Spring naar bijdragen

afzien


Kanarie

Aanbevolen berichten

@ Hoi BS! Blij te horen dat het ook met jou goed gaat en blij dat je hier even langskomt om Kanarie en anderen te steunen in de strijd. Inderdaad weet ook jij wat een strijd dit is. Ik kan me nog goed herinneren dat we elkaar vorig jaar op een andere forum hebben ontmoet en toen was ik er al beter aan toe en was jij net gestopt.

We weten als geen ander hoe belangrijk steun en (h)erkenning is in dit proces. Ik hoop dat er nog veel meer mensen af en toe hier langskomen om een paar bemoedigende woordjes te schrijven.

 

@ Kanarie. Ga nou niet zitten rommelen met de Diazepam. Je zegt zelf al dat je er niet beter door voelt. Het heeft ook geen zin want dan zul je het weer elke dag moeten gaan gebruiken, wil het enig effect hebben. En dat is niet wat je wilt. Je bent al zo ver gekomen en ik hoop echt dat je binnenkort hier je succesverhaal gaat schrijven. Volhouden hoor! Het wordt echt beter!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

In elk geval  al allemaal heel erg bedankt....Ik haal daar de moed uit

ik voel me nu te slecht om veel te schrijven. Ik zal dat later doen.

Je kunt niet geloven hoeveel die steun voor mij betekent. Dank jullie wel

bewerkt door Kanarie
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik zal inderdaad geen diazepam meer nemen . het heeft me trouwens niet geholpen . Daarvoor was het te weinig.De moed om er af te blijven krijg ik enkel van jullie. dank jullie daarvoor. De relatie met mijn vrouw zit ook totaal verkeerd. Mijn psychiater had in haar bijzijn gezegd dat de ontwenningsverschijnselen een tweetal weken gingen duren en ze duren nu al 7 weken. Mocht ik dit forum niet hebben ik zou ook niet geloven dat dit nog enkel ontwenningsverschijnselen zijn. Af en toe twijfel ik zelf ook vermits er niets van verbetering is.Soms denk ik ..integendeel. Mijn vrouw wil niets op dit forum lezen. De psychiater heeft gezegd twee weken en..die zal het toch wel weten...

 

Ik ben natuurlijk niet de meest aangename mens....emotioneel labiel , klagen over van alles , hyperventilerend wakker om 5 of 6 uur, niets aangenaam in gezelschap , bijna niets meer kunnen , en kwaad dat ze me niet wil steunen , en zij heeft geen vooruitzicht op verbetering. Ook ik haal mijn positieve vooruitzichten enkel van jullie. Ik loop dikwijls te schreien en daar kan mijn vrouw niet tegen en dan wordt ze kwaad. Allemaal begrijpelijk maar......maakt het niet gemakkelijk.

Mijn psychiater zal zeggen dat ik een angststoornis heb en mijn vrouw begint dat ook te denken. Er zal me dan een of ander psychisch medicijn voorgeschreven worden. Ik denk nochtans niet dat het iets anders dan ontwennen is. 

Zonder jullie steun zou ik het niet meer volhouden. Dank jullie hiervoor

Benzoslachtoffer , het filmpje heb ik nog niet bekekenn dat doe ik straks of morgen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vind het heel spijtig dat je vrouw hier niets wil lezen. Onbegrip en ongeloof, maakt het voor ons eens zo erg!

Ik kan er wel inkomen dat mensen ons niet geloven, want als dokters en psychiaters zeggen dat dit maar twee weken kan duren, wie zijn wij dan om het tegendeel te bewijzen? Mijn vorige arts zei zelfs dat ik niets kon voelen van het stoppen met tranxene 5 mg. Mijn huidige arts en psychiater zeiden wel dat het ontwenningsverschijnselen waren. Maar ik durf niet te zeggen dat ik nog afzie, omdat ik bang ben dat zij het ook niet gaan geloven.

Ik ben zelf ook heel boos geweest op mijn vorige arts en ja ook op familieleden, die mij niet geloofden. Maar mag ik wel boos zijn? Zij geloven wat de dokter zegt, net zoals wij geloofden wat de dokter ons zei bij het begin van benzo gebruik. Wij geloofden het als de dokter zei dat dit pilletje ging helpen, wij geloofden het als de dokter zei dat dit pilletje geen kwaad kon, wij geloofden ........... de dokter, de medici. Omdat wij vertrouwden op onze dokter, net zoals onze familieleden nu doen. En vele artsen vertrouwen op hun opleiding.

Ook voor hen is dit niet gemakkelijk, ze weten niet wat het is en weten niet hoe of wat te doen om te helpen. Ze zien ons lijden en staan met hun handen in het haar. Want idd al de verschijnselen wisselen zich af, komen en gaan, het is altijd wat, zelfs rare gedachten, bij sommigen paranoia, psychosen, ...

Ik weet zelf niet hoe ik zou reageren, moest ik dit zelf niet meemaken. En zou ook een arts raadplegen, want die ZOUDEN het toch moeten weten!

Helaas weten zij het niet en vertrouwen blindelings op hun opleiding, boekje, ...

Ze zouden beter meer naar hun patiënten luisteren en opzoekwerk verrichten.

In 2017 komt er een documentaire over benzo gebruik en de gevolgen, je kan al een trailer zien op youtube!

Ik hoop en bid dat dan eindelijk vele ogen geopend mogen worden, zodat anderen niet in deze hel terecht komen!!!

Ik heb nog steeds mijn helder momentje! Ben zo blij!

Blijven moed houden kanarie!

En ik hoop dat jouw vrouw vroeg of laat toch de moeite wilt doen om hier eens wat te lezen, het zou een hele steun voor je zijn!

Liefs,

Ellendig

bewerkt door Ellendig
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Effe laten weten dat ik nog steeds een helder momentje heb, zelfs winkels gedaan vandaag. Iets wat me niet meer lukte. Zoooo blij ....

Kanarie, die momenten komen voor jou ook!!!!

Ik ben natuurlijk bang dat er zo dadelijk een wave gaat komen, maar geniet nu ondertussen van dit moment!

En komt er een wave, kan ik steeds terug komen kijken naar dit berichtje en geloven dat er betere momenten komen!

Veel liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag Ellendig,

 

Blij te lezen dat je zich niet meer ellendig voelt . Ik hoop van harte dat het begin is van het einde van de miserie. Als ik goed reken ben je nu 80 dagen benzovrij. Ik lees dat je 5 mg tranxene genomen hebt gedurende 5 a 6 maand . 5 mg Tranxene is nochtans niet veel en 5 a 6 maand ook niet....

Je hebt dus lang moeten wachten op verbetering voor nochtans niet zo lang en niet zo veel te gebruiken

Ik ben aan mijn 37ste dag . Als ik ook zo lang moet wachten op enige verbetering heb ik dus nog 43 dagen te gaan. Ik mag er niet aan denken dat het nog zo lang zou duren zonder wat verbetering.

Ik elk geval ben ik blij voor jou en geniet ervan

bewerkt door Kanarie
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb tussendoor ook wel wat beter momentjes gehad, maar niet zoals nu.

En als je leest op de Ashton , zie je dat de hoeveelheid en tijd er weinig toe doen wat betreft ontwenningsverschijnselen en duur.

Het hangt echt van persoon tot persoon af! Dus de hoop niet opgeven he! Ik wou je oppeppen, niet nog meer in de put helpen.

Kijk maar naar shakemarieke of benzoslachtoffer, zij hebben ook niet zolang een benzo gebruikt. Anderen op benzobuddies, hebben soms jaren gebruikt en zijn na 2 tot 3 maanden al terug de oude, sommige zelfs na een paar weken. Hou je niet vast aan de tijd of hoeveelheid die je gebruikt hebt. Het komt echt goed, ik geloof het nu pas echt!

Luister naar gaba zijn raad, hij weet echt wat hij zegt en weet waar wij doorgaan. Niemand kan zeggen hoelang het gaat duren, maar iedereen komt er door!

Jij ook, echt, echt waar! Het enige wat je nooit mag doen, is de moed opgeven! Geloof in jezelf ( moeilijk he soms!)! Ik geloof alvast in jou! En ook in de anderen hier op dit forum!

(Ik weet niet of dit helpt maar ik neem momenteel revitalose, sinds 8 dagen.)

Liefs,

Ellendig

bewerkt door Ellendig
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@ Kanari

Ellendig heeft gelijk het heeft niks te maken met hoeveelheden of tijd, elke persoon is anders. Persoonlijk heb ik maar heel weinig ingenomen en dit gedurende enkele weken. Maar door het plotse stoppen (op aanraden van de dokter) heeft mijn zenuwstelsel een flinke klap gekregen en hierdoor zit ik reeds 14 maanden in een ontwenning. Nu gaat het wel stukken beter natuurlijk. Waves heb ik nooit gehad. Misschien is het morgen al gedaan voor jou wie weet.
Zoals ik je al zei probeer van dag op dag te leven en vooral niet denken van dit gaat lang duren want dit weet niemand. Maar wat we wel weten is dat hier ooit een einde aan komt. 

Wat je vrouw betreft misschien is zij ook wel bang en kan ze hiermee niet omgaan. Mensen reageren soms heel raar in stresstoestanden, heb dit ook meegemaakt en hoe langer het duurt hoe minder begrip vanuit je omgeving. Maar probeer dit opzij te zetten en focus je gewoon op je genezing, het mentale is zeer belangrijk voor je herstel. Uit gans dit proces is veel te leren over jou eigen en jou omgeving. Maar je komt eruit en veel sterker dan hiervoor. Als je dit meemaakt in je leven dan is er nog maar weinig dat je klein kan krijgen. Ik weet het het is een zeer éénzame strijd maar éénmaal herstelt zal jij nog meer van het leven genieten. Ik wens je veel sterkte.

 

Aan alle andere moedige strijders wens ik ook heel veel sterkte en vlugge beterschap.

Knuffels

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag allemaal,

 

Had gisteren iets verkeerd geschreven ik wou zeggen dat ik nooit vensters heb gehad alles (waves) is héééél langzaam afgezwakt met toch dagelijks hevige pijn aanvallen die dan ook steeds elke dag een klein beetje minder hevig werden. Net of er waren dagelijks twee genezingsprocessen aan de gang. Golven van pijn, misselijkheid, depressiviteit, eenzaamheid, droefheid en een heel raar en slecht gevoel  (noemde dit het duivels gevoel) wisselden zich dagelijks af. Het ergste was wel het gevoel dat ik niet in mijn lichaam leefde maar wel ernaast en het gevoel dat mijn ziel weg was. Misschien ben ik nog dingen vergeten weet het niet Het is moeilijk uit te leggen. Gelukkig voelde ik mij s'avonds rond 22 uur dan wel beter en dacht toen telkens dat het de volgende dag gedaan zou zijn. Ik heb de verhalen van Gaba (ook op een ander forum ben de naam vergeten) tientallen keren gelezen en klampte me hieraan vast. Ook de verhalen en hulp van Sneeuwhoen, Snoes en anderen hebben mij geholpen.

Vandaar dat ik nog eventjes mijn verhaal kom vertellen in de hoop dat ik hiermee iemand kan helpen. Het komt allemaal en helemaal  in orde voor iedereen van ons.

Veel sterkte aan allen, knuffels.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag Benzoslachtoffer

 

Weinig genomen en maar een paar weken en al 14 maanden in een ontwenning! Hoe heb je het uitgehouden , hoe hou je het uit?

Ik hou dat niet zo lang uit ! Ik ben aan mijn 39 ste dag....misselijk depressief eenzaam . tegen s'avonds voel ik me ook soms wat beter...soms! En dan denk ik ook steeds dat het de volgende dag beter zal zijn. Ik zou nochtans beter moeten weten...het is nooit beter s'anderendaags. Het mentale is waarschijnlijk heel belangrijk....wel ik ben mentaal een wrak.

En overal lees je dat de ontwenningsverschijnselen maar een paar weken duren . ook op benzodebaas lees ik : 

Er kunnen ontwenningsverschijnselen optreden die meestal na een paar weken zijn verdwenen.


Ellendig , ik hoop dat je zich nog steeds goed voelt!

Dit is niet uit te houden. 

 

Bedankt allemaal voor de steun

bewerkt door Kanarie
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Merci benzoslachtoffer!

Ben mijn helder momentje aan het verliezen. Maar heb wel meer moed als daarvoor. En dat duivelse gevoel, ken ik maar al te goed. Ik vind het goed omschreven van jou! De ziel die inderdaad precies buiten het lichaam is, heel eng allemaal. Maar bij iedereen is het goed gekomen en daar moeten wij, degene die er nog middenin zitten, zich aan vasthouden! Ik kan het niet genoeg zeggen, hoe geweldig het is om dit forum gevonden te hebben!

Spijtig dat er nog niet meer geweten is door de medische wereld ( misschien willen ze het niet weten?). Want ik denk dat er velen in deze toestand zitten, die geen hulp krijgen. Ik denk dat heel veel mensen in de psychiatrie zitten, die er eigenlijk niet thuishoren. En dit allemaal door deze rotpillen! En de medische ontkenning! Ook voor onze partners en familie zou het zo geweldig zijn om te begrijpen wat er aan de hand is. Voor alcohol, drugs, gokken, .. Is er wel begrip en vooral kennis van deze problematiek.( blij voor deze mensen hoor!) maar als je ongewenst verslaafd geraakt aan pillen, die de arts je voorgeschreven heeft, moet je er zelf maar zien uit te komen, zonder enig begrip van iemand. Verslaafd mag ik het mss niet noemen, want ik voelde mij helemaal niet verslaafd en wou die pillen eigenlijk ook helemaal niet! Maar je kan niet zomaar stoppen, dus is het wel een verslaving, een ongewenste verslaving! Er moet echt dringend iets gebeuren hieraan!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kanarie,

Vind het echt spijtig, dat je nog niks van beterschap hebt mogen ondervinden! Maar het komt, het komt echt! En dan ga je iets meer moed hebben om te geloven dat het goed komt! De onwetendheid is zo hard he! Niet weten wanneer je eindelijk eens een goed momentje gaat hebben en wanneer dit alles over zal zijn. Dat maakte mij heel bang en depressief! Ben er nog niet he, maar geeft me wel meer hoop en moed!

Geef niet op, aub! Je komt er ook! Weet dat wij allen meevoelen met elkaar!

Ga niet voort op de tijd bij anderen, bij iedereen is het verschillend. Het maakt je alleen nog meer bang, als je dit doet.

Zeg tegen jezelf, en geloof het ook echt, dat dit maar tijdelijk is en dat je hier uit komt, sterker als ervoor! Want als je dit hebt doorleeft, kan je volgens mij heel, heel veel aan! Ik ben ook rookster en heb mezelf beloofd, als dit over is, om te stoppen met roken. Heb al eerdere pogingen gedaan, maar het lukte me niet. Maar ik ben er van overtuigd dat als ik dit doorsta, het een makkie is om met roken te stoppen.

Ik weet dat dit allemaal moeilijk te geloven is, als je er nog midden in zit. Maar ik geloof dat wij vroeg of laat hier ook terug gaan komen en anderen dezelfde moed en raad gaat toespreken zoals Gaba en anderen.

Heel veel liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@ Kanarie

 

Beste Kanarie eerst en vooral moet je je niet blind staren op de 14 maanden er zijn er maar weinigen bij wie het zo lang duurt, dikke pech voor mij.

Ik heb geen partner maar wel een volwassen zoon van 24 jaar die nog thuis woont door zijn studies. Hoe ik dit vol hou ? Denk door het moederinstinct, mijn zoon heeft zijn vader niet meer en ik zou niet willen dat hij zijn moeder ook verliest. Heb ook veel steun gehad aan een vriendin die deze hel enkele jaren ook heeft meegemaakt en ook ben ik bevriend geraakt met Snoes die was er ook altijd voor mij. En ook mijn hond heeft mij geholpen, woon naast een groot bos en van zodra ik mij lichamelijk beter voelde ben ik elke dag gaan wandelen pijn of geen pijn. Moet er wel bij vertellen dat ik vele malen al wenend als een klein kind met de hond door bos ben gelopen. Meerdere malen ben ik blijven staan aan de spoorweg (naast het bos) en toch was er altijd een stemmetje die zei ook al voelde ik mij zo ellendig neen ga gewoon verder. Volgens mij heeft dit te maken met ons overlevingsinstinct. Dood gaan moeten we toch maar liefst zo laat mogelijk. Maar steun of niet de strijd moet je alleen doorgaan. Weet je Kanarie nu heb jij het zeer moeilijk maar ooit komt er een dag dat ook jij terug zal mogen genieten,echt waar. Misschien ga je een venster krijgen die jou dan de moed zal geven om verder te vechten. Je blijft hier echt niet in ook al denk je van wel. Elke dag verder is een dag dichter bij jou overwinning.

Namasté, dikke knuffels.

 

@ Ellendig

Spijtig dat jou goede moment verdwijnt maar klamp je vast aan de goede momenten. Hou een dagboek bij zoals ik dan kan je terug wanneer je maar wilt. Je hebt groot gelijk het is vooral de onzekerheid die het zo moeilijk maakt. Heb mij ook duizenden keren dezelfde vraag gesteld : Wanneer komt er een einde aan deze hel ? of nog zoiets : Mens dit kan ik niet meer aan dit overleef ik niet. Vooral dat duivels gevoel maakte mij enorm bang maar is nu wel bijna verdwenen, soms komt er nog een lichte vlaag maar duurt dan maar een paar minuten. 

Van de medische wereld moet je geen hulp verwachten maar we hebben wel elkaar.

Veel sterkte, dikke knuffels.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dag Benzoslechtoffer , dag Ellendig,

 

Wanhopig , radeloos. Ik ben daarjuist wat gaan fietsen, zonnebril op zodat men niet te vlug ziet dat ik aan het schreien ben. Ik ben hier heel alleen . mijn vrouw is kwaad en geeft enkel kwetsende opmerkingen. Het is dan ook een sterke vrouw en ze kan niet tegen dat "puberaal gedrag" . Ik moet stoppen met hyperventilatie , stoppen met zagen en klagen en schreien ... ik heb alles wat ik wil...Ik moet er me maar over zetten en stoppen met melig gedoe. Ook mijn dochter is me al komen zeggen dat ik moet stoppen met klagen .Dat ik bij haar daarvoor niet meer welkom ben. Mijn zoon heeft me gezegd dat ik moest stoppen met mijn zelfmedelijden. Dat is dan het gevolg van hun een gelukkige jeugd te hebben gegeven zodat ze nu sterk in hun schoenen staan en geen begrip meer kunnen opbrengen voor zwaktes. Soms denk ik dat ook dat ik moet stoppen met zelfmedelijden , maar het gaat niet.Het is prachtig weer en dat maakt het nog erger. ik kan er niet van genieten.

Ik denk ook voortdurend dat ik een eind wil maken aan die miserie. Voortdurend! Het is enkel door jullie steunende woorden dat ik nog volhou.

Straks is er in de tuin van mijn dochter een verjaardagsfeestje. Ik zal misschien eventjes gaan maar zal na 5 min terug weg gaan . Ik kan het niet maken om daar dat feestje te verknallen met mijn klagen en schreien. Bovendien weet ik wat ze ervan denken : het is zijn schuld hij moest die pillen maar niet genomen hebben.Juist op het moment dat je je familie , je kinderen en kleinkinderen nodig hebt moet je alleen gaan zitten.

Soms denk ik ook dat ik een paar dagen op hotel ga om daar misschien wat vlugger beter te worden. Maar dan bedenk ik me ... alleen in een hotel is waarschijnlijk gevaarlijk eenzaam. Als ik dit hier overleef en weer beter wordt kom ik ook terug om anderen te helpen uit deze hel

Ik wens jullie verder herstel en denk jullie nogmaals voor de steun

bewerkt door Kanarie
Link naar opmerking
Deel via andere websites

 Kanari,

 

Ik vind het heel erg voor jou om zoveel onbegrip te moeten krijgen. Het is zelfs meer dan onbegrip. Maar laat je niet ontmoedigen en probeer misschien kontakt op te nemen met een psycholoog want ik denk je behoefde om al je ellende te uiten is enorm. Of schrijf het van je af, heb dit ook gedaan. Probeer zoveel mogelijk te fietsen, wandelen, enz...de natuur doet je goed. Dat je niet kan genieten is helemaal normaal maar dit komt terug. Vorig jaar had ik er zelfs moeite als ik iemand hoorde lachen. Ik zou niet naar een hotel gaan hoor want alleen is maar alleen. 

En nog iets het is niet jou fout hoor het is de fout van onze dokters ze zijn toch zo vlug om deze medicijnen voor te schrijven.

Bij deze veel sterkte man.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kanarie,

Ik zou je zo graag helpen! Maar ik kan niet meer doen, dan hier wat woorden schrijven. Maar deze zijn echt diep gemeend! Ik dacht daarstraks dat mijn helder momentje helemaal over was, maar het is er toch nog een beetje! Iets minder dan gisteren, maar toch. Echt, geef niet op! Het gaat jou even goed lukken! Ik heb echt momenten gehad, dat ik dacht mezelf iets te willen aandoen, dat ik deze ellende niet langer kon dragen. Echt heel vieze gedachten! En dit ben ik niet, heb nooit zo een gedachten gehad! Het is zoals benzoslachtoffer zei, er zit precies iets duivels in je! Deze gedachten zijn over gegaan! Ik heb dit enkel tegen mijn mama durven zeggen.

En dan feestjes, ik snap hoe je je voelt, je wil niemand zijn feestje verpesten en blijft liever thuis. Ik heb ook enkele feestjes aan me laten voorbij gaan. Ik kon dit echt niet! Ik kon geen mensen om me heen verdragen, geen drukte, geen lawaai, niks, niks! En dan het schuldgevoel naar je kinderen en partner, het is echt zwaar! Ze zouden eens in ons hartje moeten kunnen kijken op dat moment!!!

Het is wel goed dat je gaan fietsen bent, ook al voelt dat zo niet op het moment. Ik ben vorig weekend ook naar een feestje moeten gaan en geloof me, het was met een bang hartje. Ga ik me wel goed kunnen houden, wat als, ... Maar heb het gedaan en achteraf is het redelijk meegevallen. Deze momenten komen voor jou ook!

Ik zend je heel veel liefde en kracht! Kom op man, we gaan ons niet laten klein krijgen!

Heb je al eens de boeken gelezen over hyperventilatie, deze hebben mij geholpen toen ik hier heel veel last van had. Ze gaan natuurlijk niet over al de rest van ontwenning, maar voor de hyperventilatieklachten hebben ze mij geholpen. Ik kreeg een beter inzicht in mijn klachten en kon steun halen uit de herkenning.

Dit was voor mijn benzo verhaal. Misschien wilt je vrouw dat wel lezen? Hyperventilatie ontmaskerd, is geschreven door een kinesiste, die zelf last gehad heeft van hyperventilatie. Ze komt uit Deurne, ben zelfs in haar praktijk geweest voor begeleiding. Ook hoera ik heb hyperventilatie, vond ik een goed boek.

Zou je vrouw je wel geloven als ze hetzelfde verhaal zou horen van iemand anders of van meerdere mensen? Als dit zou helpen, mag ze mij gerust contacteren. En heb je de trailer al bekeken van de documentaire die in 2017 gaat uitkomen? As prescribed, ( weet niet of dit juist geschreven is) noemt hij, je kan het vinden op youtube. Duurt maar 10 minuutjes. Ook op fb te vinden met links naar andere goede fb pagina's over benzo's.

Liefs,

Ellendig

bewerkt door Ellendig
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo allemaal,

 

Het is nu al meer dan 2 jaar geleden dat ik ben begonnen van de rivotril af te komen.de eerste poging was mislukt,

maar nu bouw ik heel erg langzaam af en zo is het enigszins te doen.

Ik maak soms al 3 tot 4 dagen achtereen mee,dat het allemaal een stuk minder heftig is.

Als ik zo door kan gaan, kan ik hopelijk over ongeveer 8 maanden benzovrij zijn.

Het is zo goed dat dit forum er is.

Ik heb hier veel steun gevonden,hier vind ik erkenning en herkenning en dat geeft mij moed om door te gaan.

 

Veel sterkte allemaal!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Alpaca,

Heel goed dat je bezig bent met minderen met deze rotzooi! En respect dat je het terug opnieuw probeert, na een mislukte poging! Dat heeft karakter nodig! Ik zelf kan niet meespreken over afbouwen, omdat ik zelf ineens gestopt ben van een kleinere hoeveelheid. Ik wist ook niet dat je beter kon afbouwen. Maar nu ik dit forum gevonden heb, weet ik dat het beter is om heel traag af te bouwen. Dus je zal wel goed bezig zijn!

Ook jou wens ik snel beterschap!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ellendig , vriendelijk van jou het aanbod dat mijn vrouw jou mag contacteren, maar ze wil er gewoon niets maar dan ook niets meer van horen. Ik heb as prescribed bekeken op You tube en ook nog eens naar benzobuddies geweest. Het is steeds hetzelfde verhaal:benzo’s worden zeer vlot gegeven , en afbouwen is verschrikkelijk en duurt lang . Het is de schande van de 21ste eeuw.

Voor mijn hyperventilatie ga ik al naar de kinesist voor de juiste ademhaling te leren. Probleem is dat die buikademhaling geen enkel probleem vormt als je niet hyperventileert  en rustig bent. Als ik werkelijk aan het hyperventileren ben lukt het langs geen kanten.

Naar een psycholoog ben ik ook al twee keer geweest. Cognitieve gedragstherapie leert me vooral dat ik structuur in mijn dag moet steken. Ik heb altijd zeer goede bedoelingen wat dat betreft s'avonds , maar s'anderendaags vallen de plannen steeds in het water.

Deze ochtend vanaf 3uur voortdurend paniekaanvallen gehad . Min of meer slapen ...paniekaanval ...naar toilet....terug min of meer slapen ..paniekaanval...toilet...zo tientallen keren. Om 7h definitief opgestaan, kapot , pijn op de borst min of meer hyperventilerend , verdriet,...het klassieke lijstje dus.En nu maar wachten tot het ongeveer 21 uur is om te kunnen gaan slapen. En dan volgt vermoedelijk weer een nacht als de vorige.Ik zal wel nog proberen wat te wandelen in het bos. De natuur doet inderdaad waarschijnlijk goed.

Ellendig , zou het kunnen dat de revitalose er iets voor tussen zit dat je toch wel een heel stuk beter waart (en hopelijk nog bent)?

Als dat zo is zou ik er maandag ook gaan halen bij de apotheek.

Alpaca , Rivotril is een vreselijk medicijn. Ik denk dat het woord medicijn trouwens simpelweg beter kan vervangen worden door vergif.

Ik wens je veel sterkte en veel moed. Hopelijk verloopt het bij jou iets vlotter dan bij mij.In elk geval...hier vind je steun als het niet meer gaat. Dat heb ik al meermaals ondervonden.

Sterkte!

En dank jullie wel allemaal voor de steun. Ik ben daar nu aan verslaafd! Maar beter daaraan dan aan de Rivotril!

bewerkt door Kanarie
Link naar opmerking
Deel via andere websites

@ kanarie

Spijtig dat jou vrouw echt niets wil horen over de verschijnselen, die de oorzaak zijn van het benzogebruik, dat de dokter je gaf! Zelfs het filmpje van 10 minuutjes niet?

Juist leren ademhalen is een ding, maar weten hoe het komt dat je hyperventileert, vind ik zelf het belangrijkst. Daarom dat ik deze boeken aanraad.

Idd structuur is belangrijk, ik slaag er zelf ook nog niet in.

De revitalose kan mss helpen, ik weet het niet, in ieder geval voel ik me wat beter, kan ook toeval zijn. Maar het kan alvast geen kwaad om het te proberen, het zijn wat vitaminen en mineralen. Daarom dat ik het erbij zette, je weet maar nooit.

Hopelijk zijn de slechte momenten snel achter de rug!

Liefs,

Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Veel sterkte komende tijd kanarie! Het onbegrip bij partner herken ik helaas, heel herkenbaar wat je schrijft. Bij mij gaat in schokken, bouw 1/8 mg lorazepam per week af waardoor ik paar dagen niet goed voel, en dan ineens is weg en slaap ik weer beter, en dan knal ik er weer 1/8 af en begint opnieuw. Zelf gebruik ik magnesium, ontspant de spieren, welicht iets voor jou?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nee ook het filmpje wil mijn vrouw niet bekijken. Ze wil er niets maar dan ook niets over horen of zien.Ik hyperventileer zo maar zonder echte reden.Als ik niet hyperventileer kan de minste inspanning ervoor zorgen dat ik begin te hyperventileren vb. mij wassen , mijn schoenen dichtknopen , de trap op lopen , tafel zetten , nz. en waarschijnlijk is de reden de inwendige onrust , de gejaagdheid die ervoor zorgt dat ik alles veel te rap wil doen. Ik kan niets rustig doen, ook al ben ik ervan bewust en probeer ik het wel.Ook als we gedaan hebben met eten , rustig nog wat nagenietend blijven zitten an ik niet.....De psychiater zegt dat hyperventilatie angst is , maar ik kan dit maar moeilijk geloven.

Magnesium is iets , en het enige , dat ik behalve mijn hartmedicatie ook neem.

Vandaag om half vijf wakker geworden, hyperventilerend , maar zonder paniek. Een uurtje mijn ademhalingsoefeningen gedaan en dan terug nog uurtje geslapen en zwaar hyperventilerend wakker geworden. Het is nu bijna middag en nog steeds hyperventileren en alle verschijnselen die ermee gepaard gaan.

Gisterenavond wel iets gevonden dat mij een beetje kan afleiden...een onnozel computerspelletje , zeer simpel en je moet er zich niet bij haasten.Normaal doe ik dat nooit.

(Appstore 1020) 

Dank jullie wel voor de steun en hopelijk voor jullie allemaal een zo mooi mogelijke zondag gewenst

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hà kanarie.

 

Hyperventilatie is een uiting van angst.

En angstsymptomen horen ook bij de ontwenning.(dit hoort jouw arts te weten, maar ja,,)

Als je dit eerder niet had, dan is het vast een ontwenningsverschijnsel, hoor.

Ik heb een halfje aan diazepam geminderd en heb er ook weer last van.

Ik gebruik ook magnesium, maar het lijkt bij mij niet te helpen.

Jij hebt problemen met jouw hart gehad en nu deze malaise.

Lijkt me dubbel op narigheid en ook nog een vrouw, die jou niet kan/wil bijstaan.

Goed, dat je wat afleiding vindt, in een spelletje.

Maakt niet uit, al is het nog zo onnozel, misschien verzet het even je zinnen en vergeet je een seconde jouw malaise. Alles is meegenomen.

Sterkte !

bewerkt door sneeuwhoen
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...