Spring naar bijdragen

Medicatie ter ondersteuning van de therapie


Houtje

Aanbevolen berichten

Wat is Seroquel® ?
Seroquel® is één van de nieuwe (atypische) antipsychotica.
Het bevat het werkzame bestanddeel quetiapine.

Waar wordt Seroquel® voor gebruikt?
Seroquel® wordt gebruikt bij de behandeling van schizofrenie en bij de manische periode bij van een bipolaire stoornis.

Hoe werkt Seroquel®?
Seroquel® zorgt voor een beter evenwicht van dopamine en serotonine (chemische boodschappers in de hersenen), waardoor de klachten behorende bij de ziekte verminderen. In vergelijking met de oudere (klassieke) antipsychotica geeft Seroquel minder kans op vervelende en vaak invaliderende bijwerkingen.

Hoe wordt Seroquel® toegediend?
Seroquel® is te verkrijgen in tabletvorm en de dagelijkse dosis wordt aangepast aan de behoefte van iedere patiënt. De arts/specialist bepaalt de duur van de therapie en men mag niet met Seroquel stoppen zonder eerst diens advies te hebben ingewonnen, zelfs als de symptomen al verdwenen lijken te zijn of voldoende onder controle zijn.

zo voldoende?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 50
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

ja Pietje Puk,
Ik zie ook dat het stil is hier.
Ik kon vandaag mijn PC niet opstarten en ik was lichtelijk in paniek.
Allerlei doemscenario's vochten om voorrang in Mathilde's hoofd.
Enfin, hij doet het weer en ik zet hem voorlopig niet meer uit. Of ga ik dan failliet door een huizenhoge energierekening?
Erica, Houtje's lezing over Seroquel in 100 % correct.
Ik ken mensen die het slikken vanwege psychiatrische aandoeningen.
Dit even voor nu want ik moet nog eten.
Houtje, ik ben vandaag langs Houten gereden maar ik heb je niet gezien. Ook je fiets niet.
Ik heb toch maar stiekum naar je zwaaid en aan je gedacht.
Later meer.
groetje
Mathilde

Link naar opmerking
Deel via andere websites

het beste slaapmiddel, het beste anti alcohol middel is een zakje "tante til" tussen je lakens. En geur zakje lavendel of lelietjes der dalen. En als je dat ruikt weet je dat een ieder op het forum aan je denkt en je het beste wenst. Gewoon naar bed gaan. Werkt heel vaak.

Alhoewel... ik ben een gestresst kipje (argh de vogelgriep??). Maar had wel een leuke dag en morgen weer.

truste Emma

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Toch even een reactie op medicatie. Volgens mij kan je niet verslaafd raken aan antidepressiva, wel aan oxa en diazepam en andere kalmerende medicatie. Antidepressiva zijn bloedspiegelmedicijnen, die werken ook niet meteen maar zorgen ervoor dat je uiteindelijk een goeie serotoninespiegel krijgt en houdt. Ik heb een paar keer geprobeerd af te bouwen maar dan word ik zo labiel als een draaideur... Zoloft geeft me net die stabiliteit die ik nodig heb om te kunnen functioneren.

Ziba.. als je het nu al zo lang op eigen kracht kan, probeer het dan toch zo.. of eventueel met campral, of narcosan, is ook zo'n trekwerend middel. Als je zeker weet dat je de fout in gaat dan is refusal denk ik heel goed omdat je dan de fout niet meer in kan gaan.

Ik raad je toch aan naar je huisarts te gaan. Hij/zij heeft geheimhoudingsplicht.. en echt, alcoholisme komt overal voor en is een ziekte. Het kan voor jezelf goed zijn om op die manier ook te erkennen dat je die ziekte hebt en dat je niet in je eentje hoeft te knokken... maar dat anderen je daarbij kunnen helpen en ondersteunen.

Door wat ik hier gelezen heb over refusal weet ik nu dat het niks voor mij is. Dan liever zoals ik het nu doe. Zo min mogelijk vallen en als ik val weer opstaan en doorgaan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi allemaal,
Allereerst Ziba: als je echt zo'n enorme trek hebt, ga dan gewoon naar je huisarts en leg het probleem voor. Een huisarts zal je voornemen om te stoppen met drinken alleen maar positief steunen en je daarbij willen helpen (heb ik zelf ook ondervonden). Ik kreeg Campral; ik heb het zes weken lang geslikt en daarna afgebouwd. Bij mij werkte het wel, denk ik, maar ik lees daar heel verschillend over. Het hielp mij in ieder geval de eerste weken door; maar ik zie het als een extra steuntje bij het zelf-willen-stoppen. Een steun bij je eigen motivatie.
Emma, wat leuk, dat je het werken zo positief hebt ervaren.
En alle anderen: we gaan ervoor.
Groetjes, Fleur

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Hi,

Ik ben Dick, nog niet eerder op dit forum geweest. (Denk later wat meer over mezelf te vertellen). Wil nu graag weten wie van jullie Revia ®/Naltrexon gebruikt tegen de craving. ik wil graag weten of dit medicijn dat ik gekregen heb van een psychiater in Ermelo (Heesteroord) beter of slechter werkt dan Campral, waar ik bij jullie zo veel over lees:angry:
Groetjz Dick

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Dick

Je bebt van harte welkom op dit forum en ik heb je een prive berichtje gestuurt maar je bent al aan het
schrijven, je hebt aan gevinkt dat je personalia bekent mogen worden dus ik zou zeggen verander dat even.
Verder je vraag heb ik geen andwoord op maar er zullen wel goede reacties komen voor je, dus tot morgen zou ik zo zeggen en goed dat je dit forum gevonden hebt.
Helder

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jongens we hebben een nieuw Comité van Intrede: Ons Aller Helder !!!!!!!!! Een schonen taak ook voor Fleur fijn die moet altijd maar inspringen.
Dick, ik had je gisteren of zo al gezien en gevraagd of je mee wilde doen, maar dus ook van mijn kant MEER DAN VAN HARTE WELKOM.
Tja, die medicijnen, het gaat EERSTENS EN VOORNAMELIJKS om de wil de wil de wil om niet meer te WILLEN drinken. Fleur WIL niet meer drinken, ik ben jaloers. Want ik mis mijn wijntje elke dag. De Campral helpt mij niet zo maar anderen weer wel. Zie hiervoor. Mijn tip is: doe de Tactus, dat is de beste therapie. Suprise: de tip is GRATIS VOOR NOP.
Succes en mogen we nog meer van je lezen? We zijn dol op mannen hier, hè Heldertje?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi Houtje,

Heb me al aangemeld bij Tactus, ben ook al 2 x opgnomen geweest in een alcohol kliniek (zwolle en Ermelo). Maar heeft tot nu toe niet geholpen. Hoop dat Tactus mer doet.
Bericht van gisteren niet beantwoord, want ben ADSL aan t installeren en dat gaat niet flekkeloos.

Groetjz Dick

EIGENLIJK INTERESSEERD T ME GEEN ENE MOER OF IEMAND WEET DAT IK ALCOHOLIST BEN. AL MIJN VRIENDEN EN KENNISSEN WETEN T TOCH AL!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

baai baai en suc6 morgen hè gewoon doen joh dat stoppen het is me reuze meegevallen (grmpfff, lieg..... jok....braak.... teiltje) nee zonder dollen. Ik wilde het graag voor mijn gezondheid en de kids en ik ben op de 1e dag van de Cactus-training cold turkie gestopt, bijna 100 dagen lang. Ik wil heel graag heel af een toe een pietsie kunnen glibberen, maar nogmaals de liter van vroeger is nu 2 glaasjes per week maximaal dus......

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Dick,

Van mij ook een warm welkom hier hoor!! Hoop dat je steun hebt aan het forum en dat we nog veel van je mogen lezen. Wens je alvast heel veel succes in de strijd tegen alcohol. Wat de medicijnen betreft daar heb ik geen ervaring mee.
Wat je profiel betrefd, nieuwsgierig als ik wel ben heb ik ook even gekeken. En nu woon je niet eens zo heel ver bij mij vandaan. Nu heb je van mij geen kwaad te vrezen hoor, ik zwaai alleen maar en ben zelf natuurlijk ook een dikke alco. Maar om te voorkomen dat je aan het zwaaien blijft kun je het mischien toch beter even veranderen. Er lezen hier zoveel mensen mee en het zou vervelend zijn als dat tegen je gebruikt kan worden. En het lijkt me voor jezelf ook prettiger als je anoniem kunt schrijven. Maar goed, waar bemoei ik me eigenlijk mee. Natuurijk moet je dat zelf bepalen. Wel leuk trouwens een man er bij!!! Die arme Helder heeft het af en toe maar druk hoor met al die vrouwen hier dus die kan vast een beetje versterking gebruiken.

Groetjes Hermiena

Link naar opmerking
Deel via andere websites

TextHallo allemaal,

Ikmoet zeggen dat ik na een fles whisky (weliswaar verspreid over zo'n 6 uur) meestal de volgende dag geen last heb. Als ik dezelfde hoeveelheid aan bier drink ben ik beroerd maar van whiky niet.
Maar daar gaat deze discussie niet over. Ben benieuwd naar het verschil tussen Campral en de Revia/naltrexon die ik slik en die volgens mij niet echt werkt.
Groetjz Dick
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Dick,
Ongelooflijk, na een fles whisky nog zo helder; ik had, denk ik al op de eerste hulp gelegen. Maar ik ga het niet uitproberen. Ik heb Campral geslikt; volgens mij werkte het goed, maar alleen omdat ik ook extra steun wilde bij het stoppen; het is een extra hulp bij je eigen motivatie. Met de andere medicijnen heb ik geen ervaring.
Groetjes, Fleur

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Dick,
Misschien wel een beetje laat maar ook van mij hartelijk welkom. Ik kan je alleen wat vertellen over campral, want dat slik nu een tijdje. Bij mij is het wel aangeslagen, maar pas na een paar weken. De rest van de medicijnen die jij noemde kende ik net eens.
Verder is er nog refusal, maar dat zal je wel weten. Je wordt daar doodziek van als je er bijdrinkt.
Tenslotte wil ik je succes wensen bij je gevecht tegen drank, want je weet wel wat het met je doet. Het maakt alles kapot.

Groet,
Moon.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Dick welkom,

Even over jou vrag over die naltrexon, heb ik ook geslikt en dit was tegen de trek naar drugs, als ik drugs zoals heroíne zou gebruiken wordt je hartstikke ziek. Je hebt ook een plaatje voor om je nek of arm nodig voor het geval dat je een ongeluk krijgt dan mogen ze je nl geen morfine toedienen kan nl dodelijk zijn.
Tegen de trek hielp het voor mij in ieder geval wel maar ben er na 6 maand mee gestopt omdat ik als de dood was dat ik per ongeluk wel morfine of iets dergelijks zou krijgen.

groetjes

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi Erica,

Ter geruststelling ik doe geen drugs, één verslaving is genoeg, heb wel een waarschuwing in mn portemonnee:)
Naltrexon (of merknaam Revia) is mij voorgeschreven door een psychiater in een afkickkliniek in ermelo. Ik heb de indruk als een soort van experiment tegen trek in alcohol. Mijn huisarts blijft het gewoon voorschrijven zonder dat hij mij vraagt of t werkt.
Ik denk zelf dat ik beter iets anders kan proberen; vandaar de vraag oer Campral.
Aan Antabuse of Refusal begin ik zeker niet.

Groetjz Dick

Link naar opmerking
Deel via andere websites


×
×
  • Nieuwe aanmaken...