Spring naar bijdragen

Pietje

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    38
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    1

Pietje's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Pietje

    Meeting 2016

    Voor mij nog een beetje te spannend hoor. Misschien de volgende keer. :-)
  2. Welterusten. Ik zwaai ook af.
  3. Ik doelde ook eerder op iets voor de tijd van de kroeg; iets uit je jeugd? Ik heb daar persoonlijk tijdens mijn behandeling wel wat aan gehad, dingen die ik vergeten was.
  4. Ik wacht nog even, misschien wil Peetr nog wat kletsen?
  5. Begrijpelijk, Peetr. Is er iets wat je wel afleiding geeft? Iets wat je vroeger bijvoorbeeld ooit leuk vond?
  6. Dank je, Spirit, dat klinkt allemaal herkenbaar. Verrassend genoeg is het al later dan ik dacht, dus blijkbaar komt de tijd inderdaad ook zonder drank wel voorbij. Dat geeft de burger moed.
  7. Dat is op zich natuurlijk niet raar, aangezien je vermoed dat er smoesjes in het spel zijn. Daar krijgen weinig mensen een goed gevoel bij.
  8. Een goed boek lijkt me het beste, in bed. Gaat nu niet zo heel slecht hoor, ben nog druk doende met allerlei dingetjes. :-)
  9. Knap trouwens dat sommigen zich al zo vroeg afmelden. Avonden zijn voor mij altijd het meest uitdagend, of ga ik gewoon laat naar bed?
  10. Houden ze gewoon niet zo van honden? Niet iedereen is hondenfan natuurlijk.
  11. Nou kom ik natuurlijk nog maar net kijken, en mis ik mogelijkerwijs een heel stuk achtergrond maar.. als ze wel naar de kermis gaan (en dus het risico nemen dat er iets gebeurt, wat ik me voor kan stellen in een grote, drukke mensenmassa).. is dan het 'de hond mag niet tegen de buik opspringen' niet gewoon één of ander smoesje?
  12. Koffie en peuk in de tuin; één verslaving tegelijk aanpakken hoor. Als ik niet moest werken ging ik nog een paar uur terug naar bed.
  13. Pietje

    Hallo. Ik ben Claartje

    Succes Claartje!
  14. Dagpact: jowan Rosa Nadia Lars Claartje Pietje
  15. Pietje

    Ik ben Piet..

    Goed, na uitgebreid draadjes gelezen te hebben vandaag, toch ook tijd om iets meer over mezelf te vertellen. Ik ben midden 30, heb een drukke en uitdagende baan, volg daarnaast nog een studie, heb een kleine maar goede vriendenkring en enkele jaren een relatie. Alcohol begint een steeds zwaardere stempel te drukken op mijn functioneren. Hoewel ik het gewend ben om brak wakker te worden en een uur later relatief helder op het werk te staan, wordt dat steeds en steeds zwaarder. Sociale gelegenheden worden steeds minder doordat ik meestal vrij vroeg op de avond al teveel gedronken heb en dan alleen nog maar naar huis wil en in bed wil duiken. Puf en energie is ver te zoeken, waardoor ik een heleboel dingen niet doe die ik eigenlijk wel wil doen. Soms zijn er nachten waarin ik nog half dronken, schaamtevol en bang wakker word (wat heb ik nou weer gedaan of gezegd?), en het liefst wil dat alles maar voorbij is. Ben er een beetje bang voor dat ik deze manier niet erg oud ga worden, of dadelijk zo afgestompt en futloos wordt dat baan, studie, vrienden en relatie op het spel komen te staan. Maat houden zou mooi zijn, maar voorlopig ga ik liever voor niet drinken. Ik ben op vroege leeftijd regelmatig gaan drinken op de middelbare school (14-15), omdat het me uit de verveling haalde. Ook sociale situaties waren makkelijker met drank in de mik. In mijn studententijd was blowen en drinken een dagelijks feit. Nadat een relatie nogal traumatisch eindigde, zakte ik ongemerkt in een depressie die ik met drank probeerde te onderdrukken, hoewel ik dat op dat moment nog niet door had. Hoewel dat ondertussen al lange tijd geleden is, is het patroon van alcoholmisbruik er wel diep ingesleten. Hoe graag ik alcohol de baas wil zijn, weet ik uit eerdere pogingen ook dat deze eerste dagen erg zwaar gaan zijn, om nog maar niet te spreken over het weekend..
×
×
  • Nieuwe aanmaken...