Spring naar bijdragen
Forum Verslavingdebaas

Even voorstellen


Aanbevolen berichten

Hai,
Mijn (fictieve)naam is Bart, ik ben 21 jaar oud.
Ik wil graag stoppen met roken en (sterk) verminderen met alcohol en wiet/hasj.

Het roken heb ik nu sinds een aantal weken vervangen door vapen (e-sigaret). Het schijnt 95% minder schadelijk te zijn dus dan leek me dit een betere oplossing. Ik ben al een aantal keer eerder gestopt met roken maar elke keer ben ik dan toch weer (soms na enkele maanden) gaan roken. Ik wil ook nog stoppen met vapen maar als ik dat nu doe weet ik dat ik weer ga roken. 

Mijn wiet/hasj gebruik is de afgelopen maanden erg hard gestegen. Een half jaar geleden heb ik na mijn opleiding een baan gevonden. Door de week gebruikte ik daarom niks maar elk weekend blowde ik wel. Voordat ik werd aangenomen was ik niet afhankelijk van de dagen om te gebruiken, Ik blowde wanneer ik wilde of het nou weekend was of niet. Ik blowde toen een heel stuk minder maar juist door de aangewezen dagen ben ik meer gaan blowen. Toen ik vakantie kreeg van werk ben ik elke dag gaan blowen omdat ik eindelijk niet meer afhankelijk was van de dag. Nu na 3 weken ben ik daar helemaal klaar mee en ik ben 2 dagen geleden gestopt met blowen. De dagen zijn wel prima maar 'snachts (wanneer ik altijd blowde) kan ik slecht slapen. Ik wil nu tot 31dec niet blowen. en daarna maximaal 1x in de 3 weken.

Alcohol gebruik ik als vervanger voor roken of blowen. Ik moet 'snachts gewoon iets te doen hebben. als het niet roken of blowen is kom ik vaak uit op drinken. De laatste tijd drink ik niet veel meer doordat ik de hele tijd heb geblowd maar ik weet dat mijn alcoholgebruik gaat toenemen nu ik ben gestopt met blowen. Ik ben van plan niet meer dan 3 drankjes in de week te doen. Als ik het gebruik als vervanger dan drink ik er vaak 3 of 4 op een avond.

Ik gebruik dit forum ook om in contact met andere jongeren (tot 25 jaar) te komen. Ik heb een appgroep met wat mensen aangemaakt, elke verslaving is welkom. Wil je erin stuur me dan even een berichtje.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...