Spring naar bijdragen

Ging stoppen te gemakkelijk?


Bob

Aanbevolen berichten

Toch maar weer eens een reisverslag. Reizen zonder drank kan zo mooi zijn.

Tijdens de Corona crisis hield ik het bij dagtochtjes binnenslands, en sinds kort ook wel een stukje België of Duitsland in. Inmiddels ben ik gevaccineerd en lijkt het voorzichtig aan weer wat normaler te worden. Dus: weer op pad.

Gisteren schreef ik op de dagdraad:

"Ik heb voor drie nachten een appartementje gehuurd in het Harzgebergte. Maandag er heen. Dan twee dagen daar rondkijken en donderdag weer terug. Voor het eerst sinds Corona weer eens overnachten in het buitenland. Leve de heerlijke nazomer."

Inmiddels ben ik in het appartement aangekomen. Prachtige ligging, aan het begin van een dorp in de heuvels. De vriendelijke vrouw die me ontving en de sleutels overhandigde zei me dat ik niet moest schrikken als ik hier 's nachts bronstige herten hoor loeien. Dat hoort dus kennelijk bij de natuur hier en krijg je er gratis bij.

 Een foto van onderweg, in het noordelijke Harz gebied. Niet erg bergachtig, wel een prachtig uitzicht met heel veel ruimte.

20210920-175955.jpg

bewerkt door Bob
Link naar opmerking
Deel via andere websites

20210921-092718.jpg

Uitzicht vanuit de slaapkamer waar ik nu verblijf.

Wel een minpuntje: het gezichtsmaksker van mijn CPAP (Continuous Positive Air Pressure) slaaphulp is afgebroken en niet te repareren zonder reserve-onderdelen die ik thuis heb liggen. Daarom zal ik minder goed slapen. Ik heb namelijk slaap-apneu. Zonder zo'n apparaat gaat mijn luchtpijp dichtzitten juist als ik diep in slaap val en dan wordt ik kort daarop naar lucht happend wakker. Half zittend slapen lukt wel, ook in de auto overdag. Ik heb nog wat alternatieven uitgeprobeerd c.q. overwogen, waaronder vakantie afbreken maar ik ga toch maar verder zo. Maffe uitdrukking van die Engelsen trouwens voor wat wij overdruk noemen: positive air pressure. Alsof er ook negatieve luchtdruk bestaat.

bewerkt door Bob
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Bob, leuke deze reisverhalen, en sowieso  aardig om jouw draad eens  te lezen.

Ik moet daarbij steeds denken aan mijn favoriete schrijver Bob den Uyl, die ook veel buitengewoon geestige reisverhalen

publiceerde.

Naar hem is ook een prijs genoemd voor de beste publicatie op dit gebied. 

Overigens had deze Bob ook veel te stellen met alcohol, maar dit terzijde.

Ben nu benieuwd hoe het overdruk-apparaat in het Duits genoemd wordt..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

20210921-104501-Stolberg.jpg

Deze foto is verderop in Stolberg genomen. Dat is het stadje waar ik nu zit en van waaruit ik vandaag een eind ben gaan toeren door het Noordelijke gedeelte van de Harz. Bosrijk, met glooiende hoogvlakten zonder rotsen en pieken. Populair gebied voor wandelaars.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Afgelopen nacht heb ik goed geslapen. Met wat extra kussens lukte het me een zit/lig houding te creëren waarbij ik zonder CPAP ook in REM slaap door kan pitten. Het bewijs is onder meer een maffe droom die ik me nog herinner en die nu eens niet op ademnood betrekking had. Ik belde met iemand over diens levensproblemen. Tijdens dat op zich goed lopende gesprek kwam diens partner aan de lijn omdat die vond dat ik het verkeerd aanpakte. Kon ik me daar ook nog eens mee bezig gaan houden. Zal wel gerelateerd zijn aan dit forum, die droom :D.

Inmiddels ben ik met de auto door het zuidelijke deel van het Harz gebied aan het toeren. Prachtig hier, en mooi weer ook. Gezien de redelijk gunstige weersvoorspellingen overweeg ik om nog een paar dagen aan deze minivakantie toe te voegen en nog wat in het zuiden van Duitsland te gaan rondkijken.

bewerkt door Bob
Link naar opmerking
Deel via andere websites

20210923-193134as.jpg

Uitzicht vanuit het appartement in Schwarzwald kort na aankomst tegen zonsondergang. Vanmiddag was er een strakblauwe lucht met een buitentemperatuur van 23 graden Celcius.

Het was wel een lange rit, voornamelijk over de snelweg. Het viel me weer op hoe groot de snelheidverschillen hier zijn. Vrachtwagens rijden 90 km/u en heuvel op soms beduidend langzamer, sommige personenwagens scheuren daar met 150 km/u langs. Dat is in Nederland toch overzichtelijker tegenwoordig.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag in deze omgeving met de auto rondgetourd tot bij de Zwitserse grens ter hoogte van Schaffhausen en terug via een andere route. Nu zit ik op het balkon in de late middagzon. Prachtig berglandschap en heerlijk weer hier. Ik geniet.

bewerkt door Bob
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Leuk, @Reacher, virtueel samen genieten. Ja het is hier nu ook donker, maar dan gaan we binnen toch nog even nagenieten van de foto's van vandaag. Die komen straks.

Slapen gaat matig, daarom stop ik onderweg nog een paar keer om in de auto nog wat korte dutjes te doen. Op die manier gaat het wel.

bewerkt door Bob
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...