Spring naar bijdragen

Levensechte vragen over het gewone leven


Houtje

Aanbevolen berichten

Okee hierbij is het kletshoekje op het Palace Marie-Henriëtta geopend.

Ik verga nog van de pijn door de ingreep gisteren. Pijnstillers maken me erg slaperig dus ik kom er nu pas uit. Chips......... Dochter moet over 15 minuten in hokkie houding staan. Paniek Doei !!!!!!!!!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

oeioeioei, Houtje moet weer rennen!! Ik hoop dat je je snel wat beter voelt joh.. Is het je gelukt om dochter in de hokkiestand te krijgen. Ben trouwens blij dat ik niet hokkie, want met mijn rug is de hokkiestand niet echt de ideale stand!!

sterkte vandaag en zorg je goed voor jezelf?? weet je nog? baysteps? zevenmijlslaarsen??

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vraag over huidproblemen van Verientje:

Iemand nog tips voor jeugdpuistjes trouwens?
Is wel héél erg off-topic hè, sorry!


- Scheerschuim, klinkt raar maar ik heb laatst ergens gelezen dat dit de huid ook erg zuivert
Groetjes Kip

- Heel veel, en dan bedoel ik héél veel water, met of zonder bubbels, drinken.
Helpt ook tegen eten van ongezonde dingen, zeg ik chocola etend, dus tegen overgewicht.
Hoort dit niet bij Erica thuis?
Katriena

Verientje, het is off- topic maar ik heb geen zin om in het medische hoekje tussen de de refusal en campral te gaan staan dus ik laat het hier staan anders grijpt de moderator wel ik (het is meer "uit het leven gegrepen" eigenlijk dus ik kopieer het daar maar naar toe en laat het bij de vraag staan.

Antwoord van uw huis-acnéspecialiste

Van mild naar krachtig hier mijn methode beschreven:

Ik heb al mijn hele leven acné. De erfelijke vorm dus helaas.

Beste oplossing: zachte reinigers (zonder zeep, zeep droogt de huid uit, de huid wordt dan vochtarm en gaat ter compensatie extra talg produren....dus ook goede vochtinbrengende crème / of gel gebruiken is wat frisser. Verder 1-2 x per week een zachte peeling bv. van de Hema en een verzorgende crème voor een onrustige huid (Kruidvat net zo goed getest als Clinique hoor)..

Die behandelende crème eerst, zitten zuiverende bestanddelen in, en dan 5 minuten later een laagje vochtvasthoudende crème, niet te vet (bv. crème of crème-gel van Kruidvat of Hema).

Eén keer per 6-8 weken naar de schoonheidsspecialiste voor een peeling, ook voor de littekentjes.
Heeft mij reuze goed geholpen (ik heb nu echt een best mooie huid).

Als je het verder consequent goed wil doen één keer per week een zuiverend masker dat opdroogt bv. Hema (klei, droogt op, heerlijk fris), of dr. v.d. Hoog, met fruitzuren (een zakje dat je moet oplossen).
Van Mild naar Krachtig hierbij mijn 30-jarige methode beschreven.
Helpt dat allemaal niet, dan beginnen met bezoeenperoxide crème (vit A-crème, 5% bij de apotheek vrij verkrijgbaar, huid gaat dan sneller vernieuwen, bedoeling is verstopping door die snelle vernieuwing te voorkomen). Risico: rode, geïrriteerde huid. Als je er tegen kan die crème kun ook de 10% gebruiken op bv. felle opkomende pukkeltjes. Dit bestaat ook als lotion.

Géén Clearasil e.d. dat is véél te scherp en maakt méér kapot dan goed.

Omdat ik er erg veel last van heb (al mijn hele leven) slik ik al jaren een speciale pil de Diane-35 die gaat acné tegen en daarnaast heel af en toe een kuur Roaccutane (= fors middel) met bijwerkingen.
Maar als ik netjes doe wat hierboven staat gaat het echt redelijk tot goed.

In de zomer meestal nog iets beter door zon en frisse lucht.

Mijn dermatoloog zei altijd: chocolade, varkensvlees en suikers hebben een slechte naam maar het is een ontsteking van je huid van verstopte talgklieren, varkensvlees en chocola komen daar écht niet aan. Al kun je je natuurlijk wel gezonder voelen mét deze dingen achterwege laten.

Verder nog: niet aanzitten, door een specialist laten doen, en evtentuele littekens meteen goed verzorgen met bv . P-C-LE crème of littencrème van Biodermal.

Het is een kwestie van de lange adem, gezond eten helpt ook voor gezond gevoel, NIET ROKEN dat remt de doorbloeding.

Nou, ik hoor wel of het helpt. Mij wel en ik ben nu 43 en heb het nu vrij goed onder controle. O ja ik gebruik altijd wel make-up (een dunne foundation, een speciale niet comedoon-vormend ik weet niet precis hoe dat heet daar geldt wel duur is beter helaas maar je doet er eindeloos mee) ook ter bescherming en voor een egale teint dat is ook bescherming want warm-koud-nat-erg droog is ook erg irriterend (in de winter dus met airco en zo droogt je huid erg uit dus extra vochtvasthouders gebruiken).

Dan het grote voordeel: weinig rimpels !!!!!!!!! op lateren leeftijd het treft meestal mensen met een wat dikkere, leerachtige huid, hoeft niet maar kan wel.

Ik ben benieuwd of je hier wat aan hebt. Zoon van mij is zwaar aan het puberen en vervloekt mij soms met al mijn middeltjes maar mooi wel nog steeds een gave huis (hier en daar een pukkeltje, maar geen woestenij zoals vroeger bij mij).

Liefs ik ga gelijk alles doen wat ik heb geschreven hahahahaha.

Ach, een beetje off-topic moet kunnen we zijn er toch om elkaar te helpen niet waar.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...