Spring naar bijdragen

woensdag 10 september


Houtje

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 148
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Goedemorgen lieve medeforummers,

Mieke, ik wil je veel sterkte toewensen in deze moeilijke tijd. Ik denk aan je :present:

Houtje, ik duim voor je dat nu eindelijk alles goed komt. Het laatste bericht van Adam stemde mij daarin wel vrolijk... ik zag jou al liggen! :present:

Stien, oehw wat vervelend dat gevoel. Ik herken het ook wel een beetje. Hoop niet dat je mij bedoeld. Ik zou nooit met opzet iemand vergeten, en lees je berichten altijd graag. Vooral gisteren!

Begon dit bericht om half 11 te typen, maar kreeg een lang telefoontje tussendoor...
Plaats het nu dus maar zonder te lezen wat jullie in de tussentijd hebben geschteven...

Zit nog in de pyama, het lichaam wil rust en het hoofd komt toch stapje voor stapje steeds een beetje verder..

Rudy, ik ben blij voor je dat gisteren zo goed was, samen met je zoon!

Pip, ik denk dat we het moeten juist even mogen schrappen! Sterkte!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gnigni... een soort mosterd en niets begrepen...
Toch eerst lezen voor ik wat schrijf :wacko:

Ga er nu wel uit, want... Schools out!
En dan moet ik van mezelf wel in de kleren zijn. Dat vind ik dan wel gezond moeten... :D

Latersss!!!!

oja Kohtje, ik vond het een mooi stuk wat je hebt geschreven!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Stien: soms is het anders dan dat je kan vermoeden.

Tapas en Pippi: ja van al dat MOETEN raakt een mens in de stress, dus zie het als mogen en anders niet doen. Maarja, laat ik eens bij mezelf beginnen :D Ik MOET zo direct naar de school van mijn zoon. Fijn, het jaar is net begonnen :huh:

Kohtje: wat een mooi verhaal over HM. Als je die ervaring hebt gehad dan zou je dat zooooooo door willen geven. Geef het aan de HM en je leeft weer. Maar hoe leg je dat uit? Verstandelijk niet te beredeneren. Dank je voor je verhaal heel ingrijpend.

Carolien: alweer een beetje opgeknapt?

Anjo: die instanties zijn allemaal prima. Wat dat betreft hebben we niet te klagen in Nederland. Maar oh jee als het een millimeter buiten de letter is. Dat is dus ook de ellende. De maatschappij wordt steeds onmenselijker. Ik neem toch aan dat je kinderen jou niet in de kou laten staan en dat je wel te eten hebt?
Wat een toestanden ... heb er even geen woorden voor.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ben ik weer...bij psychiater en hulpverlener vanmorgen geweest...heftig!! Toch Borderline, maar ook een soort emotionele gedragsstoornis (hebben ze daar een heel duur woord voor, die ik niet kan onthouden).
Je moet 10 gedragsstoornissen vertonen en ik scoor op allebei 8 van de 10...Nou, ik niet blij, dus...Maar nou heeft het tenmiste een naam..
Ik vorm een uitdaging, omdat een combinatie van beide (borderline en die andere) niet vaak voorkomt en dat is voor hun echt een uitdaging, maar voor mij dus een probleem..
Ze proberen me nu dus in de opvang te krijgen, maar zowieso ga ik de 16e. En aan die borderline etc gaan we samen ( de psychiater en ik dus) werken...Ze snappen niet, dat ik mezelf helemaal naar de knoppen drink (druk ik het nog netjes uit..), maar wel het huishouden doe, de kinderen verzorg etc. Ik schijn te perfect te zijn , de lat veel te hoog te leggen. Maar het moet er toch ook allemaal perfect uitzien voor de buitenwereld?? Lees maar wat kohtje schreef. Herken me direct...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

wowwww, ik heb zo'n luie dag... heb hele dag tv gekeken op mn computer in bed :) sinds ik gestopt ben met drinken (11 weken en 4 dagen) heb ik verder geen tv meer gekeken, op 1 keer zomergasten na dan. dit komt door de drukte van het afstuderen, maar ook door de indrukken van het nieuwe alcoholloze leven. ik ga nu maar eens uit bed, ontbijten, douchen, sporten....
het is 15:32 en ik heb nog niet gerookt vandaag. Ik overweeg om serieus deze dag als begin te nemen van het stoppen met roken...

goede dag verder.

hanneke

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Orleando, heb hoop voor de toekomst, er is te leven met borderline. Tegenwoordig zijn ze in de psychiatrie een stuk verder dan vroeger. Ik heb ook therapie gehad voor persoonlijkheidsstoornissen met borderline kenmerken, is iets minder heftig dan Bordeline persoonlijkheidsstoornis maar heeft wel erg veel raakvlakken. In therapie leerde ik welke gevoelens bij mij horen en welke bij een ander, ik leerde accepteren dat ik minder hoge eisen aan mezelf mocht stellen en fouten mocht maken. Ik leerde er om zelf de regie over mijn leven te nemen ipv die bij anderen neer te leggen en afhankelijk te zijn. Ik leerde er niet meer zo boos op mezelf te zijn, erger nog, ik leerde van mezelf te houden en mezelf geen pijn meer te doen. Het is een lange en zware weg geweest maar ook een heel erg boeiende en leerzame weg. Het heeft er ook toe geleid dat ik nu uiteindelijk ook gestopt ben met drinken, ik was geen zware drinker, maar wel een regelmatige binge-drinker. Ik kon dagen droog staan maar moest dan toch weer even 'onstpannen en 'uit de band springen' alleen ging dat alle perken te buiten, van 5 tot 5 uur drinken, nacht doorhalen, domme emails versturen, snachts mijn huis opknappen ladderzat en dan een pot verf omgooien die ik dan weer snel van mijn vloer af moest halen.. wat een ellende allemaal, en de schaamte de volgende dag(en).

Na de therapie is mijn leven erg verbetert maar sinds ik niet meer drink zijn de verbeteringen alleen nog maar groter geworden. Die therapie is inmiddels ca 10 jaar geleden maar ik heb er nog steeds elke dag profijt van. Het leven is niet meer overleven maar wordt steeds meer 'leven'.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tapas, zo herkenbaar!!
Bij mij moet alles perfect zijn. Niet m'n kinderen of zo, maar wel het huishouden, ik enz enz.
Perfectie, perfectie. De psych. zei vanmorgen ook al tegen me, dat ik de lat veel te hoog leg voor me. Ik heb een gruwelijke hekel aan mezelf en de ene keer vind ik een ander persoon lief, de andere keer niet. Doe mezelf ook vaak pijn (zelfdistructie), negatief zelfbeeld en zo kan ik wel doorgaan. Maar ze snappen daar dus niet ( en dat schijnt hun uitdaging te zijn), dat ik echt stomdronken ben, maar toch de kinderen verzorg, het huishouden doe enz. Alleen brengt manlief ze naar school, want met een dronken kop met 3 kids achterin, dat doe ik dus niet!!! Help mezelf de vernieling in, maar ga wel door alles perfect voor elkaar te hebben...Zij snappen het niet en ik ook niet...Ja, dat ik het perfect voor elkaar wil hebben wel, maar waarom drink ik dan???

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Orleando, goed om te lezen dat je standvastig bent en blijkbaar de tijd kunt overbruggen. Goed teken dat je hier dagelijks post, ik wens je sterkte :present:

Hoe is het met de ziekenboeg? Hum...had eigenlijk vanmorgen hier willen posten maar ben om 6 uur opgestaan en ben een eind gaan wandelen, zomaar een idee uit het niets. Heeft me wel goedgedaan.
Daarna goed ontbeten met flink wat eieren in de pan. Heb iig wel energie.
Daarna bij M. gebeld met Novadic (verslavingszorg). Krijg schriftelijk een uitnodiging voor gesprek met de psych die ik in februari gesproken heb. Ben gewoon in kaart aan het brengen hoe nu verder. Moet iig meer gebeuren dan ik de afgelopen maanden heb gedaan. Is niet erg, kan het nu hanteren gelukkig.

Wat een moeilijke situatie Anjo! Heb inmiddels uit diverse Pb's begrepen waar het over ging en welk initiatief vanuit jullie genomen is. De beweegredenen van Tactive blijf ik verder af, kan me wel voorstellen dat het voor jou Pip een teleurstelling is....Caro idem dito.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Herkenbaar wat je geschreven hebt Kohtje. Man, die ellende die je ervaart na een zoveelste "mislukking"...dank daarvoor. Ik heb er wat aan omdat ik me na de laatste keer ook ontzettend kl@te heb gevoelt, alsof alles voor niets is geweest.
Maar gelukkig heb ik nog veerkracht, zal me nog meer in moeten spannen en daar ben ik nu mee bezig.
De 12 stappen zal ik nooit uit het oog verliezen omdat ze wijsheid bevatten en een leidraad. Maar nu is voor mij belangrijk om te bepalen wat ik extra aan ondersteuning nodig heb, alcoholisme is voor mij niet een op zichzelf staand gegeven als het grote kwaad en dus ook niet HET antwoord.
Om dan toch maar even met Ziza's woorden te spreken ik MOET verder kijken....ongetwijfeld bedoelt hij dat anders ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ben en blijf hier wel!!! Krijg niet alles meer mee (logisch met al dat bier in m'n lijf...), maar psychiater en hulpverlener vandaag gered . Vond het best wel eng en volgense week zie ik helemaal als een berg tegenop, maar ik moet en ga ook!! Pfff, typ ik dit nog leesbaar?? Gelukkig avondeten voor elkaar gekregen en de kinderen gaan straks lekker slapen. Die hebben tenminste hun buikjes vol...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

sorry ik kom net binnenvallen.
Ging het om een collecte voor "broodnodig geld" voor een forumlid?

Was lang in het ziekenhuis, weer helemaal onderzocht, aan de zenuw valt nog steeds weinig te doen, maar het uitvallen van hand en arm komt wellicht door Carpaal Tunnel Syndroom. Vrijdag heb ik een EMG, een onderzoek met elektrodes en naalden (!) waarbij de doorstroming van zenuwen en spieren van ink en t/m nekwervel (ivm met beklemming dáár) wordt onderzocht. Dan krijg ik een brace (sta op een spoedwachtlijst) voor 's mijn linkerhand nachts. Helaas verder niets aan te doen. Jmmer hè ?????
Ging om 12 uur het zieknhuis in en om 3 uur weer naar buiten. Ben bekaf en ik zit te tollen afhter mijn pc dus ik ga naar bed.

Laters............!!!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

quote:


Originally posted by:
Carolien


Voor wie door wil gaan, is w.s. Drup's forum een optie.

Nou Caro, dat vind ik wel erg kort door de bocht. De beweegreden van Tactive zit ook alleen maar in de vorm van 1 persoon achter het toetsenbord. Is er niet een gesprek mogelijk?

voutje: zit ipv ziet

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Caro besef wel, dat het forum en wij die je op het forum mogen meemaken nu ineens door jou een advies krijgen wat je vast niet zo bedoelt. Cheer-up meid, stuur anders een mail aan Tactive waarin je je grieven duidelijk maakt. Ben jij uitstekend toe in staat lijkt me zo ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...