Spring naar bijdragen

Ellen

Forumdeelnemers
  • Aantal bijdragen

    4
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Ellen's Achievements

Nieuw hier

Nieuw hier (1/4)

  1. Ellen

    Hoe nu verder?

    Hoi, laatste dagen waren best wel crappy maar mijn fam weet inmiddels wel weer hoe het echt gaat. Langere tijd liet ik ze in de waan dat het wel weer beter met me ging. Ik vind het moeilijk om eerlijk te zijn en zij blijven blijven mijn verslaving een heel lastig onderwerp vinden om te bespreken. Dus op die manier houd je best een tijd de schone schijn op. Maar nu eerlijk geweest. Heb ook vanalles en nog wat aan creatieve spullen gekocht zodat ik voldoende afleiding kan zoeken. Het idee is er, uitvoering not so much. Hoe is het met jou? @bumperjimwat fijn dat je in een opwaartse spiraal zit. Hoe lukt dat jou? En dat het niet heel hard opwaarts gaat.. zolang je maar blijft gaan toch?
  2. Ellen

    Hoe nu verder?

    Wat rot (om het even netjes te verwoorden) dat je weer in een neerwaartse spiraal zit. Met de wintermaanden voor de deur wordt het inderdaad niet makkelijker, is mijn ervaring ook. En ja, we weten het wel. Maar het echt doen is toch een heel ander verhaal. Toch kun je het. Je hebt het eerder al gedaan als ik het goed begrijp. Hoe heb je dat gedaan? Ik stel de vraag met 2 motieven eigenlijk als ik eerlijk ben. Misschien helpt het jou te vertellen hoe je door eerdere moeilijkere periodes heen bent gekomen.. en ik ben zelf ook benieuwd. Kan alle goeie tips gebruiken. Ik ben zelf ook wel kortere periodes abstinent geweest. Dan trok ik alles uit de kast om maar niet te drinken. Dan was ik op een dag 2x aan het wandelen, zocht afleiding in boeken lezen, muziek, tv,schilderen etc, stond ik 2x per dag onder een koude douche als de trek te hoog was. Het hielp. Maar het is niet lang vol te houden op die manier en dan wordt het moeilijk gemotiveerd te blijven.
  3. Ellen

    Hoe nu verder?

    Hoi Quinn, Dank je voor je reactie. Vind het fijn dat je herkent waar ik tegenaanloop, hoewel ik het voor jou ook heel naar vind. Uit je bericht begrijp ik dat het je met periodes wel lukt om te stoppen, dat vind ik al super knap. Dank je voor je bemoedigende woorden. Ik moet mezelf na deze tegenslag weer bij elkaar rapen, koppie erbij houden en constructief gaan denken. Hoe is het nu met jou? Zit je momenteel in een goede of minder goede periode? Als ik zo vrij mag zijn dat zo te vragen.
  4. Ellen

    Hoe nu verder?

    Dag iedereen, Mijn naam is Ellen, ik ben nieuw op het forum. Ben nu zo'n 12 jaar verslaafd aan alcohol. Veel behandeling gehad, klinisch, deeltijd, ambulant. Mijn ambulante therapie onlangs stopgezet omdat ik geen vooruitgang boek. Ik loop er enorm tegenaan dat ik meerdere psychische stoornissen heb naast mijn verslaving maar dat nergens tegelijkertijd behandeld lijkt te kunnen worden. Steeds weer hoor ik dat ik eerst abstinent moet zijn. Of dat ze alleen hulp voor de verslaving kunnen bieden. Maar het is een kip en ei verhaal. En nu hebben mijn behandelaren mijn traject gestopt en er is me geen passende hulp verder aangeboden. Ik voel me enorm in de steek gelaten door de ggz, alweer. Zoveel negatieve ervaringen mee gehad. Maar alleen lukt het me ook niet. Dus ik weet het gewoon even niet meer. Ben ook gewoon erg boos op mezelf en teleurgesteld in mezelf dat ik nog steeds zo aan mijn verslaving toegeef. Het kost me enorm veel. Niet financieel, maar emotioneel en sociaal gezien heeft het een gigantische impact op me. Ik ben erg verdrietig om de dingen die ik daardoor verloren heb of die nu (nog) niet mogelijk zijn voor me. En toch.. ik krijg de knop niet omgezet. Ik blijf doen wat ik deed. Er zullen hier op het forum vast mensen zijn die dit herkennen. Het vastlopen ook na jarenlange therapie. Ik hoop dat jullie wellicht wat tips voor mij hebben. Daarbij doet het me goed om dit nu te schrijven en te weten dat iemand dit zal lezen. Dus sowieso, dank je wel dat je even de tijd neemt om mijn stukje te lezen! lieve groet, Ellen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...