Spring naar bijdragen

Maandag 2 juli 2007


Gem

Aanbevolen berichten

Alcohol en vitamine B1

In Nederland krijgen mensen meestal voldoende vitamines binnen via de normale voeding. Dit geldt ook voor vitamine B1.
Er is echter wel een probleem met de opname van de vitamines door het lichaam bij overmatig alcoholgebruik.

Recentelijk onderzoek heeft uitgewezen dat de opname van deze vitamine door het lichaam, ook bij matig alcoholgebruik, al sterk afneemt. Hierdoor kunnen klachten ontstaan, met name vergeetachtigheid. Om dit te voorkomen adviseren wij iedereen die teveel alcohol drinkt om vitamine B1 te gaan gebruiken.
Vitamine B1 heet ook wel Thiamine en is verkrijgbaar bij de apotheek, met een recept. De aanbevolen dosis is 50 mg. per dag; bij een slechte voedingstoestand kan dit worden verhoogd, uiteraard in overleg met de arts.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Antwoorden 187
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Is wel belangrijk die pillen in te nemen. Maar na een half jaar ben ik toch wel benieuwd of mijn
waardes verbeterd zijn toch? Voorts had ik ook altijd hoge bloeddruk waarvoor ik medicijnen voor in moet nemen. Ik denk dat ik deze mogelijk kan halveren, want zonder alco is mijn bloeddruk aardig de laagte ingegaan. Helemaal ermee stoppen zal er niet in zitten gezien de ziektegeschiedenis ook in de fam. daar wordt ook wel rekening mee gehouden of je er gevoelig voor bent.

En er is hoop mensen! Bij mij zijn echt de trekmomenten afgenomen, af en toe komen ze nog wel hoor. Maar gaande weg leer je het beter aan te voelen komen, je weet welke risico momenten er zijn.
Met de momenten op zich leer ik ook beter omgaan, het voelen dan accepteren en voorbij laten ebben. Het is moeilijk maar gaat echt beter op den duur.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oh ik zag het al dat paarse pijltje betekend quick reply.
Even niet goed gekeken. sorry
Ja ik slik ook multivitamine daar zitten al B vitamines in, maar misschien moet ik toch een extra potje met B vitamines halen.
Ik haal overigens wel gewoon kruidvat potjes.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Charlie,
Inderdaad slik Thiamine. Alleen drie(!) keer 50 gram per dag. Of ik krijg nu een superoverdosis, of ik ben zo dramatisch slecht ingeschat, dat men meende mij 3x zoveel te moeten geven!
Nu gaat mijn geheugen wel weer vooruit.....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, sorry Stien, ik had het artikel even gekopieerd, natuurlijk kun je vitamine B overal los kopen!
Gem, als jij het zo voorgeschreven hebt gekregen door je arts, zal het wel goed zijn, alleen lijkt het mij wel veel..En jij slikt ook nog vit. B complex extra??????

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja inderdaad! Ga er nu bijna van twijfelen als ik dit zo lees. Maar een verslavingsarts heeft het voorgeschreven, die zal het toch wel weten, denkt ik. Overigens moet ik volgens mij die Thiamine niet een jaar lang blijven slikken, maar wel het B-complex!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik zou het na moeten zoeken, maar ben even te "lui". Maar er staat mij iets bij dat een teveel aan vitamine B uitgescheiden wordt met de urine. Dus kan je er niet gauw teveel van krijgen. Ik dacht dat deze vitamine geen stapelwerking had. Maar nogmaals ik weet het niet zeker.
Verder weet ik wel dat er thiamine 100 te krijgen is en dat is niet voor niets. Dus ik zou me maar aan de voorschriften houden en na verloop van tijd je bloed weer laten controleren, mogelijk kan het dan omlaag.

Mijn trekmomenten werden minder rond de 6 weken, ik voelde me superieur als het ware.
Ik had de nodige gewoontes veranderd en voor de meeste iets in de plaats gevonden waardoor die link minder werd gelegd voor mijn gevoel. Wel kwamen ze zo rond de drie maanden weer even heftig terug, maar ik denk dat dat met mijn psyche te maken had.
Bij een vorige stoppoging een paar jaar geleden had ik het precies drie maanden volgehouden. Er gebeurde iets in de fam. en ging met open ogen de valkuil in en kon niet meer stoppen. Dus rond die perode werd ik als vanzelf toch wat angstig maar ook allert.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Voorzichtig en giftigheid
Thiamine is niet giftig maar geadviseerd wordt niet meer dan 400 mg per dag in te nemen.

Dosering en natuurlijke bronnen
De aanbevolen dagelijkse benodigde hoeveelheid van dit vitamine is 1,4 mg. De maximale veilige dosis per dag is 400 mg. Zware drinkers, rokers, zwangere vrouwen en vrouwen die de pil gebruiken zouden hun normale dosering moeten opvoeren tot 100-300 mg per dag. Verhoog de dosering wanneer u onder spanning leeft.

Pfffffffffffffffffffffffffffff, ik ben mezelf niet aan het vergiftigen....

Stien:
dan is er voor mij hoop tenslotte zijn we niet allemaal hetzelfde geprogrammeerd.
Ik probeer ook mijn gewoontes te veranderen, dat is denk ik heel belangrijk in het verhaal. Die associatiemomenten verminder je daardoor. Straks de vakantie: dat is 1 groot associatie moment!
Aankomst bij de stacaravan: lange reis gehad, alles uitgepakt en dan een glaasje van het een of ander als er maar alcohol in zat.
Mijn man en ik gaan dat straks alcoholloos beleven. Ben heel benieuwd!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat waren de enige dagen, weken dat ik juist niet dronk. Ik wilde die duurzame dagen voor een ander niet verpesten. Wel werden de geboekte vakanties in de loop der jaren steeds korter. Liever een paar maal kort dan al te lang weg. :D
Bij mij kwam de spanning bij thuiskomst, voor ik vertrok moest de voorraad aangevuld worden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi allemaal en alle nieuwe ADBérs

Ben nu dik 2 maanden ADB en nu op vakantie mijn vrouw zit aan een wijntje en ik aan de tomatensap.
heb het nog nooit zo moeilijk gehad zie alleen maar koele biertjes om me heen maar ik zal het redden.
Kan gelukkig hiervandaan alle berichtjes lezen dat alleen geeft me al veel steun misschien vinden jullie dat raar maar het helpt fantastisch.
heb vanaf de eerste dag ADB alle berichten nog gelezen en ben blij dat ik dit ook vanaf dit hotel ook kan doen. Blijf schrijven dan blijf ik lezen,veel sterkte allemaal met ADB

Yazz

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Charlie, Stien,

Ik dronk wel als ik op vakantie was, maar veel minder.
Als we een appartement hadden, wist ik altijd er voor te zorgen dat we minsten twee flessen wijn hadden,
dan dronk mijn man 2 of 3 glaasjes en ik de rest van de flessen.

Als we op hotel gingen, dan zorgde ik er wel voor dat als we 's middags een biertje gingen drinken, dat ik twee biertjes had, 's avonds idem dito als we in de lounge zaten. Ik zou toch wel eens tekort krijgen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...