems) over geen kinderen nou ik ken heel wat mensen die geen kinderen hebben en toch leuke waardevolle levens. 6. die scheiding is jammer maar JIJ gaat niet scheiden, daar gaat het om. 7. Pak een stuk papier en schrijf daar 3 goeie dingen op. 8. Ga een appeltaart bakken voor de bouwvakkers die er wél zijn. 8. vergeet dat bier dat ligt allang in de wc en gewoon doortellen. 9. weleens op dieet geweest zonder snoepen? ik niet 10. kop op, het is maar een KEUKEN en geen dierbaar persoon of zo.

Zoek steun

en nu als de sodemieter naar mijn werk maar ik MOEST even.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeimorge deze morgen,

Floor ik wil je bij deze van harte welkom heten en ik weet zeker dat je er een nieuwe "verslaving' bij hebt gekregen, en wel dit forum. Tenminste als ik voor mezelf spreek. Jammer genoeg kan ik zelf niet elk uur van de dag (en dan vooral niet 's avonds) achter de pc want anders..... nou dan was het niet best geloof ik.:)

Hermiena ik hoop dat het vandaag beter met je gaat! Wat een toestand, maar net wat je zegt er is nooit een goed excuus om te drinken of wat dan ook. Ik begrijp je maar al te goed hoor!
En dat je jezelf zwak noemt moet je niet doen, je moet jezelf niet zo neerhalen!!!! Doe ik ook veel te veel.
Heb je wel steun van je man? ik heb je daar niet over gehoord namelijk, was je alleen gister toen je dronk?
Ik vraag mischien wel veel maar dat is alleen omdat ik me gauw zorgen maak om mensen waar ik mee omga en zoals hier op het forum. Je krijgt een soort band met elkaar.
Ben blij voor je dat je vandaag begint met Tactus en hoop dat het je helpt, meid ga ervoor of zoals ik zou zeggen:: KOP DER VEUR!!!!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen!

Volgens mij gaat dit lekker werken zo'n dagdraad. Fijn dat steeds een ander de dagsluiting/opening op zich neemt en het thema van de dag aangeeft. De nieuwe kansen! Voor Floortje en Jessica en voor ieder ander natuurlijk die meeschrijft.
Hermiena, wat een gedoe! Fijn toch dat Houten je een strak programma heeft gegeven voor de dag en je zal zien dat het werkt.

Ik ben gister met de voorjaarschoonmaak begonnen, lijf en huis. Argh. Ik heb zeker al 15 schoenendozen, wel dan niet gevuld uit m'n kast gevist. En zo groot is die kast nou ook weer niet dus wat een zee van ruimte heb ik weer.

De lichamelijke schoonmaak is ook begonnen maar valt me wat zwaar. Ik denk dat ik vandaag maar piejama dag ga houden want ik voel me niet lekker. Dat mag dan als je aan het kuren bent, rust en warmte schijn je dan nodig te hebben. Maar ik vind het wel een prettig voornemen van mezelf. Ik moet binnenkort m'n huis weer verven enzo dan heb ik in iedergeval weer geruimd. Ik ben er van overtuigd dat als je de rommel weghaalt de rommel uit je hoofd ook minder wordt. En wat verzameld een mens niet! Ongelooflijk. En zo zit het ook een beetje met "vroeger" en herinneringen en dingen waar niets meer aan te veranderen valt en die je niet de rest van je leven mee wilt slepen.
Allemaal mooi passend in het kader van alcohol de deur uit! Of de baas worden, in iedergeval minder!

Goed, ik ga weer verder met de reinheid en regelmaat.
fijne dag en tot horens,
Emma

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen allemaal,

Hermiena, haal jezelf niet zo naar beneden, je bent uitgegleden, nou vandaag toch weer een nieuwe start?
Het is wel heel veel wat er op je afkomt, dat moet ik toegeven maar dat is geen reden om bij de pakken te gaan neerzitten (moet je horen wie het zegt, maar ja)
Ik vind het mooi dat je zo eerlijk bent op het forum, dat is toch een teken dat je je wel goed en veilig voelt bij ons en dat is ook het doel he? Alle shit van je afschrijven.
Dat je nu niet zwanger kunt worden heeft misschien veel te maken met alle stress die je hebt. Zo te lezen heb je je minnaar nog maar net de deur uit gezet en ik kan me voorstellen dat je nog heel wat te verhapstukken hebt met je man.
Je mist hem schrijf je en dat is een goed teken want dan zit de liefde er nog wel, al is het even op een waakvlammetje.
Logisch dat het zwanger worden dan nu even niet lukt, het lichaam heeft het er nog niet aan toe.
En dat je schoonzus en zwager gaan scheiden is hartstikke jammer maar lig daar niet al teveel over te piekeren hoor, het is hun leven en jij hebt met jouw leven genoeg te doen.
Nogmaals meid, doorgaan en laat je koppie niet hangen hoor Mien. Ik denk aan je,

Liefs Gerda

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beste Hermiena,

Ja, life sucks! Maar wees niet boos op jezelf of voel je geen loser door die paar biertjes en peukies.
Niemand is zonder zwakheden, de truc is te leren hoe er mee om te moeten gaan.
Dus: leer die zwakheden accepteren en maak er een leermoment van en gebruik dat voor een volgende keer. Want die gaat komen, ook dat staat vast.

Denk positief, ook al is dat moeilijk nu. Maar ja, waar wij hier allemaál mee bezig zijn is natuurlijk ook geen makkie! Dat wisten we van te voren! Zeg tegen jezelf: f... de hele zooi, ik heb daar nu geen tijd en energie voor want: IK BEN MET MIJZELF BEZIG!!!!! Krijg nou allemaal de klere...........val voor mij part allemaal............... Ken je die.............. Geinig liedje voor als je eens boos bent!

Als het je echt allemaal teveel wordt beuk je maar ff lekker je keyboard in elkaar. Hoe dit het beste aan te pakken kun je vragen aan Houten, die is daar specialist in, haha! En als je toch al een vrachte euro's naar de belastingdienst moet brengen kan die 20 euri voor dat f...f...f...f...f...f...f... keyboard er ook nog wel bij!!!

Zo, en nu hup de boel weer oppakken en door gaan waar je mee bezig was.

Zet'm op, meid.

Groet
Bino Rosa

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Bien (voor intimi)

Wat benoem je mij toch weer schattig hè. Ik rag inderdaad een zo maximaal mogelijke boodschap eruit termijl ik met één been al op mijn werk zit.... kom jij nog even fijnzinnig melden dat ik aan mijn zoveelste toetsenbord bezig ben. Hetgeen niet onwaar is, maar ik val toch altijd weer terug op mijn oude ram-toetsenbord, waar de letters inmiddels vanaf gesleten zijn maar dat maakt geen f..... uit want ik weet waar ze zitten. Ik heb toetsenborden gehad en gezien in alle soorten en maten en er is er maar één, een hele simpele ps2 waar ik fijn op kan rammen.
Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk en goed voor de verfrisching van de menschelijke geest. Je Engelse Maat zou zeggen: give it a shot ! Probeer het ook eens Hermiena, ram alles er maar uit, er liggen er hier nog diverse reserve op je te wachten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

he Houten,

Ik vind je een geweldige schrijver, heb je er al eens over gedacht om een boek te schrijven?
Zelf heb ik nl wel eens gedacht om mijn leven op papier te schrijven, wat ik al vaak gedaan heb tijdens opnames want dan ben je verplicht om je levensgeschiedenis op te schrijven. En eigenlijk mag ik graag schrijven voor mezelf dan, want voor de "normale'mens is het te chaotisch en moeilijk te begrijpen denk ik.

Vaak begin ik aan een dagboek maar denk al gauw dat het nergens op slaat, stom he?

Voel me vandaag een beetje onrustig, heb de neiging om veel geld uit te geven aan onnodige zaken. Ook een verslaving van mij, best ingewikeld eigenlijk.

Maar goed, ik ga gewoon er het beste van maken en mijn levensmotto goed benutten, of hoe je dat ook wilt noemen!

Ik moet dus:: Eerst denken dan doen!!!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Voor de draadvolgers van vandaag: hierbij mijn theorie uit de draad "trek of emotie". Houten heeft lang op haar toetsenbord zitten timmeren dus dan wil ik ook dat de hele goegemeente hier het leest. Ja lezen dus krengen !!!!!!!!!!!!!

Ja Anton & anderen, hierbij dan toch mijn beloofde reaktie.

Ik ben er inmiddels van overtuigd dat mensen die met een verslaving te kampen hebben (dit is een volstrekt privé Houtense Theorie, niet in enig Deugdelijke Wetenschappelijke Werken na te slaan) door een of andere oorzaak - of een combinatie van oorzaak en opvoeding en ervaring - nature en nurture kruisen elkaar hier geluidloos, "iets" missen, mankeren of iets dergelijk bv. een soort mentale insuline waardoor zij gevoeliger zijn voor allerlei invloeden van buitenaf. Kijk naar de verhalen op dit forum over afwijzing, verdriet, boosheid en rouw. Over depressies (ik geloof dat iedereen aan de a.d. is). Dit gebrek of ontbreken veroorzaakt een soort "gat" in je wezen, in je wezenlijkheid, en na enige jaren (ik was slechts 10 jaren oud toen ik per ongeluk een glas martini in één keer leegdronk) ontdek je een middel (drank, druks, roken, eten, snoepen, you name it) wat die bijtende pijn, dat lege gevoel en die onrust enigszins verzacht.
Omdat je gewend raakt aan de werking hiervan, is de stap naar gewoonte snel gezet. Het is een gewoonte (heb ik bij Tactus geleerd) die zichzelf in stand houdt. Je hebt een korte termijn effect (de dempende werking, het wegenemen van de pijn, het helen van het gat, whatever) en een middellange termijn (zeg maar de kater komt later) en een langere termijn (je uiteindelijke gezondheid). Maar op het moment dat je de pijn beleeft, lees gisteren: de afwijzing, lees vandaag: de ellende in de keuken, mensen die je in de steek laten, dan brandt het gat en denk je niet aan morgen maar wil je die behoefte NU GESTILD hebben. Dan ga je, zoals ik, Chinees halen voor 6 man en 12 biertjes vanwege de biertjes, of Emma pizza met slechte en dure wijn, of je rijdt langs een avondwinkel voor onnodige boodschappen en komt thuis met 2 flessen wijn.
De glasbakken in Houten kennen het geluid van mijn motor en als ze terug konden praten zouden ze er schande van spreken. Tegenwoordig gaan er alleen nog lege sauspotten en sapflessen en zo is, scheelt overigens een hoop benzine !!!!
De spijt op de middellange termijn wordt steeds groter en je gaat steeds minder van jezelf houden, ziek, hoofdpijn, kater en de rest. De lange termijn kun je zelf wel invullen.

Pas als je heel bewust naar jezelf durft te gaan kijken, en jezelf op een manier aardig vinden die misschien wel heel erg nieuw is voor jezelf, gaat het gat minder pijn doen. Dan gaat de vicieuze cirkel de andere kant op. Je bespaart bakken met geld, je wordt actiever, socialer, gezelliger, gezonder, ga-maar-door.

Dan moet je in de spiegel kijken en durven zeggen Erica: Ja, dit gewicht past bij mij. Ik zou liever kleren kopen in twee maten kleiner, maar die passen niet bij mij. Dat ligt niet aan mij, maar aan die stomme kleren.
Als mensen je afwijzen Gerda omdat je voor hen niet meetelt, dan passen die mensen niet bij jou omdat dat aan hen ligt en niet omdat er iets met jou mis is.
En ga zo maar door.
Vult uw eigen plaatje maar in.

Pas dan is er rust in je hoofd, die je verdient omdat je als mens de moeite waard bent. Wij weten dat hier van elkaar, omdat we dat in elkaar herkennen. Maar als je je als lerend persoon openstelt hiervoor (en ik ben nu bijna 3 maanden bezig) gaat het best aardig snel vind ik die omslag. Voor de periode daarná ben ik meer bevreesd, als je er niet meer zo mee bezig bent om in die spiegel te kijken en te zeggen kijk: daar staat een leuk persoon die is de moeite waard.

En zo, kan heel erg langzaam dat pijnlijke gat of hoe je het ook wil noemen, dichtgroeien en helen. Het is beterworden, beter van een ziekte in jezelf, en dat maskeer je met een andere ziekte die alcoholisme heet of een andere verslaving.

Zo, genoeg gedachtenkronkels, nu maar weer eens braaf aan het huishouden voordat de wurmen er weer zijn.

Suc 6,7 8 en 9 van daag voor iedereen en maak er een droge dag van.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hahhaaaa die Anton, die denkt wat Houten kan, kan ik ook...... ;)
Maarrehhh, mooi verhaal van jullie beiden, misschien moeten we inderdaad 's ophouden met het "waarom" van alles proberen te achterhalen maar gewoon tegen onszelf zeggen, vanaf nu doe ik het anders omdat het moet.
Hermiena meisje, het kan verkeren he......misschien heb je inderdaad de lat wel een beetje erg hoog gelegd om met beide verslavingen te stoppen, maar aan de andere kant zeg je zelf dat je het een niet kunt zonder het ander, tja moeilijk hoor.
Ikzelf heb nu zoveel houvast aan mijn peukjes, die smaken extra lekker en zijn mijn steun en toeverlaat bij het niet meer drinken.
Verder heb ik niet zoveel toe te voegen want er zijn al zoveel goeie dingen geschreven om je er weer bovenop te helpen, behalve dan: flik dat niet weer hoor je !!!
;) Houten was dat lief genoeg ;)
Jullie kennen me inmiddels een beetje, ik ben een beetje dubbel, hopelijk niet schizofreen ;).
Wens jullie allemaal nog een mooie dag toe.
Liefs van Moon.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

zo ben ik heel ff, moet zo weer weg.
Wou jullie allemaal even mega bedanken voor jullie lieve steun en voor de grappige verhalen!
Houten, enorm bedankt voor je schema om de dag door te komen en voor je gedachten gang. Mooi geschreven hoor. En moon, ik moest vreselijk lachen maar het was lief genoeg hoor, ik zal het niet weer flikken oke?
Heb vandaag eindelijk bericht gehad van tactus dus nu moet het me toch zeker gaan lukken he?
Heb de vering van de fiets iets aangepast zodat ik wat makkelijker over de hobbels kan fietsen.
Reageer vanavond wel even wat uitgebreider, dus heb weinig tijd. Ben trouwens ook mega moe, maar dat is mijn eigen stomme schuld. Mag van mezelf dan ook geen dutje doen vandaag om goed te voelen hoe beroerd het is na de drank. Moest er vanochtend al om half 6 uit dus ik was niks waard en alles ging mis. Hoe zou dat nou komen he? Ik ga weer met frisse moed opnieuw beginnen, en met jullie steun gaat me dat vast en zeker lukken.

Groetjes Hermiena

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Houten en allemaal,

Ik print je berichtje van vanmorgen uit en leg het op mijn tafel.
Daar heb ik écht wat aan.
De adviezen zijn natuurlijk bestemd voor onze Hermiena maar ze kunnen mij ook nog wel goed van pas komen, denk ik.
Tante Til vloog immers tot november regelmatig uit de bocht?
Even een lauw kromminkje in de weg en ja hoor, daar kon je Mathilde weer onderuit zien schuiven.
Armpjes naar opzij gestrekt, beentjes omhoog, koppie schuin met één traantje in een oogje, afijn, je kent die plaatjes wel!
Maar, jullie zijn getuige, sinds november heeft Mathilde door hoe ze bijtijds, en vóór ze de bocht neemt,
bij kan remmen.
Hermien, ik hoop dat dat jou ook gaat lukken.
Heb je al drie leuke dingen van jezelf op papier kunnen zetten?
Het was een lastige dag voor je schreef je, maar ga je weer met je Kop d'r veur zoals Erica het je toe wenste?

Sterkte en liefs,
tante Til.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve allemaal,

Mathilde had vandaag een rustig dagje waardoor ze een beetje na kon denken.
Na kon denken over haar plaats op, en bijdrage aan deze lijst.
Ik denk dat er binnen nu en een half jaar een moment komt dat ik zeg, nou is het genoeg geweest, ik weet het nu wel, ik vlieg niet meer uit de bocht en nu wil ik verder met mijn leventje zonder dat ik telkens met mijn alcoholistenverleden geconftonteerd wil worden.
Wat zijn dan de voorzieningen?
Kan Mathilde dan naar een soort Tactusrusthuis ? Moderator ? (O, hij of zij is er heel even niet.)
Moet Mathilde zich dan laten wegparkeren? En gaat ze die Tour met die prachtige gepunnikte strings, gele, bolletjes en lapjestruien dan niet vre-se-lijk missen.
Moet ze wellicht een aanvullende verzekering voor dit soort gevaren afsluiten?
Moet ze doen als Opa2? Heel lang niets van zich laten horen en dan af en toe even aanwippen?
Kijk, het zal voor de meeste hier niet zo'n probleem zijn maar de kwestie is; Mathilde hecht zich nogal aan mensen, niet snel maar als er gehecht kan worden dan is het bij Mathilde.:)

Nou mensen, dit was mijn overpeinzing voor vanavond.

Lieve groet,
Mathilde

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Mathilda,

hoor ik je overpeinzen om het forum te gaan verlaten? Tjee. Maar ik zit daar ook wel eens over te peinzen. Van wanneer moet je "nu weer zelf" en niet elke keer met je alcohol verleden geconfronteerd worden. Ook dit moet je los kunnen laten. Ik ben er nog niet aan toe, ik weet uit m'n AA tijd dat mensen die echt nuchter wilde blijven hun leven lang de AA bleven bezoeken. Verstandig? Of het cultiveren van een probleem?

Je schrijft dat het "voor de meeste niet zo'n probleem is maar Mathilda zich nogal snel hecht.." Ik moet er nu nog niet aan denken de mensen hier niet meer te "spreken". Het is een nieuwe verslaving maar wel een meer gezonde. En waarom zou ik jullie allemaal al moeten missen? Ik ben ook nogal aan jou gehecht geraakt.
Ben benieuwd wat je gaat doen. Is anders 2x per week inloggen en je er een uurtje mee bezig houden niet een optie? Dan weten wij: o, dinsdag (of welke dag dan ook) dan laat Tante Til weer even van zich horen. En kunnen wij weer even genieten van haar wijze opbeurende woorden.

het is maar een idee.
truste allen,
Emma

Link naar opmerking
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...