Spring naar bijdragen

even voorstellen Sbs


Singbluesilver

Aanbevolen berichten

Het gaat hier moeizaam. Vooral de ochtenden vind ik het het zwaarst. Moet mezelf door de dag heenslepen.  Zo voelt dat. Eind van de dag gaat het wat beter. Schijnt er allemaal bij te horen. Dus maar gewoon ondergaan. En bedankt voor jou tip Bert. Ik kan nog niet  makkelijk een antwoord vinden maar heb de vraag gisteren wel gesteld aan mezelf. Veel herkenning overigens bij het stukje dat dit een signaal is dat het echt anders moet. Ik weet nog niet hoe maar moet straks mijn leven op een andere manier inrichten.  Ben al gestopt met drinken dat is al 1. Straks ook kijken naar bv balans tussen werk en thuis. Maargoed eerst beter worden. Stapje voor stapje. Stukje voor stukje. Maar makkelijk is het allemaal niet.  Vind het erg zwaar. Echt heel erg.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve Sbs, op onderdelen heel herkenbaar. Andere natuurlijk niet. 

Zwaar is het ja. Heel. Maar vergeet niet dat wat je hebt gedaan met stoppen met drinken niet alleen stap 1 is, maar de voorwaarde om de rest aan te kunnen pakken. Dat heb jij zelf gedaan en volgehouden. Dat is ontzettend sterk. 

Er is een berg werk aan de winkel. De kunst ( tenminste ik vul hem in op basis van mijn ervaring, misschien geldt dat niet voor jou) is om niet naar de berg te staren, maar naar het paadje te blijven kijken waarop je loopt. Ik ben ervan overtuigd dat dat paadje je boven brengt. Echt. Het is geen alles of niets meer. 

Je doet het zo goed. :heart:

bewerkt door Lika
Wat maakt dat nou uit
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo Blue, hoe gaat ie vandaag?

Een voorbeeld van de vraag " Wat ging er goed vandaag " is bijvoorbeeld: "Ik heb mijzelf vanmorgen tegen alle weerstand in uit mijn bed gesleept".

Wat opvalt Blue is dat je verschillende keren het woord "moeten" gebruikt. Dat werkte bij mij behoorlijk averechts. Veel moeten trok mij naar beneden. Moeten in de toekomst, bijv. balans werk en gezin kon ik niet overzien. Gaf me ook een machteloos gevoel. Wat weer leidde tot ik ben een 0 gevoel. Wat mij toen heeft geholpen het woord "moeten" te vervangen door zinnen als "wat wil ik graag" en 'wat heb ik nodig vandaag".  Het voelde iets positiever in die sombere periode. Niet in één dag, maar langzaam maar zeker.   

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik moet altijd een hele hoop van mezelf en wat ik dan moet moet ik ook nog goed doen. Verstandelijk weet ik dat dat niet echt zo moet. Maar zo voel ik me wel gedraag me ook zo. Inderdaad iedere dag uit bed komen is al een he le klus als je depressief bent. En ik doe dat iedere ochtend omdat dat moet. Van mezelf. Ik moet het ook hier goed doen door een goede patiënt te zijn zegmaar.  Dat is mijn motivatie om eruit te komen. Ik moet het goed doen.  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

eigenlijk MOET je alleen ademen hoor.. je zou die moetjes nu eigenlijk gewoon beter even naast je neer leggen en ik weet heel goed dat dat niet gemakkelijk is. Probeer de lat niet zo hoog voor jezelf te leggen en laat je nu even verzorgen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag waardeloos opgestaan. Tegen de verpleging gezegd dat ze me wel op mogen sluiten en de sleutel dan weg kunnen gooien. Niks meer aan doen. Voelt zo uitzichtloos. Ben hier nu 3 weken ik kan alleen maar huilen en het gevoel hebben dat ik hier nooit meer uitkom. Dat dit nooit overgaat. Ze gaan weer wat wijzigen aan de medicatie hoe en wat hoor ik straks maar ook daar wordt ik knettergek van. Afgelopen maandag leek het alsof het wat beter werd. Nu is het een grote drama. Wil het liefst mijn bed induiken en er nooit meer uitkomen. Echt ik ben er schijtziek van. Ik wil dit niet meer. Ben er klaar mee......maar ik weet dan ook wel weer dat dat geen oplossing is maar zo voelt het wel. Gewoon weg. Gewoon verdwijnen.  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beetje fysiek bezig geweest vandaag. Wat gaan zagen en timmeren en warempel lijkt er een leuk kistje te ontstaan. Gesprek met de psychiater was verhelderend en  ik snap het medicatie schema nu ook beter. De meiden komen zondag hier eten daar kijk ik naar uit. Verder maar gewoon  doorgaan en geduld hebben 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...