kippaniki Geplaatst 7 april 2006 Rapport Share Geplaatst 7 april 2006 Tjauw min Ingredienten: 500 gr. hele Chinese mie, 400 gr. geroosterd varkensvlees, 1 teentje knoflook, 1 bosje kaisoi, 200 gr. Fachong, 1 ui, zout, 1 ¼ theel. ve-tsin, ½ theel. suiker, 2 eetl. sojasaus, olie. Bereiding: De mie koken in water, tijdens het koken regelmatig draaien. Als de mie gaar is in een vergiet doen en afspoelen met water, totdat de mie is afgekoeld. Daarna goed laten uitlekken. Een deel van het varkensvlees in kleine blokjes snijden en apart leggen. De ui heel klein snijden. De kaisoi wassen en in stukken van 10 cm. snijden. Olie verhitten en hierin de ui fruiten. De mie toevoegen en daarna het zout en goed bakken. Ve-tsin, suiker, sojasaus en de in blokjes gesneden varkensvlees. Goed draaien en van het vuur af de kaisoi erdoor doen. De rest van het varkensvlees in plakjes snijden en de fachong in schuine plakjes snijden. Serveer de tjauw min met het vlees en komkommer op azijn.Smakelijk eten!Barbecue style kipvleugels Ingredienten: ½ pond kipvleugels, 8 eetlepels ketchup, ½ ui, 1 theelepel honing, 1 theelepel azijn, 2 teentjes knoflook, 8 eetlepels sojasaus, zout naar smaak. Bereiding: Was de kip eerst en laat goed uitlekken. U moet de ui en de knoflook in een vijzel fijnstampen. Maak een saus van de ui, knoflook, ketchup, honing, azijn, sojasaus. Eventueel naar smaak zout toevoegen. Marineer de kipvleugels in de saus. Bak in de oven op 200 ºC totdat ze bruin zijn Op naar een alcohol bbq zomer!!Gerookte kip salade Ingredienten: 200 gr. gerookte kip, ½ krop ijsbergsla, 1 blikje mais, 1 rode paprika, 3 eetlepels olie, 1 eetlepel azijn, zwarte pepr, zout, suiker. Bereiding: Snijd de kipfilet in reepjes. Was de sla en snijd in reepjes. Laat de mais uitlekken. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Schep kipfilet, sla, mais en paprika door elkaar. Klop een saus van de olie, azijn, zwarte peper, zout en suiker en schenk dit over de salade.En wat fris te drinken natuurlijkDawet Ingredienten: 1 geraspte kokosnoot + 1/2 liter water, 4 eetl. cola-essence, 2 kg. suiker, 1 liter water, 3 stengels citroengras (sereh), 3 eetl. maizena. Bereiding: Kook de maizena met 3 dl. water totdat het dik wordt. Als het als goed dik is, de warme pap door een zeef druppelen in een bak met koud water.Kook een stroop van de suiker, water en sereh. Als de stroop is afgekoeld, voeg dan de cola-essence erbij en roeren.Vermeng de geraspte kokos met een beetje water en pers de kokosmelk eruit. Doe dit 2 tot 3 keer. De kokosmelk mag niet te dik zijn.Doe een laagje stroop in een glas en vul dit aan met de kokosmelk. Voeg de maizena druppels erbij.nog een visje voor satjaHer heri Ingredienten: 500 gr. bakkeljauw, 1 groene bakbanaan, 1 rijpe bakbanaan, 2 verse cassaves, 2 zoete pataten, 2 grote tomaten, 1 flinke ui, 2 takjes selderij, 1 verse groene peper, 10 eetl. olie, 3 teentjes knoflook. Bereiding: De bakkeljauw wassen en in water laten koken. Als de bakkeljauw in tweeën breekt, is het klaar. Laten uitlekken en vel en graten verwijderen. Even onder de kraan wassen (niet te lang, anders spoelt u al het zout eruit) en goed uitknijpen.In de hete olie de klein gesneden ui, peper en knoflook fruiten daarna de bakkeljauw toevoegen en daarna de in stukjes gesneden tomaat. Afgedekt laten stoven voor ongeveer een half uur.Bananen, zoete patate en de cassave schillen en kleiner snijden. Water aan de kook brengen en hierin de bananen, zoete patate en de cassave laten koken. Na ongeveer 25 minuten is alles klaar. De groene banaan in het kookwater laten staan tot voor gebruik, daar deze anders taai wordt.Serveren met de bakkeljauw en eventueel een gekookt ei. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
kippaniki Geplaatst 8 april 2006 Auteur Rapport Share Geplaatst 8 april 2006 Speciaal voor Satja;Bakkeljauw moksi alesi Ingredienten: 350 gr. bakkeljauw, 1 ui, 2 tomaten, 1 verse peper, 6 theel. olie, eventueel 1 á 2 bouillon blokjes, 500 g. rijst. Bereiding: De bakkeljauw ontzouten en in stukken verdelen.In de hete olie de stukjes ui en tomaat fruiten en de bakkeljauw toevoegen. Flink omscheppen, 3/4 liter water toevoegen en even laten opkoken. Eventueel op smaak afmaken met 1 á 2 bouillonblokjes.De gewassen rijst toevoegen, omscheppen en de moksi alesi laten koken. Zodra de rijst kookt, de hele verse peper toevoegen en het vlammetje lager draaien.De moksi alesi in 35 min. gaar koken. Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
kippaniki Geplaatst 8 april 2006 Auteur Rapport Share Geplaatst 8 april 2006 Sorry, heb bij het vorige gerecht even niet nagedacht, en nu begin ik pas een beetje door te krijgen hoe het werktGroetjesKipPs. er staat een nieuwe zonder alcohol Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
kippaniki Geplaatst 8 april 2006 Auteur Rapport Share Geplaatst 8 april 2006 Katrina, Zo beter?En voor de vertaling ga naar een goede toko en je kunt daar alles vinden in a'dam zuid oost vlak bij de makro zitten een paar goede toko's.Mocht je er niet uitkomen vraag het me maar gerust.Groetjes Kip Link naar opmerking Deel via andere websites More sharing options...
Aanbevolen berichten