Spring naar bijdragen

Ik ben


Quinn

Aanbevolen berichten

Sinds je op dit forum schrijft heb je hard geleefd en hard gewerkt. Soms vreesde ik door dat harde leven dat je deed,  je zou blijven drinken. Kun je achteraf zeggen waardoor je al een jaar en vier maanden nuchter  bent? Was het een openbaring, een knop die om ging of juist het dag voor dag kijken wat je nu doet?

Iets anders: heb je Altered Carbon wel eens gezien? Netflix. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@MijnGerrit dank je. Ik dacht dat ik (en dat er) weinig was veranderd. Maar heb hier en daar eens een bladzijde terug gelezen en well, het is toch echt niet meer zo al het was. Dus er moet wel wat veranderd zijn. Ten goede nog wel.

@Cleo66 wat schreef je dan? Het niet weten is nou een worm in m'n hoofd.

@Lika ja, ik ben op een andere plek dan ik dacht. Niet meer daar, raar hoe ik dat niet zag. Niet echt zag. Het gaat wel wat beter, maar dat het zo slecht is geweest, was ik alweer kwijt.

@kruidenthee67 dank je :heart:

@Reacher hard leven... daar heb je wel een punt. Het is nu denk ik verschoven van hard naar veeleisend. Iets milder allemaal. En voor allemaal mag je "ik" lezen. Milder. Zachter. Vriendelijker. Ieuw, eng. Altered Carbon ben ik eigenlijk vergeten, heb ooit eentje gekeken. Komt nog wel weer, denk ik. Zullen we zestien virtuele kittens doen? Die wil ik wel. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Cleo66 ik jou ook.

En verder, tja, ik heb ook wat terug gelezen en ben me deels rot geschrokken. Ik zat zo veel dieper dan ik me toen realiseerde en dan ik me nu herinner. Ja, ik ben Quinn. Quinn2.0.

Een Quinn die nog steeds de drank best mist, dat wel, maar die nu beter umin die spiegel kan kijken. Die voordelen ziet van het niet drinken. 

Want my god, wat heb ik bakken vol energie, vergeleken met toen. En humor, blijer humor. Ik ben nog steeds sarcastisch, maar niet meer nachtzwart cynisch. 

En zal ik nog eens wat opbiechten? Ik heb al ruim een jaar niet in een onbekend bed gelegen ook. 

Ja, ik ben echt wel Quinn2.0.

Spooky.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sterker nog, het kind blijft altijd in je en speelt heel vaak een rol bij spontane reacties en gevoelens (blijheid, kwaadheid, angst, ondeugendheid, nieuwsgierigheid, spontaniteit). De volwassen component (verantwoordelijkheid, redelijkheid, planning, overleg) en de ouder (vader/moederfiguur) in je zijn de twee andere componenten die iedereen in zich blijft dragen. Het kan in conversaties de reacties behoorlijk sturen en ook tot plotselinge omslag van reacties  leiden, zoals een ander belerend toespreken of juist als gelijkwaardige volwassene aanspreken. De theorie van de transactionele analyse beschrijft dit. Eric Berne begon hierover halverwege vorige eeuw te publiceren, zowel in wetenschappelijke literatuur als in destijds zeer populaire boeken als "I'm OK, You're OK" en "Games People Play".

bewerkt door Bob
Games People Play toegevoegd
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 year later...

Omdat de wijsheid zegt "het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden, maar het moet voorwaarts worden geleefd" heb ik (delen van) mijn leven hier opnieuw doorgelezen. Ik word er niet vrolijk van. Soms ook even wel trouwens, er zitten goede grappen tussen de zwaarmoedigheid. Hell, wat zijn er veel mensen, vrienden soms zelfs, verdwenen in de jaren. Maar zoveel van wat ik in de jaren schreef, lijkt nog steeds te gelden. Hoewel ik volgens mij lang niet zo diep zit als toen ik hier ooit begon. Zo ver moet het ook nooit meer komen. Het moet anders. Ik moet anders. 

Ik struikelde over zinnen als Durf ik het leven aan? Nee. Maar kom ik ooit echt zover? Ik zou het zo weer kunnen zeggen.

Maar dan deze: 

Maar de harde waarheid is dat ik helemaal niet weet of het goed komt. Dat het nooit goed geweest is, dus hoe kan het dan weer goed komen? Jawel, het is wel degelijk goed geweest. Of op z'n minst minder slecht. Ik ben een flinke periode nuchter geweest Ik ben door depressies heen gekomen. Ik heb tegen wil en dank medicijnen geslikt en m'n bord leeg gegeten. Ik ben er nog. Ik leef nog. Zolang ik nog adem, ben ik aan de winnende hand. Ik ga dit winnen. Misschien niet vandaag, misschien niet volgende week, maar ik ga winnen.

Hoor je me? IK GA WINNEN.

Boy o boy, what a day.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...