Spring naar bijdragen

vrijdag de dertiende


Houtje

Aanbevolen berichten

Goedemorgen nieuwe Cactusdag, wij verwelkomen je met een sereen jasmijnkaarsje in ons midden. Jij gaat ons vandaag beschermen want wij bijgelovige ex-alcoholisten vinden vrijdag de 13e he-le-maal niet leuk hè jongens en vroeger namen we dan een borreltje EN DAT IS NOU AFGELOPEN !!!!!!!!!

Allemaal aan de kamillethee en hoppa, ertegenaan vandaag?

Nog iemand iets nuttigs gehad aan mijn "there's a hole in the bucket" overpeinzingen van gisteren? Is een totaal andere redenering dan die van Anton. Ik lees jullie vandaag wel weer. Dag lieve schatten, lekker slapen, enne..... zaterdag komen de nominaties voor de nieuwe truien, spannend hè????

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen!
Wat enig toch dat iedereen zo tegen vrijdag de 13e opziet. Ik niet! (ik zal jullie morgenochtend laten weten of mijn rebellie schade heeft opgeleverd of niet).

Ik ga er vandaag een leuke dag van maken. Allemaal dingen doen die ik in geen tijden heb gedaan. Misschien juist om te bewijzen dat de 13e en de vrijdag niets anders is dan bijgeloof. En het is pas iets als je er die waarde aangeeft toch???

Hermiena, dank je voor je verhaal. Prachtig die openheid. Juist doordat wij (gebruikers) vaak zoveel dachten te moeten verbergen, want oo als iemand ontdekt dat we 's avonds die fles ledigen en nog even wat meer, tja, dan denk je dat er nog veeel meer te verbergen valt. En als je het zo opschrijft is de zwaarte eraf. Ik herken veel in je verhaal.

tot lees,
Emma

Link naar opmerking
Deel via andere websites

goeiemorgen iedereen,

Vrijdag de dertiende! Ik ben gelukkig niet bijgelovig want anders zou deze dag heel moeizaam verlopen denk ik.
Ondanks mijn ongeloof zal ik toch bij alles wat vandaag fout gaat denken dat dat komt omdat het de dertiende is. Dubbel he?

Ik ga nu even snel mijn huisje aan de kant maken en zal hierna wat meer tijd aan ons forum besteden !heb namelijk EERST GEDACHT EN GA HET NU DOEN!

groetjes en tot laters
Erica

Link naar opmerking
Deel via andere websites

OEPS,

VRIJDAG DE 13e ? Shit, helemaal vergeten.
Vanavond maar weer eens met mijn bijltje en kettingzaag op pad, hahahaha.

Alles verder goed in huize Bino, hoor!!!!

De laatste 5 dagen, zondag voor het laatst daarna 4 droge dagen, heb ik het met 2 glaasjes wijn gedaan. Mijn uitgestippelde strategie werkt als een tierelier, want ik heb er geen enkele moeite mee. Het jeukt af en toe wel wat en dan vraagt mijn vrouw natuurlijk net of ik een wijntje wil inschenken. Nou ja, de gentleman in mij kan dat natuurlijk niet weigeren, doet dat dan ok met plezier, kijkt naar de fles en....en.....en....en, denkt dan: wedden dat ik sterker ben en pleurt'm zo weer terug in de ijskast!!
Piece of f..... cake, zou mijn blablabla .......................
Ik stap er over heen en maak nog een bakkie kruidenthee.

Thanks for the support allemaal till so far, nu nog vasthouden.

Groet
Muy Bien

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Katrien,

Mag ik je op deze zonnige geluksdag WARM WELKOM heten op het forum? Je verhaal is ons verhaal, de voor- en nadelen, de vicieuze cirkels etcetera.

Heb je al eens bedacht dat het toch fijn is dat je man en kinderen durven om kritiek op je te hebben want DAN GEVEN ZE DUS OM JE.

Dat moet je maar ff vasthouden.

Houten is niet van de telegramstijl, sorry. Maar wel snel te lezen.

Ik ben bijna (nou ja niet overdrijven) drie, zeg 2,5 maand geleden naar de Tactus gegaan, na maanden op wachtlijst. Wachtlijst was prima excuus (tja, niemand wil me helpen dus doorzuipen maar) om fijn elke dag mijn liter witte wijn achterover te klokken. Half vijf de fles open, half negen leeg en met de kids naar bed. Best makkelijk bedenk ik me nu.:D

In mijn geval is 1 :wine: = 2 :wine: = fles :wine: :wine: :wine: :wine: :wine: (in een liter gaan er wel 7).

Ik mag helemaal geen wijn met mijn medicijnen..... !!!!!!! Stom stom stom. Maar ja, het sluipt erin en dan.

Ik raad je aan eens het stukje "newbies" op dit forum te lezen, we zijn met zijn allen aan het knokken en enige versterking van de troepen is altijd méér dan welkom.

Veel succes !!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Anton, de wekkertijd is iets anders (ook voor anderen wellicht nog interessant).

Komt ie nog één keer: de wekker-methode:

In Houten gaat om 16.11 uur een belletje rinkelen, wat zeg ik, ALLE klokken in de provincie bimbammen vrolijk: wijn-wijn, wijn-wijn, open-open, wijn-wijn. Ik stop onmiddellijk met wat ik aan het doen ben en zoek de dichtstbijzijnde klok/wekker op en ja hoor het is weer zover het is 16.11 uur. In het weekend soms nog eerder (regenachtige zondagmiddagen, ffffffffff !!!!!!!!!!!)

Zucht. Of dit nou trek, of track, craving, zucht, behoefte is dondert me niet. Ik heb allerlei methoden geprobeerd om dit probleem op te lossen. Duidelijk is dat ik 's avonds als ik eenmaal gegeten heb en aan de thee zit, het veel beter gaat. Kids douchen, tv, voorlezen, roept u maar.

Nu heb ik in de Tweede Fase van het Cactus-programma geleerd om dit af en toe maar gewoon "uit te zitten" maar soms is het verrekte moeilijk. Ik zorg dan ook dat ik bv. de boodschappen al in huis heb dus niet in de winkel kom, enz. Mijn arme kids eten soms al om 1700 uur als het heel erg is. Haha, hebben ze 's avonds ook nog tijd om wat te doen.

Mocht het ernstig worden zoals van de week, dan zet ik de keukenwekker op 10 minuten. Ik kijk steeds, 7,6,4 2 ja 10 minuten volgehouden om niet te drinken. Mooi, dat kan ik nog wel een keer. Weer tien minuten. Okee. Nu wordt het makkelijker, want ik heb al 20 minuten volgehouden om (dat beruchte eerste glas) niet te nemen. Ik denk dan wat ik 20 minuten kan, kan ik best nog eens 10 minuten. Gaat de wekker weer aan. In totaal zijn we nu een half uur verder. Dan ga ik even rustig denken: zal ik nu nóg een keer de wekker zetten of het eerste glas nemen (wetende één glas = hele fles)..... dat is eigenlijk dan wel zonde van die 30 minuten dat ik óók niet gedronken heb. Zo komen we bij de 40. Tja, en dan is het eigenlijk de keuze tussen: zetten we even door naar een úúr uitstellen van het eerste glas, of gaan we aan de alcohol? Nou, dan weet ik het inmiddels wel. Ik vind mezelf de moeite waard (zie mijn eerdere posting over "het gat in jezelf" waar Anton het niet mee eens is, maar dat maakt niet uit, genoeg de moeite waard om niet te gaan drinken (à la Fleur: je hebt een keuze).

Sommige dagen gaat het als van zelf, soms is het tandhakken (à la Tante Til). Deze week is het tandhakken (ik heb allerlei emotionele verwarrende nare dingen deze week, die het "gat" extra doen branden). Vandaar de wekkermethode. Misschien heeft iemand er wat aan.

Ik weet niet waarom en het interesseert me ook niet, maar bij mij werkt het fantastisch.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jelui, nog even met mij. Ik begon wel zo vrolijk (mij tactiek om narigheid te onderdrukken is met een potlood in je mond te gaan tiepelen, dan staat je mond op "lach" en dan wordt het ook wel eens leuk) maar het is vandaag he-le-maal niks met mij.

Getver. Ik was bij de schoonheidsspecialiste, zou toch een prettig uitje moeten zijn maar na een kwartier zaten de tranen al zo hoog dat ik nog keelpijn heb van het slikken.
Toen even gekeken naar wat leuks om aan te trekken. Ik weet niet wat ik heb gedaan maar ik pas nergens meer in en alles staat af-schu-we-lijk. Dat is omdat ik er afschuwelijk uitzie, niet vanwege de kleertjes.

En vanavond uit eten. Ik heb een onwijs pijnlijk lijf. Ik ga jullie niet vervelen met al m'n kwalen maar het wordt alleen maar erger en ik kan niet meer zitten, liggen is ook geen feest, laat staan lopen. Ik doe het wel hoor maar elke stap elke beweging... argh. En verder ben ik opgezwollen gelijk een Michelin vrouwtje. In 2 dagen 9 maanden zwanger zijn is geen pret voor je buik.

Ik ga maar eens een potje bleren. Oo nee, kan niet want dan ben ik niet bijgetrokken voor vanavond. Ik ga de potlood lach truck weer toepassen.

Waarom is het soms zo zwaar allemaal. Met, zonder, veel, weinig bouze, het blijft tobben met mij.

We gaan maar weer voor het kleine, de zon schijnt hier, het is lekker koud. M'n huis is warm, m'n bed geduldig, stapel boeken. Lieve ouders, familie en vrienden. M'n vriendin meisje Poes die altijd weer blij is als ik thuis kom. Ook zo erg, vannacht trippelde ze met haar voetjes over m'n buik en ik heb haar een zwaai gegeven. In m'n slaap hoor maar het deed zo'n pijn. Heb ik erg veel spijt van. Volgens mij hebben katten toch niet zo'n sterk geheugen?? alsjeblieft niet.

Genoeg maar weer, lucht toch even op.
Emma

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ach lieve ems,

Hier komt het Houtense lijstje:
1. die schoonheidsspecialisten zijn halve psychologen, huilen is soms erg relaxend
2. poezen hebben een geheugen tot etenstijd of rammelen van brokjes
3. je hebt te hard gesjouwd met al je imelda marcos schoenendozen
4. je lijf kan dat niet
5. neem een pijnstiller ja je weet wel
6. boekje, tisjoe
7. dan effe naar buiten, het is waanzinnig uitverkoop simpele broek en spetterend topje of sjiek zwart kleedt af ook
8. lekker make-up vanavond
9. het is vrijdag dus je mag een ww
10. zeg het gewoon tegen die mee-eters dat je een uitbarsting hebt gehad, een goeie mee-eter snapt dat
11. hier ook, geen excuses, gewoon out with it !!!
12. niks potlood effe janken is beter
13. ik jank altijd bij de fysio, doet zo'n pijn dat mijn hart soms breekt
14. soms verdraag ik géén aanraking en dat stoot iemand tegen je aan in een winkel; FOUT !!!!!
15. WEES LIEF VOOR JEZELF
16. wees lief voor jezelf
17. wees lief voor jezelf

knuffel

Link naar opmerking
Deel via andere websites

O Emma, wat herken ik veel van wat je net hebt opgenoemd

Alleen mijn probleem is dat ik me altijd zo voel!!!! Zelfmedelijden:(
Ik krijg vaak te horen dat ik er leuk uitzie maar zolang je het zelf niet ziet of voelt dan helpt dit niet. Zo en zo voel ik me één keer in de maand (een hele week lang!) k.t!!!!
Zo nu ook dus, maar ga gerwoon door en doe alsof er niks aan de hand is.
Er wacht me nu nog een berg wasgoed op me om opgevouwen te worden dus hup Erica nu doen!

Nou Emma ik wens je veel plezier vanavond en echt.. het kan nooit zo erg zijn dan dat je je voelt.

Ik ga de was opvouwen (Bleh!!!!!!)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Houten en Erica,

Houten dank je voor de lijst, er zit toch weer van alles in waar ik toch iets mee kan. Poezebeest krijgt zalm vanavond en dan is ze alles vergeten toch?
De mee eters zijn op z'n plaats, weg ermee, vrienden zijn het. Lekker even lachen en over van alles praten.

En Erica, het is niet altijd zelfmedelij vind ik. Soms is het gewoon rot. Geld ook voor jou hoor, niet dat ik zeg dat jij het zo rot hebt maar je kan alles wel vergelijken met "de ander". En als ik in zo'n bui ben en niet bij mezelf blijf in m'n rottigheid ga ik denken aan de vrouwen van mijn leeftijd in Pakistan die een heel gezin van man, kids en vaak al kleinkinderen in leven willen houden daar in de kou. En dat is vre-se-lijk! En daar kan ik dus van hieruit niet veel doen. Dus hou ik het maar even bij mezelf en krik me weer op met berichtjes van het forum.

Ik ga lekker douchen, neem een boterhammetje kaas en ga een uurtje slapen. Ach ach, Imelda Marcos wat heb je het toch zwaar mens! En niemand die je wil helpen die 900 paar schoenen te ordenen!
Dit is sarcasme naar mezelf.

tot lezens, Emma

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve, lieve Emma,
Fijn dat je je hart hier uitstort, we herkennen denk ik allemaal wel iets in je verhaal en jij bent het lekker kwijt.
Ik bv herken dat van je poesje, ikzelf heb er twee en heeeeeeel af en toe moet Romy, die veel aandacht nodig heeft, het ontgelden en krijgt ze een uitbrander van me waar ik dan achteraf ook zoveel spijt van heb.
Maar als ik dan daarna met 'r ga spelen en m'n nederige excuses aanbiedt, is alles weer vergeten en zijn we weer de dikste vriendinnen.
En jij deed het nog per ongeluk ook, poezen weten dat wel hoor.
Dus maak jezelf niet teveel verwijten.
En over vanavond, sterkte met je lijf en hou 'm droog ok?
Probeer er van te genieten en maak plezier, denk aan iets lolligs dat helpt.
Liefs van Moon.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Katrien, ook van mij hartelijk welkom.
Leuk, die telegramstijl, weer 's wat anders.
Oh en Bino (was het geloof ik) dat liedje van "krijg toch allemaal etc" was mijn lijflied.
Als er weer 's karaoke was in de kroeg hoefde ik het niet eens meer aan te vragen. Tja. Ik werd nog net niet Moon de Rat genoemd.
Ben nu op zoek naar een nieuw lijflied, en dan het liefst eentje die niet op de karaokebanden staat ;) want deze past niet meer bij mij oftewel, ik ben 'm zat.
Later.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ow wat een lieverdje, die poes van jou Emma, en wat kun je er inderdaad een steun aan hebben he, het is alsof ze je begrijpt soms nietwaar meis.
Mijn Lotje ligt ook soms in bed, boven m'n hoofd en dan hoor ik haar zo zachtjes spinnen en doezel ik zo weg meestal.
Wat is je doel wat drank betreft eigenlijk? Ik kon het bij de newbies niet vinden en als je er niet over wilt vertellen ook goed maar ben wel benieuwd want als ww zo goed werkt, kun je het dan niet bij 1 zo'n klein flesje houden per dag?
En wil je over je ziekte iets meer vertellen? misschien zijn er mensen hier die je kunnen helpen.
Misschien ben ik te vrij en nogmaals, als je het er niet over wilt hebben even dikke vriendinnen hoor maar je bent zo verdrietig en ik ben heel gevoelig voor verdrietige mensen.
Vanmorgen begon je nog wel met: het wordt vandaag een leuke dag of iets in die strekking, kun je dat gevoel niet terughalen?
Wat is er eigenlijk gebeurd dat je je nu zo voelt? Kan me niet voorstellen dat die schoonheidsspecialiste dat allemaal op d'r geweten heeft (hihi ze moest eens weten).
Of ligt het gewoon aan het feit dat het volle maan is EN vrijdag de dertiende.
Ik moet vanavond ook weg, naar het theater gaan we en daarnaast is een kroeg.
Houd m'n hart vast.
Om m'n doelstelling te handhaven mag ik er gelukkig een paar maar toch.
Ik hoop Emma, dat het vanavond erg gezellig wordt (vaak is dat zo he, als je het niet verwacht).
Liefs van Moon.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heel raar, ik heb de hele tijd al het liedje : midden in een winternacht, ging de hemel open.....etc etc..... in m'n hoofd.
Ben niet eens gelovig ofzo.
Dat zou toch niks te betekenen hebben voor wat er nog gaat komen vandaag.........
Nou ja, wil jullie en mezelf niet nodeloos ongerust maken maar omdat we hier nu eenmaal alles tegen elkaar kunnen zeggen wilde ik het toch even kwijt.
Moon.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ha Moon,
grappig van dat liedje, ik weet niet hoe paranormaal jij begaafd bent maar op die nacht ben ik geboren. Ik ben ook niet zo reli meer maar ik vind het nog altijd wel bijzonder. Volgens mijn moeder stond die ochtend het Leger de Heils aan hun deur te zingen omdat het zo leuk was dat er toen en daar een kindje is geboren. En ik heb nog altijd een onwijze aantrekking tot het Leger des Heils.

Nou ja, het was een beetje een te emotioneel bericht en ik wil niet al te veel vertellen over m'n pijn en ziek zijn, maar het is niet terminaal het heeft iets te maken met Reuma en andere problemen in het immuun systeem (nee ook geen HIV). Nou ja laat maar. Maar de pijn in m'n botten en gewrichten...

Straks krijg ik weer een overstuur Houtje dus ik hou maar op.

Maar dank voor je lieve reactie.

Ik ga me aantutten want wat je zegt, vaak is het dan dubbel gezellig en ik verheug me er eigenlijk wel heel erg op.

Groet en liefs Emma

Ps, ik zag net pas dat het volle maan is, en ja, dan is m'n hele hormoonhuishouding op tilt. Belachelijk toch. En ben ik ozo emo. M'n dinner mates kunnen hun hart ophalen. Maar die zijn ook niet hormoon en emo vrij. Gelukkig of...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi allemaal overstuurden en anderen,

wat een emo-forum vandaag......

heb uitbundig zitten janken boven mijn toetsenbord. Boe-hoe-hoe.....verhalen over poezebeesten daar kan ik niet tegen. En nou Bino, krijg ik weer roest in mijn oude raggende vrouwen toetsenbord. En ik kan ook niet tegen zieke mensen die pijn hebben en tegen verdriet en tegen volle maan en tegen vrijdag de 13e en de rest.

Ik ga tandhakken en de keukenwekker zetten en zoooooooooooveel spa rood drinken dat als iemand per ongeluk een krat witte wijn naar binnen schuift ik vriendelijk blurpend moet bedanken. Maar anders......

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Emma,

Ik hoop dat je een hele gezellige avond hebt met je vrienden
Waarom trakteer je jezelf niet eens op zo'n lief meelevend berichtje van 'Overstuurhoutje'
Word jij lekker warm van binnen en gaan wij hier met z'n allen Houten weer kalmeren en geruststellen.
Blijven we tenminste lekker aan de gang en komen we niet op verkeerde ideeën zo op deze vrijdagavond met het weekend voor de deur.:angry:

Emma,
Genieten hé?
Liefs,
Mathilde

Link naar opmerking
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...