Spring naar bijdragen

Moeps


Moeps

Aanbevolen berichten

Wat goed, Moeps, gefeliciteerd! En ook fantastisch dat je er nog 100 dagen aan vast plakt en dat hier kunt vertellen alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Dat is het eigenlijk ook natuurlijk, maar dat wisten we een tijdje geleden nog niet zo zeker, toch? 

Ga zo door!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat was een tijdje geleden inderdaad niet zo duidelijk @Bob, en ik realiseer me heel goed dat er nog heel wat moeilijke momenten zullen komen, maar nu even niet!

En ik hoop op het punt te komen wat @Maverick aangeeft : innerlijke rust!

@niks bedankt! Deze keer was mijn eerste dag inderdaad de eerste van een langere reeks. Daarvoor ging het steeds mis. Opeens was genoeg echt genoeg en lukte het om niet te drinken. Voor mezelf, omdat ik verder wilde. Ik gun dat jou ook zo. Je hebt zoveel goede stappen gezet om jezelf te redden, ik gun je echt deze stap ook, voor jou, voor een beter leven. Zet hem op!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt allen! Begin me bijna een beetje trots te voelen, maar dat mag ik van mezelf niet toelaten ofzo... Wordt aan gewerkt!

@RonDeV ik zag het van de week inderdaad. Wat is jouw plan verder?

@Denise79 ik ben zowiezo bang dat het elk moment mis kan gaan zodra ik te veel ga denken dat het goed gaat, dus inderdaad het blijft opletten, bedankt! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

17 minuten geleden zei Moeps:

[...] bang dat het elk moment mis kan gaan zodra ik te veel ga denken dat het goed gaat, dus inderdaad het blijft opletten, bedankt! 

Maar vergeet niet te genieten van het leven, júist omdat het goed gaat. Opletten, ja, maar niet blindstaren.
Door het leven zonder drank te (gaan) waarderen op z'n werkelijke waarde creëer je een stevige basis om drank als 'verpester' te kunnen gaan zien.
M.a.w. concentreer je niet op het 'niet-drinken' maar op het 'wel-leven'. Dat maakt het makkelijker. :sun::rose:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

7 uur geleden zei Moeps:

Bedankt allen! Begin me bijna een beetje trots te voelen, maar dat mag ik van mezelf niet toelaten ofzo... Wordt aan gewerkt!

@RonDeV ik zag het van de week inderdaad. Wat is jouw plan verder?

Hey Moeps,

Als ik kijk waar ik begin van het jaar stond, toen was het niet drinken 98% wilskracht en 2% overtuiging. Ik durf te zeggen dat ik nu op 85% overtuiging en 15% wilskracht zit

Mijn plan is om eraan te werken deze balans nog verder richting overtuiging te brengen omdat niet drinken uit overtuiging in mijn ervaring zoveel makkelijk is dan uit wilskracht.

En natuurlijk geen alcohol drinken ;)

bewerkt door RonDeV
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Hoi moeps, 

Wat supergoed! 100 en nog wat dageneraanvast zelfs! Leuk je te lezen. Veel herkenning ook. Dat vermoeide... Bloedje irritant. We zouden beloond moeten worden met een en al fitheid! Ik lees ook dat 't erbij hoort, al die dingen. Vanaf morgen is mijn doel om elke ochtend (behalve als 't echt echt echt Rot weer is) een dikke wandeling te maken zodra de jongste naar school is. Ik blijf je lezen. 

Liefs, maartje

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

De tijd vliegt, want ondertussen ben ik 150 dagen alcoholvrij! En vandaag heb ik de stap genomen, ik heb Bob gevraagd om me op het jaarpact te zetten!

Er wordt hier regelmatig gesproken over gecontroleerd af en toe wat drinken. Ook in het echte leven komt die vraag natuurlijk geregeld langs en als nog-niet-zo-lange stopper, is de keus om af en toe weer te drinken best voor de hand liggend. Gelegenheden genoeg ook natuurlijk, om nog maar niet te spreken over de lange, gezellige en knusse avondjes bij kaarslicht en kerst en oud&nieuw die er weer aankomen. En eerlijk is eerlijk, het probleem van mijn drinkgedrag raakt naar de achtergrond nu ik bijna 5 maanden niet heb gedronken. 

Kortom, ja...ik werd getriggerd de laatste tijd. 

Gewoon mijn slechte ervaringen en  herinneringen aan de bijna dagelijkse scenes van de afgelopen jaren voor de geest halen, hielp de laatste tijd niet meer om mijn motivatie om niet te drinken in tact te houden. Ergens was de gedachte in mijn hoofd dat het wellicht toch allemaal wel meeviel en dat nu na die maanden alcoholvrij mijn systeem misschien wel is ge-reset. Natuurlijk weet ik dat dat zeer waarschijnlijk niet zo is en ik weet ook dat het niet meeviel, maar de gedachte bleef knagen. 

Ook het feit dat ik me nu na 5 maanden zonder alcohol nog steeds niet heel lekker voel, hielp niet om de motivatie vast te houden. Ik blijf maar futloos en vreugdeloos.

En daar zit hem dan ook direct het keerpunt in mijn gedachtengang! Ik heb nog niet volop genoten van een alcoholvrij leven. Ik heb er amper van geproefd! Ik ben dus nog helemaal niet klaar om nu al weer te beginnen met denken aan af en toe eentje. Ik wil eerst eens even weten hoe het is om echt alcoholvrij te leven.

Lekker in mijn vel zitten en schoon schip maken met de zaken waar ik nu tegenaan loop, nu ik die niet meer verdoof. En dat zijn geen trauma's ofzo, maar wel in de jaren opgestapelde beslommeringen die ik voor het gemak altijd maar opzij heb geschoven.

En sinds ik me dit realiseerde is mijn motivatie ook weer terug! Waarvan akte op het jaarpact! Ik ga er weer voor!

Trouwens, zolang ik in flessen denk en niet in glazen als ik het over 'eentje' heb, moet ik er zowiezo maar niet aan beginnen! :lol:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Moeps, ik had een jaar nodig
ik noem dat nu; geestelijk ontgiften
net als fysiek, moet er werk verricht worden
in de psyche, in kombi met anderen, maar vooral
wat we ooit zijn gaan wegdrinken.
zelfs al was je een gezelligheidsdrinker, dan nog
het duurt even eer het echte oogsten komt, maar de
tussenstapjes van wat er al wel beter gaat, zijn er ook.
Fijn dat je op het jaarpact bent nu, van korte termijn denken
(ik wil NU me beter voelen) ben je volwassen genoeg nu om
ook naar de lange termijn toe te werken, zonder het hier en nu
en dag per dag, uit het oog te verliezen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Moeps changed the title to Moeps

Tja, wat kan ik zeggen?

Bijna 6 maanden niet gedronken. Steeds met een onrustig gevoel...is dit het nou? Alles is daarover gezegd en geschreven hierboven.....en toch weer geprobeerd gecontroleerd te drinken, zag het als een soort project. Een probeersel. En dus nu sinds 2 maanden weer helemaal afgegleden naar nog erger. :(

Huwelijk op losse schroeven, meewarige blikken van familie en vrienden, schuldgevoel en schaamte.... terug bij af.

Het is echt een drang naar alcohol wat ik ervaar. Niet eens omdat het lekker is. Dat is het gewoon niet voor 'ons soort mensen'! Ik moet dus concluderen dat mijn project hopeloos is mislukt.

Ik ben gewoon weer waar ik was : te weten : elke dag zwichten voor alcohol. Stiekem voordrinken (Baileys deze keer, had ik nog nooit in mijn leven gedronken, dus waarom nu wel opeens??) om dan als het tijd is, dus zo rond zessen de fles wijn open te trekken. De volgende dag voornemen om vandaag echt niet te drinken en vervolgens 's avonds gewoon weer van voor af aan beginnen. Natuurlijk ook nog even naar de winkel om de voorraad in stand te houden.

Dus ja, wat kan ik erover zeggen. Al mijn voornemens gaan elke dag overboord. Ik wil dus opnieuw helemaal stoppen met drinken. Ik wil geen dagen tellen, geen startdatum hebben. Gewoon niet drinken. Dit is niks zo.

Komt bij dat ik lichamelijk ook reageer! Maagzuur, oprispingen, drukkend gevoel op de borst, hoge bloeddruk,slappe wangen , dof gezicht en lege oogopslag, extra kilo's!!! 8 weken weer gedronken en dan zo snel aftakelen. Het is het gewoon echt niet waard. Want buiten de roes waar het dus allemaal om draait is het gewoon heel vervelend stressmanagement : stiekem mijn glas bijvullen, flessen binnensmokkelen, en weer afvoeren. Net doen of ik nog gewoon ben en dus niet aangeschoten. De volgende dag niks durven zeggen of vragen, want daaruit zou kunnen blijken dat ik dus inderdaad niet meer weet wat er gister is besproken/gebeurd.... Al met al een dagtaak en een constant aanwezige factor. Wat een gedoe! Ik wil ervan af.

Ik sta dus weer aan de vooravond van weer een nieuw avontuur en wil alleen maar dat het deze keer weer lukt, net als een aantal maanden geleden, maar dan een verbeterde versie... 

Hier laat ik het maar even bij. Voel me al met al behoorlijk k*t eerlijk gezegd.... Wilde het toch even hier geschreven hebben. Een soort met de billen bloot...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...