Spring naar bijdragen

Voorstellen


Eef123

Aanbevolen berichten

Hoi Lika en allen, het gaat goed. En ik hoop met jullie ook natuurlijk!

De afgelopen week heb ik het boek 'This Naked Mind' van Annie Grace 2x gelezen. Achter elkaar, in 1 ruk uit. Dit was wat ik nodig had. En sindsdien geen druppel meer en er ook geen behoefte aan, dus zonder inzet van wilskracht. Het weer zwichten voor een glas, maakte dat ik dit boek ging lezen. Nu op dag 7, zonder problemen. Ja, hoe is het mogelijk. Dit boek was precies wat ik nodig had, het is de spijker op z'n kop. Ik was er aan toe om op een fundamenteel niveau de switch te maken, in plaats van maar steeds overleven/proberen/marchanderen/m'n best doen..... Dank aan deze schrijver, die ervaringsdeskundige is.

Nu dus al een week helder. Ik mag nu mijn werkelijke problemen gaan aanpaken, ipv ze te verdoven. Zoals stress, werk, familie. Dus nog het nodige voor de boeg. Maar met een helder hoofd.

Deze week voelde ik me moe, duizelig, maar ik weet dat het signalen zijn van herstel.

Voel me blij en trots en vooral heel erg opgelucht.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

46 minuten geleden zei kruidenthee67:

Heb het boek ff opgezocht bij Bol...maar zie alleen Engelse versies...klopt?

 

Ha Thee, ja dat klopt. Ik heb 'm trouwens als E-book gekocht bij Bol. Gelezen op m'n mobiel. En geen zorg over het Engels. Ten eerste is het Amerikaans, dat is wat minder formeel en lekker uitvoerig :-)  Ten tweede, wordt alles wat erin staat diverse malen herhaald. Je leest dus vaak weer hetzelfde maar op een andere manier. Daar zegt Annie Grace ook iets over: bewust gedaan zodat de boodschap in je onderbewuste gaat settelen. Dat pakte ook zo uit voor mij, op een gegeven moment begint het echt door te dringen. Fascinerend proces is dat. En tot slot, met Google translate kun je de echt onbekende woorden opzoeken. Kortom, voor de gemiddelde nederlander is het goed te lezen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

'Ik was er aan toe om op een fundamenteel niveau de switch te maken, in plaats van maar steeds overleven/proberen/marchanderen/m'n best doen....'

ik citeer je even Eef. Bovenstaand is het hè? Ik was daar ook aan toe op een heleboel gebieden in mijn leven. Je omschrijft het mooi. Deze boekenwurm gaat ook op zoek naar het boek. Dank en houd vast! Ik merk dat het voor mij ook een kwestíe is van noeste arbeid, maar met resultaat! 

Heerlijk meis. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
Op 22-7-2017 om 06:58 zei Harp:

 

Het boek krijg ik vandaag, als het goed is. In het algemeen ben ik helemaal geen fan van zelfhulpboeken Amerikaanse stijl, maar ik ben toch erg benieuwd naar dit boek.

Hoi Harp. En, heb je iets aan het boek? Mij heeft het enorm geholpen. Best wel amerikaans he. Annie heeft goeie youtubefilmpjes trouwens.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 uur geleden zei Harp:

Hoi @Eef123, ik las het meer uit nieuwsgierigheid dan om er iets aan te hebben. Het boek lijkt me meer voor beginnende stoppers, ik ben al een eindje gevorderd. Wat ik ervan vond? Ik las het met een mengeling van ergernis en herkenning.  Zoals ik al verwachtte is het als-je-dit-boek-uit-hebt-zijn-alle-problemen-opgelost-ben-je-voor-altijd-gelukkig-en-is-er-ook-nog-eens-wereldvredegehalte wel heel hoog, maar dat valt natuurlijk te verwachten van een Amerikaans zelfhulpboek dat dan ook nog eens geschreven is door een marketingexpert. De vele herhaling (met regelmaat zelfs woordelijk) vond ik ook behoorlijk irritant, al zit daar natuurlijk bewust effectbejag achter. Hetzelfde geldt voor de cliché's. Maar er zitten inhoudelijk sterke stukken in, bijvoorbeeld het hoofdstuk over 'minderen' tegen het einde van het boek. Het is denk ik vooral een goed boek voor verslaafden die hun smoezen nog niet volledig doorzien en daardoor makkelijk terugvallen of niet denken te kunnen stoppen.

Hoe gaat het met jou?

Hi all, ik heb zelf ook het boek, zowel het gewone boek als het audioboek. Ik heb het al meermaals gelezen, vooral geluisterd naar het audioboek en ik merk dat het mij een soort van rust brengt, een gevoel van aanvaarding misschien? Ik zeg niet dat het heiligmakend is maar het maakt wel iets los. Ik zoek nu naar een audioversie van het blauwe AA boek maar heb het voorlopig nog niet gevonden, iemand een hint? Liefst voor downloading op mijn Iphone.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 year later...

Hoi, ik heb het boek ook pas aangeschaft. Vind dat er veel nuttige informatie in staat, zoals over dopamine en cravings. Ik vind ook de opvatting dat  "verslavingsgevoelig" zijn eigenlijk niet van toepassing is, terecht. Ook ben ik het ermee eens dat als je "anderen" alcoholist noemt (de dakloze met zijn blikjes bier op straat), dat dat voor veel mensen reden is om hun eigen drankprobleem niet serieus te nemen (bij mij valt het nog reuze mee....). Kortom deze benadering helpt mij enorm. Ook Craig Beck, (stopdrinkingexpert.com en Alcohol lied to me)  heeft dezelfde benadering. Bij hem vind ik het allemaal net iets te macho en een beetje oppervlakkig, maar het uitgangspunt is terecht: het ligt aan de alcohol zelf!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...