Spring naar bijdragen

Ik ben


Quinn

Aanbevolen berichten

Het gaat er niet om niet geraakt te willen worden. Het gaat mij om de essentie van de berichten van kohtje en van jou zoals ik die heb opgevat. En die essentie is dat het beter is om sommige gedachten hier niet op te schrijven. Omdat ik daarmee blijkbaar gezien wordt als iemand die niet hard genoeg werkt om van de alcohol af te komen en niet thuis hoort op dit forum.

Dus daarom, beter niet de diepte in schrijven. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Jij schreef jouw gedachten van dat moment, ik reageerde op die gedachten, op wat ze bij mij teweegbrachten. Niet omdat jij die gedachten op dat moment had, maar omdat ik dit soort gedachten goed van mezelf ken. Zowel uit het verleden als tot op heden nog wel. Ik heb niet beweerd dat jij niet hard genoeg zou werken om van de alcohol af te komen. Ik herkende voor mezelf dat dit soort gedachten me niet verder hebben geholpen of zullen gaan helpen, de roemruchte 'neerwaartse spiraal'.
Maar je hoeft het alleen maar even aan me duidelijk te maken dat je niet wilt dat ik op je reageer, en dan reageer ik niet op je.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

4 uur geleden zei Quinn:

Het gaat er niet om niet geraakt te willen worden. Het gaat mij om de essentie van de berichten van kohtje en van jou zoals ik die heb opgevat. En die essentie is dat het beter is om sommige gedachten hier niet op te schrijven. Omdat ik daarmee blijkbaar gezien wordt als iemand die niet hard genoeg werkt om van de alcohol af te komen en niet thuis hoort op dit forum.

Dus daarom, beter niet de diepte in schrijven. 

jammer Quinn, ik ben juist zo blij met de mensen die wel de diepte in schrijven, de rest mag ook natuurlijk,  daar is de D&D draad mooi voor ook. Maar op je eigen draadje komen mensen die met
jou betrokken zijn. En wie hier leest, weet hoe hard je werkt, al jaren, en dat je ondanks de worstelingen niet drinkt, ook al heel erg lang. Niet meteen konklusies trekken als je 1 persoon leest, die misschien anders schrijft, maar waarschijnlijk ook niet erin stopt wat jij eruit haalt. en anders voor jezelf, en de rest
maar wel hier blijven delen, zo belangrijk!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik ga daar ook vanuit, van goede bedoelingen.
Voor de rest heb ik het allemaal wel gezegd. 

@Quinnik ga er eigenlijk vanuit dat craving ( stom woord) een soort van droogdrinken is. Herken je dat? 
In mijn ogen ben je en blijf je gestopt op wilskracht. Dat jaar maak je vol daar ben ik van overtuigd, maar dan..? Heb je een plan? Want er komt vast een moment dat je zegt ‘*, dit trek ik niet meer’ 

Weet je de redenen nog waarom je gestopt bent en sta je daar nog achter? 
 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik zie dat je berichten hebt gewist, weet dus niet wat jij geschreven hebt. 
Lees wel nu jouw bericht van 11 februari.... mijn hemel, wat erg. Geen woorden voor. 
Wat gun ik jou anders Quinn, wat hoop ik van harte dat het ooit licht om je heen gaat worden :heart:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vind het lastig dat er zo luchtig gedaan (lijkt te worden?) wordt wanneer iemand terugvalt of uitglijdt of morgen weer op nul begint. Het voelt dan alsof er een enorme kloof is tussen mij en het gesprek erover op de dagdraad. Niet perse vandaag trouwens, gewoon, in het algemeen. Zo van ja, ik had een paar drankjes gisteren met de reactie nou, morgen beter maar weer. Iets in die geest. Daar baal ik van. Want waar gaat het nou over dan? Niet over waarom dan toch die drankjes of waarom het morgen wel weer gaat lukken. Niets over achterliggende redenen, motivatie, hoe je jezelf weer bij elkaar veegt of waarom. Het voelt zo verschrikkelijk oppervlakkig en leeg, ik kan er niets mee. En dat hoeft ook niet natuurlijk, maar het vergroot die kloof. Maakt van mij een buitenstaander op dat moment. 

En misschien doe ik het verkeerd hoor, graaf ik te diep, maak ik te groot, dat kan allemaal. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nee het maakt niet van jou de buitenstaander
maar van degene die het zo licht op lijkt te nemen
soms al vele jaren lang. Ik heb er ook moeite mee
heb iets opgegeven hierin merk ik.
Ik denk dat je niet te diep graaft, je neemt het juist
heel serieus, ondanks je situatie en drinkt niet.
Ooit zul je daar blij om zijn, hoop ik, gun ik je, dan kun
je bewust oogsten en misschien wordt je leven dan wat lichter ook♥

bewerkt door lady jane
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Herkenbaar wat je schrijft, ik verbaas mij ook wel eens over het gemak waarmee terugval wordt afgedaan als “ niets aan te doen, volgende keer beter” 
Ik zit er ook niet zo in. Sterker, ik ben een tijd lang als de dood geweest weer terug te keren in waar ik vandaan kwam. Ik kon zwetend wakker worden na een drankdroom. Hoewel ik grossierde in allerlei  angsten en onzekerheden heeft deze specifieke angst om terug te vallen mij misschien wel geholpen om elke dag bij mijn besluit te blijven. Misschien is de pijn groot genoeg geweest om blijvend te veranderen?

Uiteindelijk  kan ik alleen maar voor mijzelf spreken, ik ben een ander niet. Ieder zijn eigen weg in herstel.

Balen heeft geen zin, iemand heeft ooit tegen mij gezegd: “erger je niet, verbaas je slechts” B)


 

 

 

bewerkt door Maverick
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik snap het. Ik ben (ook hier) zwijgzamer geworden. En ik vind het ook niet erg om het dicht bij mezelf te houden. Het lukt toch niet om (de meeste anderen) de ernst voor mij, van niet drinken, in te laten zien. Eindstand is het ook niet belangrijk dat anderen dat ook zien.

Neemt niet weg dat ik er misschien wat meer over zou kunnen vertellen. Maar ik lees je wel.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Quinn, je benoemt haarfijn wat mij ook ergert en zelfs triggert. Het luchtig melden en ach joh, morgen weer een dag. Heb je veel plezier gehad? Dan is het toch niet erg, meid! 
Ik trek mij aan jou op. Als ik worstel, denk ik aan jouw strijd, dat jij -ondanks de donkerte- niet opgeeft. 
Ik baal nog iedere dag dat ik na 1 jaar en na 8 maanden ben gestruikeld. Heb mijn ‘waaroms’ en ‘waardoors’ benoemd, herlees ze en stel ze zo nodig bij of vul ze aan. 
De laatste weken zijn loodzwaar, de laatste dagen daarbinnen nog moeilijker. Zware beslissingen te nemen, ruzie daarover, twijfel, moe, zwarte lucht ondanks de zon, willen onderduiken, willen verdoven, maar NEE, IK DRINK NIET! @Bobheeft voor de laatste keer gemeld dat ik 1 maand droog sta. Het jaar droog en nog 1 en nog 1. Al is het kruipend, met kapotte knieën. Dank voor je post en de reacties hierop.

bewerkt door Maja
Link naar opmerking
Deel via andere websites

46 minuten geleden zei Maja:

@Quinn, je benoemt haarfijn wat mij ook ergert en zelfs triggert. 

Voor mij was gisteren een leermoment: erger je niet en laat je niet triggeren.
Dat is mij gelukt door compleet onrustig en gestrest naar de buurtsuper te fietsen om chocola in welke vorm dan ook te kopen. Als het maar veel was.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Toen ik hier net op het forum verscheen (2006) werd het begrip 'uitglijder' nog helemaal niet gebruikt, voor zover ik me herinner. Er werd met terugkerende regelmaat zelfs gediscussieerd over of koken met alcohol wel of niet een terugval zou zijn. Verder was één slok of flesje/blikje/watdanookje van het middel dat we proberen te vermijden al een terugval. Dan werd er nog wel onderscheid gemaakt tussen een grote (langdurige) of een kleine (korte) terugval, maar wel van 'terugval'. Op een gegeven moment sloop dat begrip 'uitglijder' er in voor een kleine terugval, en het lijkt erop dat vanaf toen kleine terugvallen of uitglijders dus, niet meer zo heel erg waren, alsof die er gewoon bij hoorden. En ik snap dat een kleine of zelfs grote terugval hoort bij een verslaafde die tot algehele onthouding probeert te komen, of nou ja, er bij horen... het komt vaak voor, het is mij ook niet in één keer gelukt. Maar zelfs een kleine terugval probeerden we, koste wat kost, te voorkomen. Allerlei methoden om abstinent te worden en blijven werden hier uitgebreid met elkaar besproken, wat ook tot allerlei discussies leidde, maar je kon daar uitpikken wat voor jou helpend was en er mee 'aan de slag' gaan. Niet om het uit te houden tot een volgende (bijna vanzelfsprekende) uitglijder maar om blijvend clean te blijven.
Ik ben het met je eens @Quinn, dat er met uitglijders erg makkelijk wordt omgegaan.
Ik heb regelmatig het idee dat 'de hand boven het hoofd houden' gebeurt bij mensen die eigenlijk 'een schop onder den bips' moeten hebben. En dan niet de plastic (nep) blote billen waar ik het laatst in de dagdraad over had, waar ook krokodillentranen bij horen, maar de echte gevoelige billen.
 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt voor jullie reacties. De herkenning helpt me om me toch zekerder van mezelf te voelen hierin. kiest de reiziger de weg, of kiest de weg de reiziger? 

Wat het met mij doet (los van hoe ik naar deze anderen kijk dus) is dat het de drempel om te delen verhoogt. Als ik zulke, in mijn ogen, gemakkelijke en nonchalante reacties lees op iemands drinken, dan kan ik mijn vraag niet goed formuleren. Omdat ik opzie tegen dat soort antwoorden. Omdat het een duw kan geven naar toch de fles pakken en openmaken. En dan tot op de bodem leegdrinken. Want er is dan immers zoveel begrip, vooraf al zelfs? En ook, als het voor een ander zo gemakkelijk is, waarom zou ik er dan moeilijk over doen? Jeweetwel, een uitglijder, een mindere dag, even gestruikeld... Nou, dan begin je weer opnieuw. Dat idee. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...