Spring naar bijdragen

Zaterdag 28


Floortje

Aanbevolen berichten

Ja Jannetje die trek ken ik maar al te goed. Had ik DAT maar niet!
Ik weet heel goed te herinneren dat ik in 2001 bij de AA was en 9 maanden helemaal niet dronk, dat die TREK weg was....heeft best lang geduurd, maar heel geleidelijk is het toen echt verdwenen.
Ik dacht nauwelijks of niet meer aan wijn. De gewoonte was geheel doorbroken.
Toch ben ik zomaar op een dag een glas port gaan nemen bij een vriendin. Ik was weg bij de AA en langzamerhand werd het drinken weer een gewoonte. Heel jammer.
Ik bekijk hier nu of ik nog te redden ben: of ik inderdaad alleen in het weekend kan drinken en in een week nooit meer dan die tien glazen die verantwoord zijn.
Ik heb erg veel aan de hulp van mijn begeleider, het is echt jaren geleden dat ik hele dagen achterelkaar drankvrij was en dan ben ik sinds enkele weken nu.
Afgelopen donderdag was het hek weer even van de dam: ik begon met een glas wijn op donderdagmiddag en s avonds hadden mijn man en ik wat te vieren: hup, gelijk 2 flessen leeg. Een enorme kater en migraine de volgende dag, ook nieuw, want ik was de katers al voorbij!

Bij trek rond een uur of half 5 meestal, zet ik uit alle macht de gedachte aan wijn uit mijn hoofd, soms ga ik een beetje snoepen, wat wel jammer is want ik wil een paar kilo's afvallen. Soms duik ik snel onder een hete douche, dat helpt en dan moet ik alweer eten maken en is de trek over.

Ik voel het nog steeds als worstelen, maar ik ga door en hoop dat ik zover kom dat ik vrede heb met doordeweeks geen drank en in het weekend 2 glazen s avonds.

En wat betreft dit forum: Ik vind het ook moeilijk om er tussen te komen of zo, veel inside jokes en het gevoel dat er een hecht clubje is die er niet echt op zit te wachten dat er wordt gereageerd. Ik zeg niet dat het zo IS, maar hoe het voor MIJ voelt.
Hierbij niemand voor het hoofd stotend, hoop ik.
Groetje van Floortje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...