Spring naar bijdragen

Voorstellen


Eef123

Aanbevolen berichten

Ik word zenuwachtig voor morgen. Ben er de hele dag in m'n achterhoofd mee bezig. Wil zo graag dat het lukt. Met allemaal mensen die ik niet heel goed ken en die wel heel veel drinken, een hele avond in een restaurant feest vieren. Ben dus eigenlijk ook zenuwachtig voor de hele avond met die mensen te gaan doorbrengen. Wijn is een effectieve manier om na enkele glazen dat ongemak niet meer te voelen. Hoofd koel houden Eef.... 'Nee dank je, geen wijn. Thee graag! Kan dat? Ah ok. Doe dan maar spa rood, met citroen graag. Nee hoor, niks aan de hand. Voel ik me beter bij. Zal de leeftijd wel zijn, haha. Zeg, wat een gezeliige tent hier! ... (zweet) (victorie)(yes!)...'

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo, terug, en HET IS GELUKT!!! jippie-a-jee! Ik heb me strak gehouden aan wat ik had geoefend. Een spa rood graag met citroen. En kruidenthee!  Op de heenweg leek het niet-te-doen, geen wijn drinken. Na de eerste kop thee was dat allemaal over, en heb geen 1x last gehad van trek. Het zit 'm vooral in het eerste ongemak, en er tegenop zien. Supergoeie ervaring. Dank Lady Jane voor de steun, ik dacht wel aan jullie hoor! xxx

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik dacht dat het vanavond was Eef, maar het is morgen.

 

Mijn eerste etentje zonder drank vond ik ook spannend en ik had verwacht dat het niet leuk zou zijn. Het is me erg meegevallen.

Ik had ergens gelezen dat je het beste zo beslist mogelijk kunt zijn over niet drinken. Geen discussies, niets uitleggen. Je bent hier geen verantwoording over schuldig, aan niemand.

Ging supergoed MijnGerrit! Dank voor je steun!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed Lars, dank je. Zaterdag erop uit. Zondag hele dag gewerkt, voorbereiden voor de week. En 's avonds sauna. Diverse malen in het weekend aandrang: het was gezellig, ik had mot met m'n partner, we waren erop uit, ik was beetje gespannen ivm zware opdracht deze week qua werk, noem maar op. Allerlei situaties waarin ik voorheen zeker was gaan drinken om die onaangename gevoelens te verdoven. Nu dus niet! Voelt ongemakkelijk, die aandrang. Zou dat zo blijven, vraag ik me af...?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat goed van je Eef, dat je ondanks een boel triggers niet gedronken hebt.

Ik heb best lang last gehad van die aandrang zoals jij het noemt..de trek, getriggerd worden.

Maar het is heel verschillend voor iedereen.

 

Nu word je je bewust van die momenten, vallen ze extra op...is ook goed om aandacht aan te besteden denk ik.

Alert zijn wat er gebeurt met je en waarom.

Hoe kom je er doorheen, ga je er mee om?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...