Spring naar bijdragen

afzien


Kanarie

Aanbevolen berichten

Hoi benzoslachtoffer,

Momenteel zit ik weer in mijn maandelijkse periode en merk ik dat het dan weer iets minder met me gaat. Maar ik ben absoluut vele, vele beter! Ik denk wel dat ik idd het ergste achter de rug heb, want heb niet echt nog een wave gehad. Dit nu toch wel al voor een langere periode. Dit voelt zo bevrijdend! En hoop dat iedereen dit spoedig zal mogen voelen! Nee, ik ben niet van de ene dag op de andere goed opgestaan. Maar wel gelijdelijk en steeds voor langere periodes. Ik heb niet heel veel genomen, 5 mg tranxene en dit voor een half jaar, met de laatste weken van dat half jaar, ook wel temeste 2,5 mg. Ik zit nu bijna aan 10 maanden benzo vrij. Natuurlijk wil de hoeveelheid en tijdsperiode niet altijd veel zeggen, want iedereen reageert anders natuurlijk. Maar mss toch een houvast voor sommige mensen om te weten hoelang het bij mij geduurd heeft.

Ik ben dus echt zo goed als helemaal beter. Enkel in stressperiodes en mijn maandelijkse periode merk ik nog wel de effecten van deze rommel. Ik ben wat meer aan het werken, doe terug dingen buitenshuis, kan echt al eens genieten van dingen, durf al eens een glaasje te drinken, zonder er last van te hebben, ... ben echt mezelf terug aan het vinden en heb uit deze afgrijselijkste periode van mijn leven toch heel wat dingen geleerd! Ik zou nooit meer terug willen door deze periode en vraag me niet hoe ik het overleeft heb ( want er zijn momenten geweest dat ik het echt niet meer zag zitten, dat ik er een einde aan wou maken, gedachten in mijn hoofd, die niet van mij waren, ik durf niet te schrijven welke rare gedachten er allemaal voorbij gekomen zijn), maar ik kan terug genieten en zelfs meer als hiervoor, probeer minder te stressen over dingen die vroeger zo belangrijk leken, maar nu weet ik pas wat echt belangrijk is! Echt het leven is zoveel mooier nu. Niet de maatschappij, want die zullen we nooit kunnen veranderen. Maar mezelf, jezelf kan ik,je wel veranderen!

En ik weet zeker dat voor jou, jullie deze periode ook zal komen! Ik gun het je, jullie van harte! Want ik weet hoe vreselijk, Onmenselijk slecht je je voelt tijdens deze ontwenning!

We zijn allemaal begonnen aan deze medicijnen, omdat we ons slecht voelden. We zijn allemaal bedot door de medische sector, die ons deed geloven dat deze wonderpillen onze problemen wel zouden oplossen, of op zijn minst de symptomen zouden wegnemen! Maar in plaats van dit, deden deze medicijnen ons de das om! We gingen van kwaad naar erger! En zijn er zelf moeten achterkomen dat de oorzaak wel eens aan onze medicijnen kon liggen! En dan moesten we door de grootste hel op aarde, zonder steun, zonder hulp van de medische wereld! Dank zij God vond ik dit forum, vond ik de Ashton Manuel, vond ik jullie en vond ik de kracht van God om door te zetten, om vol te houden, om te vechten en er ook te zijn voor anderen die in hetzelfde schuitje zaten en zitten.

Wat ben ik ontzettend blij te weten dat er na de hel ook weer terug een hemel is!!!

Ik blijf lezen en af en toe zal ik zeker nog van me laten horen! En hoop ik de tijd te vinden om hier iets mee te doen! Dit alles wil ik niet zomaar laten passeren! Hoe meer kennis van deze medicijnen in de wereld, hoe meer mensen er gespaard kunnen blijven van deze ellende! En hoe meer zelfmoorden er vermeden kunnen worden! Want JA dit is echt wat ze kunnen aanrichten, als je niet weet dat dit gevoel tijdelijk is en je echt wel weer beter wordt!!!

Heel veel liefs,

( niet meer) Ellendig

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Hoi iedereen,

Hoe gaat het met jullie? Shakemarieke, Bert, Anoek, benzoslachtoffer, sneeuwhoen, gaba, kanarie, Lars, ....namen ben ik nog altijd snel vergeten ( een restverschijnsel? )

Ik ben echt benieuwd hoe het jullie allen vergaat?

Ik hoop uit de grond van mijn hart dat jullie hier af en toe nog eens terug komen en van jullie laten horen! Liefst met goei nieuws natuurlijk! Maar ook al is het nog niet zo goed, laat nog eens iets horen van jullie!

We kennen elkaar mss niet in real live, maar ik mis toch jullie berichtjes hier! Het voelde voor mij aan als vriendschap! Vriendschap die ik nergens anders vond in deze moeilijke periode! Jullie hebben allen bijgedragen aan mijn herstel! Iets waar de medische sector erg in faalde en nog steeds faalt! Het is zo belangrijk om iemand te hebben in zulke enge momenten, mensen die je begrijpen, die je niet veroordelen, die weten wat het is om in deze situatie te zitten.

Ik wil jullie allen hiervoor heel erg bedanken!

Het gaat nog steeds heel goed met mij!

Ik heb dan ook besloten voor mezelf om me niet langer te verschuilen achter de naam Ellendig, want zo voel ik me niet meer! Mensen mogen weten wie ik ben, ik schaam me ook niet meer voor iets waar de medische wereld schuld aan had, heeft! Het is tijd om de realiteit onder ogen te zien! Dus zie ik geen reden meer om deze "naam" te blijven gebruiken. Mensen die wisten dat ik op dit forum zat, mogen mijn verhalen lezen, mensen die hier nog gaan komen en mij mss kennen, kunnen alleen maar geholpen zijn door te weten dat ze niet alleen zijn, dokters, medici, controle artsen, .... ze mogen het allemaal lezen! Want heel dit verhaal was realiteit, was een grote hel, was onmenselijk, heeft mijn leven overhoop gehaald, heeft mijn gezin geraakt, .... heeft mij bijna doen stoppen met leven! En dit wil ik nooit meer! Ik wil terug leven en dit is voor mij een soort van nieuw begin. Ik verstop mij niet meer achter een masker, ik ben wie ik ben en dat is dan ook wat mensen te zien zullen krijgen. Gedaan om me te verantwoorden voor alles wat ik doe, gedaan om steeds uit te leggen waarom ik me soms niet goed voel, gedaan om te doen alsof, gedaan om.....

Hier kroop zoveel energie in, energie die ik niet had.

Al deze ellende heeft me dan toch iets opgebracht! Ik heb geleerd wat belangrijk is in het leven en dat ik kan en mag genieten van kleine simpele dingen, dat ik me niet druk moet maken in wat andere mensen van me vinden, ....

Ik was het leven kwijt, maar heb het terug gevonden!!!

Heel veel liefs,

Elke

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hé Elke,

 

Wat een prachtig schrijven ik zou het zelf niet beter kunnen vertellen. Natuurlijk hoef jij je niet te schamen, wij zijn (waren) slachtoffers van bigpharma en C°. 

Ik heb een paar slechte dagen gehad en vooral veel hoofdpijn. Ik had echt het gevoel dat ze daar boven de laatste herstellingen aan het uitvoeren waren.  En nu vandaag na die 23 vreselijke lange maanden voel ik af en toe een zeer aangenaam gevoel. Het doet me denken aan verliefdheid, zalig gewoon. Zou het dan toch bijna gedaan zijn ? Door een paar zware klappen in mijn leven, en dit al van jongs af aan besefte ik reeds heel vroeg  dat men echt dagelijks van het leven moet genieten. Het kan zomaar plots gedaan zijn. Door deze hel ben ik dit nog meer gaan beseffen want elke dag leven is echt een geschenk. Vele mensen beseffen dit niet en brengen hun leven al zeurend door voor het één of ander weet ik veel. Ik ben dankbaar omdat ik de kracht heb mogen vinden om dit te mogen overleven.

Wat een krachtige zin : Ik was het leven kwijt ....maar dit is ook zo. Als men in een ontwenning zit dan ben je gewoon dood, zo heb ik dat toch beleefd. Ik heb maandenlang in een andere dimensie gezeten en ik snakte elke dag om terug naar huis te mogen gaan. Ik heb gisteren nog een paar filmpjes bekeken op Youtube. Hoeveel levens zijn hierdoor niet verwoest, gewoon een schande en onmenselijk. Volgens mij maken ze deze benzo's om mensen verslaafd te maken want je moed verdomd heel sterk zijn om hier vanaf te geraken. 

Wat mij persoonlijk heel erg bang heeft gemaakt waren die zelfmoord gedachten, je hersens spelen echt een rot spelletje met je. Hopelijk komen deze nooit meer terug. Wat ik ook geleerd heb dat is dat mensen ziek (depressie, slapeloosheid, angstaanvallen, enz...)worden door slechte voeding. Wat eigenlijk logisch is, als men het lichaam niet de nodige vitaminen, mineralen, vetten, enz...geeft dan kan deze niet normaal functioneren. Eigenlijk maken ze ons ziek met hun voeding vol met e nummers en andere shit zodat ze ons daarna hun pillen kunnen verkopen. Het draait allemaal om geld en een gezond mensenleven heeft totaal geen waarde voor hen.

Ik heb ook nog heel veel last van concentratie en geheugen, blijkbaar is dit normaal en komt dit wel in orde. 

Ziezo Elke bedankt voor jou bezoek hier.

Liefs

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Hallo Allemaal, 


 


Ik ben nieuw hier en heb al een hoop gelezen de afgelopen dagen. Nu heb ik mij ook maar aangemeld omdat ik toch graag meer op het forum aanwezig zal zijn. 


 


Ik ben een vrouw van 38 en slik al vanaf mijn 15de medicijnen, Seroxat, seroquel, citalopram, efexor ,fluvoxamine,  Lorazepam, oxazepam, temazepam, diazepam. Deze alles in meer of mindere mate. soms was er ook sprake van geen gebruik ivm met een zwangerschap waarin ik geen medicijnen gebruikte. 


 


 


Wat mijn grootste probleem is de afgelopen10 jaar zijn zijn de temazepam en de diazapam. Ik wil al of ik ben nu sinds 2016 echt actief bezig om te stoppen. Het heeft vorig jaar 3x geresulteerd in een fiasco. Het lukte niet om te stoppen. Ik heb mijn uiteindelijk aangemeld bij verslavingszorg. We zijn nu bijna 4 maanden verder en er was geen en er is geen concreet plan opgezet. Omdat ik natuurlijk toch niet goed met de medicijnen kon omgaan hebben ze mij nu maar cold turkey laten stoppen. Dit is echt verschrikkelijk!!! Ik ga door een hell ik heb ook nog de zorg voor kinderen en sta er alleen voor. Ik ben ondertussen ook weer terug gegaan naar de huisarts en gevraagd voor een andere zorginstelling daar is het wachten nu op dat ze contact met mij opnemen. 


 


Ik heb zoals eerder beschreven al een hoop gelezen en daar ben ik ook blij mee niet dat met wat je leest je er vrolijker van word maar de erkenning van zie je wel ik ben niet gek. De afkickverschijnselen zijn ook echt heel erg. Ik huil alleen maar ik kan niet slapen, ik tril beef, heb het koud maar zweet mij kapot. Alles om mij heen lijkt niet te kloppen alles is raar in mijn ogen. Ik ben heel erg wankel en heb geen coördinatie meer. Ik heb een verschrikkelijk bromtoon in mijn hoofd (die heb ik al 2 jaar) Ik ruik heel erg raar en heftig aanrakingen komen raar binnen. Mijn huis is mijn  thuis niet meer ik begrijp er geen raat meer van. Dit alles ook nog met een aantal dagen geleden in wanen en hallucinaties terecht te zijn gekomen is het echt vreselijk wat er nu met mij gebeurt. Ik heb vreselijk veel spierpijn, Ik kan niet goed nadenken ja ik kan nog wel een hele waslijst plaatsen. 


 


Ik hoop dat ik hier nog een hoop kan meelezen ook van andere die al vele malen verder zijn. 


 


 


Ik had deze topic geopend gisteren maar iemand attendeerde mij erop dat het in algemeen stond dus heb de tekst maar even gekoppierd en nu dus hier geplaatst.


Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goeie avond Fokitoll,

 

Als ik jou verhaal lees voel ik me boos, weeral een slachtoffer dankzij de medische zorg die er geen bal van weet. Hoe kan men iemand cold turkey laten stoppen na zoveel jaar gebruik ? Maar ondertussen zit jij nu wel met vreselijke en onmenselijke ontwenningsverschijnselen. Heel erg voor jou en de kinderen. Ik zelf zit ongeveer 2 jaar in deze hel, gelukkig wordt het wel beter maar het duurt verschrikkelijk lang. Ik hoop echt dat het bij jou niet zo lang gaat duren. Inderdaad er gebeuren allerlei rare en enge dingen in ons lichaam maar probeer vooral niet bang te worden ooit verdwijnen al deze symptomen. Je bent nu reeds 4 maanden gestopt en ik denk dat het nu wel te laat is om terug in te nemen om deftig af te bouwen. Hopelijk mag je hier op het forum de nodige hulp krijgen. Ik wens je heel veel moed.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo fokitoll,

Je bent helemaal niet gek! Dit is echt wat deze medicijnen kunnen aanrichten! Helaas vertellen de artsen dit niet! En moet je er zelf achterkomen dat al deze ellende veroorzaakt word door benzo's!

Het is een hele enge periode waar je in zit! Maar volhouden en niet opgeven! Het komt allemaal terug in orde!!! Ik kan je geen tijdsduur geven, maar het stopt! Bij mij heeft het een 10 maanden geduurd. Met af en toe momenten dat ik wel beter was, waves en Windows, denk ik. Maar iedereen is anders, bij de ene is het sneller voorbij en bij de andere kan het langer duren.

Weet in ieder geval dat het echt terug beter wordt! Dat beloof ik je.

Je gaat het nodig hebben om hier steun en erkenning te lezen. Het heeft mij enorm steun gegeven om hier de verhalen van anderen te lezen! Op momenten dat ik het echt niet meer zag zitten, kwam ik op dit forum lezen en van me afschrijven! Wat deed het deugd om gelooft te worden!

Wens je veel sterkte en moed! En ik kom geregeld lezen hoor!

Veel liefs, Elke ( ellendig)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beste Fokitoll,

 

wat een ellende hebben de artsen weer aangericht, onvoorstelbaar dat je ze CT laten stoppen na zo lang gebruik. Hoe meer ik lees en mensen online ontmoet, hoe kwader ik word. Wij zijn niet de minderheid die heftig reageert, ik denk dat de minderheid er zonder al teveel problemen mee kan stoppen. De rest zit met de ellende die deze pillen aanrichten.

 

Ik ben zelf 4 maanden van Diazepam af, na het afgebouwd te hebben. Ik gebruikte 20 mg 2,5 maand en ben toen 3 maanden bezig geweest met afbouwen. Al de klachten die je opnoemt zijn herkenbaar, je zenuwstelsel heeft een enorme klap gehad. Het is compleet onverantwoord iemand zonder afbouw te laten stoppen, ik vind het verschrikkelijk voor je dat ze dat gedaan hebben. Verslavingszorg weet ook vaak niet hoe hiermee om te gaan, omdat de ontwenning zo lang kan aan houden.

 

Op internet is heel veel info te vinden, maar ik raad je aan niet alles te lezen. Je bent ontzettend kwetsbaar op het moment en ieder lichaam is anders. Ook al heeft de 1 een hele lange tijd klachten gehad, hoeft het niet zo te zijn dat jij dat ook krijgt.

 

Ikzelf heb me aangemeld bij FB support groups en daar heb ik veel steun uit gehaald. Daar is iets meer activiteit en respons, dat miste ik op deze site een beetje.

 

Weet dus dat je niet alleen bent, je klachten 'normaal' zijn en dat het een kwestie is van uithouden en doorstaan. Over het algemeen wordt het afgeraden om opnieuw te gaan gebruiken, maar ik weet niet hoe lang je er precies vanaf bent.

 

Groetjes Sunngirl

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Hoi iedereen,

Hoe gaat het met jullie? Vandaag 11 maanden benzo vrij! Heb een dikke week geleden toch wel een kleine terugslag gekregen. Had dit echt niet meer verwacht! Moet wel zeggen dat ik weer in mijn maandelijkse periode zat. En dat het nu weer wat beter is. Toch was het wel weer even verschieten, denken dat je bijna helemaal beter bent en dan toch terug even weer dieper zakken. Wat een ellende hebben deze medicijnen al aangericht!!! Maar mag niet klagen, want heb al vele mooie momenten gehad en al zoveel beter. Ik hoop dat het jullie ook goed gaat! Laat nog eens iets horen van jullie!

 

veel liefs,

Elke, Ellendig

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Hoi iedereen,

Al meer dan 1 jaar benzo vrij!!! Wat een overwinning, wat een vrijheid! Een jaar geleden, kwam ik mijn bed en zetel niet uit! Dit ging niet! Wat was ik een hoopje ellende! De ontwenningsverschijnselen waren verschrikkelijk! De allergrootste hel die ik ooit meegemaakt heb! Ik zou nooit durven geloven hebben, dat dit ooit ging beteren, dat dit ooit ging stoppen. Wat was ik bang, hopeloos en gefrustreerd! Maar wat ben ik blij dat ik jullie toen vond, jullie gaven me steun en hoop op de momenten dat ik het echt niet meer zag zitten! Nogmaals mijn dank hiervoor! Ik hoop dat het jullie ook goed gaat ondertussen!!! Hoop echt dat jullie toch nog eens terug komen lezen en een reactie plaatsen! Want anderen hebben dit nodig, alleen is het echt onmenselijk om te dragen! En zelf ben ik natuurlijk ook benieuwd naar hoe het jullie vergaat! 

Met mij gaat het dus echt heel goed! Kleine dingetjes nog wel, maar die zijn te verwaarlozen tov een jaar geleden. Ben echt gelukkig en vrij!!!

 

veel liefs,

Ellendig, Elke

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 weeks later...

Nee ik gebruikte niet veel 5mg tranxene over 6 maanden en de laatste twee weken, ook temesta 2,5 Mg. Wel ineens gestopt. 

Morgen 13 maanden benzo vrij! Zo een overwinning! Ben zo veel beter! Soms is het nog eens moeilijk! Bij menstruatie en stress, merk ik soms een terugval. Maar het is te overzien!

vind het enorm spijtig dat ik niets meer hoor van jullie!!!

liefs,

Ellendig, Elke

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...

Mijn vrouw zit nu zo'n 6 weken in een kliniek, maar maakt bijna hetzelfde mee wat Fokitoll schrijft, beven, spiertrekkingen, nog meer angst dan daarvoor en met name heeeel moe, soms zelfs zo erg dat ze denkt dat de dood gaat, dat het leven er compleet uitlekt, best eng.

Ze ging aanvankelijk veel te snel (15mg Diazepam en 30mg Oxa omgezet naar 24mg Diazepam) ineens, binnen een week van 24 naar 16mg. :blush:

Nu gaat het gelijderlijker, iedere 2 weken 2mg er af.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Asterix,

De afbouw moet veel trager! Het is een hel waar ze doorgaat! Maar volhouden is meer dan de moeite waard! Je wordt weer jezelf! Als ik terug denk aan mijn vreselijke periode, kan ik me inbeelden dat ze soms denkt dat ze dood gaat, want zo voelt het soms! Nooit zo iets erg als dit meegemaakt! Ik hoop dat ze wat minder snel gaan afbouwen en dat ze de kracht vindt om vol te houden! Veel moed! Komt uiteindelijk goed!

 

liefs, Ellendig, Elke

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nog trager?
Dan ben je 2 jaar bezig en zo lang laten ze haar niet zitten bij de GGZ, ze spraken vorige week al over weer naar huis.

En alleen gaat het haar niet lukken.

Bij tactus doen ze het ook in 4 weken, in het ziekenhuis op de paaz ook hoorde ik 2 weken geleden, dat lijkt mij niet te doen.
Maar er zullen er zijn die het moeten doorstaan, ondenkbaar.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Asterix, 

helemaal met @Ellendig eens. Allen langzame afbouw helpt en mirtazapine voor het slapen max 7, 5 mg . Het komt uiteindelijk goed maar alleen met hele langzame afbouw. Het liefst via taperingstrips van de Regenboog apotheek. 

verslavingsartsen weten helaas te weinig over de werking van benzodiazepines... met alle gevolgen van dien..

Blijven slikken is geen optie als je weer beter wilt worden dan via langzame afbouw! 

Ik wens jou en je vrouw veel wijsheid. Hopelijk komen jullie de juiste artsen tegen! 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 weeks later...

@Gaba

Ik zie dit echt niet meer zitten. Ondertussen zijn we al 27 maanden verder en zit ik nog steeds in deze hel. En dit allemaal voor een zeer korte periode aan een kleine dosis medicijnen, je kent mijn verhaal wel. Ik weet niet meer wat te zeggen tegen mijn eigen om mij op te peppen elke dag zeg ik : morgen is het gedaan, maar dit is niet zo. Heb wel het gevoel dat dit in fases gaat met de nodige terugvallen, maar aan dit tempo kan dit nog jaren duren. Mentaal kan ik dit niet meer aan, ik hou ook alles voor mezelf omdat mijn omgeving al lang heeft afgehaakt. Gaba mijn vraag is : Komt hier ooit een einde aan ? Zoja op welke manier ? Ik weet dat jij zoals ik nooit vensters hebt gekregen vandaar ook dat dit zooooooooooooo lang duurt. Had jij last van depersonalisatie ? Is dit nu in orde, gaat het nu in je hoofd ? Ik heb echt gevoel dat ik al die maanden in iemand anders zijn lijf zit en me niet mezelf voel, ben nu wel echt bang dat dit niet meer in orde gaat komen. Ondertussen hoop ik dat jij helemaal herstelt bent. Liefs

Aan alle anderen hier veel sterkte toegewenst.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Benzoslachtoffer,

Niet fijn om te lezen dat het nog steeds zo slecht met je gaat. Ik hoop dat daar snel verandering in mag komen! Depersonalisatie heb ik ook veel last van gehad, ook toen ik depressies had. Bij mij is dit stilletjes aan weg getrokken. Ondertussen 15 maanden benzo vrij! En voel me echt zoveel beter! Zit momenteel wel in een heel moeilijke situatie met mijn man. Ik heb dwingende maatregelen gevraagd bij de familierechtbank. Dus stress alom momenteel. Toch merk ik dat ik sterker ben dan vroeger! Zou deze beslissing nooit genomen hebben in het verleden. De benzo hel heeft mij toch iets opgebracht en dat is dat ik nu sterker dan ooit in mijn schoenen sta. Dat ik echt wil vechten voor de belangrijke dingen in het leven en er het beste uit wil halen! Hoop echt dat jij hier ook snel uit komt en ook veel sterker!

 

Veel liefs,

 

Ellendig, Elke

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beste Ellendig,

Bedankt voor je berichtje. Ja ik hoop ook dat hier binnenkort een einde aan komt, het mag nu wel stoppen. Ik denk dat deze hel veel meer ellende meebrengt dan alleen de lichamelijke en mentale klachten. Dan pas weet je op wie je mag steunen en wie niet. Door deze hel blijft ook stilstaan bij het leven en loopt met vele vragen rond. Fijn dat jij de kracht gevonden hebt om je leven in handen te nemen, vergeet niet achter regen komt zonneschijn. Soms moet men erge dingen meemaken om te beseffen dat het zo niet verder kan. En ja als je deze hel overleeft dan is de rest een niks, dan kan men echt alles aan. Ik wens je veel sterkte in jouw persoonlijke strijd en laat de gelukkige dagen maar afkomen. Liefs

 

Hoe overleeft men zo iets ? Wordt men terug de oude of houden mensen hier een trauma aan over ? Het is mij opgevallen dat er bijna geen opvang is voor de overlevers, die zitten volgens mij toch met een posttrauma of vergis ik me en vergeet men deze hel.

Aan alle anderen hier wens ik veel sterkte en hoop. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@BS Vervelend te horen dat je nog steeds aan het tobben bent. Al 27 maanden! Is het niet zo dat de tussenpozen tussen de terugvallen steeds langer duren? Dat was bij mij wel het geval. En zo heel af en toe -maar dat is echt nog sporadisch- krijg ik nog wel een heel naar gevoel over me heen. Dan kan ik ineens heel angstig zijn. Dat duurt dan een paar uur en dan is het weer weg.

Helemaal 100% ben ik ook nog niet. Zo heb ik ineens vreselijk last van hoogtevrees. Als ik al een filmpje op Youtube zie, krijg ik slappe knieën. Echt m'n hele leven geen last van gehad.

Het langste heeft bij mij de depressie geduurd. En ik ben nog steeds erg gevoelig voor de seizoenen. Als het mooi weer buiten is gaat het wel, maar zodra er grijze wolken verschijnen wordt ik nog steeds een beetje depri.

Of het nog aan de benzo ligt? Ik denk nu niet meer. Wat wel zo is, is dat de hele lange periode van ontwenning en de tijd dat ik ziek was, ik niet goed werken als ondernemer en daardoor veel opdrachten en omzet heb gemist. Daar heb ik nog steeds last van. Verder ook wat vrienden kwijtgeraakt omdat ik sociaal erg onhandig was in die tijd en de neiging had me terug te trekken in m'n huis. En dat stemt me erg droevig regelmatig.

Maar het gaat inmiddels echt wel redelijk goed dus ik hoop dat jij me snel volgt.

 

Liefs GABA

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lieve mensen op dit forum, en in dit 'onderwerp',

Mijn vriend noemde me vorige maand een held, omdat ik een zeer zware depressie overleefde en eruit krabbelde. Ik vond dat wat overdreven klinken.... een held redt een ander en niet zichzelf, dacht ik. En daarbij ben ik pas na 6 maanden vechten, toch aan de AD gegaan omdat ik alle andere opties geprobeerd had. Die hebben me gered. Dus ik voelde me geen held.

Het was door dezelfde depressie dat ik eerst Lorazepam heb gekregen, en ik nu ziek op de bank lig van onttrekkingsverschijnselen.

Jullie gesprek onderling van het afgelopen jaar of jaren is erg behulpzaam voor mij en daarvoor wil ik jullie ten eerste bedanken. En daarbij wil ik zeggen dat ik nu weet dat ik een held zal moeten zijn en dat jullie helden zijn. Ook al is het rustig op dit forum, toch is het nuttig  en hebben we elkaar gevonden en kunnen we tot steun zijn en steun krijgen. Laten we hopen dat er gewoon echt niet zoveel mensen zijn die zo verschrikkelijk ziek worden van de benzo's als wij.

 

Mijn psychiater ontkende vandaag niks, was zeer begripvol en meewerkend, wilde direct de taperingstrips voor me bestellen ( wat nog even niet hoeft, omdat ik nog op 5 mg diazepam aan het bijkomen ben), en gaf aan dat ze het vreselijk naar voor me vond en dat ze in de praktijk echt wel mensen heeft met ontwenningsverschijnselen, maar eigenlijk nooit zo heftig als bij mij. Ze dacht dat het misschien 10% was van de gebruikers die dit ervaart en dat ik helaas dus bij die groep zit. Wat de toekomst brengt en hoe ik zal reageren op de afbouw van de diazepam waarop ik ben overgestapt, zal alleen de tijd leren.

 

In dit lange gesprek lees ik ook het grote lijden van Kanarie en zou zo graag willen weten hoe het deze man vergaat. Ik had zo vreselijk met hem te doen, en besefte door zijn verhaal wat een geluk ik heb dat mijn ouders me steunen en geen moment getwijfeld hebben. Geen support hebben, en niet geloofd worden, lijkt me echt nog het allerergste. Dat is een strijd waar ik werkelijk de kracht niet voor zou hebben.

Dus @Kanarie: Ben je er nog? Hoe gaat het nu met je? Mijn hart gaat naar je uit.

Gaba: Dat je zoveel mensen tot steun bent, en bent geweest verdient ook de naam held. Ik dank je wel voor je tijd en aandacht en alle tips en meedenken.

Alle anderen die ik even niet bij naam opschrijf, ik hoop dat het jullie goed gaat en dat het leven vooral nog mooie dingen naar jullie toebrengt. Er zijn nu niet veel mensen actief op het forum, dus laat af en toe eens horen hoe het gaat. ( al kan ik me voorstellen dat er ook een moment komt in je leven dat je het achter je wil laten. Niet iedereen kan de hulpverlener van de volgende generatie slachtoffers zijn he.)

liefs, Liz Kannietmeer

 

 

 

bewerkt door Kannietmeer
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...