Spring naar bijdragen

Ging stoppen te gemakkelijk?


Bob

Aanbevolen berichten

Ik schreef eerst over rendieren en toen over meneer de eland. Nu ging ik ineens twijfelen of een eland wel hetzelfde is als een rendier, en zo nee, welk van die twee ik dan was tegengekomen. Maar dan is google dus weer handig. Het blijkt niet hetzelfde te zijn. Elanden zijn groter en hebben een bult op hun rug. Op de foto zie je een rendier. Ik heb de tekst bij die foto aangepast.

Ook de arrenslee van de kerstman wordt getrokken door rendieren, maar die kunnen dan ook nog vliegen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank voor de tips. Wat die afstanden betreft: ik maakte vroeger langere reisdagen, nu rij ik zo'n 4 tot 5 uur netto op een dag, met rustpauzes erbij een uur of 6, 7. Daar kom je dus nog best ver mee.

bewerkt door Bob
Link naar opmerking
Deel via andere websites

9 uur geleden zei Bob:

Dank voor je bloemenkunde, @Yana

De mensen waarbij ik appartementen huur zijn over het algemeen erg vriendelijk, maar dat is ook in hun eigen belang want dan krijgen ze goede beoordelingen en  daardoor weer meer klanten. 

De Finnen zijn erg beleefd in het verkeer viel mij op. 

Ik ben echter nogal een Einzelganger dus heel veel contact met anderen heb ik niet. Wel met jullie natuurlijk. Jullie zijn erg lief . :lol:

De Finnen zijn heerlijk in het verkeer. Maar dat komt ook doordat de boetes daar evenredig zijn aan je salaris :) http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/1759791.stm

Ik vind het sowieso een heerlijk land. Daar bestaat nog echt onderling vertrouwen. Als ik niet zo'n reptiel (fan van warmte en hekel aan kou) was geweest, en Finland niet zo plat als een dubbeltje, was ik er naartoe verhuisd en dat meen ik echt. (Dat zijn trouwens niet erg zwaarwegende argumenten realiseer ik me :) )

bewerkt door bumperjim
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bob, je zou eens een elandboerderij (Älgfarm) kunnen bezoeken.. die dieren zijn echt groot en indrukwekkend, ook zonder gewei... moet je d'r voor de gein eens
een (proberen te) aaien... volgens mij heb je wasbenzine nodig om je handen weer schoon te krijgen. Ontzettend vette vacht...

(zit ik nou een tip aan jou te geven? Onzin, je weet jezelf uitstekend te vermaken. Maar ik zit hier helemaal op m'n stoel te wippen van de (voor)pret..)
 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Klinkt niet echt aantrekkelijk, dat van die wasbenzine, @Kohtje. Vandaag blijf ik in elk geval lekker in mijn Noorse vakantiehuisje. Ik zit nu naar de halve finale heren enkelspel van Wimbledon kijken. Met uitleg in het Noors, maar dat ik daar weinig van kan volgen stoort me niet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo @Reacher en @Jannigje, wat ontzettend leuk dat jullie hier ook neerstrijken. Ik schrijf hier eigenlijk een beetje clandestien, zo voelt het soms, want in dit draadje gaat het nauwelijks meer over alcohol of wie er wat dat aangaat de baas is. Maar de hightea samen doen is natuurlijk een prima idee. Ja, Noorwegen inderdaad. Zojuist weer de poolcirkel in zuidwaartse richting gepasseerd. Daar is op zich niks aan te zien en toch weten ze er een toeristische attractie van te maken. Met een restaurant en een parkeerplaats vol auto's. Ik ben daar maar niet gestopt om een selfie ter plekke te maken, maar doorgereden en nu sta ik een eindje van de weg af met prachtig uitzicht op besneeuwde en half door laaghangende bewolking bedekte bergen in het hoog gelegen nationaal park Svartisen.

2019-07-14-Svaritsen.jpg

In de auto heb ik net een eenvoudige maaltijd verorberd, met tonijn, doperwtjes en mais uit blik. Die high tea kan er nog wel achteraan. Ja, inderdaad een beetje déja vu (of allerede set zoals de Noren zeggen). Waren we daar niet tijdens het Arrenslee pact 2016? Net als in Mo I Rana waar ik vannacht in een pension blijf slapen. Daar staat het 11 meter hoge standbeeld Havmannen uit 1995 van de Engelse beeldhouwer Antoney Gormley in het water van de Ranfjord. Een man tussen de vissen, maar zonder fiets dus, met een knipoog naar de dagdraad van vandaag. Daar ga ik zeker proberen nog een foto van maken en die krijgen jullie hier dan nog wel te zien. De Noorse fjordenkust is ongelofelijk mooi om met de auto doorheen te rijden. Sommigen doen het trouwens met de fiets en daar heb ik diepe bewondering voor, gezien het vaak bergachtige traject. Dat is net iets te sportief voor mij.

bewerkt door Bob
Foto van nationaal park Svartisen toegevoegd en de tekst over Havmannen verbeterd
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hier is hij dan, de Havmannen. Ik heb de beschrijving ervan in mijn bericht van gisteren nog verbeterd, want die bleek niet te kloppen, merkte ik toen ik er de Engelstalige wiki op nalas.

2019-07-15-Havmannen.jpg

Ik heb bij het bericht van gistermiddag ook nog een foto van mijn uitzicht bij het avondeten toegevoegd.

bewerkt door Bob
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goedemorgen Bob.
"Ik schrijf hier eigenlijk een beetje clandestien, zo voelt het soms, want in dit draadje gaat het nauwelijks meer over alcohol of 
wie er wat dat aangaat de baas is"
, schreef je gisteren. Laat dit draadje, dit verslag, nou in mijn ogen een prachtmotivatie voor ADB-ers zijn
om de drank te laten voor wat ie is.. Zo'n reis helemaal in je uppie maken in combinatie met je drankgebruik in het verleden
zou gewoon onverantwoord zijn. Je beschrijft hier prachtig welke wereld er voor je opengaat als je niet meer drinkt.
Letterlijk en figuurlijk.

Niks niet clandestien..
(Moet een beetje denken aan de serie "de Freggels" (Fraggle Rock), een volkje dat in een grot woont en leeft. Er is een 'reizende Oom Roel', die als
ontdekkingsreiziger de buitenwereld aan het verkennen is en eens in de zoveel tijd een ansichtkaart stuurt naar z'n achtergebleven volkje waarop
hij verslag doet van z'n bevindingen...)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag weer een stuk zuidelijker langs de fjordenkust omlaag gereden. Aan het eind van de middag brak de zon weer door.

2019-07-16-185930a.jpg

Om daar van te genieten heb ik echt geen wijn of bier meer nodig.

Dat zou ook niet slim zijn hier, trouwens, want drie stappen naar voren en je lazert zo naar beneden.

bewerkt door Bob
typefoutje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo nodig het scherm verversen, @Kohtje. Ik heb in de loop van de dag wat foto's vervangen door nabewerkte exemplaren die minder schijfruimte innemen maar in de praktijk even goed zijn voor dit doel.

bewerkt door Bob
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag weer erg geboft met het weer. Een prachtige rit naar Isfjorden gehad. Kijk maar.

20190718-152804.jpg

Inmiddels zit ik daar in een houten huisje op een camping terwijl het is gaan regen en onweren. Maar het is lekker knus hier binnen.

Morgen rijd ik door naar Oslo, waar ik drie nachten blijf slapen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...