Spring naar bijdragen

Ik ben


Quinn

Aanbevolen berichten

12 uur geleden zei Quinn:

@Artemis Belonen voor een dag dat ik niet drink? Nee, eerlijk gezegd niet. Niet bewust althans. Ik vreet op het moment wel ieders kast leeg, maar dat kan zomaar volgende week weer gecompenseerd worden. Dus nee, dat is geen belonen. Gek idee. Weer iets dat ik bij anderen helemaal terecht en goed vind en soms aanraad, maar zelf niet doe. Ben beter in afstraffen. Inzicht.

Dan vandaag mee beginnen. Begin klein. bv een euro in een spaarpotje. En sparen voor iets wat je heel graag wil hebben. 

ik heb mijn kinderen altijd beloond voor wat ze deden. bv een kalender met elke dag een sticker of een zonnetje voor wat we als doel hadden. Nooit gestraft omdat ik alleen maar gestraft en nooit beloond werd als kind. Ik ben opvoeder/pedagoog/leraar voor mijn werk en mijn kinderen hebben een warme jeugd gehad. veel liefde, veel beloning. Versterk wat je wil laten groeien, negeer wat je dwarszit of heb er een goed gesprek mee, maar wijs het op tijd de deur. Klaar is klaar. Ajuuus. Ik beloon mezelf met paardrijden, Geld in de spaarpot, genoeg geld is een buitenrit. Ik beloon mezelf met kleine cadeautjes. Ik beloon mezelf na elke werkdag met een lekkere brownie, mijn gewicht kan het hebben met intermittend fasten. Ik beloon mezelf met kaarsjes aansteken, wierrookje, goede muziek luisteren. Ik beloon mezelf met RUST 

Genoeg ideetjes? vandaag mee beginnen. Drank is een bastard, als je die elke dag overwint verdien je een beloning, elke dag :present:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

paarden zijn dol op niets doen, als je een paard wil belonen na het harde werk of na elke dingetje dat ie goed doet, geef je um even rust. of je gaat naar um lachen. Paarden zijn er dol op als je naar ze lacht. Dus beloon jezelf met een grote lach, je bent geen paard, maar je kan leren van paarden. Super slimme wezens :heart:

bewerkt door Artemis
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Artemis ik ben best slecht in sparen, dus dan maak ik een straf van ;) ik denk er nog even over na. Op zich zou het niet drinken die dag al een beloning zijn hè, net als het principe dat je niet bedankt hoeft te worden voor het helpen van iemand. Het mogen helpen an sich is al de beloning. 

Met het risico dat we nu ruzie krijgen, ik heb echt helemaal niks met paarden :ph34r:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Artemis cool, ik heb ook gitaren.

Verder geloof ik weinig te melden. Migraine, zwaar. Vandaag veel dingen doen omdat ik vind dat het moet. Als in, ik wil graag dat mijn kinderen leuke herinneringen opbouwen. Hoe meer, hoe beter. Dus ja, soms raken ze strontverwend. Dus okay, ik bezig met alles wat ze graag wilden.

Kon ik ze vanmiddag ophalen uit het Noorderplantsoen, overlast veroorzakend groepje... en bedankt kinders, en bedankt...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tja, wat te zeggen? Mijn gummiebrein kan van het ene op het andere moment omslaan. Sterker nog, ik kan twee totaal verschillende gesprekken tegelijk voeren. De ene vol gevatte opmerkingen en spitse grappen, de andere diepgaand en donker. En ik meen beide helemaal. Het lichte heb ik nodig om door het andere heen te kunnen leven. Als ik niet oppas, verzuip ik in zwaarmoedigheid. Maar door al die flauwiteiten krijg ik niet goed meer onder ogen hoe het gaat, soms.

Dus, Q, hoe gaat het eigenlijk echt?

Moeilijk. Moeizaam. Ik bedoel, ja, ik ben gelukkig met de heropbouw met D. Met meer tijd met de tweeling. Met dat oudste dochter beter gaat. Met c, uiteraard, altijd. En ook dat baby goed groeit en gezond is. En dat ik niet drink en de rest.

Mooi. Maar euh, hoe gaat het echt? Dat moeilijk en moeizaam?

Nou, ik drink niet, maar ik wil het wel. Niet de hele dag, maar wel elke dag. Gewoon, een glas, misschien twee, even de scherpe randen eraf. Zodat het leven gemakkelijker geleefd kan worden. Dat ik niet meer steeds zo merk dat ik last heb van mezelf. Dat ik mezelf even niet verwijt hoe ik tegenover baby en toch ook nog tegenover D sta. Ambivalent. Ik wil graag dat gelukkig zijn vasthouden, echt, maar de twijfel is niet weg. En dat het niet steeds spookt, dat ik net zo'n slechte vader ben. Al weet ik op zich wel dat ik dat niet ben. Maar toch. 

Een paar glazen, om in slaap te vallen. Who am I kidding, daar zijn een paar flessen voor nodig. Slaap... droomloze slaap. 

Hoe het gaat? Ik ben vooral verdrietig.

Maar het wordt nogal zwaarmoedig weer zo. En wie zit daar nou op te wachten?

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik (o.a.)
omdat ik weet dat het soms niet anders kan
omdat ik het ook meemaakte
omdat ik weet dat het ook weer anders/beter wordt
omdat ik blij ben niet meer aan drank toegegeven te hebben
omdat ik het nu echt niet meer nodig heb

omdat ik niet meer hoef

houd vol Quinn♥

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik?

Ach...en dan staat er een heel verhaal, haal ik maar weg.

Quinn, dit is het dan nu, moeizaam, moeilijk en verdrietig.

Je drinkt niet en je durft je gevoel uit te spreken. 

Je doet het goed:heart:

 

 

Het is zó herkenbaar.....voel met je mee...ook al lost dat niks op...iets met gedeelde smart....

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nah, bedankt. Het voelt heel raar om nu nog te gaan zeiken over hoe lastig niet drinken is. Ik ben hier al zo'n beetje vijf jaar. En mijn vrolijke geschiedenis is ook al qel bekend, daar kan ik toch ook niet mee blijven aankomen. Wees een kerel, stap vooruit. Zoiets. Maar dat is nog steeds struikelend één stap voorwaarts en dan twee of drie terug. Of tegen een andere steen aan. 

Ik weet ook niet alles.

Ik weet niet alles.

Existentiële angst?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik voel me ook af en toe zo, maar ben te preuts om erover te schrijven :) 

Het is wat het is. Er is geen licht zonder zwaar. Soms is de enige conclusie dat het morgen misschien beter gaat. Ik stap dan vaak onmiddellijk in bed, des te sneller wordt het morgen. En dan ziet alles er weer anders uit. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

12 uur geleden zei Quinn:

Maar het wordt nogal zwaarmoedig weer zo. En wie zit daar nou op te wachten?

 

 

Ik :heart:

 door dit te delen verbind je en omdat jij als eerste reageerde op mijn start voel ik me met jou verbonden. Ik herken je. 

Houd moed, houd vol.  dag voor dag, elke morgen weer een nieuwe dag :heart:

Speel je nog wel eens gitaar, een keer een goed gesprek met de snaren? 

 

bewerkt door Artemis
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Verdoving als ontdekking, als gewoonte, als reflex. Is dat niet de fuik waar alle verslaafden in zijn gezwommen?

Bij angst zijn reflexen vaak levensreddend maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Neem (beginnende) motorrijders die te hard een bocht in rijden, die kijken niet meer naar waar ze heen willen, die kijken (vanuit reflex) naar waar ze niet tegen aan willen rijden. 3x raden wat er gebeurd..

Het vergt oefening en geduld om andere reflexen aan te leren. Onze gedachten hebben de neiging ons te sturen naar daar waar we niet willen zijn. 
Blijf door de bocht heen kijken ondanks de angst. Grote kans dat je er niet uitvliegt ;)

 

 

 

 

bewerkt door Maverick
Woordje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

21 uur geleden zei knakker:

Je moet er toch ook niet aan denken dat je ineens een vrolijk & levensblij persoon zou zijn?

Absoluut niet nee. Dan wilde ik nog harder bij mezelf wegrennen.

13 uur geleden zei Etty:

Rondom zingeving? Je verbonden voelen met anderen? 

Ja, dat is wel de kern. Soms is die verbondenheid intens en heftig, soms lijkt het verdwenen. Kan ook best een kenmerk van de depressies zijn. Ook daar weer, ik weet het niet. Niet weten maakt me bang.

@Artemis jazeker speel ik, gewoon voor de lol of voor het geluid. 

Alles is... 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

3 uur geleden zei Etty:

Weten dat het er nu niet is maar dat ik er niets voor hoeft te doen, dat het vanzelf weer komt,  als ik uit mijn sombere gemoedstoestand ben,  helpt mij nogal.  

 

Ik heb gehoord (of ik heb het ooit gelezen, dat weet ik niet meer; oud en vergeetachtig) van een boek met de titel ‘depression lies’ De titel en de uitleg daarvan troffen me. Wanneer ik in een depressie zat was ik ervan de overtuigd dat het nooit anders was geweest en dat ik altijd depressief zou blijven. En dat bleek niet te kloppen.

Back in topic. Verbinding met anderen niet voelen is angstig en onveilig (want: onthechting met alle gevolgen van dien), bovenop het depressieve gevoel? Bedoel je dat Quinn?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Even in haast, want ik zit in de wachtkamer. Ik weet dat het tijdelijk is, waarschijnlijk, rationeel in elk geval. Maar het is weg. De dingen die ik doe om de verbondenheid tr hebben, te voelen die is weg en dat is angstaanjagend. Daar helpt geen rationaliseren tegen. Het is niet okay, het is weg. En komt nooit meer terug.

Gisteren was ik verdrietig, vandaag ben ik bang. En verdomd eenzaam.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...