Spring naar bijdragen

Voorstellen


Eef123

Aanbevolen berichten

Dank Meya en Lars. Gaat goed. Het was behoorlijk crisis. Krijsen en gooien, dat werk. Nu opgenomen (wel vrijwillig), en berusting en geen verzet meer. En zowaar al snel in een ritme ('ik kan nu niet praten, heb zo therapie'). Afkickverschijnselen begonnen. De pammen zijn direct teruggezet naar 25 procent en binnen een paar dagen naar nul. Ook de vele vele pijnstillers direct naar nul. Na tientallen jaren verslaving zal dat lichaam niet weten wat het meemaakt: niet meer verdoofd zijn. De verpleging zei dat het heftiger kan zijn dan alcoholverslaving :(

Ik geloof dat het idee van in goede handen zijn toch wel goed valt bij hem, en het idee van bevrijd worden van de medicijnen ook. Dit had hij alleen nooit gekund, dat weet ik wel.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Die Basta heeft toch een jaloersmakende kijk op de dingen! :blush: (belastingpapieren en eeuwig levende vaders: JAAA)

 

Achteraf gezien denk ik dat mijn moedertje ook erg aan de oxa's verslingerd was geraakt.

Ik weet niet hoelang al maar na opname is het met haar nooit echt meer goed gekomen.

 

O dat klinkt wel erg hard naar jou toe, sorry. Is niet mijn bedoeling. Het zal toch telkens wel

weer anders zijn. Hoe oud is je vader?

Neem er geen aanstoot aan hoor, er was meer met mijn moeke aan de hand....

 

Sterkte Eef! :heart:

bewerkt door smart
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Poeh wat heftig in eens. Ik ben sinds maandag ook aan het afbouwen. Om de 3 dagen een kwart van een pilletje af. Zondag kom ik dan op 75%. Ik ga er dus 4 weken over doen. Ben alleen niet zolang er aan verslaafd. Wel de drank ingeruild voor de pammen. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank lieve mensen. Het is nogal apart dat ik de verslaafdenaspect van pa nogal goed begrijp, namelijk uit eigen ervaring helaas. Anderzijds helpt het wel om 'het juiste' te doen naar hem: niet pamperen, steunen -maar niet de verslaving steunen, en niet oordelen.

En een ouder die voor mij zorgt ipv andersom heb ik helaas nooit gekend. Met alle negatieve maar ook positieve gevolgen daarvan voor mezelf.

 

Lars, goed dat je afbouwt. Ik heb met eigen ogen gezien hoe die ellendige medicijnen de boel verdoven en ook sterk verslavend zijn. Ik denk dat ze je nu wel (een afgebakende tijd) kunnen helpen om op een rustige manier te landen, en te werken aan een gezond leven.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Er zijn ook voor mij veel negatieve gevolgen. Dan sla die nu dus even over. Positieve gevolgen: toen ik kind was, woonden wij in een oud en groot huis, op het platteland. Omdat mijn ouders afwezig waren, de 1 letterlijk en de ander ziek/verdoofd/depressief, kwamen de praktische zaken op mij neer. Hierin heb ik geleerd te zorgen voor het land, voor dieren, voor het huishouden, koken, sociale contacten te onderhouden, ik heb leren plannen en heb geleerd praktisch te zijn en aan te pakken. Ik heb geleerd vertrouwen te hebben in mijn eigen skills, en mijn wereld was een grote wereld die zich uitstrekte van school tot ziekenhuisbezoeken tot het runnen van huis en erf tot vrienden en vriendinnen en school. Ook heb ik geleerd al mijn zintuigen/antennes open te hebben. Met een zieke/afwezige ouder, let je als kind steeds op wat diegene nodig heeft. De kleinste signalen pik je op. Al die dingen gebruik ik nu -positief- in mijn leven en in mijn werk.

(En ik sla de negatieve gevolgen en beschadigingen nu dus over. Daar kan ik een boek over schrijven :( )

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gisteren feestje vriendin. Zowel vriendin als een van de gasten, beide leuke mooie zelfstandige dynamische vrouwen en zeker niet het prototype/vooroordeel alcoholist, waren gestopt met drinken. Dronken dus ook veel te veel, elke dag, just like me. Gisteren 'voor de gelegenheid' niet. Ze dronken aan 1 stuk door. Nog 1, en nog 1 en nog 1. Ik zag het gebeuren, en herkende het hele proces helemaal. Niet kunnen stoppen na 2 drankjes. Zo gaat dat dus.

Het hele gezelschap dronk er trouwens stevig op los. Sjeez wat een hoeveelheden wijn. Vanachter mijn kruidenthee vond ik het tot op een zeker moment ontzettend gezellig, en had het op een zeker moment gehad. Vrij vroeg naar huis gegaan. En heel blij niet de eerste te hebben genomen.

Overigens is het zeker niet makkelijk. Ik voel de verleiding. Al helemaal toen de gestopten zeiden dat ze best een dagje een uitzondering konden maken. Toen ik glas 5 naar binnen zag gaan, voelde ik een enorme opluchting dat ik voet bij stuk heb gehouden!! OPLUCHTING.....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeie Eef! Wel af en toe even bedenken hoe je je had kunnen voelen vandaag. Met alles erop en eraan, koppijn, slechte nacht achter de rug, maar ook balen, schaamte, wroeging, spijt, spijt, zie je wel! En dan doe je je ogen open.... ha, ha, lekker nuchter gebleven! Heerlijk.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...