Spring naar bijdragen

zaterdag 17 maart 2007


CPAS

Aanbevolen berichten

Nou ja, Bibelle,

Ik heb ook geen jeugdig bloed meer (47), maar zo voel ik me nog wel. Ik zou zo nog weer in bomen willen klimmen (deed mijn broer niet, maar ik als meisje zelfs met mijn zondagse jurk (bee) aan).

Je bent zo jong als je je voelt, alleen werkgevers geloven dat niet.

groet
Corinne

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 97
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

HUH? Ik dacht altijd dat alcohol volledig verdampte gedurende het kookproces. Ik doe soms wat port in mijn groentenstoofpotje, en kirsch/ww in mijn zelfgemaakte kaasfondue voor de smaak, of een klein scheutje ww in een champignonjus etc..Nu ja, ik vind dat ook heel wat anders dan drinken eerlijk gezegd. Gezien de kleine hoeveelheden die in mijn gerechten zitten, en de verdamping van alcohol zou ik eerst kilo's moeten eten wil ik dat voelen...En een grote eter ben ik nooit geweest. Dat zou me wat zijn...een NIET DRINKENDE (actieve) alcoholist. *Nee hoor, ik eet mij een weg naar dronkenschap* Heheh. Maar weet je dat zeker, dat de alcohol niet geheel verdampt tijdens het koken?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

het klopt, sabine, wat corinne schrijft, alcohol verdampt niet altijd volledig, zeker niet in sausjes en kaasfondue, omdat je die dan veel langer moet koken dan goed voor de saus is, en die dan veel te veel ingedikt is voordat alle alcohol er uit is.

dat van die sauzen heb ik van mijn zoon geleerd, die een tijd in de horeca heeft gewerkt. jammer, maar waar, want het is vaak veel lekkerder met alcohol.

de vis met appelsap in de vissaus was vanavond best heel apart, maar omdat ik hem tot voor kort zelf altijd met sherry maakte was het verschil wel erg groot. ik ga het binnenkort eens uitproberen als we vrienden hebben die mee komen eten, en die mijn originele recept niet kennen, wie weet wat zij er van vinden; mij viel het dus tegen, maar ik heb ook vergelijkingsmateriaal. het was hoe dan ook een lekkere maaltijd, heerlijk om zo verwend te worden.

latman is nu even naar de buurman, horen hoe het met hem gaat.
de operatie van de buurman is volgende week, morgen komt zijn dochter over uit het buitenland.
ik denk dat daar de fles ook wel even op tafel komt, daarom ben ik maar niet mee gegaan, bovendien heb ik de buurman bijna elke dag gezien, dus het is ook wel genoeg.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hm, dan zal ik nu maar eens serieus overwegen om in ieder geval bij de kaasfondue (die ik overigens nog niet heb gegeten sinds ik ben gestopt met drinken) daar een vervanging voor te vinden. Jus maak ik altijd zelf (omdat ik een vegetarier ben) en die kookt, net zoals mijn groentenstoofpotje, geruime tijd in. Ik zal eens wat advies vragen aan de chef op mijn werk, wellicht dat die wat suggesties heeft ter vervanging van de alcohol in sommige gerechten. In ieder geval bedankt Corinne en Bibelle..
Latman klinkt als een zeer geschikte kerel, zoals hij je in de appelsap-watten legt :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, Sabine,

Ik heb het geleerd bij scheikunde op de middelbare school en een tiental jaar geleden in de Volkskrant, wetenschaprubriek. Nu heb je het ook gelezen van Bibelle met een bron vanuit de horeca.

Dus doe inderdaad maar een sapje erdoor; dat is veiliger.

Net zoiets als bonbons. Een vriendin van me bracht eens bonbons mee voor mijn dochter (toen 14 jaar), er bleken allerlei likeuren door te zitten. Gelukkig lust mijn dochter geen likeuren. Een breeser op een feestje is het maximum voor haar (ook voor zoonlief). Gelukkig dat ze mij niet navolgen. Trouwens heb ik ooit een artikeltje gelezen van een man die gezellig bonbons zat te snoepen in de auto, werd aangehouden bij een algemene alcoholcontrole en kon de auto aan de kant zetten, de man wist niet eens dat er alcohol in zat. Hoe zou dat eigenlijk zitten als mensen onder de 18 jaar bonbons kopen waar alco in zit? Lijkt me dat de verkoper naar legitimatie moet vragen, vind je ook niet?

Ik marineerde ook altijd met alcohol, maar dat doe ik allang niet meer (hoewel ik mijn terugval heb). Hoe dat moet met fondue weet ik niet, die maakt manlief altijd. Zou ook moeten kunnen zonder, heeft uiteindelijk niets met het binden van de kaas te maken.

Trouwens ik weet een website met goede alcoholvrije wijnen. Even opzoeken.
Hier heb ik ze: http://www.la-source.nl/

Het zijn niet al te dure wijnen en de Schloss Sommerau (rood) heb ik reeds uitgeprobeerd, die smaakt als een Lambrusco, maar dieper en niet mouserend. Ze hebben ook witte wijnen, daar zijn er vast bij die geschikt zijn voor een kaasfondue. Alle wijnen die ze aanbieden zijn per se gedealcoholiseerd.

Misschien heb je er cullinair wat aan.

Nu moet ik nog dealcoholiseren.

groetjes

Corinne

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ja, sabine, ik heb erg met hem geboft, en we houden ook veel van elkaar. jammer dat we door onze eigen-aardigheden (werk enz) niet voortdurend bij elkaar kunnen wonen. over twee jaar gaat hij met pensioen, en dan komt er vast weer meer rust in de tent. maar voorlopig doen we het er maar mee. deze week is in elk geval goed begonnen, omdat hij thuiswerk kan doen, en dan is "thuis" hier bij mij, een hele week, wow.

welterusten sabine, ik ga afhaken, ik heb zelf morgen een vroege dienst.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey Corinne,

Hihi, legitimatie graag, bij die bonbons....Maar ja, sterke drank natuurlijk..
Bedankt voor de tip over gedealcoholiseerde wijnen, die ga ik zeker even opzoeken. Ik heb nu namelijk 1 drinkbare nepwijn gevonden, maar die is mij te zoet.
Ik moet nu gaan, een vriend belde me net of ik nog even kwam langswippen in de kroeg, dus ik ga op naar de spa rood nadat ik een make-upje heb aangebracht. Nog een fijne (voortzetting) van de avond gewenst!

Groetjes, Sabine

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beste mensen,

Ik blijf nog enige tijd aan boord.
Mijn dochter is oppassen bij de buren, en dan vind zij het prettig als er nog iemand is om haar wedervaren te vertellen. En ik vind het ook prettig om ze op te vangen. Ze wordt wel thuis gebracht (al is het slechts 10 meter lopen), maar ze is pas 16 en vindt het niet prettig in het donker over straat te moeten. We hebben wel een enkele keer last van straalbezopen uitgaanders. Dus ik blijf op. Een mooier excuus om lang uit te slapen kun je ook niet hebben. Mijn dochter en ik houden van lang uitslapen in het weekeinde en vakanties.

Groetjes
Corinne

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Sabine,

Sterkte en hou het bij waterige drankjes. Jij kunt dat al. Ik moet het nog/weer leren.

Potverdrie, er is een van de katten op de bak geweest, die moet ik nu even opruimen. Stank voor dank geven die schattige beesten je.

Maak het niet te laat.

Groet
Corinne

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi beste mensen,

Er is een aantal meer dan een kattenbezitters onder jullie. Wij hebben sinds september twee katten (onze vorige (1) kat was eind mei overleden). Nu constateerde ik net dat ws. tijdens de "grote-boodschap-gang" van de ene, de andere naast de bak heeft geplast.
We hebben 1 bak voor de 2 katten.
Iemand van jullie heeft vast wel raad voor ons (onze katten).

Dank bij voorbaat. En sorry voor het onsmakelijke onderwerp, maar ja het is nu geen etenstijd of toch?

Corinne.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bibelle,

Probeer het de volgende keer met kersensap. Sherry wordt toch van kersen gemaakt, voor zover ik dacht.

Slaap lekker en sta fris op en ga morgen monter en opgewekt aan het werk.

Wat voor werk doe je eigenlijk, in welke sector (ik ben niet nieuwsgierig, hoor, alleen ja...).

Ik ben van huis uit secretaresse. Nu werkloos (hoewel, iedereen in huis gebruikt wel mijn capaciteiten).

Doei
Corinne.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Marieke,

Wij hebben jonge binnenkatten. Zij hebben de oude nooit gekend (ik mis ze nog, eerlijk gezegd). Ze komen uit de zwerfopvang. Dus ze moeten hun behoefte binnen op de bak doen.
Te vuil kon de bak niet zijn, die was net helemaal verschoond.
En wees gerust hoor, we hebben een huis met 2 verdiepingen en een zolder, loop genoeg dus. Onder begeleiding mogen ze op balkon en in de tuin.

groet
Corinne

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo meiden,

Ik ben net terug van de verjaardagsvisite. 't Was toch best nog wel leuk en heb de verleiding naar een glas wijn doorstaan. Ik heb net nog een lekkere pot thee voor me gezet want daar slaap ik altijd goed op.

@Anna, als je dit nog morgen of later leest nog bedankt voor de tip. Dan is er in ieder geval een verklaring voor mijn behoefte naar chocola.

Corinne, vroeger hadden we thuis twee poezen die het altijd samen met één bak deden. Was geen probleem bij hen. Nog bedankt voor de waarschuwing dat je geen wijn bij het eten moet gebruiken en voor de tip voor de alcoholvrije wijn. Zal ik zeker naar kijken want ik vind een kaasfondue heerlijk en mijn favoriete pasta is met tonijn met een tomaten-witte wijn saus. Ik was al bang dat de alcohol niet geheel verdampt zou zijn. Ik heb vorige week bij een vriendin ook een saus gegeten aangemaakt met witte wijn. Toen ik dat hoorde had ik er al geen zin meer in maar ik had het al op mijn bord geschept. Nou ja, ik ben er in ieder geval niet door gaan drinken.

Rosie, wat goed dat jij jezelf aan het terugvinden bent. Geeft zeker een tevreden gevoel. Echt hard op in een deuk liggen is voor mij lang geleden (kan het ook niet herinneren wanneer dat was) maar weet nog wel dat het heel veel energie geeft.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

dag iedereen ,
ik heb veel mogen lezen hier .
ook ik heb twee katten , deze morgen om 04 uur had er eentje hier ook een stinkerd gelegt om u tegen te zeggen ;-(
in spanje mochten de katten altijd buiten hier in belgie mag dit niet 1 omdat ze alletwee besmet zijn met katten leukemie ( eentje is hierdoor blind aan een oog ) 2 omdat ondanks het feit dat het hier normaal een rustige buurt is ze toch voorbij vliegen met hun wagens .
aan diegene die uit de bocht gegaan zij ( drinken van alcohol ) knieen af kuisen en weer door gaan niet omkijken naar gisteren .
ik heb gelezen over koken met alcohol en over drinken van wijntjes zonder alcohol , voor mijn verwrongen geest is dit gelijk aan nog geestelijk drinken , dus ik nuttig noch drank in mijn eten noch alcohol vervangers .
gisteren in de hema een snoepje ppff was een gevuld snoepje met advocaat ;-( was wel lekker hoor :-))
en ik heb er eigenlijk niet meer over na gedacht vermits ik het niet wist .
vandaag ben ik 200 dagen adb = alcoholvrij wat voor mij gelijk is aan dat men beter weet hoe er mee om te gaan als in het begin want ja ik ben ook regelmatig uit de bocht gegaan .
maar gelukkig iedere keer weer op gestaan .
ik verdronk problemen maar mijn problemen konden zwemmen ;-((
anjo en andere ik hoop dat alles oke is .
bibelle ga eens proberen te koken met sapjes lijkt mij lekker :-))
dit van gisteren heb ik gelezen hup nu op naar vandaag
groetjes blacky

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...