Spring naar bijdragen

Doel en gebruik van dit forum


Gast Admin

Aanbevolen berichten

Beste forumdeelnemers,

Het lijkt erop dat er de laatste tijd enige onduidelijkheid is ontstaan over het doel en het gebruik van het forum. Dit vinden we vervelend, daarom willen we graag wat duidelijkheid scheppen door middel van dit bericht.

Het forum is er voor en door de deelnemers. Dat houdt in dat Alcoholdebaas.nl (de moderatoren) niet zelf deelneemt aan de discussies. Wat wij doen is de kaders en de mogelijkheid scheppen zodat de deelnemers samen op een positieve en ondersteunende manier alcohol de baas kunnen worden. Want dat is het hoofddoel van dit forum, ervaringen delen en elkaar ondersteunen bij het aanpakken van je alcoholprobleem. Het forum biedt dus de mogelijkheid om dit zelf te doen door middel van lotgenotencontact. De moderatoren bieden op het forum geen begeleiding bij de aanpak van alcoholproblemen. Als iemand meer wil dan lotgenotencontact alleen, dan is de internetbehandeling wellicht een goede suggestie.

Hoe de kaders eruit zien, dat is te lezen bij de spelregels. De belangrijkste is: wees positief en ondersteunend, val elkaar niet persoonlijk aan. Met andere woorden, ga op een respectvolle manier met elkaar om. Dit betekent niet dat iedereen het altijd met elkaar eens hoeft te zijn, maar dat een andere kijk op een bepaalde zaak wel op een respectvolle wijze wordt gecommuniceerd. Zo blijft het forum een veilige plek om je verhaal kwijt te kunnen.

Bij een respectvolle manier van omgaan met elkaar hoort ook dat niet ongevraagd privéberichten van een ander op het forum worden geplaatst.

Binnen de internetbehandeling wordt er getutoyeerd en op het forum is dit tot op heden ook altijd zo gehanteerd. Om praktische redenen is het niet doenlijk met ieder individu hier afspraken over te maken. Wij vragen jullie begrip hiervoor. Wij hanteren een manier van respectvol communiceren waarbij we tutoyeren. Dit heeft nooit bezwaren opgeleverd. Respect zit naar onze mening niet alleen in woorden als u of hoogachtend, maar zeker ook in de inhoud. Geforceerde beleefdheidsvormen kunnen juist tot een ongewenste afstand leiden en hebben daarom niet onze voorkeur.

Een andere spelregel is: gebruik geen schuttingtaal. Vele mensen gebruiken in hun spreektaal grove taal om hun boodschap kracht bij te zetten. De communicatie op het forum is informeel. Het is echter wel zo dat een bericht op het forum terug te lezen is, inclusief de schuttingtaal die daarin gebezigd is. Dit is een groot verschil met spreektaal en de reden waarom we deze spelregel hanteren. Een forum vol met krachttermen roept een sfeer op die niet past bij een respectvolle en positieve manier van omgang met elkaar. Wij willen met het forum uitnodigend zijn voor iedereen, het gebruik van dergelijke woorden kan eventuele belangstellenden afschrikken. Dat kan nooit jullie bedoeling zijn.

Blijf bij het onderwerp, is ook een spelregel. Natuurlijk is het niet erg als er eens over andere zaken gesproken wordt, zeker niet als dit een open en positieve sfeer bevordert. Het hoofdonderwerp is echter alcohol de baas worden.

We hopen dat we met dit bericht meer duidelijkheid hebben kunnen scheppen. Mochten er desondanks toch nog vragen zijn, dan zijn deze van harte welkom, per privébericht of e-mail. We doen ons best om alle berichten zo snel mogelijk te beantwoorden. Omdat we naast het modereren ook andere werkzaamheden hebben, zoals de internetbehandeling, kan het gebeuren dat er niet direct een reactie komt op je bericht. We modereren echter minstens één keer per dag en beantwoorden dan ook binnengekomen berichten.

Met vriendelijke groet,
De moderator

bewerkt door tactive - admin
Update
Link naar opmerking
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...