Spring naar bijdragen

Moeps


Moeps

Aanbevolen berichten

Op 22-10-2018 om 17:21 zei Moups:

Marguerite, die ga ik direct even opzoeken!

Een AA-groep heb ik inderdaad over nagedacht. Ga ook even op de dichtsbijzijnde groep Googlen.

Ondertussen druk bezig met mijn eigen dagboekje volschrijven met mijn gevoel van nu, spreuken en dingen die ik vast wil houden. Voor straks, als de eerste euforie weer omslaat in : ach eentje kan toch wel. Dat wil ik deze keer dus niet!

Ook een NL boek aan het lezen, luchtig boek : Ik ben Loïs en ik drink niet meer. En een Frans zelfhulpboek.

Nou ja, ook nu dus nog 24/24 met alcohol bezig, maar nu even op een opbeurende en helende wijze en niet een destructieve en zelfslopende wijze.

Dag voor dag, ik ga ervoor!

Ha Moups, je hebt me gevonden. Ik ben heel benieuwd waar je woont. Ik stuur je een pm.

Ja het weekend staat voor de deur en hier wordt het behoorlijk koud, waar ik woon. Met regen. Bij jou ook? Weekendje binnen dus. Ik heb allerlei projecten gepland, zodat ik niet binnen ga zitten en dan 's avonds naar wijn ga verlangen. Het blijft natuurlijk lokken, maar ik weet uit ervaring dat heftige trek voorbijgaat. Zorg dat je ander drinken in huis hebt, chocolademelk, thee, tisane, en heb je Pulco al geprobeerd? Is limonadesiroop maar dan van puur vruchtensap zonder toegevoegde suiker, heel lekker!

De AA in Frankrijk, ik heb er ook over nagedacht, maar besloten om het niet te doen. Ten eerste is het best ver rijden, maar ik heb ook begrepen dat je hier in de ogen van velen pas een probleem hebt als je al heel diep gezonken bent.... de drempel is dan wel erg hoog om daar tussen te gaan zitten. Zo van, zo erg is het met mij nog niet. 

Sterkte het weekend, en denk er maar aan hoe je je maandag voelt als je het weekend zonder drank hebt doorgebracht en heerlijk hebt geslapen en energiek de week weer in kan!

 

 

 

bewerkt door Marguerite
nog niet klaar
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vrijdagavond 20h30.... het ergste gevaar is nu wel geweken....maar oef! Dat was toch nog even niet zo makkelijk!

Voel me vanavond echt heel moe, en eigenlijk gewoon ook triest. Dat ik niet mag drinken. Dat ik niet kan drinken en dat ik niet wil drinken.

Ik probeer er een positieve draai aan te geven, met alles wat ik afgelopen tijd hier gelezen heb, maar vanavond was/is het even moeilijk.

Morgenochtend weer fris uit bed, dat is dan weer wel een fijne bijkomstigheid en nu al vast een fijne troostgedachte!

Ik maak het niet laat vanavond, het lijkt wel of alle energie er even uit is. Is dat nog steeds het ontgiften??

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed gedaan Moups. Vermoeidheid hoort er bij, kan lang of kort duren maar het gaat wel weer over.

Dat je je triest voelt vind ik ook herkenbaar, ik heb het ook als een rouwproces ervaren en heb er in het begin een paar flinke huilbuien om gehad. Die eindigde dan uiteindelijk in een lachbui omdat ik het zotte er toch ook wel van in zag.
De eerste week (of 2) leek het soms onmogelijk vol te houden maar het werd voor mij al snel makkelijker hoor. Even volhouden en het komt goed!

Frisse groeten vanaf het Franse platteland :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt allen!! Het doet me zo goed te lezen dat alles wat ik ervaar eigenlijk heel gewoon is en er gewoon bijhoort. Eigenlijk ben ik gewoon een klassiek geval! Ik hoor gewoon bij het groepje mensen die niet de automatische rem hebben. Soms voel ik me zo'n outsider!

Bedankt ook @bumperjim voor de nuchtere kijk op wat nou eigenlijk zielig is!

Nu is het zaterdag 18h15 en dus een avond bij uitstek om het weer moeilijk te hebben zoals gister. Grappig genoeg, heb ik dat gevoel nu totaal niet! Ik kijk ontspannen uit naar een avondje thuis met een pizza en een goeie film (of 2)! 

Fijne avond allen

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zondag, 1 week zonder alcohol! Een mooi begin en ik voel me best trots. Tot vorige week gingen er toch heel wat flessen naar binnen per week! Het lijkt wellicht wat makkelijk te gaan, maar ik ben me zeer bewust van de komende periode en het einde van de beginners-euforie (been there...)

En onderhuids is het ook allemaal niet zo makkelijk als het lijkt. Ik ben 24/24 met het stoppen bezig, ofwel op dit forum, ofwel in mijn gedachten, ofwel met het schrijven in mijn boekje, ofwel met het lezen in 2 verschillende boeken.

Vandaag een nieuwe uitdaging. 2 van mijn 3 kinderen waren afgelopen week bij oma en opa (schoolvakantie). Ik kon dus buiten mijn werk thuis heerlijk zelf rondklungelen en vrijwel 100% van mijn tijd aan mezelf besteden. De oudste was weliswaar wel gewoon thuis, maar ook schoolvakantie en dus erg veel buitenshuis met vrienden.

Nu nog een paar uurtjes relatieve 'rust' en tijd voor mezelf, voordat ik weer in de moederrol moet schieten en gewoon weer mezelf op de tweede plek moet zetten. 

Natuurlijk volledig logisch en dat is ook gewoon wat ik wil uiteraard, maar ik zie er eerlijk gezegd nu wel een beetje tegenop. Ben bang dat de trigger naar ontspanning en anti-stress aan het einde van de dag groter zal zijn. 

Kortom, de eerste week leek vrij makkelijk, de vuurproef begint nu. Maar ook die zal ik doorstaan, daar gaat het niet om, maar minder makkelijk denk ik. 

Denk nu niet dat ik mijn kinderen als excuus gebruik dat ik ben gaan drinken of dat ik nu weer zou gaan drinken. Dat is absoluut niet het geval. Mijn onrust nu is vooral gericht op het feit dat ik straks niet meer zoveel met mezelf bezig kan zijn en van daaruit bang ben om zomaar weer in de nog niet zo oude gewoonte te vervallen. Met andere woorden, ik moet nu extra mijn best doen om me goed bewust te blijven van mijn keuze, terwijl ik veel meer afgeleid zal zijn. Ik weet niet of ik echt duidelijk ben zo, denk het niet, ben bang om mezelf weer voorbij te lopen.

In ieder geval, vandaag drink ik niet!

 

bewerkt door Moups
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo allemaal! Bedankt voor de onstersteunende woorden, doet me goed!

Vanavond vertrekken we voor een lang weekendje er tussenuit. Ben dus even van de radar! Heb net de jaargangen 2016 en 2017 van het tijdschrift LEF ontvangen. Dus ik hoef me dit weekend niet te vervelen zonder het forum! Leesstof genoeg.

Ik bekijk het dag voor dag, en vandaag drink ik weer niet!

Fijn weekend allemaal, ik meld me zondag of maandag weer!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 7 months later...

Omdat ik af en toe hier en daar meeschrijf in de verschillende draadjes (en achter de schermen heel actief meelees), haal ik bij deze mijn eigen draadje weer even naar boven voor een mise à jour, oftewel up-to-date.

Ik ben dus ook al jaren aan het worstelen en toch heb ik de indruk en de goede hoop dat er pas sinds dit jaar ECHT een knop is omgegaan. Per 01 januari heb ik me voorgenomen om niet meer te drinken. Het nieuwtje deze keer is dat ik naar deze beslissing ben toegegroeid in de laatste maanden van 2018 en dat ik het deze keer niet alleen doe.

Ik volg therapie, online weliswaar, maar 1 to 1 therapie. Ben hier bij een verslavingsarts geweest, maar behalve een hoop medicijnen had die mij toch niet zoveel te bieden. Verder verstop ik me niet meer; zonder het van de daken te schreeuwen, schaam ik me niet meer om te zeggen waarom ik niet drink. 

Ik ben veel op dit forum, maar ook op andere sites, ik lees veel, ik schrijf veel op voor mezelf, ik bekijk filmpjes van (ervarings)deskundigen, ik doe veel aan zelf-analyse. Kortom, ik ben er nog steeds veel mee bezig, en ergens doet me dat goed. Alsof ik mezelf hervindt.

Ik ben niet alcoholvrij sinds 01 januari, ik heb een paar een keer een terugval gehad van enkele dagen/weken. Toch heb ik al jaaaaren niet zoveel alcoholvrije dagen gehad als nu. Ik heb dit jaar 35 dagen wel gedronken (van de 164 die 2019 t/m vandaag rijk is). Ondanks mijn geschaafde knietjes (met dank aan Cleo66 voor de beeldvorming), vind ik dat ik redelijk goed bezig ben en heb ik er vertrouwen in dat er niet veel (wellicht géén) extra dagen meer bijkomen. Nu volledig alcoholvrij sinds 14 mei en ik ga ervoor om dat zo te houden.

Tot zover mijn korte update. Ik schrijf niet veel, maar deponeer af en toe een duit in een zakje.

Bedankt aan allen voor de verschillende bijdragen, het helpt mij echt enorm om hier stilletjes mee te lezen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Ik zit nu op dag 40 (geloof ik) zonder drank. Bijna bij mijn record van 50 dagen. En net als die keer begin dit jaar, vraag ik me nu weer af. Waarom doe ik het eigenlijk?

Het niet drinken op zich valt me over het algemeen niet zwaar. De meeste dagen gaat dat 'als vanzelf' best redelijk goed, zonder al te veel moeilijke momenten. Soms wel een echte soort van 'craving'. Zoals bijvoorbeeld gisteravond. 'Fête de la musique' hier in Frankrijk, dus overal bandjes en gezellige mensen. Terrassen vol natuurlijk en werkelijk IEDEREEN drinkt alcohol! Wij zaten ook op een terrasje met 1 kind en alles ging redelijk oké, tot het moment dat ik opeens alles teveel vond. De muziek, het gelach, de alcohol overal, het geprietpraat van mijn kind. Ik wist natuurlijk dat het aan mezelf lag en heb geprobeerd zo leuk mogelijk te blijven doen, maar ik geloof dat dit echt een craving was. Opeens zag ik 1 dame aan de cola (en niet zichtbaar zwanger...) op een tafeltje verder weg, daar heb ik me maar op geconcentreerd en aan omhoog getrokken (in gedachten). Stom eigenlijk, maar het hielp. Niet toegegeven aan de wijndrang in ieder geval.

Verder toch niet zo heel leuke avond gehad, ik was heel moe en kon geen positieve energie meer terugvinden. Ik besef me dat ik dat toch wel heel vaak heb nu. Hoewel de zin in alcohol wel meevalt over het algemeen blijf ik me maar moe voelen en lusteloos, zonder energie. Ik probeer echt wel andere dingen te doen, en ben ook best druk met van alles, maar dat lusteloze blijft. Het lijkt of ik de dingen gewoon niet zo leuk vind op dit moment. Zelfs gewoon leuke dingen, lijken niet zo leuk...

En dan komt dus de vraag. Waarom doe ik dit nou allemaal? Ik zou toch juist meer energie moeten krijgen? Dat staat overal. Iedereen die niet meer drinkt, krijgt daar een enorme energie boost voor terug. Iedereen geniet meer en ziet mooie bloemetjes, bijtjes, kleuren en geuren.

Wanneer??

Overigens had ik deze week ook 2 uit-avondjes met vriendinnen die wel gewoon drinken en die 2 keer ging het juist heel goed. Geen craving, geen gezeur (in mijn hoofd) over alcohol en gewoon 2 leuke avonden gehad.

Dus behalve sporten, dat staat op het programma....:rolleyes:, heeft iemand een tip hoe ik mijn energie-niveau wat kan opkrikken??

bewerkt door Moeps
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Herkenbaar. Tot het moment dat je eraan toegeeft (zoals ik vandaag) en weer in 1 klap beseft waarom je ermee wilde stoppen. Ik ervaar ook die vermoeidheid als ik niet drink. Maar deze is vele malen erger als ik weer wel drink. En we maken natuurlijk járen misbruik van onze lichamen. Herstel kost energie, dus het is wel logisch dat het even duurt voordat we ons écht beter voelen. Geef het dus nog wat tijd en begin niet zoals ik weer bij af! 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei Moeps:

Ik zou toch juist meer energie moeten krijgen? Dat staat overal.

Nee hoor, een tussentijdse herstelperiode van lusteloosheid, nergens zin in hebben en weinig dingen als leuk ervaren wordt wel degelijk genoemd in de lezing van Els Noorlander over verslaving.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank @Debber voor de reminder. Jammer dat jij de teller wel weer op 0 hebt moeten zetten. Kop op, vanaf morgen weer droog?

En inderdaad @Bob, dat klopt! Ik heb de lezing van haar al meerdere keren bekeken en toch was ik dat even vergeten. Heb het gelijk weer teruggekeken zojuist en dat geeft me weer moed! Het is maar gewoon weer een fase, het gaat voorbij!

Na ± 3 maanden zou het beter moeten gaan, ik ben al bijna op de helft!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Moeps ik heb een heel jaar me depri en moe gevoeld, en slecht geslapen.
Voor iedereen kan die periode anders zijn, maar een paar maanden is denk ik "normaal/gemiddeld"
maar ook in dat jaar waren er wel dingen die al beter gingen, dingen en gevoelens die soms moeilijk
maar altijd "echter" waren. Ik denk dat veel van de gevolgen van stoppen, ook gevolgen zijn van jarenlang drinken.

Het zijn wij, die daar verwachtingen aan koppelen, met een ongeduldig brein. drinkers zijn vaak korte termijns mensen.
we verwachten van drank instant relaxed, of gezellig/vrolijk zijn en aan de katers of volgende dag denken we liever niet dan. En zeker niet aan de mensen
om ons heen en wat ons drinken met hen doet of deed.
Als we detoxen zijn we ook weel op onszelf gefocusd. En soms hoort bij de ontwenning van drank ook het verwerken van dingen, periodes of omstandigheden.
Na een griep mag je wel uitzieken, en dat uitzieken is heel belangrijk, want weerstand moet weer opgebouwd.
Na de detox is herstel nodig, hoe lang? Dat weet je niet en vergelijken heeft weinig zin. Van anderen lezen kan verwachtingen scheppen die bij jou ook niet kloppen.
Kortom, probeer mild en geduldig te leren worden en gun jezelf de tijd die jij nodig hebt/blijkt te hebben.

Waarom vragen zijn zelden helpend gebleken, op de meeste is geen goed antwoord mogelijk. Mindful denken kan wel helpen; ik voel ........ en ik doe ......
en daarna komt er weer een ander voelen, ervaren en doen. and so on and so on.............................

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Goedenavond!

Vandaag is het mijn beurt om jullie te vertellen dat ik vandaag sinds 100 dagen alcoholvrij ben!

Sinds de bijna 3 jaar geleden dat ik me hier op het forum heb ingeschreven, en natuurlijk al veel langer daarvoor, durf ik nu echt te denken dat ik eindelijk op de goede weg ben! Ik weet natuurlijk dat ik de strijd nog lang niet heb gewonnen en ik ben ook zeker niet adb, maar ik ben goed bezig al zeg ik het zelf.

Het niet drinken voelt niet langer als een straf, alsof ik mezelf iets ontzeg of opleg. Ik wil gewoon echt niet drinken op dit moment. Dat maakt het een stuk makkelijker.

Ik ga dus nog even door op deze manier. Ik plak er nog 100 dagen aan vast, dus t/m 30 november. Daarna zien we wel weer opnieuw.

De komende 3 maanden ga ik gebruiken om een beetje puin te ruimen in mijn leven. Nu ik niet meer drink en dus inderdaad niet langer verdoof, merk ik dat ik wat spreekwoordelijke rommel om me heen heb verzameld. Daar wil ik wat mee doen. Zowel professionneel als thuis, heden en verleden, schoon schip maken. 

Vandaag drink ik niet, en morgen ook niet dag 101!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...