Spring naar bijdragen

Vrijdag 14 juli


anjo

Aanbevolen berichten

Ik werd vannacht behoorlijk vroeg of laat wakker. Na al de pbtjes en berichten gelezen te hebben kom ik wat op mijn besluit terug. Ik kan helemaal begrijpen dat niet iedereen begrijpt dat ik me zo unheimlich voelde. Maar als Helder een stukje met me meeloopt, wie kan daar nee tegen zeggen:)
Katrina is gelukkig ook weer terug en Koekie ook.

Maar die kan wel wat hulp gebruiken vandaag! Dus hulptroepen in actie!

Je hebt nodig een doosje alka selzter, een emmer begrip, en heel veel warmte. Ik laat dat in jullie waardige handen achter.


Laat het duidelijk zijn ik voor iedereen altijd beschikbaar ben daar heb je pbtjes voor en buddies laat ik nooit in de steek. Maar ik ging even cold turkey. Ik moet van bijna niets naar iets, dat kost lef en energie
en dan komen alle triggers in werking. Het is dan vreemd als je op een forum komt waar je bijna niemand herkent en je niet goed weet wat je moet doen. Ik hoep dat iedereen dat begrijpt.

CG, Als je wilt neem je vanavond je afscheidsdrankje en dan begin je morgen met je Refusal, het kan in het begin wat bijwerking hebben, vermoeidheid of wat hoofdpijn of een vreemde smaak in je mond.
Die zijn voorbij als je op vakantie gaat. Het is iets waar je zolang naar hebt uitgekeken en je hele gezin zal er van genieten. Je kunt dan heerlijk van je vakantie genieten en als er wat niet zo lekker loopt ligt dat dan niet aan je drinken. Geniet van je vakantie en zie dan weer op nieuw. Maar die vakantie zal dan daar door niet verpest worden. Goed plan?

Iedereen een goede dag en vergeet Koekie niet!

Liefs,
Anjo

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Anjo,

Meid ik ben blij dat je toch de stap hebt genomen om weer terug te komen. Begrijp dat het moeilijk is zonder de oude vertrouwde garde, het was zo stil op het forum. Maar ook dit komt weer goed. We hebben zoveel jonkies, die krijgen nu de kans om uit de schaduw te komen. Blijf het proces vertrouwen.

Katrien, fijn dat jij er ook weer bent, vele druppels maken een emmer vol.

Koekie, ongelofelijk K*T hoe het nu met je gaat. Vanavond zal ik je instoppen in een bed met echte gesteven witte lakens, nachtlampje bij je bed, bij de rondes krijgen je een extra knuffel. Weet dat je een sterke vrouw bent, hier kom je ook weer boven op. Ik heb daar alle vertrouwen in. Houd je hoofd hoog, meid.

Twan met jou ook alles goed? Wat heb je jezelf nu kado gedaan.

Tapas super dat je de port hebt laten staan:musicnote: dat is de ware spirit. 1 ding, ik vind rode port onwijs lekker:)
Verientje, PP, Tosca, Helder, NoUse, Addaggio, Romanski, Eefje, Aura, Beep, Frisje en alle anderen die ik niet genoemd heb, kom op schrijven hier. Dat helpt echt. SAMEN STAAN WE STERKER

Iedereen weer een zonnige [werk]dag, :rose:

CG

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen allemaal,

De zon schijnt :rose:. Dat maakt me elke ochtend lekker vrolijk en huppel ik in m'n t-shirt en kopje koffie even lekker door ons tuintje en kijk naar de bloemetjes :present: en de bijtjes.

Het gaat de afgelopen dagen goed. Dinsdag biertje gedronken na het sporten en het daarbij gelaten. Andere dagen helemaal 0 gedronken (behalve frisjes natuurlijk ;)) ondanks spannende momenten zoals sollicitatiegesprek (ging goed!) en veel alle avonden alleen thuis. Wat ik wel heb gemerkt is dat ik door dit forum meer aan A denk dan misschien nodig is. Doordat mijn pjoeter een melding geeft als er een bericht geplaatst wordt, werd ik elke keer een A herinnerd terwijl ik juist met andere dingen bezig was en er niet aan dacht. Ik moet even kijken wat ik daarmee ga doen. Het voelt een beetje als een gokverslaafde die tegen een billboard van Holland Casino aankijkt, zoiets.

@ Koekie: Iedereen gaat weleens de mist in. Neem het jezelf alsjeblieft niet zo kwalijk. Ik weet het, makkelijker gezegd dan gedaan, dat schuldgevoel blijft om de hoek komen. Laat dat schuldgevoel er niet voor zorgen dat je terugvalt. Dag voor dag, stap voor stap, met vallen opstaan. Vandaag is weer een nieuwe start! Speciaal voor jou heb ik de :rose: aangezet.

Liefs,
Frisje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Koekie, jouw emmer is ook even overgelopen.. kids huilend aan de foon, nieuw baantje (toch?) computer en provider die tegenwerken, maatjes op het forum in 1 klap weg... soms kan iets toch ook teveel zijn... en ik snap helaas al te goed dat dan het eerste waar je naar grijpt die oude vertrouwde WW is. Nu je dat hier weer gemeld hebt denk ik dat we je er wel weer bovenop kunnen helpen..

dus tijd voor actie:
bezem door alle emoties en teleurstellingen, ze mogen er zijn en je mag ze nu weer even terug in hun vakjes leggen zodat ze weer te behappen zijn.
jezelf weer bij elkaar rapen en in elkaar puzzelen
kater uitzieken en daarna dat klotebeest de deur uitschoppen, die heeft nu lang genoeg op je bed liggen rotten.
huis doorluchten en alle gremlins naar buiten schoppen. Dat zal even wat energie gaan kosten want het zijn hardnekkige monstertjes maar samen zijn we sterk genoeg om ze buiten de deur te zetten
indien nodig, de refusal weer uit de kast halen en klaarleggen
Bloemetje op tafel zetten
bed verschonen op de tante til manier
Kop de'r veur!

..en als de donder regelen dat je internetverbinding het weer goed doet want dan kunnen we je weer op weg helpen!! en met gillende sirenes uitrukken.

2 weekenden geleden had ik het ook.. 3 dagen gedronken van de 4.. Het klotegevoel wat dat me gaf heeft me gisteren gelukkig kunnen weerhouden van mijn volgende misser en inmiddels sta ik weer bijna 2 weken droog... dat kan jij ook, met gemak!! dus actie koekie en wel meteen.

Anjo, je weet dat ik ook met je mee loop...probeer in je eigen tempo het vertrouwen hier weer terug te winnen Fijn dat je deze dagdraad geopend hebt!

En ik ben zelf blij dat ik jullie gisteren toch ingeschakeld heb om mijn gremlins geen overwinning te gunnen, heb diep en goed geslapen en kan er weer tegenaan vandaag. Kater vermist!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hè hè, Katrina, Koekie, Anjo,

als er één schaap over de dam is............ gelukkig, de verloren schapen zijn weer terug, nu is er níemand voortaan meer het zwarte schaap hoor, en we gaan ook niet meer de schapen van de bokken scheiden, want er gaan veel makke schapen in één forum, en we hebben de schaapjes tenslotte nog láng niet op het droge!!!

Schaap Verientje

:D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Frisje,

fijn dat je zo goed gaat! Ik zou wel die melding eraf halen, je wordt dan te pas en te onpas aan A herinnerd. Ik heb de site bij mijn favorieten en kijk als ik behoefte eraan heb, en dat is toch nog 100 keer per dag hoor, alcoholverslaving is vervangen door forumverslaving, zouden daar ook forums voor zijn?

Ik zie je al helemaal huppelen tussen de bloemetjes en de bijtjes, wordt er vrolijk van, ga zo dadelijk ook eens huppelen :rose:,

fijne dag nog,

Verientje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Allemaal,

Koekie, wat vervelend voor je...
Maar goed, alles mag dan nu even door de kamer slingeren, je weet waar alles hoort te liggen, dus opruimen maar! En als je de Gremlinbusters nodig hebt dat gil je maar!

Anjo, fijn dat je er nog bent! Zo'n forum werkt toch van: insteken, overhalen en laten vallen. Niet ineens halverwege een heel nieuw breiwerkje beginnen, als je begrijpt wat ik bedoel. Het is zo fijn om alle 'generaties' op het forum te hebben, en iedereen is er voor iedereen (of wil dat in ieder geval zijn...).
Doe alles lekker in je eigen tempo...

Chinagirl, vakantie! Ik wou dat ik dat had... Heerlijk meid! En heel knap dat je aan de Refusal begint. Ik hoop dat je de draad van Aura op 'Thema's' nog even leest voordat je je iets in je hoofd haalt... En wat een goede aanleiding om alles even lekker te laten bezinken en plannen te maken voor erna!

Frisje, je gaat goed he? Geweldig! Je schrijft dat je door het forum veel meer dan anders aan A denkt. Dat kan ik me wel voorstellen, maar is dat echt erg? Het gaat er volgens mij om dat we er op een andere manier aan leren denken, en oefening baart kunst... Ik ben tenminste gewend om aan drank te denken als ik me wil ontspannen, of op een andere manier snel een gevoel wil veranderen wat me niet zint (of een gevoel versterken wat me wel zint). De kunst is volgens mij om die gevoelens langzaam op eigen kracht te veranderen, vanuit jezelf en niet met iets van buitenaf, in dit geval drank.
Huppel ze, en geniet van je frisse kop!

Tapas, weer geen gedonderindeglazendag! Heel fijn... Het asiel komt nog eens vol met weggelopen katers door jou! Wat is dat lekker wakker worden he?

Verientje, herderinnetje, met jou ook alles goed?

Lieverds, het is weer vrijdag en het weekend staat voor de deur, het belooft een warm weekend te worden, en daarna nog heter... We hebben weer een kabinet, dus met het land komt het ook helemaal goed (;)), De Albert Heijn heeft DubbelFris in de aanbieding (vier pakken voor 1 Euro), en vanmiddag komt George Clooney bij Oprah. LIFE'S TOO GOOD!

Fijne dag allemaal!
Liefs,
Twan

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Allemaal,

Ik ben nog helemaal niet thuis hier lees af en toe de berichten, ik vind ze hartverwarmend.
Ik heb contact met verientje en daar ben ik heel blij mee verder kom ik niet, het gaat goed met me ben met de tactus begonnen, ik wil af en toe ook iets hartverwarmend terug zeggen.
laten zien dat ik ook worstel dat we met z,n allen worstelen, en dat het helpt om dat te delen met elkaar, ook al doe ik dat in stilte.
ik ben druk bezig om beter voor mezelf te zorgen, in steeds kleine stappen zetten, en als het even niet lukt mezelf daar niet zo voor te straffen, maar aardig voor mezelf te zijn , en tegen mezelf te zeggen ik ben de moeite waard, de draad weer op te pakken en mezelf weer een nieuwe kans te geven.
veel liefs eefje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Eefje,

Wat goed dat je met de behandeling begonnen bent! Heb je al een doel gesteld? Klinkt goed wat je allemaal vertelt, over kleine stapjes, en vooral het lief zijn voor jezelf... Volgens mij hebben we daar allemaal wel wat in te leren...

Ik hoop dat je blijft schrijven, maar in ieder geval lezen!

Liefs,
Twan :present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Twan,

Ik heb me als doel gesteld, dat ik wil ontdekken , of ik nu wel of niet kan drinken of ik dat ik het kan leren of dat het er niet in zit, nu gaat het goed drink dagen niet, en als ik drink weinig, maar soms gaat het ook mis, ik ben bezig om te ontdekken waarom het dan mis gaat, en of ik daar wat aan kan doen, ik ben op dit moment niet op het punt dat ik helemaal wil stoppen, ik ben blij dat ik hulp gezocht heb , ook omdat ik weet dat ik het niet alleen kan, ik weet dat als ik te veel drink ik dingen zeg en doe waar ik later spijt van heb.
Waar ik uit kom ik weet het niet, ik weet wel dat ik niet meer naar af wil en mezelf kapot maak en alles om me heen .
Hoe is het met jou?

liefs Eefje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve luitjes,die terug zijn van een time-out.Wat ben ik blij dat jullie er weer
zijn!Ik lees het net en hup daar verschijnt mijn eerste lach van vandaag.
:)

Lieve Eefje,het duurt voor velen wel even om thuis te geraken op het forum.
Wat goed om wat van je te lezen!En dat je zo bezig bent.

Verder tuurlijk iedereen,een goede zonnige dag
:present:

Liefs van Lola

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Eefje,

Met mij gaat het op dit moment goed. Heb twee dagen geleden mijn eerste alcoholvrije maand gevierd (na zo'n 15 jaar drinken), en daar ben ik blij mee. Ik moet mezelf wel goed bij de les houden, want ik merk dat het makkelijk is om overmoedig te worden. Hierin heb ik veel aan het forum, bijvoorbeeld ook aan jouw verhaal, waaruit duidelijk wordt dat het na 20 jaar nog steeds mogelijk is om terug te vallen. Ik heb dus nog een lange weg te gaan, maar dat moge duidelijk zijn...

Liefs,
Twan

p.s.: Wie gaat er mee Marieke welkom heten bij Wie is Wie?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oh Koekie, wat jammer (dat je zo baalt) van je uitglijer; je moet maar zo denken, de hoofdpijn vertelt je duidelijk waarom je het ook weer niet meer wilde.

Eefje, waar je uit komt? Uit je negatieve spiraal :)
Jezelf kapotmaken wil je niet, je omgeving hou je ook te veel van dus naar beneden laat je jezelf neit meer zakken. Komt goed!

Katrina, fijn dat je weer terug bent. Druppels en emmers, ach, in deze droge tijden zijn alle druppels welkom toch. Overlopen doen we allemaal wel eens, doet het, áls het gebeurt, dan maar gelijk goed: dat betekent dat daarna je weer een hoop kan hebben.

Hoi Anjo...mag ik als nieuweling zeggen dat ik blij ben dat je nog schrijft?
Tapas, Verientje, Frisje, allemaal goedemorgen, ik vind het zo bijzonder te zien dat jullie meteen in actie komen om Koekie te steunen!

En dan lees ik ook nog vasn die goede berichten, een maand gestopt, een week gestopt, een jaar zelfs!
Ik denk zelf steeds, ik stop er mee maar dan 's avonds denk ik, ach, twee glaasjes en dan hou ik op. Dat doe ik trouwens ook wel steeds vaker, na die 2 glaasje de fles in de koelkast zetten, dus er is vooruitgang.


Ik duik weer in meeleesmodus denk ik, of misschien toch niet.
Fijne dag allemaal!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tot ik dat van Koekie las.Shit!
Jaa,ook dat hoort bij het forum.
Ik stuur Koekie bij deze zoveel warmte dat ze om
een ventilator gaat schreeuwen.

Lola

En maar zien wat de dag brengt Katrina(dank je trouwens)

Ja, en dat van Marieke.Ik vind dat je daar een punt hebt twan.
Was gister te kapot om haar nog welkom te heten.En dat is wel belangrijk.
Ik zag ook dat ze weinig reacties had.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

waar ik heel blij mee ben is dat ik het niet meer zo ver laat komen als 20 jaar geleden , toen maakte ik alles kapot, wat de uitkomst ook zal zijn wel of niet drinken , in wezen doet dat er niet toe.
voor mij is de vraag ga ik door met goed zorgen voor mezelf, hou ik genoeg van mezelf , vind ik mezelf die moeite waard.

liefs Eefje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hé Tapas, ik probeerde je gisteren alleen maar te overhalen om geen port te kopen, hoor! Misschien moet je je inprenten dat port vies is... (CG: geen reclame maken voor port, hé!)

Koekietje,
't Is waar, hoor, wat de anderen schrijven. Er is veel tegelijk aan de hand, en ik kan me voorstellen dat het dan even misgaat. Maar volgens mij ben je echt wel sterk genoeg om weer op je fietsje te springen!

Fran

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou,mijn vriend is zijn baan niet kwijt.Ik heb gister 6 uur aan een verweerbrief voor
hem gewerkt.Juridisch onderlegd.Scherp maar beschaafd.Omdat ik vind dat hij ondanks
zijn alcohol en drugsprobleem wel heel hard werkt en verantwoordelijkheid daarin neemt.
Tja Anjo,wat wel waar is zoals je al dacht;hij zit te vaak door gebruik in de ziektewet.
Maar ik heb ook collega's van hem gesproken en die staan qua werken ook 4kant
achter hem.Het heeft mij gister alle stress etc en veel drang naar A opgeleverd.
Die 4 A-viertjes van mij heeft mijn vriend in veelvoud meegenomen.Netjes uitgedeeld een alle
betrokkenen.En toen is het gesprek puntsgewijs doorgenomen aan de hand van zijn
(mijn) brief.Het deed wonderen.Werpt mijn studie toch nog vruchten af!Hij kreeg
complimenten.
Nou,ik heb daar vrede mee.
Of ik verder met hem kan weet ik niet.Maar hij heeft zijn volledige baan nog.
En nu heb ik even rust en voel rust en even geen drang!En kan ik in rust nadenken
over hoe het verder moet met ons.
Mijn vriend viert het nu met bier en ik even met jullie!Compleet andere insteek dus.
Ik wil graag een ieder die mij steunt en meeleeft zo bedanken.Eigenlijk het hele forum.
Nu even wat muziek draaien.
En wat zingen en dat bier aan de kant laten staan.Komt wel op door vriendje.

Liefs Lola

Mocht ik in de verleiding komen.
Ik weet het forum te vinden!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Lola,

Ik weet hoe moeilijk het is om met een partner te zijn die ook drinkt, blijf bij jezelf doe het voor jezelf.
Het is zo de moeite waard, mocht je toch in de verleiding komen, straf jezelf dan niet, morgen weer een nieuwe kans.
sterkte.

liefs Eefje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lief Eefje en alle andere lieverds.

Bedankt hoor dat je al zo meeleeft.Zit jij in die situatie neem dan gerust
via forum of privé-bericht kontakt met mij op.We zijn er voor elkaar en voor ons-zelf.
Ik dus ook voor jou.
Niet vergeten meid.

Liefs van Lola
Een ziels opgeluchte Lola
Voor zover dan.Rest van de dag=weer afwachten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Lola,

Dat zal ik zeker doen, geeft me een heerlijk gevoel dat dat kan, ik wil er ook graag zijn voor iedereen, ook omdat ik weet dat het ook mezelf helpt er te zijn voor die ander, daardoor ook voor mezelf.
Het is zo fijn om hier te zijn.

Liefs Eefje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Alle tijd lieve Anjo,Katrina ,Eefje en Twan en alle anderen.
Niemand wil ik overslaan.Dus voor een ieder.
De drank is al op en mijn vriend is me zo dankbaar dat hij er alweer vandoor is!
Naar het ene of andere adresje.Oeps,dat klinkt wel erg cynisch.
Maar,hallo,het is zo!En ik kan ook niet zomaar ander gedrag verwachten omdat ik
me te pletter voor hem heb geknokt.Als hij niks anders weet te bedenken houdt het
op.En kan ik in alle rust zingen.Ik zing namelijk heel vals/slecht en vriend stoort zich
daaraan.Nu kan het luidkeels.Zo,dat is gezegd.Ik hou jullie allen op de hoogte en be-
dankt!Oprecht bedankt.
En Twan, je had echt een goed punt wat Marieke(wie is wie)betreft.Ik heb mijn nalatigheid
nu hoop ik goedgemaakt t.o.v. haar.

Kus van Lola:present:voor de warmte die ik hier als meid met zelf zoveel fouten krijg.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...