Spring naar bijdragen

dinsdag 23 september 2008


blacky

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 94
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

quote:


Originally posted by:
Ziza

Tja... analysis can become paralysis... ik hoef alleen maar naar mijzelf te kijken...

De 12 stappen is niet voor zelfredzame mensen Har... als je ook maar een klein beetje zou weten dat de oplossing volgens de 12 stappen ligt in een bewust contact met een Hogere Macht , Bewustzijn , Jezus , Allah en of whatever dan had je die opmerking misschien niet gemaakt...

Ziza

Weet je dat dat "geloof" meer arrogantie heeft voortgebracht dan goed is geweest voor de mensheid? En daarbij, steekt het me elke keer weer dat jij pretendeert iets van wijsheid gewonnen te hebben.
Je lijkt me eerder een trouwe volgeling, zoals er al zovele geweest zijn.
Die hebben ook een houvast gevonden.
Ik wens dat ook en daarbij sluit ik zeker niet een hogere macht uit. Maar ik wil daar werkelijk met hart en ziel in geloven, ik zoek daarin mijn weg en kom daarin mensen tegen die niet verslaafd zijn. Verrassend hoe hun benadering verschilt.
Ik wil niet "per definitie" een alcoholist zijn, maar ontken met het AA profiel overeen te komen.
Laat me de 10% nou maar zelf uitzoeken, met hulp van andere denkbeelden. Misschien dat ik dan toch uiteindelijk de 90% van AA terugvallers kan overtreffen.
Je moet ergens in geloven nietwaar? Ik doe mijn best, want ik ben het met je eens dat je het zonder geloof niet redt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

pfffff wat een verhaal Marjo, ik kan me zo goed voorstellen waarom je dronk... maar ik weet nu inmiddels dat je problemen en moeilijkheden beter aankan zonder drank.

Har, mijn ervaring bij de AA is, is dat verslaving door alle rangen en standen en leeftijden heengaat. Iedere alcoholist die niet erkent dat hij machteloos tegenover de drank staat, denkt dat deze boodschap aan hem voorbij gaat, omdat hij een 'ander soort drinker' of dat zijn siuatie anders is dan bij anderen. Dat is het niet! verslaafd is verslaafd. Dat heeft niets met het verleden te maken. Je kunt alleen dingen veranderen, als je ze kan veranderen wanneer je de kalmte hebt. en drank helpt daar echt niet bij.

och an....(((()))))

ik heb vanavond ook best trek. maar ik drink niet!! wel fijn om hier bij jullie te zijn.

Hanneke

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik laat je met rust Har, hoop dat je morgen nog eens na kunt lezen wat er vanavond allemaal is geschreven met wat meer afstand en dat je ook de goede bedoelingen die erachter zitten eruit zal kunnen pikken.

Ik ga de hond uitlaten, de kat binnenlaten en dan mijn bed in. Ben 8 dagen vrij geweest en morgen mag ik weer aan de bak, nog wel met frisse tegenzin maar het vrij zijn levert nu niet meer op dan uitstellen om weer te beginnen. Ik hoef alleen maar morgenochtend en donderdagmiddag en dan ben ik weer vrij. Donderdagochtend wil ik vrij want dan gaan 100 gemeenteambtenaren hier uit een sociaal teambuildings-project de wijk schoonmaken en dan kijk ik graag toe met mijn camera! ;) Ambtenaren die werken, dat wil je toch graag vastleggen voor je camera! zeker als moeten baggeren door de hondenpoep hihi

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi karinneke,
Heel goed opgemerkt.
Slaap lekker!

Hoi Charlie,
blij dat alles nog goed gaat.
En gefeliciteerd nog met de kleine prinses.

Har,
AA of niet, de eerste stap is inderdaad het onderkennen van je machteloosheid t.o.v. de alcohol.
Gebruik je opstandigheid om te stoppen met drinken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi!

Lieve An... STOP! Het zal je niets brengen dan alleen meer ellende.
En die gun ik je niet. Gún jezelf je zelf!
Accepteer. Laat los. Neem de tijd voor je herstel.. :heart:
Ik heb geen woorden nu, An! Drinken lost niets op!

Har, hoe herkenbaar helaas...
Ik vind het jammer en hoop dat je er uit komt.
7 maanden droog is veel te kort. Gun jezelf minstens een jaar.
En neem dan opnieuw een beslissing!

Wat een rot belevenis Tapas. Ik kan me voorstellen dat je er van in de war raakt. Kalm aan meisje en lekker slapen. Morgen weer een nieuwe dag!

Pippi, pms is soms te gek voor woorden. Knap dat je niet gaat drinken!

Corinne, stap voor stap kom je steeds dichter bij jezelf. Ik vind het erg mooi om te zien hoe jij jezelf de tijd gunt. En steeds vaker dingen eerder herkent! Heel veel succes morgen, rustig aan hoor. Je gaat voorbeeldig ik stap wat achter je aan!

Fijn dat je een goede vakantie had, Charlie. En je hier weer eens te lezen.

Karinneke, op tijd op de rem als je het voelt aankomen! Volgens mij ben je goed bezig!

Hier weer wat rustiger. Een zeer nuttige avond gehad met één van onze beste vrienden. Véél gepraat. Veel gebruikt wat ik hier al heb geleerd. Door dingen uit te spreken en mezelf serieus te nemen, word ik gezien als een prettige gesprekspartner. We hadden alle drie veel aan elkaar. Zonder een druppel drank, hadden we een goed gesprek. het werd nog met name genoemd. Ik voelde me sterk en kom steeds dichterbij mezelf! :)

Ziza, ik vind het knap van je dat je al zover bent, zeker na te lezen waar je vandaan komt. Geweldig dat je met je eigen ervaring zoveel andere mensen kunt helpen! :present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja hanneke, dat is een waarheid als een koe. Ik kán nu de problemen beter aan, want ik verstop me er niet meer voor. Een onverwachtse herinnering is soms hard, maar mss nodig om de balans voor goed op te maken. Dat hoop ik!

Goed dat je niet gaat drinken! Blijf maar even gezellig hier.

Ik las dat je had besloten conservatorium in Berlijn te doen! Gaaf!! En een keus die vanuit je hart komt, een keus die nooit verkeerd kan uitpakken! Succes alvast!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het klopt wel dat dit forum als een soort therapie voor mij werkt, Pippi.
Ik zou het heel erg rot vinden dat ik jullie daar teveel mee belast..

Ik hou ook wel van lachen trouwens :)

Maar heb ook wel een beetje spijt wat ik hier vandaag zo heb gedropt.
Het heeft mij wel geholpen. Maar mss heb ik er anderen pijn mee gedaan.
Dat was zeker niet mijn bedoeling.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Corinne, ik steek er ook een beetje de draak mee hoor, ik weet dat zeker de ambtenaren in de laagste regionen het hardst werken van allemaal, de beleidsmakers daar heb ik wel eens wat meer moeite mee. Ik vind het een fantastisch initiatief dat ze zich gaan inzetten voor onze wijk en ook goed dat ze nu met eigen ogen kunnen zien wat voor effect bepaalde beleidsplannen hebben in de praktijk en waar wij hier nou echt tegenaan lopen, wie weet vergroot dat de betrokkenheid bij deze wijk wat meer.

Onze wijk is een beetje een ondergeschoven kindje, niemand wil hier echt wonen, huizen hier staan lang te koop. De oorspronkelijke bewoners hebben schijt aan alles wat overheid is en wat opgelegd wordt, maar daarnaast wonen er ook veel kunstenaars, studenten en outsiders in de wijk en zijn er veel goeie initiatieven, het is jammer dat die 2 groepen eigenlijk nooit dichter bij elkaar zullen komen ondanks vele pogingen maar naast elkaar moeten er toch ook mooie dingen kunnen ontstaan.

Nou, nu ga ik echt slapen, eindelijk weer eens voor 12 uur, ben erg blij dat ik de chaos in huis aan kant heb en weer orde om me heen geschapen heb!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Marjo, geen spijt hebben, je hebt je kwetsbaar opgesteld en wat je schreef was voor veel mensen herkenbaar, voor mij tenminste wel en dat zet je weer even aan het denken. Je hebt een goede positieve draai eraan gegeven!

Soms valt er wat te lachen pip en soms ook niet, net het echte leven. Sterkte met je PMS. Het blijft oneerlijk dat dat iedere maand weer terugkomt! Er schiet me wel een mop te binnen maar die is te erg, dus beter van niet.

weltrusten allemaal, An, hou het binnen de perken alsjeblieft en morgen weer er tegenaan!
Nu ga ik echt hoor, computer gaat uit, al wil ik niet, ik ga toch grmpffff

dagdag!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Marjo,
Mij heb je met je verhaal best weer een aantal inzichten gegeven waar ik wat mee kan.
Aan zulke persoonlijke verhalen heb ik heel wat meer dan aan botte kreten. En het omwoelen van mijn verleden helpt mij om dingen anders te gaan bekijken en anders te gaan doen. OK, stapje voor stapje en dag per dag. Ik weet wel dat de therapie mij steeds sterker maakt in mijn droogte juist omdat ik nu volop ontdek waar er onverwerkt zeer zit en dat een plaats kan geven. En net als stoppen met drinken vraagt het leren leven heel veel inspanning. Je moet het willen doen, het de tijd gunnen en vooral niet bang zijn voor onverwachte pijn.
Laten we ons niet van de wijs brengen en stug doorbaggeren met onze lieslaarzen aan. Ja, ik ben er ook maar gaan kopen. Ik heb het model gekocht dat tot onder de oksels komt. Let us clean up the shit of our lives.

Tapas,
Kwee wel dat dat een grapje was. Ik doe hetzelfde ook genoeg. Welterusten!
Oh, ben nu wel benieuwd naar die 'erge' mop.

Pippi,
Het gaat hier met een lach en een traan op het forum. En ja het hele forum is idd een therapieveld. Wat mij betreft, mag er ook wel meer met een knipoog of een lach gezegd worden, maar daar is de dag niet altijd naar. Lijkt net het leven wel.

An,
Hou het in de hand.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat doe ik heus wel Corinne. Heb ik altijd al gedaan. Maar wil het nu wel eens everlasting voor elkaar krijgen. Ben het zo beu om elke keer weer de strijd aan te gaan.
Daar heb ik vanavond over geschreven. Zeg alleen maar dat ik een stap verder moet zetten en die heeft voor mij wel degelijk met overgave te maken.
Als ik weer terugval besef ik dat er niet genoeg overgave geweest is. Men kan mij kwalijk nemen dat ik dat te verstandelijk benader; ik zie het zo: ik zal dieper over mijzelf moeten nadenken.
Ken genoeg voorbeelden van mensen die alleen maar de draad opnemen en schijnbaar gelukkig zijn...1 jaar, 7 jaar, 20 jaar. Droogstaan heeft alles met discipline te maken...dag in dag uit.
Ik kan pas gedisciplineerd zijn als ik werkelijk geloof in mijn eigen kracht en die kan ik idd alleen maar ontlenen aan een hogere macht.

De weg naar een hogere macht daar kun je op verschillende manieren naar zoeken. De AA heeft niet het alleenrecht, voor mij althans want ik heb die 12 stappen al eerder gezet. Ze hebben me geholpen want inzicht is erg belangrijk. Duh....ga nu niet zeggen dat IK het beter weet, nee...integendeel.
Maar toen kwam ik een obstakel tegen.
De 12 stappen evalueren prima, maar als ik de groep meemaak dat iemand die al 25 jaar droog staat zich voor de trein wil gooien, maar wel perfect de 12 stappen kan verwoorden en voorzitter is van de groep en daar enorm veel in gepresteerd heeft door de ander te helpen, dan vind ik het zo in en in triest dat hij zichzelf niet kan helpen. In feite vroeg hij om hulp en ik vond het erg dapper dat hij dat in de groep zei. Maar als er dan alleen maar op gereageerd wordt met meewarrig knikken en ik vervolgens ook niet weet wat ik moet zeggen...
Gadver, de week daarna, vertelde een vrouw dat ze gaat sterven, de vrouw die ik geholpen heb op haar flat en niemand, werkelijk niemand weet hoe emotioneel te reageren, dan voel ik me leeg...werkelijk leeg, omdat ik dacht onder gelijkgestemden te zijn. Heb haar een kus gegeven en heb meteen de groep verlaten. Ik vind het moeilijk dit te zeggen, maar kan er niet omheen.

Ik ben ervan overtuigd dat er meer mis is, dan alleen de alcoholist te zijn en dat in meerdere gevallen, de 12 stappen niet voldoende zijn. De hulp die wij daarvan kunnen ondervinden moet je zeker niet onderschatten en het kan zeker een hoop onzin aan denkbeelden uit je leven bannen waardoor je droog kunt staan. Jarenlang zelfs. Maar als het nodig is, durf dan ook verder te kijken.
Het linke van de 12 stappen kan ook wel eens inhouden dat ze lijken de enigste waarheid te zijn, terwijl je voor jezelf de nodige stappen overslaat. Alcoholisten raken inderdaad nóg verder van het padje, alcohol is een drug die de aanwezige ellende uitvergroot. Duidelijk dat je alles moet doen om die rotzooi te laten staan.

Maar laten we nou eerlijk wezen, je mag toch eigenlijk verwachten van mede AA'ers dat ze menselijk weten te reageren....dat zou toch een wenselijk resultaat zijn niet?

In die groep kwam dus puntje bij paaltje. Wij alkies kunnen uitstekend lullen, maar hoeveel moeite het heeft gekost om die vrouw bij te staan om haar flatje te verven.....zum kotsen!
Ben eerlijk gezegd de AA helemaal beu, heb ik het nog niet eens over de andere 7 jaren gehad bij de club!
Ja hoor, de eerste stap! Waar mensen verzameld raken krijg je natuurlijk vanzelf de voortrekkers. Nou, ik wil geen voortrekker bij de AA zijn. Heb dat in '95 al eens geprobeerd, als volger van principieële mensen. Ze waren juist de voortrekkers van zuiver beleid. Big Book onderwerp, elke week..
We werden met de nek aangekeken. Later bleek dat de voorzitter van AA Eindhoven, door regelmatig aan de wijn te zitten er een andere mening op na te houden en werd onze groep eruit gewerkt.
Weg vertrouwen, vooral bij de mensen die er dag in dag uit mee leefden. Ze stonden al jaren droog, allerlei conventies bezocht, tot in Australië toe. Kun je het je voorstellen?! :angry:

Ja hoor, de AA kan dus ook schade aanrichten, omdat we allemaal mensen zijn.
Heb zo'n beetje de sch@rft gekregen aan het zogenaamde beter (willen) weten van de ander, terecht is dat betrekkelijk.
Zoek liever mijn tekortkomingen bij de bron, waar ze ontstaan zijn...vooral bij mezelf dus. Heb er vanavond al wat over geschreven maar dat werd niet zo goed begrepen.
Ben benieuwd hoe dit nu weer wel of niet begrepen wordt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...